RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Mırmır avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=139)

Taygun KOCABIYIK 02-05-2006 23:59

Mamun ve borukurdu çok işe yarar sardalyanın pek verim vericeğini sanmıyorum.
En güzeli iki yemdende yanımızda bulundurmak.

Anıl ÜNALAN 03-05-2006 02:18

MIRMIR Sülünez e de yanıt veriyor.

dante_mim 08-05-2006 21:11

mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.

katiti 08-05-2006 21:57

dante_mim hoşgeldiniz öncelikle. Adınızı ve soyadınızı da yazarsanız size de adınızla hitap etmek isteriz.

Avlandığınız alan kayalıksa mırmır olaslığı daha azdır. Daha çok kumluk zeminlerde gezer bu balıklar. Bu nedenle oltanızı kayalıkların bittiği yerden itibaren atmanız naçizane tavsiyemdir.

Rastgelsin...

olympusis 17-05-2006 01:22

size bide solucanı tavsiye ederim ama iğne sinek iğne 7 veya 8 numara olacak. ha bu arada oltayı çırptırmanız lazım balık eger kücük olursa. tatlı su karidesi ile çırpmaya gerek yok ama karidesi canlı takmanız lazım. İYİ AVLAR..

obivan 19-05-2006 04:04

mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın

byMyMoon 11-07-2006 12:36

Alıntı:

dante_mim tafarından gönderildi
mırmır için gittiğim yerde bu hafta çipra aldım ama benim amacım iri mırmırlardı didim ve akbükte avlanıyorum ancak benim keşfettiğim yerde kayalıklar fazlaca ama buranın yakınında mırmır alanları gördüm ve çok iyiidi.

Sn. Dante_mim 15 Temmuzdan itibaren Didimde avlanıyor olacağım. Özellikle belirlediğiniz bölgeler varmı? Kıyıdan mı yoksa teknedenmi avlanıyorsunuz? Kullandığınız takım hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Çok teşekkürler..

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ykmk 13-07-2006 09:43

Benimkiler.

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim mırmırlarım.İlk resim Enez mırmırı.Deniz solcanı ile yakalandı.İkinci reimdeki ise Foça mırmırı.Boru kurdu ile yakalandı.
Bu arada mırmır tuttumak isteyenler 1-2 ay sonra enneze koşsun.Büyüme çağında binlerce mırmır var...
Resimler...

ykmk 13-07-2006 09:47

Alıntı:

obivan tafarından gönderildi
mırmır avı yapmak ıstıyorsanız zemının kumluk olması gerekır. İğnelerinizi cok iri seçeyin bir, sülünezden vazgeçmeyin 2, gece avlanın 3 ve en önemlısını sona bıraktım ki butun urla yerlılerı böyyle avlanmız akşamustu avlanacağınız yere gelın suya gırıp atacağınız mesafeye kadar yuzup (mırmır ıcın cok acıklı atmanıza gerek yok gece kıyılar ıyıce) 2 metre capında denızın zemını herhangi bir şekilde OYUN. olatnızı gezer yada askı farketmez sulunezle yemleyıp ocukurun ıcıne atın. Mırmır barbun gıbı bıyıklrıyla zemını eşeleyen balıktır. sızın kazdığınız zemındelkı yumusaklık ve şeleme kolaylığı hayvanı çeker. Çeşmealtı mavi plajda gece bu yöntemle avlanınız çok verim alırsınız (denemıstır hemde senelerce :)) sevgıyle kalın

Ben gözlükle daldığımda balığı test etmek için şortun cebine türlü yemler alırım.Sülünez,boru kurdu,deniz solucanı falan.Atarım suya.Mırmırın ilgi gösterdiği yemler yumuşak şeyler olduğu için solcana ve boru kurduna hayır demiyorlar.Sülüneze ilgi düşük.Ancak irileri hiç affetmez...Bence en iyi yem boru kurdu...Yerine göre tabii

baraküda07 23-08-2006 00:27

mırmır

evet arkadaşlar mırmır dediniz benim alanıma giriyor ben antalyadan aranıza yeni katıldım lara bölgesinden kıyıdan avlanıyorum ,yakaladığım mırmırların haddi hesabı yok,mırmır avında yem bizim bölgede yanıç dediğimiz bir yem türü ,takım olarak altta 20 lik kurşun 3 köstekli olta kullanıyorum mırmır hakkında her türlü yardım ederim rastgele....

Saat 23:20.