aganta borina borinata |
26-01-2007 07:58 |
Alıntı:
varior tafarından gönderildi
Doğan, aslında farkındamısın buralarda kamışlı makineli olta daha yeni yeni gelişim gösteriyor.. Diğer bölgeler kadar tercih edilmiyor.. Buda bir kültür olsa gerek, benim gördüğüm kadarı ile hep el oltası kullanılıyor, bir avcının 10-15 tane el oltası varsa en fazla 1 tane makinası oluyor yanında..
|
savaş...benim 6 tane el oltam var...bunların ikisi sazan için...15 tane kadar 20 m. lik 120 lik misinalı yayın ve kayalık yerlerde büyük balıklar için bırakma takımım var...6 tane biri iki parçalı 2 si makinesiz kullanılan diğerleri teleskopik kamışım va ayrı yerlerde kullanılmak üzere 3 ayrı makinem var...genel olarak baktığımda birbiryle orantılı görünüyor...makineli kamışla yaptığım en büyük av yaklaşık 7 kg. lık bi levrekti...balık kancaya takıldığında 120 cm. daiwa marka bi kamış kullanıyordum va dam marka bi mekine...ama balık öylesine asılıyordu ki kamışı bi kenara bırakıp balığı elimle çektim...öyle tahmin ediyorum ki kamışla çekmeye devam etseydim sanırım kaçırırdım...ama 2-3 kg.lık balıklar geldiğinde gayet güvenli bi şekilde çekiyorum balığı...ama sanırım elimde balığın hareketlerini daha net hissettiğim için iri balıkları daha kontrollü çekebiliyorum...
selim abi aslında haklı...kamış balığı çekerken çok daha iyi bi reflekse sahip...balığın bi çok darbesini emiyor...o yüzden kamışla balığı çekmek çok daha kolay...ve tabi farklı bi çok güzel özellikleri var...dediğim gibi çok fazla kamış kullanmayan biri olarak ve denize özellikle kışın çok fazla gidemediğim için yakalanan balığı kaçırmamak konusunda elime daha çok güveniyorum...
tabi sen de haklısın...buralarda at-çek ve sırtı dışında neredeyse kamış hiç kullanılmıyor...ama yeni başlayanlar genelde hemen kamış alıyorlar...ve yavaş yavaş ta bu hızlanıyor...
aslında elle balık avlamak çok zor ve iyi bi konsantrasyon isteyen bi avlanma şekli...ve zordur...aslında bunun için bi başlık açarak deneyimlerimi anlatabilirim...
rastgelsin...
|