RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Düğümler (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=56)
-   -   İğne Ve Misina Bağlamak İçin Kullanılan Düğümler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=81)

aganta borina borinata 04-01-2007 11:42

mantarlı lüfer takımını tek iğneli hazırlayın...fırdöndü kullanarak hazırlanmış bedene 50 cm. ile 100 cm. arasında bi köstek ekleyin...iğneye 30 cm. mesafede bi mantar takın ve kösteğin ucuna igneyi bağlayın... beden ucunada en az 50 gr.lık bi kurşun takın...beden uzunluğu 50 cm ile 100 cm..arasında olmalı ve en az 50 gr.lık bi kurşun kullanılmalı...kösteği bedene fırdöndüyle eklerseniz daha iyi olur...lüfer takımlarında riske girmemek için çelik misina kullanılmalı...

bu hali hazırda lüfer avlamak için kullanılan takımlardan sadece bi tanesidir...bulunduğunuz yerin durumuna ve balığın konumuna göre takım değişir...bence öncelikle avlanacağınız yer hakkında bilgi edinmelisiniz...takımı seçmek içinde bölgede bulunan balıkçılardan yardım isterseniz daha net bi konuyla karşı karşıya kalabiliriz...bu da takım hakkında daha detaylı bilgi verebilmemize olanak sağlar...aslında mantarlı takım lüfer avında çok terçih edilen bi takım değildir...

rastgelsin...

tasma 04-01-2007 12:46

2 Eklenti(ler)
dogan cok guzel bilgi vermissin teşekkur ederim ben ist bakırköy sahilinde ve boğazda lufer tutuyorum 2 senedir işlerim dolaisiyle tutamıyordum bu yuzden takım yapmayı unutmusum kösteği genellikle 100cm tutuyorum hiç çelik tel kullanmadan yapıyorum iğnelerde 3-4 köstek misinesi 15mm bu takımla yıllarca çok lufer tuttuk ortalama 30-35 cm lik ve sonunda yapmayı başardım yapılışını deyilde yapılmış halini koyuyorum sizce olmusmu

aganta borina borinata 04-01-2007 13:07

gayet iyi olmuş... ama yinede çelik misina kullanmanı öneririm...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 04-01-2007 17:24

Gayet başarılı olmuş Tolga abi bizimde içimiz rahatladı vallaha tebrik ederim :)

tasma 04-01-2007 21:44

valla benimde içimde bi sıkıntı vardı kardes ustumden yuk kalktı eminim bir çok kişide benim vasıtamla rahatlamıstır su adam su takımı bi yapsada bizde kurtulsak diye:)

aganta borina borinata 05-01-2007 10:30

aslında takımlarla ilgili bölümümüz var...biraz üzerine düşersek resimli anlatımlarla çok güzel bi arşiv oıluşabilir...

rastgelsin...

twennwolf 03-07-2007 23:10

gercekten amatörler icin gerekli bilgiler

herkesin emegine saglik

PЯΞSIDΞNT 18-02-2008 17:11

Harika anlatımlı bu resimler için emeği geçen herkese çok teşekkürler.

hakan25 18-02-2008 22:59

Alıntı:

tasma tafarından gönderildi (Mesaj 19788)
dogan cok guzel bilgi vermissin teşekkur ederim ben ist bakırköy sahilinde ve boğazda lufer tutuyorum 2 senedir işlerim dolaisiyle tutamıyordum bu yuzden takım yapmayı unutmusum kösteği genellikle 100cm tutuyorum hiç çelik tel kullanmadan yapıyorum iğnelerde 3-4 köstek misinesi 15mm bu takımla yıllarca çok lufer tuttuk ortalama 30-35 cm lik ve sonunda yapmayı başardım yapılışını deyilde yapılmış halini koyuyorum sizce olmusmu

çok güzel emeğine eline sağlık

hakan25 18-02-2008 23:02

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi (Mesaj 230)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
2 Misinayı Birbirine Bağlama Düğümleri

çok güzel anlatımlar tayguncum eline emeğine sağlık..

Saat 10:38.