![]() |
Konu oldukça eski olmasına rağmen yorumlarınızı zevkle okudum..Levrek, sırtı konusunda bir çok tecrübeye sahip olduğumu düşünürken senden bir çok bilgi kapabileceğimi düşünüyorum.Çalışmaların için seni tekrar tebrik etmek ve buraya aktardığın güzel ve faydalı bilgileri için teşekkür etmek istiyorum..
|
Sağolasın Can,
ilgilenen arkadaşlara yardımcı olmaktan her zaman mutluluk duyarım,daha öncede değindiğim gibi forumumuzda sırtı çeken kişi sayısı çok az olduğundan belli başlı bir takım şeyleri yazmakla yetinmiştim,ama görüyorum ki devam etmek gerekiyormuş,önümüzdeki günlerde bu eklemeleri de yaparım.Bu sabah Sarozdan yeni geldim,dostum Farukla beraber zaman kısıtlı da olsa,sevgili Sunay kaptanın davetini kıramadık.Sadece iki sefer deneyebildik ve ancak ikincisinde çıkrığın çıkardığı çırçır seslerine ve de asılışına dayanarak takribi 4-5 Kg.lık bir sinarit takıldığını söyleyebilirim,lakin o da üçlü iğnenin azizliği ile kurtuldu,iğne normal Rapala serilerindendi,komik olan balığın değiştirmemiş olduğum bir kaç rapaladan birisine denk gelmesiydi,tavsiye olarak sizlere söyleyebileceğim bu tür avlarda iğneleri muhakkak kaliteli markalarınkisiyle değiştirin,sevgilerimle |
Evet iğnenin önemini bende tecrübelerimle öğrendim. Bu arada o güzel strike için üzüldüm ama bu bir maç :) bende çok kez balığı kaybettim ama çoğu zaman çıkrığımda ısrarla kullandığım orgü ipten dolayı freni münkün olduğunca yumuşak kullanmama rağmen balığı ilk vuruştan sonra kaybediyorum. tavsiyelerini dinlerim ;)
Cumartesi gecesi saat 23.00 gibi kayınpederimle denize açılıp 8-9 kg kolyos aldık biraz uykunun ardından antalya falezlerin dibinden üçü calı balık olmak 4 sırtı çekmeye başladık.Downrigger'in alt takımına ne olduğunu bilmediğim (tahmini sirariğit ) cıkrık cıııırt etti ama daha 1/4 yolda balık kayanın altına girerek bizi oyaladı bütün takımları topladıktan sonra daldım suya ama nafıle 18 mt derinliğe inemedim ve bütün uğraşların ardından takımı balıkla beraber kaybettik :( .Açık denizi de taramamıza rağmen o gün kolyozlarla yetinmek zorunda kaldık. Bu arada almancaya benzer soyadı olan bir arkadaşınız varmıydı ? Sanırım dowrigger konusunuda onunla yazışmıştık. Selamlar |
Sevgili Can,
o kişi gene ben olabilirim...neyse gelelim konumuza,bende yaklaşık 6 yıldır hem derin su hemde sırtı da dacron-örgü ip kullanıyorum.Dip için fevkalade güzel,çünkü esnemesi olmadığından balık vuruşlarını anında algılayabiliyorsun,lakin sırtıda bu durum malüm biraz değişiyor.Bunun içinde örneğin piyasada rahatlıkla bulabileceğin DUEL PROTOUGH MİSİNA dan yaklaşık 10-12 metresini sahte yem ile örgü ip arasına bağla,böylece bu vuruşları misina üzerine alacağından fren ayarını biraz daha sıkabilirsin, ki bu takım daha sağlıklı çalışır. Bu arada yazında anlayamadığım konu rapalayı kaybetme sebebiniz,balığı bulamadığınızdan dolayı mı siz örgü ipi kestiniz,yoksa balık mı koparttı ? sevgilerimle |
kullandığım sistem aşağı yukarı aynı.Balığı canlı kolyoz taktığım takımla kaybettim.Yaklaşık 4-5 metre kedimi örgü ipten aşağı çekerken balığı kayanın altından çıkarmaya çalıştım ama birkaç dalışın ardından takım fırdöndüden itibaren kopup geldi :( bunun yanında yurtdışından getirdiğim canlı yem takma aparatlardan bir tanesi balık ile birlik denizde kaldı..
|
Bu arada derin su avcılğında kristal fishingin 651 model olan elektrikli çıkrığını kullanıyorum 1000 mtr. örgü ip ve derinliğe göre 1-3 kg arası ağırlık takıyorum yanında flaşör lamba ve senin de dediğin gibi esneme olmadığından 700 mtrden bile balığın vurduğunu kamışın ucundan anlayabiliryorsun.
Tabii bunun yanında iğnelerin dibinde flaşörden ışık alan boncuklar var ... |
Gayet güzel techizat,bununla her derinlikten balık çıkabilir,özellikle sizin oralarda var mı bilemiyorum ama kayış balıklarına dikkat et,vuruşları hele o derinlikten acaip serttir. :D
|
evet incecik bir yapısı olmasına rağmen çok güçlü bir balık ve çenesi barakuda dan bile korkunç :) şimdiye kadar 700 mt ve üstü köpekbalığı hariç birşey çekemedim. En verimli derinlik zemini kayalık olmak üzere 200-500 mt arası olduğu tecrübesi kazandım.
Bir gün birlikte av yapma dileğiyle.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Stinger 31 ve Stinger 41 modellerinin 6 ila 14 numara arasındaki iğnelerden alıp elimdeki tüm yapay balıkların iğnelerini değiştirdim. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Saat 06:33. |