![]() |
Doğan'cığım Hosbuldum ve tesekkur ederim tavsiyelerin icin ben bu soyledigin seylere uymaya calısacagım emin olabilirsin.Bence soledigin maddeler genel olarak balikcilik icin degil insanlik adina davranislar iceren maddeler gibi.
Ama bu sitede o turde insanlara rastlamadım tanıstıgım insanlar cok kaliteli ve yardımsever herkes bir sekilde yardımcı oldu bana ve sitenin faydasını cok gordum.Bu ise baslarken kafamda onlarca soru vardı. Simdide var ama nasıl anlatsam sanırım acemilikle ilgili degil. Yani ne kadar ustalassamda bu tur sorular herzaman olucak gibi.En azından artık korkmuyorum oltamı ve takım cantamı alıp sahilde alıyorum solugu. Tutmak veya tutmamak su an onemsiz. Balikta kaldigim saatlerde terapi gibi. Beyni resetlemek gibi dunyadan kopuyorum ve vakit su gibi akıp gidiyor. Artik deniz farklı bir anlam tasıyor benim icin. Sanki denizi sahiplenmisim gibi. Abartıyor olabilirim ama gercekten bole hissediyorum. Her fırsatta ona yakın olmak istiyorum. Hadi sahile inelim hadi sahilde bisiler yiyelim. hadi sahile inip bi kahve icelim :) hava cok sıcak sahil esiyodur simdi. Cok guzel bir duygu bu. Son madde benim icin kupa finali gibi. Zaten bekliyorum kendi tuttugum balikla icene kadar rakı almıycam eve.. Saygılar, |
Hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar harika yazılar yazmışsınız. Yazıların hepsini okudum ve çok hoşuma gitti. Kendi adıma hepinize teşekkürler ediyorum. Paylaşımlarımız bol olması dileğiyle. 6. madde için kesinlikle balıkçı değiller. 8. madde için balığı ağlatmamak lazım;)
|
Murat abi,
Soyledikleriniz cok icimi rahatlattı diyebilirim.Aslında bu hafta kafamı kurcalayan birkac soruya cevap oldunuz. Sizi ve sizin gibi insanları tanımak zaten benim icin bogazdaki tum baliklari tutmak gibi. :) bu işin esprisi bunun herhangi bir karşılığı olmayacak kadar değerli. Malzeme konusunda tabiki fikir ve tavsiyelerinizi almak benim için onemli su an aradığım, bana bazı seyleri tavsiye ile satacak tanıdık bir yer. Saygılar, |
Alıntı:
Zehiri almış bulunuyorsun şu andan itibaren ömrünün sonuna kadar bu zehirden kurtulamıycaksın hiçbir panzehir yok :) Denizle ilgili yazdıklarınızda gerçekten çok güzel bizim sitenin bir misyonuda insanları bilinçli avcı yapmak av yaptığımız denizi ve balıkları korumazsak ilerde ne olacağı malum. Doğayı ve balıkları koruyalım... |
Evet Taygun sanırım aldım.
Sitenin katkısı gozardı edilemeyecek kadar fazla. Buna katılıyorum ama katılmadıgım bir sey var oda sloganın:) Yani denizleri temiz tutalım dogayı koruyalım falan tamamda balıkları koruyalım kısmını anlamadım bir balık avcısı olarak :) Saygılar, |
bilinçli avalanma, çevre kirliliği, av yasaklarına uyma, yasak bölgelere uyma, uymayanlar konusunda gereğini yapma vb şeyleri kastediyor, yoksa uygun şart ve şekilde tutacağınız balık onları yok etmez, sanırım taygunun koruma deyimi bunlar kastediyor.
|
Alıntı:
|
Mustafa abi korumak derken yemiyceğimiz kadar ufak balıkları incitmeden geri salmak, yada işe yaramayan kaya balıklarını ot balıklarını geri salmak örneğin 10 kg olabilen bir balığın 100 gram olan yavrusunu salmak balıkları korumaktır bence yani şöyle iyi bi çupra gelse yada ne bileyim eşşek şöyle iri iri kefaller gelse affetmem :D geçen avımda parmak kadar 1-2 kefal saldım çokta keyif aldım onların tekrar doğaya dönmesine :)
Yani doğan abinin dediği gibi balıkları korumak. Haa birde tuttuğumuz balığı ağlatmadan yemek şart :D |
Taygun abi sana tamamiyle katılıyorum.
|
Taygun bu sekilde sana sonuna kadar katiliyorum. Tabi ben isin o boyutunu hic dusunmedim ve gercekten yemeyecegi baligi alan ve sonrada onu cope atan insanlar olmadıgnı dusundum ama sanırım bole insanlar varki bu konu bu kadar gundeme geliyor.
Yoksa amacım senin temennini kucumsemek degil bu tur baliklari avlayanlari kucumsemekti.. Saygılar, |
Saat 08:12. |