![]() |
Baraküda 07 arkadaşım bu yem olarak yanıç dediğin nedir tam olarak söyler misin?
rastgelsin... |
Mehmet biz izmirliler teke deriz o yanıç dediklerine sanırım diğer yazılarındada bahsetmiş ordan çıkarttım yemin ne olduğunu :)
|
eyvallah Taygun. sagol..
Elimden geldiğince forumun tüm eski sayfalarını okumaya çalışıyorum.. okudukça da okuyasım geliyor.. tüm konular toplansa kitap olur vallahi.. Bilmediğim birçok şey öğrendim.. daha önce oldu mu bilmiyorum ama eger tüm forum üyelerinin bir araya geleceği bir durum olursa hepinizle tanışmayı çok isterim..:) en azından İzmirliler ile... |
Sonbahar yaklaşıyor kıyıdan balık avının en verimli olduğu döneme girdik sayılır hep birlikte toplanıp av yapabiliriz aslında :)
|
evet arkadaşlar öncelikle şu yem işine bir açıklık getirelim sizin teke dediğiniz yeme biz yanıç diyoruz yani antalyada benim bu yemle yakaladığım balıklar,,mırmır,kupes,izmarit,mendik,ıskaroz,sarg oz,levrek,sarpa,mercan,sokar,melanur. inanın bana bütün bu balıklar teke ile yakalanıyor.....
|
oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...
rastgelsin... |
Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .
Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ... |
Alıntı:
|
Saat 09:28. |