RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   bogaz levrekleri 2 (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2313)

Güven ÖZYELDAN 08-02-2007 14:46

Alıntı:

ismail çakır tafarından gönderildi
akşam gittiğim soğandereden bu levreği yakaladım. sizlerle paylaşmak istedim.
selamlar.:D

sayın abicim bu levreklerin senden çektiği nedir yaw böyle giderse senin levrek avlaman yasaklanabilir dikkat et levrek neslinin tükenmesinden dolayı :D :D maşşallah abicim umarım her avın istediğin gibi olur oltanın ucundan balık eksilmesin abicim....(sende bir nazar boncuğu takıver bence)saygılar....

Uzm.Dr.Rastgele 08-02-2007 14:51

Maşallah....

İsmail hocam sıkılmaz isen sana bir kaç soru soracağım.Malum bu kış günlerinde soğuktan dolayı bir çoğumuz suyun kenarına bile varamıyor....Ama maşallah sen levreğin bu sene dibine vurdun...Ellerine ve emeğine sağlık...
İşte sorular :

1- Bu levrekleri anladığım kadarı ile sadece at-çek yaparak ve rapala ile alıyorsun değilmi...?

2- Resimlerden anladığım kadarı ile rüzgarın olduğu ve denizin çalkaladığı yerlerde ve vakitte avlanıyorsun... değilmi.... ?

3- Peki o esnada rapalayı yani yapma balığı at-çek yapmak için fırlatırken zorluk çekmiyormususn.yani uzağa atabilmek için ne yapıyorsun.Rüzgar tam alnına doğru esse zaten atmak zor olmaz mı .Yoksa bulunduğun mekan da rüzgar genelde yan tarafından mı esiyor... ?

4- En önemlisi at-çek yaptığın yer sığ değildir herhalde.Çünkü sığ olsa bir kaç defadan sonra 10-20 milyon liralık rapalanın takılıp gitmesi söz konusu olur..değilmi ?Yani azıcık derin su mu ? Tahminen derinliği.... ?

5-Birde av aldığın saatler nelerdir.....?Balık hangi saatler arası netice veriyor....?

Sayın hocam boş kaldığında dilinin döndüğünce madde madde bizleri de yönlendirirsen memnun olurum...Yani azıcık tam olayı bize de tarif etki, feyz alalım....Bunun üstadı sensin.......

katiti 08-02-2007 15:05

İsmail Abi boşun yok maşallah, tebrikler...

Taygun KOCABIYIK 08-02-2007 15:14

İsmail abi akşam onu fırına attın mı mis gibi gider :) afiyet olsun şimdiden tebrikler

urfettin 08-02-2007 16:47

Alıntı:

ismail çakır tafarından gönderildi
akşam gittiğim soğandereden bu levreği yakaladım. sizlerle paylaşmak istedim.
selamlar.:D

Kıymetli Amca
Tek de olsa nasibini almışsın.Eee ne de olsa Soğanderenin pirisin.Biz gelsek onu da göremezdik
Sende tekse bizde sıfır olurdu mutlaka

Havalar poyrazlasın bol fotoğtaflarını görür görmez hemen gelcem.

Rastgele reis

ADNAN 08-02-2007 22:46

ismail abi günlerimiz seni tebrikler geçiyor ...:helal:

ismail çakır 09-02-2007 06:52

Alıntı:

Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
İsmail hocam sıkılmaz isen sana bir kaç soru soracağım.Malum bu kış günlerinde soğuktan dolayı bir çoğumuz suyun kenarına bile varamıyor....Ama maşallah sen levreğin bu sene dibine vurdun...Ellerine ve emeğine sağlık...
İşte sorular :

1- Bu levrekleri anladığım kadarı ile sadece at-çek yaparak ve rapala ile alıyorsun değilmi...?

2- Resimlerden anladığım kadarı ile rüzgarın olduğu ve denizin çalkaladığı yerlerde ve vakitte avlanıyorsun... değilmi.... ?

3- Peki o esnada rapalayı yani yapma balığı at-çek yapmak için fırlatırken zorluk çekmiyormususn.yani uzağa atabilmek için ne yapıyorsun.Rüzgar tam alnına doğru esse zaten atmak zor olmaz mı .Yoksa bulunduğun mekan da rüzgar genelde yan tarafından mı esiyor... ?

4- En önemlisi at-çek yaptığın yer sığ değildir herhalde.Çünkü sığ olsa bir kaç defadan sonra 10-20 milyon liralık rapalanın takılıp gitmesi söz konusu olur..değilmi ?Yani azıcık derin su mu ? Tahminen derinliği.... ?

5-Birde av aldığın saatler nelerdir.....?Balık hangi saatler arası netice veriyor....?

Sayın hocam boş kaldığında dilinin döndüğünce madde madde bizleri de yönlendirirsen memnun olurum...Yani azıcık tam olayı bize de tarif etki, feyz alalım....Bunun üstadı sensin.......

ishak hocam,
iltifatlarına teşekkür ederim. malumun balıkçılıkta herşey nasip. nasibin varsa yakalarsın yoksa hava alıp gelirsin.tecrübe tabiki çok önemli ve paylaşıldıkça çoğalıyor.sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
1-yazın canlı bırakma ile kışın atçek ile avlanıyorum. son ıkı gidişimde akşam sularında tirsi yaprak atıp bekledim. son balığı ve ondan önce 750 gr.lık balığı yemli aldım. diğerlerini at-çek ile aldım.
2-avlandığım yerde rüzgar poyraz ve lodos olur. oda duruşumuza göre sagdan veya soldan eser.poyraz havada daha güzel av oluyor.çünkü sular akıyor. lodas havada sular akmıyor.gece yapılan avda çok çalkantı gerekmiyor.arkadaşlarım sabaha kadar avlanıyor.ben rahatsızlığım dolayasıyla akşam.11 e kadar bakıp yatıyorum. sabah 05 de kalkıp sabah suyuna bakıyorum.
3- rüzgar olsada dırek suratımıza gelmediğinden atabiliyoruz. havaını durumuna göre daha ağır olan sahte balıkları atıyoruz. malum. demokrasilerde çareler tükenmz.
4-ayağımızda kasık çizme veya tulum çizme bulunuyor.denizin içinde üzerinde durabileceğimiz kayaların üstüne çıkıp at-çek yapıyoruz.at-çek yaptığımız yer pek sığ degil ama akıntı ile sahte balık kenara düşünce takılıyor.kurtarabilirsek iyi kurtaramazsak gitti 20 ytl.
5-benim avlandığım saatleri yukarıda yazdım.bazen arkadaşlar 02-04 arası iyi balık aldıkları oluyor. bazen de hiç balık alamıyorlar. levrekçilik çok sabır işi ve bu anlattıklarım buranın tecrübeleri.inşallah işininize yarayacak bir paylaşım olmuştur.
bütün arkadaşlarıma gönüllerindeki balıkların rastgelmesi dileklerimle..
selamlar..

Uzm.Dr.Rastgele 09-02-2007 07:59

Ellerine sağlık..

Sevgili İsmail hocam dün msn'den site üyeleri ile yazışırken sizin kulaklarınızı çınlatmıştık.Ve bende senin avlanma taktik ve tekniklerin hakkında fikir yürütmüşdüm.En iyisi emin olmak için de,ben bunu madde madde İsmail abiye sorayım dedim.Sende allah razı olsun üşenmeden tek tek anlatmışsın.Şimdi aklıma takılan soru kalmadı.Eline emeğine sağlık hocam ben gerekli bilgi ve feyzleri sayende aldım...

canakkale 10-02-2007 06:19

canli levrek birakmasi????

ismail abicim su yazin yaptigin canli levrek birakmasini buraya detaylariyla yazarsan sevirim yani kendi usulün ve tarzinla!!!

Egeli 10-02-2007 21:02

ismail bey helal olsun diyorum..
başka da birşey demiyorum....:)

Saat 07:12.