RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   İskenderun (Hatay) (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4142)

mehmet0625 03-06-2011 08:55

Alıntı:

voger tafarından gönderildi (Mesaj 107946)
Kaymakamlığın karşısındaki erciyes balıkçılıkta el yapımı sahte balık var. Halk arasında alinin balıkları olarak biliniyor. Hafta içi üç tane aldım fiyatı da oldukça makul.

üstat hangilerinden tavsiye edersin ve fiyatları nekadardı? ve hangi balık avı için aldın sahteleri

easyway 22-08-2011 14:05

Alıntı:

elmexicano tafarından gönderildi (Mesaj 45406)
değerli iskenderunlu kardeşlerim,

bir önceki mesajlarda da belirtildiği gibi, alinin balıkları o bölgede en güzel yöntemdir. mükemmel sonuçlar alacağınızdan şaşmayın.

issos otelini geçtikten sonra çeşme civarında balık yakalamak çok zevklidir. hele kasım-aralık zamanı bir başkadır. balık çekmekten yoruldugumuz günleri hatırlarım.

35lik misina, iğne ve sardalya... yeterlidir. ama yemle uğraşmak istemiyorsanız, alinin balıkları süperdir. hem ağırdır ve uzağa atması da kolaydır.

benim genelde balık avladıgım yer, güleryüz sitesini geçtikten hemen sonra, başak sitesinin önüdür. orada 5 metrelik bir dalgakıran var. onun sağ köşesinden 50 metre kadar ileri, 100 gr gezer kurşun+ çelik telli misina + yarım sardalya takıp atın. lahoz, levrek, lüfer alırsınız mutlaka. eylül ayında bu şekilde 4.5 kiloluk bir kaya balığı yakaldım ordan. fırsat bulup dalış yaparsanız, aralıklarla çukurlar oldugunu göreceksiniz o bölgede. butun balıklarda o tarafa gelıyor.

bir de, ışıl sitesinin yan tarafında boş bir arazi var. hemen onun önünden atmanız. aman allahımmm. lüferler oraya sürüyle geliyor. canlı kefalle lüfer yakaladım oradan. ama attıgım gibi sürüyle saldırdılar. inanılır gibi değil. bu olay eylül ayında oldu.

herkese sevgilerimi sunarım,

Ahmet Can.

sahte balık gündüzmü iş yapar gece mi? çözemedim 35 lira verdim Rapala marka sarılı beyazlı 11cm suda gerçek balık gibi yüzen bi sahte aldım ama denizde tık yok. sezon mu açılmadı ne anlamadım.

xnode 22-08-2011 15:27

Her balığın, havanın ve bölgenin sahtesi ayrıdır. Tek tip sahteyle sonuç elde edemeyebilirsiniz..

Anıl ÜNALAN 22-08-2011 15:28

Alıntı:

easyway tafarından gönderildi (Mesaj 111602)
sahte balık gündüzmü iş yapar gece mi? çözemedim 35 lira verdim Rapala marka sarılı beyazlı 11cm suda gerçek balık gibi yüzen bi sahte aldım ama denizde tık yok. sezon mu açılmadı ne anlamadım.

Aldığınız ürünün avlayacağınız bölgede verim vermesi çok önemlidir. Yani avlandığınız bölgeye göre takım seçimi çok önemlidir bunun içinde önce deneme daha sonra tecrübe ve bilgiye gerek vardır.
Yani at-çek konusunda yardım istiyorsanız eğer konu halinde sorunuzu sorabilir bir çok üye ve yöneticiden de gerekli bilgileri alırsınız.

burakca0001 24-08-2011 15:32

sahte balık meselesinde kalite çok önemli. ayrıca gün doğumu ve gün batımını yakalamakta çok önemli balık olmyan yerde altın kaplama sahte atsanızda birşeye yaramaz.

easyway 01-09-2011 15:45

demir çelik plajında avlanmaya çalışıyorum, sahteyi aldığım kişi önceki gün 8 tane lüfer yakaladım dedi. ama gece mi gündüz mü onu sormadım. gece sahte ile yakalamak mümkün mü acaba.:confused:

elmexicano 02-09-2011 01:27

Alıntı:

easyway tafarından gönderildi (Mesaj 111959)
demir çelik plajında avlanmaya çalışıyorum, sahteyi aldığım kişi önceki gün 8 tane lüfer yakaladım dedi. ama gece mi gündüz mü onu sormadım. gece sahte ile yakalamak mümkün mü acaba.:confused:

evet gece sahte ile avlanmak bazen tahmin bile edemeyeceginiz sonuclar verir. ozellikle suyun yuksek oldugu, zifiri karanlik durumlarda kiyidan herhangi bir sahte ile deneyin. hatta kaliteli bir tane olursa sansiniz da artar. ;). ancak, lutfen kucuk baliklari suya iade ediniz.

Ben yine de sabah gun dogumunu hicbirseye degismem. en azidan suyun uzerini gorebilmek guzel.

rastgele.

sedatt 06-09-2011 11:58

kardeş merhaba bende iskenderunda ikamet etmekteyim...bir kaç gün içinde kıyı avcılığını bırakıp içeri yabani çupra avına başlayacağız kısmetse....

reddiye 30-11-2011 13:15

Şöyle toplanıp hep beraber bir tekne kiralasak ya?

mehmet0625 16-03-2014 00:48

yokmu iskenderunda hareket nerelerdesiniz böyle en son msj 2011 de yazılmış yıllardır balık raporu mu yok yoksa sizlermi kayıpsınız canlansın biraz :-)

Saat 23:58.