RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Casio fishing gear aw_82 saat (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4196)

polmurat 23-12-2008 19:58

Saate göre %100 başarı sağlanır diye birşey yok.Bu saat bulunduğunuz yerin enlem veya boylam değerlerine,ülkelerarası saat farkına göre hesap yapıp ay takvimine göre balık av zamanını gösteriyor.onun için ayarları doğru yapmak çok önemli.Ayın şekilleri ve çekim gücünün balıklar üzerindeki etkileri teorilerle desteklenmektedir.Benim aldığım referans bilgilerine göre saatin başarı oranı yüksek.Ancak benimde alakasız zamanlarda balık avlarım oldu.Balık avına çıkarken sadece saate göre değil hava ve su sıcaklık değerlerine göre hesap yapmalıyız.Mesela tatlı su avında su soğudumu balık yakalamak tesadüfe kalmış birşey.Geçtiğimiz sezon mart ayı olmasına rağmen yaklaşık 6-6.5kg.lık bir sazan yakalmıştık.Biz vakit geçirmek için gitmiştik ve böyle bir avı doğrusu beklemiyorduk.Çok şaşırdık çünki sezonu değildi.Havanın mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkta olması belki bunda büyük etken oldu.Normalde sazanlar hava ve su soğudumu suyun dibine iner ve hareket etmezler.Herşeyi saate göre ayarlarsak yanılırız tabi.Sonuçta saat hava ve su sıcaklığını tahmin edemiyor.Yorumları ona göre yaparsak daha iyi olur diye düşünüyorum.Sağlıcakla

Taygun KOCABIYIK 23-12-2008 20:00

Evet Murat abi haklısın balıkçılıkta sadece ayın durumu değil bir çok etken devreye giriyor.
Ama saat sanırım faydalı bir cihaz.

er35han 26-12-2008 17:03

murat ve ibrahim arkadaşlar yaptığım yorumlar tecrübeyle sabittir, o yüzden yazılan hoşunuza gitsede gitmesede doğrudur:hıııı:.

polmurat 26-12-2008 19:32

Erhan kardeş biz burada sadece bir kişinin tecrübesi için açmadık bu konuyu.Kullanan tüm arkadaşlardan deneme sonuçlarını bekliyoruz.Sonuçta bir çiçekle bahar gelmez.Bizde bu saati balıklama almadık, deneyipte başarı sağlayıp tavsiye eden arkadaşlar yüzünden aldık ve şu ana kadarda olumlu sonuçlar aldık.Tam başarı sağlar diye bir iddiamız da yok.Amacımız Balık sevdası ve saat kullanıcısı olarak ne kadar işe yaradığı.Senin yorumuna da saygımız var.Sanırım sen ''Yorumları ona göre yaparsak daha iyi olur diye düşünüyorum'' cümlesini kendi üzerine almışsın.Ben o cümleyi saat kullanıcılarının hava ve su ısı faktörlerini hesaba katarak deneme sonuçlarını paylaşsınlar diye yazdım.Yani genel bir cümle.Rastgelsin.

polmurat 29-12-2008 18:51

Selamlar türkçe klavuzu temin ettim isteyene yine gönderebilirim.

der76 28-02-2009 23:44

selam arkadaşlar ben daha yeniyim hepinize rastgele bende aynı saaten aldım fakat türkçe kılavuzu olmadığından ayarlarını tam yapamadım kılavuzun olduğu arkadaşlar buraya (konuya ) atabilirlermi yada mailim [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] şimdiden teşekkürler

isteyen varsa ingilizce buyrun

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
yukarıdaki olmazsa buyrun

posmort3m 05-03-2009 14:31

Türkçe kullanım klavuzunu alabilirmiyim lütfen

der76 06-03-2009 10:18

buyrun türkçe kılavuzu

irfan38 29-03-2009 14:35

selam ocelıkle rast gelsin arkadaslar bende aldım bu saatten ama turkce kullanım klavuzu olmadıgı ıcın ayarlarını yapamıyorum yardımcı olursanız sevınırım...cagiran.irfan@hotmail.com bu adrese yollarsanız memnun olurum kolay gelsin tşkler..

polmurat 23-05-2009 22:39

bu ara siteden uzak kaldım en kısa zamanda klavuzu isteyen arkadaşlara yollayacağım.

Saat 10:53.