![]() |
Alıntı:
|
arkadaşlar, Trakonya beni yaraladığında aralığın 11'ymiş.. Şuan elimde hala ağrılar var, tam 49 gün olmuş ve ağrıların nasıl geçeceğini bilmiyorum sadece umut ediyorum... :( sitede bayağı bir trakonya mağduru var anladığım kadarıyla..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bez ve eldiven bence tehlikeli olur hatta iğne çıkarma aparatları bile bence tehlikeli olur bu balık şakaya gelmez soktuğunda tehlikeli durumlara yol açabilir.
En güzel yöntem güven abinin dediği gibi iğneyi balığın ağzında bırakıp doğaya salmak. Benim bir mürenim var sığacıkta ağzındaki iğne sayısını bilmiyorum ama 10 taneden fazla olduğunu tahmin ediyorum halada cillop gibi yaşıyor koçum :) |
Arkadaşlar bence çantanızda hem kargaburnu hemde iğne aparatı bulunsun.. zehirli balık gelince karga burnu ile tutar ..aparat ilede iğneyi alırsınız. ben özel bir alet yaptım. 20 cm lik bir köfte maşasının agız kısmını testere dişi haline getirip her iki tarafı içe dogru kıvırdım. ve 2 mm lik timsah agzı gibi bir maşa oldu. bunula balıgı tutup karga burnu ilede (uzaktan) iğneyi çıkartırım.
bu sistemi yıllardır kullanırım çok faydalıdır iskorpit/trakonya vs... |
Trakonya tehlikeli balık olmasına rağmen beyaz etli vede çok lezzetlidir.
|
bir kere Trakonya ile ciddi bir şekilde yaralansanız, bırakın iğneyi, oltayı malzemeyi filan atıp kaçarsınız.. :D :D
|
savaş elinde ödem oluşmuş olabilir...ben ce doktoro görünmende fayda var...şişliği inmişse sabunlu ılık suyla masaj yap...faydası olabilir...
geçmiş olsun... |
bu balıga akdeniz bölgesinde sıkça rastlanır hatta biz avına gideriz korkmayın tehlikeli degildir ama sanırım sizin allerjiniz var onun için biraz dokunmuş olabilir.çok lezzetli eti vardır çok yemişimdir .geçmiş olsun .1956 YAVUZ ALANYA
|
Saat 10:45. |