![]() |
Ben de sahil güvenlik görevlilerinin keyfi uygulamalar yaptıklarına birkaç kez şahit oldum.
Bu konuda gerence arkadaşıma katılıyorum. türkiye sahillerinden yılda onbinlerce göçmen yunan adalarına kaçırılıp yüzlercesi denizlerde ölüyor. bence can yeleklerinin üzerindeki isimlerden çok daha ciddi uluslararası bir sorun bu ve bu konuda malesef yetersiz kalıyorlar. yanımda halamın eşi emekli tuğgeneral kenan türkoğlu var iken yanımıza yaklaşan sahil güvenlik en ufak bir belge aramaz hatta birşey ihtiyacınız var mı diye sorulur iken, iki üç kafadar kan ter içinde olta sallayıp iki balık almaya çalışırken kağıt üzerindeki tehlikesiz prosedürler yüzünden birkaç pazarımız heba edildi. suçlu aramıyorum ama, bu tür şeylerin varlığını da inkar etmemek gerekiyor. balıkçılığın disipline edilmesi ve daha kültürel bir aktivite olmasını çok arzuluyorum ancak adamına veya o anki psikoloji durumuna göre kural uygulamasını da hazmedemiyorum. umarım kimseyi kırmamışımdır. sevgi ve selamlar. |
Başka yerleri bilemem ama izmit körfezi'nde çok şahid oldum yasak zamanı adamlar teknelerle ağ atıp balık topladıklarını, ama hernedense sahil güvenlik bu zamanlarda sırra kadem basıyor araki bulasın, bulsanda ilgilenen olmuyor,körfezi fabrikalar,gemi atıkları vs.vs.kirletip duruyor,sahil güvenlik niye denetlemiyor? ondan sonra balık nesli azalıyormuş, azalacak tabi,düşmüşler benim amatör balıkçılık belgemin peşine, bazı arkadaşlarda bazı forumlardada okuyorum bubelge olmalıymış,olmalıymışki limitlere falan uyulsunmuş,sanki belge olmayınca kurallara uyulmuyor,veya olunca uyuluyor,hırsızı,balık katillerini amatör balıkçılar arasında aramayı bırakalım,adamlar trollerle,dip tarayıcılarla balık nesillerini katlediyor,hırsızı başka yerlerde armayı bırakalım artık.Herkese selamlar,sevgiyle kalın.:)
|
Keyfi uygulamalar ; bunları uygulayanların kişilerin okuduklarını kendilerine göre yorumlamalarından kaynaklanmaktadır..! Yani eğitim yine ön plana çıkıyor..!
Denizde bu uygulamaları yapacak olanların her sene çıkan kanun ve yönetmelikleri uygularken nelere dikkat edecekleri, uygulamaların ruhu nedir konusunda yapılacak seminerlere katılmaları gerekiyor ki; Türkiye denizlerinde sahil güvenliğin uygulamaları her zaman aynı olsun..!!! Aksi durumda; değişen bir şey olmayacak, biz de her zaman şikayet edeceğiz..! |
erol abi bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum saygılar...:helal:
|
Aydınlatıcı oldunuz.Gündemin gerisinde kalmamak açısından sağlıklı bilgi oldu. teşekkürler.
|
Saat 07:02. |