RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Mırmır avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=139)

Egeli 23-08-2006 13:16

Baraküda 07 arkadaşım bu yem olarak yanıç dediğin nedir tam olarak söyler misin?
rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 23-08-2006 13:37

Mehmet biz izmirliler teke deriz o yanıç dediklerine sanırım diğer yazılarındada bahsetmiş ordan çıkarttım yemin ne olduğunu :)

Egeli 23-08-2006 15:09

eyvallah Taygun. sagol..
Elimden geldiğince forumun tüm eski sayfalarını okumaya çalışıyorum..
okudukça da okuyasım geliyor..
tüm konular toplansa kitap olur vallahi..
Bilmediğim birçok şey öğrendim..
daha önce oldu mu bilmiyorum ama eger tüm forum üyelerinin bir araya geleceği bir durum olursa hepinizle tanışmayı çok isterim..:) en azından İzmirliler ile...

Taygun KOCABIYIK 23-08-2006 15:35

Sonbahar yaklaşıyor kıyıdan balık avının en verimli olduğu döneme girdik sayılır hep birlikte toplanıp av yapabiliriz aslında :)

baraküda07 23-08-2006 22:49

evet arkadaşlar öncelikle şu yem işine bir açıklık getirelim sizin teke dediğiniz yeme biz yanıç diyoruz yani antalyada benim bu yemle yakaladığım balıklar,,mırmır,kupes,izmarit,mendik,ıskaroz,sarg oz,levrek,sarpa,mercan,sokar,melanur. inanın bana bütün bu balıklar teke ile yakalanıyor.....

aganta borina borinata 26-08-2006 13:53

oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...

rastgelsin...

murat156 06-09-2006 13:21

Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ykmk 07-09-2006 09:37

Alıntı:

murat156 tafarından gönderildi
Biz mırmırı genelde boru kurduyla avlarız.Kardeşimin gece İzmir'de boru kurduyla avladığı bir mırmırın fotosunu ekliyorum.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Abi bu balık mırmırdan çok çupraya benziyor.Zaten üslerim duruma el atacaktır.Zaten mırmır bu kadar parlamaz benim bildiğim.DAha beyazdır.Dikey çizgiler daha belirgindir.FAkat karanlık olduğundan karıştırıyor olabilirim.Birtek uzunluğu bakımından mırmıra benziyor.

katiti 07-09-2006 09:40

Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .

Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...

ykmk 07-09-2006 09:42

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Yunuscan balık bariz bir mırmır, hem de güzelinden:D .

Normal olarak balık öldükten sonra çizgileri de soluklaşıyor. Parlamasının nedeni de fotoğraf makinesinin flaşı;) ...

Sağol kaptan karartıdan olsa gerek pek benzetemedim.Jet hızıyla yorumun için teşekkürler.:D

Saat 09:28.