RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Cikrik (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1742)

aganta borina borinata 16-12-2006 11:02

budur....

ellerine sağlık erol abi...olay aşılmış artık...

hani diyorum bu alete bi aparat daha eklesen...hiç el vurmadan balığı da temizlese:D ... tam süper olacak...:D

rastgelsin...

katiti 16-12-2006 13:29

Abicim yine döktürmüşsün valla, ellerine sağlık...

mercan 16-12-2006 20:45

çıkrık çok güzel olmuş ama düzenek fazla nazik olmuş. Hiç kullandınızmı bilmiyorum ama 200 metreden sonra dip akıntıları bile çok güçlü olabiliyor.balıkta varsa oltada sanki çıkrık biraz zorlanır gibi geliyor ayrıca çıkrık hızıda çok önemli eger hızlı çekerse balığın ağzı yırtılır.

Rauf 17-12-2006 09:39

Erol bey cıkrık güzel olmuş cam motoru hangi arabaya ait yoksa her hangi bir cam motoru da olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum birde kullandığınız dişlileri özel olarak sizmi yaptınız veye yaptırdınız yoksa böyle dişlilerin satıldığı bir yer varmı.size E mailden bir mesaj atmıştım ilgilenirseniz memnun olurum.cıkrığınız hakkında emek verip bizle paylaştığınız icinde teşekkür ederim.selamlar.

levrek 17-12-2006 23:24

Hüsnü Bey,zannedersem fotopraflardan öyle görünüyor,tüm kaideler krom malzemeden oluşmaktadır,dişliler ise derlin yapılmış,yani sanayinin gözde parçalarından.Çıkrık ise Shakespeare in 401 modeli,15 Kg.mı rahatlıkla çekebilecek kapasitede.200 metrelerdeki dip akıntıları için manuel kullanım koşulları daha zor ve yorucudur.Çekme hızı ise gayet normal,zaten o derinliklerden gelebilecek balıkların dudak yapıları bir hayli gelişmiş olacağından kopes-izmarit gibi balıklarda gördüğümüz dudak yırtılmaları olacağını zannetmiyorum,sevgilerimle

levrek 17-12-2006 23:45

Merhaba Rauf Bey,bu tip motorlar maalesef arabanın kalitesine göre değişiyor,benimkisi bir 4x4 BMW yan cam motoru idi.Dişlilerini frezede kendim açmıştım,lakin piyasa da bu tip hazır olarak satılan dişli gruplarından bulmak mümkündür,hatta şimdi aklıma gelmişken bunlar, yarış bisikletlerin vites dişlilerinden bile olabilir,hem hazır düzenek hemde farklı hız ayarlıdırlar.Kısa bir zincir düzeneği ile bunu da yapmak mümkündür.
Emailiniz GPS konusunda ise aynı gün size ok dir diye bir mail atmıştım,zannedersem elinize ulaşmamış yarın sabah size tekrardan aynı maili yollarım,Ancak başka bir email daha var ise şu ana kadar bana ulaşmış değildir,sevgilerimle

levrek 18-12-2006 00:05

1 Eklenti(ler)
17.12.06 av raporu;
Sabah erken saatlerde kalkıldıktan sonra uzun bir süredir gidemediğim avlak bölgeme yani Seferihisar-Demircili taraflarına 07.00 de varmış bulunduk.Gaye az yemle çok balık avlamak (sırtı) olmasına rağmen yine de 2 bardak mamun aldık.Onuda öğlenleyin yemek arası dip atışlarında boş kalmamak üzere garantör gözüyle teknede serin bir yere koyduk.Neyse tekne ile denize daha açılır açılmaz,hoppala 4 adet yunusun ortalığı taruman ettiğini gördük,ahanda bugün bize sadece zevkü sefer gözüktü demekten kendimizi alamadık.1 ve 2. fotoğraflarda görüntülendiği gibi harika bir hava vardı,hele hele deniz ile gökyüzü arasında sıkışmış o sis bulutları,tam bir nirvanaya ulaşma durumundaydı.Sonrası malüm,sırasıyla saat 08.15,09.10 ve 10.30 da ziyaretçiler yatılı kalma koşulu ile kapımızı çaldı.Öğlenleyin saat 12.00 de ise benim bir türlü bazı arkadaşlarımı götüremediğim, ki onlar kendilerini bilirler,dip avlak yerimize geldik.Bu arada yunuslar halen peşimizde idiler.Mamunlar görevlerini eksiksiz yerine getiriyorlardı,sonuç itibarı ile kırmızı ağız mercan,mercan ve biraz da irisinden kokar çupraları ile günü sonlandırdık.Dönüş yolunda ise acil servise gider halde olduğumuz için başka balık alamadık.Fotoğraf makinesinin pili bittiğinden mercanların artist olma hayalleri suya düşmüştü.Bugün gerçekten her yönü ile oldukça keyifli bir gün geçirdim,umarım herkese kısmet olur sevgilerimle

Rauf 18-12-2006 06:06

Erol bey güzel bir gün ve güzel balıklar yurdumuzun harika köşelerinden birinde gecirilen av saatleri sınarit ve palamutu gördük ama kokar cıprayı bilmiyordum normal cıpradan farkkı varmı?fotoğraflayamadığınız veya artiz olmaktan son anda kurtulan mercan arkadaşları sonraki mesajlarınızdaki karelerde görmek isterim.şu anda e meil kutumda bir posta yok belki e mail adresdeki bir hatadan kaynaklanıyo olabilir [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] selam ve sevgilerimle.

mozdil 18-12-2006 07:18

Erol

Ellerine sağlık. İleride bir teknem olursa kapındayım.

aganta borina borinata 18-12-2006 08:16

erol abi güzel bi havada güzel bi av olmuş...sinariti görünce gözlerim doldu yahu...:'(

rauf abi kokar çuprası şu aralar oldukça revaçta bi av...:D ... hatta bazı rakadaşlar bu konuda uzmanlaşmaya bile başladılar:D ...ama nedense bu balığı yakalamaktan pek haz almıyorlar:D ...

balığın orjinal adı "hanos" tur...bi bi kokar avı muhabbetinden dolayı dünya balık türleri arasında yeni adıyla anılmaya başlamıştır...:D

rastgelsin...

Saat 13:41.