RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Kamışlarla İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Hangi Kamış (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=641)

Taygun KOCABIYIK 09-06-2006 18:31

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Tabi yakında selim balıkavı bayisi emrinizde son model malzemelerle donatacağım dükkanı.

selim abi online satış sistemini ben ayarlarım :)
Şaka bir yana insan görünce dayanamıyor aldıkça alası geliyor sana hak vermemek mümkün değil inşallah arzuladığın lüferleri çinekopları yakalarsın bu kamışla

balıkcı 24-06-2006 17:13

1 Eklenti(ler)
Halkasız kamış, kamışın üzerinde bir tek bile halka yok,kamış 450cm uzun 100-200gr atarlı üç parçalı,misina kamışın üçüncü parçasından takılıyor ve son parçanın ucundan çıkıyor,kamışta halka olmadığından sürtünmede çok az miktarda olduğu için uzak mesafelere atma şansı doğuyor.

giritli 27-11-2006 14:41

Selam Selim abi,bu aralar taktım kafaya yeni bir kamış almak istiyorum.Kıyıdan uzağa atabilmek için(surf modeli).Ama bu kamışlar 3 mt ve üzeri oluyor sanırım.Bende 3 mt lik karbon bir kamış var ama nedense 2,70 lik kamışlarla da aynı mesafeye ve hatta daha uzağa atabiliyorum(50-60 gr.lık kurşunları)2,70 olan 40-80 gr atarlı,3 mt olanı 100-300 gr.Bunu sebebi 50-60 gr.lık kurşunun 3 mt lik kamışa az gelmesi olabilir mi? Biraz araştırma yaptım aklıma birkaç model takıldı.Yardım ederseniz çok sevinirim.
1)Pelican istanbul peliscopik/330 cm./100-200 gr.atarlı/6 parçalı/445 gr.(avantajı : sap kısmı uzayıp kısalabiliyor)
2)Albastar 3234 leader/300 cm./100-300 gr.atarlı/6 parça/dolgu uç/mantar sap/%100 karbon-çelik sargı(avantajı : dolgu uçlu ve karbon-çelik sargı olduğu için sanırım diğerlerine göre daha sağlam)
3)Albastar 2787 enrico/390 cm./100-250 gr.atarlı/4 parça/ana gövde fiber,gerisi %60 karbon
4)DAM spezipowertele 2480 301/300 cm./100-200 gr/6 parça/460 gr/eva sap(ne demekse)
5)ERMA 4007 üniversal/300 cm./5 parça/fiber/3 değişik uçlu(1.uç 20-40 gr/
2.uç 50-80 gr/3.uç 80-120 gr atarlı)(avantajı : 3 farklı ucu olması)(dezavantajı : fiber olması)

balıkcı 27-11-2006 16:53

Alıntı:

giritli tafarından gönderildi
Selam Selim abi,bu aralar taktım kafaya yeni bir kamış almak istiyorum.Kıyıdan uzağa atabilmek için(surf modeli).Ama bu kamışlar 3 mt ve üzeri oluyor sanırım.Bende 3 mt lik karbon bir kamış var ama nedense 2,70 lik kamışlarla da aynı mesafeye ve hatta daha uzağa atabiliyorum(50-60 gr.lık kurşunları)2,70 olan 40-80 gr atarlı,3 mt olanı 100-300 gr.Bunu sebebi 50-60 gr.lık kurşunun 3 mt lik kamışa az gelmesi olabilir mi? Biraz araştırma yaptım aklıma birkaç model takıldı.Yardım ederseniz çok sevinirim.
1)Pelican istanbul peliscopik/330 cm./100-200 gr.atarlı/6 parçalı/445 gr.(avantajı : sap kısmı uzayıp kısalabiliyor)
2)Albastar 3234 leader/300 cm./100-300 gr.atarlı/6 parça/dolgu uç/mantar sap/%100 karbon-çelik sargı(avantajı : dolgu uçlu ve karbon-çelik sargı olduğu için sanırım diğerlerine göre daha sağlam)
3)Albastar 2787 enrico/390 cm./100-250 gr.atarlı/4 parça/ana gövde fiber,gerisi %60 karbon
4)DAM spezipowertele 2480 301/300 cm./100-200 gr/6 parça/460 gr/eva sap(ne demekse)
5)ERMA 4007 üniversal/300 cm./5 parça/fiber/3 değişik uçlu(1.uç 20-40 gr/
2.uç 50-80 gr/3.uç 80-120 gr atarlı)(avantajı : 3 farklı ucu olması)(dezavantajı : fiber olması)

Merhaba onur ilk önce seninde yazmış olduğun gibi 100-300 gr atarlı bir kamışa 60 gr takıp atmaya çalışırsan haliyle çok uzaklara atamazsın hatta dediğin gibi 2.70 lik bir kamışla 60 gr kurşunu daha uzağa atma şansın var bu nedenle 100-300gr atarlı kamışa en az 100 en fazla 240 gr kurşun takarsan bu kamıştan tam verim alırsın,kamışların atarının %20 sinden daha az kurşun takarsan bu kamıştan tam verim alırsın,onur sana bir kamış tavsiyesine gelince surf tipi kamış almak istediğini yazmışsın doğrusunu söylemek gerekirse bu vermiş olduğun kamışların hiç birini kullanmadım ama 3-no.lu vermiş olduğun albastar 2787 enrico surf için iyi gözüküyor,ama dediğim gibi bu kamışlardan hiç birini kullanmadım,onur sana kamış alımında bol şanslar dilerim bu birazda şans işi iyi kamış alırsın montajı iyi yapılmamıştır bir yerinden çat diye kırılır ucuz bir kamış alırsın senelerce kullanırsın ama vermiş olduğun notlarla albastar surf için iyi gözüküyor,,,rastgelsin.

giritli 27-11-2006 17:07

Selim abi benim kafama şu fiber olayı takılıyor açıkcası.Yani malum teknoloji geliştikçe karbonu çıktı çelik sargısı çıktı....5 nolu kamışta gönlüm kaldı ama onun da fiber olması beni korkutuyor.Acaba ağır kurşunla atarken ya da 6-7 kg.luk balık gelirse nolucak diye.Çünkü o heyecanla kamışı kırarım diye korkmuyor değilim hani.Bir de şu albanın 3234 modeli (karbon/çelik sargı)sağlam gibi geldi bana.Aslında benim istediğim sağlam,çok pahalı olmayan ve özellikle sap kısmı ince(hani kalem gibi derlerye-belgesellerde ya da av kanallarındaki gibi) olan ve benim için vazgeçilmez olucak,iştahımı tıkıycak bir kamış arıyorum.Engin tecrübelerinize dayanarak sizin önereceğiniz benim de tamam işte budur diyebileceğim bir kamış var mı?

balıkcı 27-11-2006 17:24

Onur şunu hemen belirteyim fiber kamış karbon kamıştan daha sağlam olur,karbon kamışların seçilmelerinin yegane nedenlerinden biri daha hafif olmaları dikkat edersen büyük balık yani tekneden marlin yada benzeri balıkları tutmak için kullanılan kamışlar fiber yada karbon karışımlı fiberden imal edilir,çelik sargılı kamışlardan elini çek bunlar genellikle son zamanlarda türkiyede piyasaya sürülmüş aslında ucuz ama piyasada pahalı satılan D.A.M in kamışları,şunuda yazayım hem ucuz hemde kaliteli bir kamışı türkiyede nereden bulacağını bilmiyorum işin gerçeği bu,ben almanyada yaşadığım için buradan bir kaç kamış markası önerebilirim,sportex kamışları dünyaca ünlü kamışlardır hem kaliteli hemde pahalıdır bu kamışlar,shimano,daiwa,balzer,spro ve dam iyi kamış üretiyorlar sana ben şöyle bir kamış önereyim bir kere iki yada üç parçalı olsun alacağın kamış yani teleskopik olmasın,atarı 50-150 gr olsun boyu 3-3.6m olsun bu kamışla her türlü balık avlayabilirsin karadan,markası ve fiyatını sen kendine göre ayarlarsın artık.

giritli 27-11-2006 17:33

Selim abi önerilerin için çok teşekkür ederim.Doğru sandığım şeylerin yanlış olduğunu öğrendiğim çok iyi oldu.İşte bu siteyi bu yüzden seviyorum.Saygılar...

levrek 27-11-2006 22:50

Sevgili Onur,Selim in yazmış olduğu bir kaç markayı İzmir de de bulman mümkündür.Shimano,Daiwa,Shakespeare ve Dam ın hem deniz hemde tatlı su için olan modelleri satılmaktadır.Şimdi asıl mesele, bu işe ne kadar bir bütçe ayırmış olman.Fiyat performans bazında olayı irdelersek,her markanın bir uygun kamışı bulunmaktadır.Örneğin, Selim in yukarıya fotoğrafını koymuş olduğu halkasız kamışlardan Chakal markası adı altında birkaç ay öncesine kadar 2.70 likleri 37 YTL ye satılmaktaydı.Kurşun hesabı doğrudur,lakin kişinin fiziksel yapısıda bence önemlidir.Kısa boylu ile uzun boylu birisinin savurma momentleri elbette farklı olacaktır.Senin oldukça rahat kullanacağın bir kamışı, bir başkası için sıkıntıdan öteye gitmeyebilir,bunlarıda ancak deneme yanılma yolu anlamak mümkündür.Tipini severek almış olduğum birkaç kamışı, kullanma zorluğu çektiğim için rafta duruyor.Şayet çok bulutlu-yağmurlu havalarda da avlanacaksan, Carbon kamışların yıldırımı çekme özellikleri vardır,aman dikkat,sevgilerimle

mozdil 28-11-2006 08:12

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
(1 Ibs 30 gr yapar)

Selim Hocam

Bir yanlış anlaşılma olmasın lbs = pound olarak mı değerlendiriyorsunuz? Eğer böyle ise 454 gr yapması lazım. ~30 gr olan ounce olması lazım.

giritli 06-12-2006 15:25

Selim abi selamlar,en sonunda aldım bi kamış.LINEAEFFE spring 3,90 mt.üzerinde action 3 lbs yazıyor.libreyi gr.a çevirirsek 1362 gr.yapıyor,yanlış hesaplamadıysam.peki bu ne demek abi.yani bu kamışın atarı mı oluyor.Saygılar.

Saat 09:18.