RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Makara - Makinelerle İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Hangi Makina (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=390)

rüzgar2 05-02-2006 08:41

Shımano

Shımano...Bu markayı çok iyi bilirim...Ben bisiklet sporu ile uğraştığım sıralar en güzel ve kaliteli ürünleri bu marka üretirdi...(Vites,dişli,kadro vs...)Yani bisklette tartışılmaz bir kaliteydi...Ve genelde bunu kullanırdım...(Laf aramızda 5 yıl bisiklet sporuyla uğraştım)...Balıkçılık malzemesinde de kalite demekki...Konuyla alakası olmayabilir ama bisiklet anılarım depreşti birden....

balıkcı 05-02-2006 08:47

Sami doğru shımano pisiklet parçaları yapıyor bunun yanında,da balık malzemeleri üretiyor dünyanın beş yerinde fabrikaları var asıl olarak Japon bir işadamı tarafından kurulmuş eğer bir shımano makinası almak istersen amerikada yada japonyada üretilmiş olanlarını tercih et.

rüzgar2 05-02-2006 08:58

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Sami doğru shımano pisiklet parçaları yapıyor bunun yanında,da balık malzemeleri üretiyor dünyanın beş yerinde fabrikaları var asıl olarak Japon bir işadamı tarafından kurulmuş eğer bir shımano makinası almak istersen amerikada yada japonyada üretilmiş olanlarını tercih et.

Abi ben sadece bisiklet parçaları üretiyor sanırdım..Bu sadece bisikletten başka birşey görmediğimden kaynaklanıyor olabilir gençken...Dediğin gibi biz Japon olmasına özen gösterirdik....Baıkçılık malzemelerinde de buna özen göstermek lazımmış.. :)

balıkcı 05-02-2006 09:04

Sami bu japonların demir işlemede çok ileri olmalarından kaynaklanıyor aslında makinayı her yerde üretiyorlar ama metali yaramaz olursa o makinanın ömrü az olur, bunun içine her yeri giriyor makinanın bilyesi,makarası,gövdesi vs.

rüzgar2 05-02-2006 09:13

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Sami bu japonların demir işlemede çok ileri olmalarından kaynaklanıyor aslında makinayı her yerde üretiyorlar ama metali yaramaz olursa o makinanın ömrü az olur, bunun içine her yeri giriyor makinanın bilyesi,makarası,gövdesi vs.

Bize Bisklet Federasyon'u kullanmamız için shimano donanımlı bisikletler vermişti...Yalnız tek problem bisikletin kadrosu yerinde kalkmıyordu..(Çok ağır bir bisiklet iskeletiydi)..Senin dediğinde benim anladığım kadarıyla bu kapıya çıkıyor....Yani bisikletin kadrosu yaramazdı...

balıkcı 06-02-2006 02:01

D.A.M Quick Dura classic 650 FD

Aluminium gövde
6 bilyeli
5,2:1 devir
0.35mm/200m misina sarar
Aluminium yedek makara
Parası 124 euro ama bu para etmez [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] isimli internet sitesindeki katalogda aynısının eski modeli 50 euroya bile var

Taygun KOCABIYIK 06-02-2006 02:10

yemli dip takımı için albanın delta 60 adlı makinasını aldım gerçekten çok güzel dün gece nerdeyse koynuma alıp yatıyordum 9+1 bilyeli yağ gibi balığa gideceğim günü 4 gözle bekliyorum alta özelliklerini ve resminide ekliyorum.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]9 rulman+1 adet anında duruş rulmanı, alüminyum kafa, metalik koyu gri

Rahat çalışan alüminyum kafa
Grafit yedek kafa
Sonsuz dönüş kapasitesi
Sarsıntısız rahat çalışma
Misinayı bükmeyen sarım özelliği
Takım atmayı kolaylaştıran kilitleme özelliği
Tek tuşla kapanmalı sağ - sol dönüşümlü kol sistemi
Alüminyum kol topuzu
Modern dizayn
Önden ve arkadan kalama

balıkcı 06-02-2006 03:16

Taygun makinan hayırlı olsun güle güle kullan makinanın özelliğini biliyorsundur sanırım bu önden arkadan kalama dediğin başka bir şey arkadaki sistemi çalıştırırsan makinanın teli kapalı da olsa balık makaradan misina alır sen ne zaman kolu çevirirsen bu sistem devre dışı kalır dip oltalarında çok yararlı bir sistemdir hakiki fren sistemi yani sizin kalama diye adlandırdığınız öndeki olandır.

NOT: kaça aldın makinayı onuda belirt Taygun.

levrek 06-02-2006 17:05

Selamlar,
cumartesi günü Taygun a makina alımı için tam kadro esnafları dolaştık ,alış veriş bütçe ile sınırlı olduğundan sevgili admimize, bu güzel makinenin pazarlamasını yaptık,artık körfezde kalamar-sübye gerçekten kalmayacak... :D

balıkcı 08-03-2006 20:17

4 Eklenti(ler)
Elden düşmüş shımano aldım çok temiz bakılmış birde kamış 270 boyunda 20-40 atar komple karbon ve kevlar ile kaplanmış yeni ama ufak bir hatası var oda çok önemli değil kamışın kulanımında bir engel değil,zaten onardım fiyatları çok uygun geldi makina Japon yapımı shımano 4 bilyeli ve extradan bir balıkla mücadele fren sistemi var arka tarafında yenisi zamanında 70-100 euro arası satılıyormuş ben 25 euroya aldım kamış ise 80-100euro arası ben 35 euroya aldım

Saat 03:31.