RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Herkese merhaba. Turkiyenin 1 numara balık hastasından (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4126)

çupra 22-01-2008 22:22

benim avlanacağım bölgede derinlik 1,5- 2,0 metre kumluk bir bölge sizce en iyi sonucu hangi sırtı ile alırım.ismini varsa resmini eklerseniz sevinirim.

Awesome John 22-01-2008 22:34

batan model 3.5 inch siyah sırtlı Yozuri "Crystal minnow" dene..

güneş doğmadan gün ışığı ilk gördüğünde. "Yavaş çek" bırak batsın

çupra 22-01-2008 23:38

teşekkürler en kısa sürede alıp deniycem neticeyi bildiririm.umarım olumlu sonuç alırım.

Awesome John 23-01-2008 10:22

Alıntı:

arm59 tafarından gönderildi (Mesaj 46680)
Asım bey med-cezir in balıkavı için önemli sır olduğunu yazmışsınız. Benim öğrenmek istediğim Türkiye karasularında med-cezir olup olmadığıdır. Bildiğim kadarıyla okyanuslara kıyısı olan yerlerde gel-git olayların olduğunu biliyordum.
Akdenizde az birşey olabilir ama marmara ve karadenizde medcezir olduğunu sanmıyorum. ama yinede konu hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.

Tabiki var.... bir bardak suda bile oluyor... ay çekimi suyun üstünde büyük etkisi var.. vucütlerimizin 98% su ondan dolun ayda insanlar şaçmalıyor..

Tabiyiki büyük okyanüz gibi büyük 5 metere düşüş ve çıkışlar yok marmarda... ama balığım "yemlenme saaltleri etkiliyor" ve balık avcılar olarak hepimizin not etmemiz gerek bir faktör.... "en ömenlisi akıntı başlatıyor" ve onu bir doğru hesaplarsan .. bir tuturursa.. o zaman 2 saat içinde balığın yakalayıp (hemde iri balığı) eve gidersin...

Öbür türlü bekle anam bekle.. amelelik.... ben eskiden ameli gibi günlerce beklerdim.... boşa gitmiş yanlış yönlendirilmiş eşek inattı...

şimdi... hesap kitab ile hareket etmeye öğrendim... oh bey dünya varmış!
evede otur maç seyret doğru zamanda git (prime time) al balığını gel eve...
Artık kıyada çürümek yok.

her yörenin hesabı ayrı...
genel kural var ama her zaman tutmaz... bazı yörelerde farklı.. ama yinede genel kural derki "yükselişin son 2 saati... düşüşün son iki saati" on hesap ile yola çıkıp sonra kendi tecrubelerinle ince hesab yaparsın...

Awesome John 24-01-2008 01:09

Rauf usta al san baba bir levrek kardeşim . dün yakalandı

Rauf ustsa bu resim yeni geldi, dün yakalanmış...

USA Virginia plajında... buradaki usta kamışla "balık kafası" kulanmış (balık kafası büyük levrekler için çok tercih edilen bir yem) büyük levrekler lüfer sürülerin altında gezer... lüferler yediği balığı kuyruktan ısırır kafaya pek sevmez... kafa düşerken aşağa levrekler yer....

Çok büyük kevreklerlin karındaki asitler her şeyi eritir... levrek balığı kafaları severler... tembel ve akılı 20 senelik balık...... usta balıkcılar lüfer şürüsü yemlenirken uzağa balık kafası atıp yavaş yavaş sürünün altına gecerek çok büyük leverekler hemen orada beklemekte.... hemde çok büyük..

Rauf usta bu leverek 35 kilo "maşallah!
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

met cezir "chartları var internetde onları bulup size dönerim..

MEHTERAN 24-01-2008 07:41

Can abi herbidende, Vay anasını sayın seyirciler. Maşallah tutan ustayı tebrik etmek lazım. Rauf kaptanımızında dediği gibi bizim bölgelerde böyle balık görmek hayal gibi geliyor bana. Resim için ayrıca teşekkürler abicim.

arm59 24-01-2008 09:15

Alıntı:

Awesome John tafarından gönderildi (Mesaj 46939)
Tabiki var.... bir bardak suda bile oluyor... ay çekimi suyun üstünde büyük etkisi var.. vucütlerimizin 98% su ondan dolun ayda insanlar şaçmalıyor..

Tabiyiki büyük okyanüz gibi büyük 5 metere düşüş ve çıkışlar yok marmarda... ama balığım "yemlenme saaltleri etkiliyor" ve balık avcılar olarak hepimizin not etmemiz gerek bir faktör.... "en ömenlisi akıntı başlatıyor" ve onu bir doğru hesaplarsan .. bir tuturursa.. o zaman 2 saat içinde balığın yakalayıp (hemde iri balığı) eve gidersin...

Öbür türlü bekle anam bekle.. amelelik.... ben eskiden ameli gibi günlerce beklerdim.... boşa gitmiş yanlış yönlendirilmiş eşek inattı...

şimdi... hesap kitab ile hareket etmeye öğrendim... oh bey dünya varmış!
evede otur maç seyret doğru zamanda git (prime time) al balığını gel eve...
Artık kıyada çürümek yok.

her yörenin hesabı ayrı...
genel kural var ama her zaman tutmaz... bazı yörelerde farklı.. ama yinede genel kural derki "yükselişin son 2 saati... düşüşün son iki saati" on hesap ile yola çıkıp sonra kendi tecrubelerinle ince hesab yaparsın...

Asım abi senin anlattığına göre biz medceziri göremeyecek kadar küçük oluyor Türkiye de ama akıntı konusu mantıklı geliyor çünkü bazı zamanlar değişik akıntılar oluyor hiç daha önce bir çetelesini tutmadım. Ama bundan sonra akıntıyı hesap edeceğim. Rüzgarların esiş yönüne göre balık olup olmayacağını az çok biliyorum.
Birde Levreklerin bölgeye göre hep aynı saatlerde avlandığını gördüm. Yani bir bölgede saat 22:00 de canlı yem yiyorsa ertesi günde Saat 22:00 de canlı yem yeme ihtimali %90 oluyor. Senin düşüncen ne?

Awesome John 24-01-2008 11:01

arm59 birgün saat 22:00 de "prime time" (em iyi zaman) ise ertesi gün 22:25 olur...
met cezir her gün ortalama 25 dakka ileri atar...

Hesabini yampaya öğrenirsen verimliliğin yüde yüz artar...

Yakında internette bir "chart" bulacağım sizler için .. vardır nutlaka bu bölge için okadar yatçı var onlar met ceziri çok iyi hesaplamak mecburiyetindedir.

arm59 24-01-2008 14:57

Terchi süni yem prezantasyonu, ama gerektiği zaman Naturel yem kulanırım. Canlı yemden kaçınırım.
Balık tutmak bir spor dur, tutkulu güzel bir spor, temiz hava macera teknik konsantrasyon ve güzel dostluklar.

Asım abi tide-chart ları sabırsızlıkla bekliyoruz. Birde imza kısmınızda canlı yemle balık tutmakdan kaçınıyorsunuz Levrek için en iyi yemler canlı yemler değilmi?

çupra 24-01-2008 22:39

arkadaşlar asım can gündüzün bu klipteki görüntüsüne bir bakın birde namı değer awesom john abimizin gönderdiği resimlere bir bakın. hem ne fark ederki önemli olan kim olduğumuz yada ne kadar tanındığımız değil.bu forumda ne paylaştığımız.saygılar sevgiler sağlıcakla kalın.rastgele

Saat 11:40.