RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   bogaz levrekleri. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2289)

giritli 24-01-2007 16:13

ismail abiiiiiiiiiiiiiiii.....maşallaaaaaaah....bu kıtlıkta gözümü gönlümüzü aydınlattın ya abi....allah ne muradın varsa versin...tebrik ediyorum ve saygıyla eğiliyorum abicim...

Taygun KOCABIYIK 24-01-2007 17:44

İsmail abi madem pahallı misina illaki iyi olacak demiyorsun bize uygun fiyatlı sağlam misinalardan bahset biraz üstadım senden öğrenecek çoook şey var bizi aydınlat lütfen :)

ismail çakır 24-01-2007 18:07

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
İsmail abi madem pahallı misina illaki iyi olacak demiyorsun bize uygun fiyatlı sağlam misinalardan bahset biraz üstadım senden öğrenecek çoook şey var bizi aydınlat lütfen :)

taygun,
şu anda makinada sarılı ve kullandığım misina OKAMOTO X-EX super soft 0.34 lik. sufıx ve asso misinalarıda kullandım ve memnun kaldım. selamlar.

balıkcı 24-01-2007 19:57

Alıntı:

ismail çakır tafarından gönderildi
selim kardeş,
senin de iyi dileklerine teşekkür ediyorum.sahte balıkçılıkta kamış ile çalışırım.sahte balıkta bence kullanılan malzemenin ağırlığı çok mühim. makina ve kamış ağır olduğunda benim koluma ve omuzuma ağrılar giriyor.onun için levrekte hep hafif makina ve kamış kullanırım. kullandığım kamış 270 cm. ince karbon ve makina sanırım 40 lık üç bilyalı misina 0.35 sufıx. ağır makina ve kamışları yemli avda kullanmayı tercih ediyorum. kullandığım makina ve kamışları pahalı malzemelerden değil en ekenomik olanlarını tercih ederim. bende en pahalı makina banax SX 5000 digerleri 10-20 ytl. arası makinalar. kamışlarda öyle aynı fiatlarda olanlarını tercih ediyorum. bence acizane fikrim makinaların hepsi balığı çeker ama sen asırlınsan balık asılırsa ya misina kopacak veya dişli sıyıracak
kalamayı iyi ayarlamak lazım. misinanın çok kaliteli olmasında fayda var.bakın kalite derken pahalılığı değil sağlamlığı kasdediyorum.
herşeyin gönlünüzce olması dileği ile selamlar.

İsmail abi bizi bilgilendirdiğin için çok sağol abi ,senin avlanma şeklin tam benim tahmin ettiğm gibi,hatta ben dahada hafif makina ve dahada ince misina düşünüyorum mesela 100m 0,30mm lik saran bir makina ve 0,25 mm misina,tahminimce 5 kg ağırlığın üzerinde bir balık gelmiyor burada 0,25 mm lik misina yeterli olur kanısındayım bilir kişi olarak sana sormamız gerek olduğunu düşünerek sorsam,,sen ne dersin abi bu konuda yeterli olurmu bu kalınlıktaki misina,,(normal misina örgü değil).

ismail çakır 24-01-2007 20:26

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
İsmail abi bizi bilgilendirdiğin için çok sağol abi ,senin avlanma şeklin tam benim tahmin ettiğm gibi,hatta ben dahada hafif makina ve dahada ince misina düşünüyorum mesela 100m 0,30mm lik saran bir makina ve 0,25 mm misina,tahminimce 5 kg ağırlığın üzerinde bir balık gelmiyor burada 0,25 mm lik misina yeterli olur kanısındayım bilir kişi olarak sana sormamız gerek olduğunu düşünerek sorsam,,sen ne dersin abi bu konuda yeterli olurmu bu kalınlıktaki misina,,(normal misina örgü değil).

selim kardeşim,
034 lik misinadan ince misina kullanmadım . 30 luk kullayım dıye aklıma geliyor. ama sahte balık bazen kayalara takılınca asılıp kurtarıyoruz. misina ince olunca kopar diye korkuyorum. hem deniz bu bakarsın iri balık gelir geçen sene arkadaşım 9 kiloluk levrek yakaladı. benim avlandığım yerde kuvvetli akıntı var sahte balığı kendi haline bıraksan bile batıyor. senin avlanacağın yerde akıntı yoksa kullanabilirsin sanırım. ama yinede 0.30 dan inceye düşme. selamlar.

aganta borina borinata 25-01-2007 08:28

selim abi ben kamışlar konusunda pek deneyimli sayılmam...ama elle tahtaya sararak 6-7 kg. lık bi balığı 25 lik yumuşak bi misinayla çekebilirim...hatta biraz daha ağırda olabilir...bu tabi balığın ne olduğuyla da doğru orantılıdır...25 lik misinayı sadece yem olarak canlı balık (biz burada yem olarak canlı balığa "dubara" diyoruz) kullandığım zamanlar kullanıyorum... ama genelde levrek için tercih ettiğim misina 30 luk yumuşak misinalardır...ama sanırım 5 kg.lık bi levreği kamışla çekemem ben isterse misina kalın olsun...kamışı kırar gene kaçırırım gibi geliyor bana:D ...

tabi bu alışkanlıkla alakalı bi durum...

rastgelsin...

balıkcı 25-01-2007 13:04

Alıntı:

ismail çakır tafarından gönderildi
selim kardeşim,
034 lik misinadan ince misina kullanmadım . 30 luk kullayım dıye aklıma geliyor. ama sahte balık bazen kayalara takılınca asılıp kurtarıyoruz. misina ince olunca kopar diye korkuyorum. hem deniz bu bakarsın iri balık gelir geçen sene arkadaşım 9 kiloluk levrek yakaladı. benim avlandığım yerde kuvvetli akıntı var sahte balığı kendi haline bıraksan bile batıyor. senin avlanacağın yerde akıntı yoksa kullanabilirsin sanırım. ama yinede 0.30 dan inceye düşme. selamlar.

İsmail abi çok sağol vermiş olduğun bilgiler için,ben bu bilgileri daha çok sitedeki öğrenmek isteyipte soramayan yeni balıkcılar adına sordum,bana kalsa incik cincik karıştırır sana daha ne sorular yöneltirdim öğrenmek için,benim levrek maceram daha başlamadı,malesef ben hala almanyada bulunuyorum ama dört beş sene içersinde temelli dönünce sana daha çok sorular soracağım levrek hakkında,teşekkürler abi iyiki sitemizde senin gibi balıkcılar çoğalıyor.

balıkcı 25-01-2007 13:12

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
selim abi ben kamışlar konusunda pek deneyimli sayılmam...ama elle tahtaya sararak 6-7 kg. lık bi balığı 25 lik yumuşak bi misinayla çekebilirim...hatta biraz daha ağırda olabilir...bu tabi balığın ne olduğuyla da doğru orantılıdır...25 lik misinayı sadece yem olarak canlı balık (biz burada yem olarak canlı balığa "dubara" diyoruz) kullandığım zamanlar kullanıyorum... ama genelde levrek için tercih ettiğim misina 30 luk yumuşak misinalardır...ama sanırım 5 kg.lık bi levreği kamışla çekemem ben isterse misina kalın olsun...kamışı kırar gene kaçırırım gibi geliyor bana:D ...

rastgelsin...

Doğan kardeşim aslında kamışlan balığı çekmek daha kolay,önemli olan makinanın kalamasının her zaman ayarlı olması,tabiki makinanın kalaması hiç sorunsuz en ufak bir yüklenmede dahi açılması,bildiğin gibi bazı makinaları ayarlasanda tam randıman alamıyorsun kalamadan,kamış kırma olayına gelince normal standartlardaki bir kamışı kırmak çok zor,çok acayip şeyler yapmazsan hiç bir şey olmaz kamışa,en fazla balık büyük olursa makinanın kalamasından misina alır sende yüklenirsen misinada ince olursa kopar ama kamışa bir şey olmaz,ben devamlı okuyorum makinam dişli sıyırdı kamışım kırıldı gibi yazıları,ben kaç senedir balık tutuyorum ne makina dişli sıyırdı nede kamışım kırıldı,bir kere hariç oda benim hatamdan 50 gr atarlı kamışa 100 gr kurşun takıp at çek yaparsam kamışın ucu haliyle bir yerde kırılır.

varior 25-01-2007 22:42

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi

rastgelsin...

Doğan, aslında farkındamısın buralarda kamışlı makineli olta daha yeni yeni gelişim gösteriyor.. Diğer bölgeler kadar tercih edilmiyor.. Buda bir kültür olsa gerek, benim gördüğüm kadarı ile hep el oltası kullanılıyor, bir avcının 10-15 tane el oltası varsa en fazla 1 tane makinası oluyor yanında..

aganta borina borinata 26-01-2007 07:58

Alıntı:

varior tafarından gönderildi
Doğan, aslında farkındamısın buralarda kamışlı makineli olta daha yeni yeni gelişim gösteriyor.. Diğer bölgeler kadar tercih edilmiyor.. Buda bir kültür olsa gerek, benim gördüğüm kadarı ile hep el oltası kullanılıyor, bir avcının 10-15 tane el oltası varsa en fazla 1 tane makinası oluyor yanında..

savaş...benim 6 tane el oltam var...bunların ikisi sazan için...15 tane kadar 20 m. lik 120 lik misinalı yayın ve kayalık yerlerde büyük balıklar için bırakma takımım var...6 tane biri iki parçalı 2 si makinesiz kullanılan diğerleri teleskopik kamışım va ayrı yerlerde kullanılmak üzere 3 ayrı makinem var...genel olarak baktığımda birbiryle orantılı görünüyor...makineli kamışla yaptığım en büyük av yaklaşık 7 kg. lık bi levrekti...balık kancaya takıldığında 120 cm. daiwa marka bi kamış kullanıyordum va dam marka bi mekine...ama balık öylesine asılıyordu ki kamışı bi kenara bırakıp balığı elimle çektim...öyle tahmin ediyorum ki kamışla çekmeye devam etseydim sanırım kaçırırdım...ama 2-3 kg.lık balıklar geldiğinde gayet güvenli bi şekilde çekiyorum balığı...ama sanırım elimde balığın hareketlerini daha net hissettiğim için iri balıkları daha kontrollü çekebiliyorum...

selim abi aslında haklı...kamış balığı çekerken çok daha iyi bi reflekse sahip...balığın bi çok darbesini emiyor...o yüzden kamışla balığı çekmek çok daha kolay...ve tabi farklı bi çok güzel özellikleri var...dediğim gibi çok fazla kamış kullanmayan biri olarak ve denize özellikle kışın çok fazla gidemediğim için yakalanan balığı kaçırmamak konusunda elime daha çok güveniyorum...

tabi sen de haklısın...buralarda at-çek ve sırtı dışında neredeyse kamış hiç kullanılmıyor...ama yeni başlayanlar genelde hemen kamış alıyorlar...ve yavaş yavaş ta bu hızlanıyor...

aslında elle balık avlamak çok zor ve iyi bi konsantrasyon isteyen bi avlanma şekli...ve zordur...aslında bunun için bi başlık açarak deneyimlerimi anlatabilirim...

rastgelsin...

Saat 06:32.