![]() |
Alıntı:
Ben almadan denemeden bitmemeli :) |
Alıntı:
sn.içli, ben de örgü ip almak istiyorum.hatta forumu gezinmesem bu konu ile ilgili yeni bir topik açacaktım.bütün arkadaşlara değreli bilgilerini paylaştıkları için tşk.ederim. yazınızda ''En son kat olarak uzerine su tutmasini egelleyen bir izolasyon yapilmistir.''diye yazmışınız. sorum şu olacak.bu izole maddesi kırılıyor mu?,uzun süreli kullanımlarda deforme olur mu?neden bu sorular derseniz,ben bu ipi (ki yazdığınız gibi bunlara bence de misina denmemeli) derinlik ayarlı şamandıra sisteminde kullanacağım.derinlik ise 10-20m arası.şimdi gün içinde belki 100 defa bu ip şamandıranın ucundaki halkadan geçerken (10-20m olan kısım)aşınır mı? saygılar... |
Murat, herşeyin bir ömrü mutlaka var. Su tutmasını önleyen izolasyon yıpranıp su tutcak olsa bile, çok uzun süreler güvenle kullanacağın kesin.
Bir çok markanın dyneema ürünlerinin aynı mm. de olmalarina karşin fiyatları arasında büyük farklar olduğunu görebilirsin. Bir markanın 0.23 mm. x 100 mt. dyneemasına 14 YTL. öderken, bir başka markanın aynı özelliklerdeki dyneemasına 50 YTL. ödeyebiliyorsun. Aralarındaki fiyat farkının tamamen kaliteden kaynaklandığını söyleyebilirim. Ancak her pahalı ürünün kaliteli olduğunun düşünülmesini de dilemem. |
Benim kullandığım Pelican'ın Despot örgü ipi kaplamalı. Bazı (özellikle uç) kısımlarda yıpranmalar oluştu, buna rağmen kaplama özelliğini kaybettiğini pek söyleyemeyeceğim. Anladığım kadarıyla kaplama ipin örülmesinden önce flasalara yapılıyor...
|
sn.içli.
bizim burada mustad dyneem 0,35 100m 20ytl.alıp denemede fayda var.bazan öyle büyük balıklar düşüyorki misina kopuyor.bir sezon kullansam da hakkını verir heralde... |
sn.katiti,
makinamda pelikan 0,40 misina sarılı ama yetmiyor. yukarıda yazdığım gibi örgü alacagım ...karar verdim.... |
Alıntı:
Rastgelsin... |
sn.katiti.
malatyada sadece mustad var.sadece 0,35 25kg çekerli.avladığımız balıklar ise pullu sazan.yada tatlı su kefali dediğiniz balık.7,8kg olanları var.bazanda çok büyük sazanlar ve barajın yerli balıkları düşüyor.misina işte bunlara dayanamıyor. saygılar.... |
Murat 25 kg çekerli misna birazda kalama sayesinde 30-40 kg balığı alması lazım,zaten bunun üstündeki misinalarıda çıkrık makinalara sarıyorlar.
|
merhaba hemşerim.
zaten ben bu misinayı bot üzerinden avlanırken kullanacağım.oltayı attığımız yer yaklaşık 80-100m derinliğinde.bazan balık gelmeyince mecbur yol veriyoruz. o zamanda mağaralara giriyor.beklemek zorunda kalıyoruz.yada kayalara sürtünmekten misina kopuyor.en son çare örme... akşam avlandığımız yerlerin bir kaç resmini görebilirsin.belki biraz da hasret giderirsin..... saygılar |
Saat 13:15. |