RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Avlaklarımdan Karareis (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6621)

gerence 12-01-2010 23:00

Konuya yaklaşımınızdan dolayı tebrik ederim sizi...

Alıntı:

sehsuvar tafarından gönderildi (Mesaj 69116)
Sakın ha kardeşim, beni yanlış anlamayın ben ortalık karıştırmak adına mesaj yazmadım ve bulunduğum hiçbir ortamda da böyle birşey olmadı olması dahi söz konusu olamaz.,)
Ben insanlara yaptıkları yanlışları yazıyorsam eğer, bunu bütün herkesin yararı için yapıyorum, asla ortalık karıştırmak gibi bir düşüncem olmadı olamazda.;)

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69121)
Murat Bey avukat olduğunuzu söylemişsiniz. Acaba site yönetimini hangi gerekçeyle mahkemeye verip siteyi kapattırma talebinde bulunacağınızı söyleyebilir misiniz?

(Yazdıklarınızı yanlış anladığımı tahmin ediyorum. Hukuk bilen bir insan kendisine diyelim ki haksız yere bile olsa bir forumdan uzaklaştıranları bu yüzden mahkemeye veremeyeceğini bilir.)

Siteye yeni üye olmuş biri olarak diyebilirim ki burada ilk kez böyle bir tartışma gördüm ve açıkcası yok yere yaratılan bir gerginlikten başka bir şey değil. İnsanların çevreye duyarsız olması, diğer insanları rahatsız etmesi ne Hasan Bey'in ne de bir başka birinin suçudur. Bu suç yapanlarındır ve bunun altındaki sosyolojik gerekçeler herkesce malumdur

Konuya yaklaşımınız ve bütün bunların altında yatan sorunun direkt ve net olarak sosyolojik nedenlerden ötürü olduğunu saptamanızı taktir ediyorum genç arkadaşım...
Teşekkür ederim...

The Lunatic 12-01-2010 23:16

Alıntı:

sehsuvar tafarından gönderildi (Mesaj 69123)
Tabiki, gerekçe olmadan Siteden Üye Banlamaktan dolayı mahkemeye vereceğimi belirttim, sizde yazdığımı tam olarak okumamışsınız her halde.Site Yöneticisi Administratör Hasan bey, beni siteden yasaklamakla tehdit etti, bende kendisine forum kurallarına uyduğumu ve forum kurallarına uyan birini gerekçe göstermeden siteden atması halinde gerekli yasal haklarımı kullanacağımı belirttim, olayın özü bu.Tehdit ve Karşılık ;)
4.5.2007 Tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınlar Hakkındaki kanunu iyi okursanız, şikayette bulunup bulunamayacağımı, ve kanunun insanlara ne türlü haklar verdiğini iyi görürsünüz.;)

O kanunu çok iyi bilirim Murat Bey. Siz hiç merak etmeyin. Bir forumun sahibi hiçbir gerekçe belirtmeden kendi şahsi sitesinde (ki şu an yazdığımız forum böyle bir yer) kimin yazı yazıp yazamayacağını tamamen kendi isteğine göre karar verebilir. Şöyle düşünelim: "Bu site benim ve ben x kişisinin bu sitede yazı yazmasını istemiyorum." diyen biri için hiçbir kimse bir zorlamada bulunamaz. Bu tamamen site sahibinin isteğine kalmış birşeydir. Hergün binlerce siteden binlerce yorum, mesaj, üye silinir. Birçok somut örneği bizzat biliyorum. Ben bir forum açıyorsam sizin orada yazı yazmanız kurallara uymuş olsanız bile yasal hakkınız değildir.

Son bir not olarak belirtmeliyim ki insanların düşünceleri, eleştirileri nedeniyle forumlardan uzaklaştırılması ya da "seni mahkemeye verip siteni kapattırırım" demek benimsediğim, doğru bulduğum bir tutum, yol değildir

sehsuvar 12-01-2010 23:26

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69126)
O kanunu çok iyi bilirim Murat Bey. Siz hiç merak etmeyin. Bir forumun sahibi hiçbir gerekçe belirtmeden kendi şahsi sitesinde (ki şu an yazdığımız forum böyle bir yer) kimin yazı yazıp yazamayacağını tamamen kendi isteğine göre karar verebilir. Şöyle düşünelim: "Bu site benim ve ben x kişisinin bu sitede yazı yazmasını istemiyorum." diyen biri için hiçbir kimse bir zorlamada bulunamaz. Bu tamamen site sahibinin isteğine kalmış birşeydir. Hergün binlerce siteden binlerce yorum, mesaj, üye silinir. Birçok somut örneği bizzat biliyorum. Ben bir forum açıyorsam sizin orada yazı yazmanız kurallara uymuş olsanız bile yasal hakkınız değildir.

Son bir not olarak belirtmeliyim ki insanların düşünceleri, eleştirileri nedeniyle forumlardan uzaklaştırılması ya da "seni mahkemeye verip siteni kapattırırım" demek benimsediğim, doğru bulduğum bir tutum, yol değildir

O zaman siz şöyle diyorsunuz yani, Ben Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Tanımam, bu site benim istediğimi yaparım.:D
Yok böyle birşey, ben sizin hiç kanun bildiğinizi düşünmüyorum, biraz Kanun bilseydiniz zaten bunları yazarken bile düşünüp öyle yazardınız.
Tamam sizin dediğinizi var sayalım, neden forum sitesi kurulduğunda hemen forum kuralları oluşturulur, biliyormusunuz, sebebi yarın mahkemelik bir sorun teşkil ettiğinde forum sahibinin kendisini koruması ve kollaması için konulur.Olmaz ya olursa, bir şikayet vukuu bulduğunda Forum Sahibi derki, Ben Sitemi Kurdum, para yatırdım alan aldım ve bütün insanların paylaşabileceği bir platform oluşturdum, bu platformda bulunan insanların uyması gereken kurallar koydum X kişi kurallara uymadığı için platformumuza girişini yasakladım der ve iş o anda biter.;)

gerence 12-01-2010 23:30

Arkadaşlar ;
Boşverin, burada didişmeyi bırakın da ; avlakta nasıl balık avlanırmış seyredin görün. Bakın ne akıllı bu yunuslar, kavga gürültü etmeden işlerine bakıyorlar;)

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bu linki üyesi olduğum diğer bir sitede yayınladım, umarım yanlış bir anlama olmaz kimse tarafından..!:)

sehsuvar 12-01-2010 23:33

Arkadaşlar yanlış anlaşılmak istemem, konu böyle uzayıp gidecek...
Daha Kanunu bilmeyen gençler kanun dersi vermeye çalışıyorlar, bundan sonra bu tür yazışmalara cevap vermeyeceğim, ilk yazdığım mesaj dağıldı gitti.
Kusur ettiysek affola, yanlız yine belirtmek isterim bu platformlar paylaşım ve tartışma yeridir, kimse gerekçesiz düşüncelerinden dolayı yasaklanmamalı ve kişilere karşı kin güdülmemelidir.
Kanuni her türlü desteği verebileceğimi belirtir, hepinize iyi geceler dilerim.:)

Anıl ÜNALAN 12-01-2010 23:40

Alıntı:

sehsuvar tafarından gönderildi (Mesaj 69130)
Daha Kanunu bilmeyen gençler kanun dersi vermeye çalışıyorlar, bundan sonra bu tür yazışmalara cevap vermeyeceğim, ilk yazdığım mesaj dağıldı gitti.
Kusur ettiysek affola, yanlız yine belirtmek isterim bu platformlar paylaşım ve tartışma yeridir, kimse gerekçesiz düşüncelerinden dolayı yasaklanmamalı ve kişilere karşı kin güdülmemelidir.
Kanuni her türlü desteği verebileceğimi belirtir, hepinize iyi geceler dilerim.:)

Bu arada Sitenin Gerçek Administratörü Kurucusu İmbat kardeşe sözüm söz, Nisan ayında balık avında sizlerle olacağım.;)

Teşekkür ederiz. Herhangi bir cevap yazma veya yazmama gibi hakkınızın olduğunu sizde bizler gibi biliyorsunuz. Ama siz aktif olmayan üyelerden bahsettiğiniz ve ortaya bir tartışma konusu attığınız için bütün aktif üyeler size cevap verme içgüdüsüne bürünüp size cevap atmayı düşünüceklerdir, bunların içerisinde cevap atanlar ve atmayanlar olucaktır.. Söylediğim gibi cevap atmamakta özgürsünüz iyi bi tartışmacı ve çok bilgili bi hukukçu olduğunuzu düşünmemekle birlikte bize katılım ve tartışma ortamı yarattığınız için teşekkürlerimizi iletiriz. Tartışma içerisinde sürçü lisan ettiysek affola ;)

SAYGILARIMLA.

The Lunatic 13-01-2010 00:27

Alıntı:

sehsuvar tafarından gönderildi (Mesaj 69130)

Bu arada Sitenin Gerçek Administratörü Kurucusu İmbat kardeşe sözüm söz, Nisan ayında balık avında sizlerle olacağım.;)

Gençler kanunları ne yazık ki sizden iyi biliyor. Ya büyük bir yanılgı içindesiniz ya da özellikle böyle yapıyorsunuz. Sözünü ettiğini forum kuralları, kullanıcıları yasalara uymaya davet eder, aksi yöndeki davranışların yaptırımlarını söyler, forumun kendi iç düzenlemelerinden kişileri haberdar eder. Bir forum kişisel bir alandır ve kimin yazıp yazmayacağı sahibi belirler. Dilerseniz mahkemeye gidip bir deneyin derim, sonucu hep beraber görelim. Yapmaya çalıştığjız şey insanları "ya tutarsa" diyip mahkemeye verme söylemiyle korkutmaya çalışmaktır. Kanunlar bir hukuk devletininin olmazsa olmazıdır ve vatandaşlık bağıyla bağlı her bir bireyin takıp takmama lüksünün olmadığı, bağlayıcılığı olan, uyulması zorunlu düzenlemelerdir. Bu benim için de geçerli sizin için de. Bilmem anlatabim mi? Bir şey yazarken düşünürüm, tartarım öyle yazarım. Keşke siz de öyle yapsaydınız.
Neyse her bakımdan tatsız bir yazışma serisi oldu. Sondaki temenninize bir ekleme yaparak ben de katılıyorum:
"kimse gerekçesiz düşüncelerinden dolayı yasaklanmamalı ve kişilere karşı kin güdülmemelidir" ve de dezenformasyon iyi birşey değildir.

The Lunatic 13-01-2010 01:09

Alıntı:

gerence tafarından gönderildi (Mesaj 69125)
Konuya yaklaşımınız ve bütün bunların altında yatan sorunun direkt ve net olarak sosyolojik nedenlerden ötürü olduğunu saptamanızı taktir ediyorum genç arkadaşım...
Teşekkür ederim...

Ben teşekkür ederim. Ne yazık ki ülke olarak kendimizle, birbirimizle barışık değiliz. Kendiyle ve birbiriyle barışık olmayan, kendini ve yaşadığı çevreyi tanımayan, bilmeyen, sevmeyen, umursamayan insanlar doğayla hiç barışık olamıyorlar. Sık sık Güzelbahçe'ye giderim kıyıdan olta atmak için. Ne yazık ki her gittiğimde ayrı bir çöp yığınıyla karşılaşıyorum sahilde. Sevgilisiyle oturmuş denizi seyreden bir insan umarsızca fırlatıveriyor denize yediğinden, içtiğinden arta kalanları. Halbuki 5 dakika evveline kadar o doyumsuz güzelliği sunan, o temiz havayı çöp attığı denizdi kendisine veren. Bir ülkede bir balıkçı ekmeğini çıkardığı denizlerdeki su altı yaşamını yanlış av metodlarıyla yok ediyorsa, denize biraz olsun nefes alabilmek, huzur bulabilmek için giden oltacı çöplerini bırakabiliyorsa orta yere ya da kendi gibi oraya gelmiş diğer insanları rahatsız etme hakkını kendinde görüyorsa bir sorun vardır orada. Vakti zamanında Efes antik kentinde yurtdışından gelen bir konuğumu gezdirirken 3000-4000 yıllık tarihi eserlerin üzerinde koyunlarını gezdiren çobanla yaşadığım diyoloğu ve konuğum karşısında utançtan yüzümün nasıl kızardığını unutamam. Gelişmiş bir ülkede parmakla bile dokunulamayan eserlerin üzerinde bizde koyunlar, keçiler geziyor. Demem o ki sözü edilen sorun asla ve asla Hasan Abi'nin neden olduğu bir sorun değil, bizzat kendi toplumumuzun iç dinamiklerinden ve tarihsel serüveninden yakıtını alan, denetimsizlikle kolaylaşan bir durumdur. Umarım düzelir birgün herşey...

Necati ARAT 13-01-2010 10:26

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69133)
Gençler kanunları ne yazık ki sizden iyi biliyor. Ya büyük bir yanılgı içindesiniz ya da özellikle böyle yapıyorsunuz. Sözünü ettiğini forum kuralları, kullanıcıları yasalara uymaya davet eder, aksi yöndeki davranışların yaptırımlarını söyler, forumun kendi iç düzenlemelerinden kişileri haberdar eder. Bir forum kişisel bir alandır ve kimin yazıp yazmayacağı sahibi belirler. Dilerseniz mahkemeye gidip bir deneyin derim, sonucu hep beraber görelim. Yapmaya çalıştığjız şey insanları "ya tutarsa" diyip mahkemeye verme söylemiyle korkutmaya çalışmaktır. Kanunlar bir hukuk devletininin olmazsa olmazıdır ve vatandaşlık bağıyla bağlı her bir bireyin takıp takmama lüksünün olmadığı, bağlayıcılığı olan, uyulması zorunlu düzenlemelerdir. Bu benim için de geçerli sizin için de. Bilmem anlatabim mi? Bir şey yazarken düşünürüm, tartarım öyle yazarım. Keşke siz de öyle yapsaydınız.

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69133)
Neyse her bakımdan tatsız bir yazışma serisi oldu. Sondaki temenninize bir ekleme yaparak ben de katılıyorum:
"kimse gerekçesiz düşüncelerinden dolayı yasaklanmamalı ve kişilere karşı kin güdülmemelidir" ve de dezenformasyon iyi birşey değildir.

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69135)
Ben teşekkür ederim. Ne yazık ki ülke olarak kendimizle, birbirimizle barışık değiliz. Kendiyle ve birbiriyle barışık olmayan, kendini ve yaşadığı çevreyi tanımayan, bilmeyen, sevmeyen, umursamayan insanlar doğayla hiç barışık olamıyorlar. Sık sık Güzelbahçe'ye giderim kıyıdan olta atmak için. Ne yazık ki her gittiğimde ayrı bir çöp yığınıyla karşılaşıyorum sahilde. Sevgilisiyle oturmuş denizi seyreden bir insan umarsızca fırlatıveriyor denize yediğinden, içtiğinden arta kalanları. Halbuki 5 dakika evveline kadar o doyumsuz güzelliği sunan, o temiz havayı çöp attığı denizdi kendisine veren. Bir ülkede bir balıkçı ekmeğini çıkardığı denizlerdeki su altı yaşamını yanlış av metodlarıyla yok ediyorsa, denize biraz olsun nefes alabilmek, huzur bulabilmek için giden oltacı çöplerini bırakabiliyorsa orta yere ya da kendi gibi oraya gelmiş diğer insanları rahatsız etme hakkını kendinde görüyorsa bir sorun vardır orada. Vakti zamanında Efes antik kentinde yurtdışından gelen bir konuğumu gezdirirken 3000-4000 yıllık tarihi eserlerin üzerinde koyunlarını gezdiren çobanla yaşadığım diyoloğu ve konuğum karşısında utançtan yüzümün nasıl kızardığını unutamam. Gelişmiş bir ülkede parmakla bile dokunulamayan eserlerin üzerinde bizde koyunlar, keçiler geziyor. Demem o ki sözü edilen sorun asla ve asla Hasan Abi'nin neden olduğu bir sorun değil, bizzat kendi toplumumuzun iç dinamiklerinden ve tarihsel serüveninden yakıtını alan, denetimsizlikle kolaylaşan bir durumdur. Umarım düzelir birgün herşey...

Uğur kardeşim..
Bu yaklaşımların için çok teşekkür ederim..

Bu ve buna benzer konuları Bir kişiye mall etmeyip hatayı ilk önce kendimizden başlayarak aramamız, Toplum olarak kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini gayet güzel bir şekilde anlatmışsın..

Çağımızın gençleri gayet akıllı ve kıvrak zekaya sahipler ...
Her kim buna karşı bir şey söylerse çoook büyük yanlış yapar..
Bunu söyleyenler kendi çoçukluk ve gençlik çağını düşünüp, Eğer varsa evlatlarının çocukluk ve gençlik çağlarını düsünsünler..
Sanırım bu güzel bir kıyas örneğidir..
İşte o zaman kim akıllı daha iyi anlaşılabilir..

Bizler burada yapıcı olmaya çalışalım..
Yıkıcı olmaya değil..
Yıkıcı olmak isteyenlerinde aramızda yeri bulunmadığını kesin bir dille bildirelim..

Bu kadar yazmak istiyorum..
Lütfen dikkat edelim..
Saygı ve sevgi çerçevesini geçmeyelim..

Kamil ESEN 13-01-2010 20:47

Alıntı:

sehsuvar tafarından gönderildi (Mesaj 69113)
Güzel Kardeşim, ben bir Avukatım ve sen bu yaşında bana Kanun dersi vermeye çalışıyorsun.Yok Amerikaya gidenler Kristof Colombtan izinmi almışlar falan.
Para ödeyerek yer satın alan insanların tatil yaptığı bir ortamda, oranın tadını kaçıracak kadar Alkol alarak, küfürler ederek, bulunduğu ortamı pisleterek zarar veren insanlar oldu Kara Reiste, bunu nereden biliyorsun diye soruyorsan benimde oradaki sitede bir yazlığım var, Jandarmaya ve İzmir Valiliğine yazılı şikayet dilekçesini ben yazdım.;)
Şikayet konusunu artı imza Toplayarak Muhtara da ilettik ve gerekenin yapılacağı sözünü aldık kendisinden.
Gelelim Fotoğraflardaki Telif Hakkına, tabiki hak çekenindir, ancak fotoğrafının belkide bu sitede yayınlanmasını istemeyen kişiler olabilir ki bu hakta tamamen o kişiye aittir.;) Ben bu sebepten dolayı o yazıyı yazma gereği gördüm.;)
Ayrıca Hasan bey, diyorki kimseden izin almama gerek yok istediğimi yaparım, istediğini tabiki yapar, iyi birşey yaparsa kendine, yapamaz ise yine kendine ve bu siteye yapar, Ancak tehditvari bir üslupla kimseyle konuşmaya hakkı yok, adama lafını yedirirler.;)
Size söz, düzenleyeceğiniz kıyı organizasyonuna mutlaka katılacağım, balık tutmak o kadar önemli değil, büyük bir toplulukla bir araya gelerek güzel aktiviteler gerçekleştirmek ve bunları Tarihin Derin sayfalarına gömmektir önemli olan.;)

Bu yazıyı yazan şahısı tebrik ediyorum.Kesin sarhoş kafayla yazıp ertesi gün pişman olduğu bir yazıdır..
Bu yazdıklarından sonra bize cevp hakkı doğuyor sanırım.Bahsettiği avlakta avlanan kişiler olarak ilk önce ,şikayetinin yalan olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ,yada gayri ciddi bir şikayet olduğu için dikkate alınmadığını söyleyebilirim.Çünkü sadece birkaç saat evvel arkadaşlarımız ordan geldiler ve jandarma oraya gittiğimizde haber verdiğimiz için bize sürekli bilgilendirmeden dolayı teşekkür etmiştir.Benim kim olduğumu ve neden benim konuştuğumu anlamak isterseniz sadece adımı söyeyin gelenlere neden benim konuştuğumu anlarsınız.
Gelelim hukuk anlayışınıza.Denizi bile sahiplenip,insanları kısıtlayacak kadar gözü dönmüş biri belki birkaç tane kendini bilmez kişinin yaptığını, MANİSALILAR yaptı diye yaftalayacak kadar kanunsuz konuşuyorsa bu afaki bir konuşmadır dikkate alınmamalıdır.
Site yönetimine sizi mahkemeye veriririm,dediklerinizi yedirtirim diyecek kadar tehdit ediyorsa onun avukat olduğuda şüphelidir.
Biz MANİSALILAR sürekli oraya gideceğiz,çünkü yazlık sitede tanışıp bizimle sohbet etmeye gelen kişilerdende hiçbir şikayet duymadık. sizide azcık kafanızı kumdan çıkarıp etrafınıza bakmanıza davet ederim.Öyle üfürmekle bu işler olmaz..

Saat 11:18.