RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Sinaritçi Mustafa'dan tek taş hatıraları ;) (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7502)

Aydın35 27-04-2010 22:35

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi (Mesaj 82555)
Sevgili Aydın, hepsi kısmet işi sonuçta.Tabi ki doğru yerde, doğru zamanda, bilgi ve tecrübe ile şansın daha da çok olacaktır.Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi aynen tüm koşullar geçerlidir.

Erol abicim tekrar teşekür ederim tabiki şansta gerekli fakat tecrübe hepsinden önemli diye düşünüyorum zaten şu anda yazmış olduğunuz tüm konuları arattırdım sizi bir nevi mercek altına aldım saygılarımla :)

levrek 27-04-2010 22:43

Alıntı:

alpargun35 tafarından gönderildi (Mesaj 82383)
Avla alakalı, bilgi, isteyen isteyene, gelgelelim mustafa kardeşimizde tık yok !!

Yani, Sayın ''Abayoğlu'nun son zamanlardaki 'jiging sendromu gibi bir durum !! (Bir yandan, ''Aman fazla bilgi vermiyelim,zaten altı tane trofe balık kaldı, onlarıda yok etmiyelim derken ,diğer taraftan,, ''Jig konusunda, ok yaydan çıkmıştır,geri kalmamız söz konusu olamaz'' diyor ve boyna sayısız partner yetiştiriyor !!)

Mustafa bey ,sel verip, sır vermez haliyle,Sayın Abayoğlu'na rakip olacak gibi !!
(bilgiyi cımbızla çekmek gerekiyor )

Mustafa yı uzun zamandan beri tanırım gerek iyi niyetliliği gerekse paylaşımcılığı konusunda zaten açıklamalarından sonra hemfikiriz. Lakin Diğer vatandaş konusunda gözlemlerinizden dolayı sizi tebrik ederim.Pek Etik olmazsa da,belli bir içtenlik bulamadığım yazılarında bir takım kaygılarla kitleleri peşinden sürüklemesi hoş değil, sevgilerimle

-Yakamoz- 27-04-2010 22:59

Mustafa Bey tebrikler :helal::helal: çok güzel balıklar keyifli bir av yapmışsınız
Devamının gelmesi dileğimle

musty 28-04-2010 07:11

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi (Mesaj 82543)
Evet Mustafa cım seni tekrardan tebrik ederim, yakalanış anlarından birebir haberdar ve yakın olduğumdan beni yine o günün akşamına çıkan ölü dalgalarla dönüş yoluma geri getirdin.
Arkadaşların sorularına istinaden ilave açıklamalar olarak;
Suyun sıcaklığı yüzeyde 16.5 C derece idi. Normal denilecek bir akıntı vardı ve hava gün boyunca üç kez değişen bir rüzgara sahipti.Kıyıya yaklaşık 700 m. açıkta, zemin ise yer yer kayalıkla çamurun buluştuğu yar denilebilecek bir yapıya sahipti.
Hava parçalı bulutlu, ancak oldukça aydınlıktı.
Takım konusunda Mustafa ya çıtlatmak istediğim bir konu ise kurşunlar hakkında.Çok parçalı kurşunlar her zaman suda fazla karşı direnç oluşturur ve takımın daha derine inmesine engel olur.Bunun yerine aynı ağırlıkta tek ya da iki parçalı kurşun kullanılır ise takım daha derine dalacaktır, sevgilerimle

Erol abicim merhaba nasılsın keske şu kurşunların 1 kg lıkları olsada onları kullansak downriggla yapacağız sanırım bu işi Erol abicim:)herzaman ki gibi engin bilgilerin satırları aydınlatıyor :)

alpargun35 28-04-2010 08:55

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi (Mesaj 82560)
Mustafa yı uzun zamandan beri tanırım gerek iyi niyetliliği gerekse paylaşımcılığı konusunda zaten açıklamalarından sonra hemfikiriz. Lakin Diğer vatandaş konusunda gözlemlerinizden dolayı sizi tebrik ederim.Pek Etik olmazsa da,belli bir içtenlik bulamadığım yazılarında bir takım kaygılarla kitleleri peşinden sürüklemesi hoş değil, sevgilerimle

Bir çoğumuz bilgiyi paylaşmak için forumlarda bulunuyoruz.

Bu avı gerçekleştirmek ve burada paylaşımını yapmak, bence hiçte kolay bir olay değildir.

Belirli bir, bilgi birikimi, istikrar, maddiyat ve kısmet gerektirir, gelgelelim paylaşımcıysak , açılan başlıkta bilgiyi paylaşmak (iç sular hariç) gerekir. Mustafa kardeşimiz sorulan sorulara ''mütevazi kişliği ile verdiği cevaplarla , yapmış olduğu bu çok güzel avı ve açmış olduğu bu güzel başlığı ,bence durması gereken yere taşıdı,başlık ''Sinarit avında bilgi bankasına dönüştü,bu çok önemli !!!.

Bazı paylaşımcılar yapmış oldukları avları,forumlardan da aldıkları gazla, bir süre sonra ,ulaşılamaz bir olaymış gibi görüp,kendilerini marka zannederek,değişik kaprislere girebiliyorlar,
Fakat günümüzde kullanılan teknolojiler,devlet sırlarını bile ortaya çıkarıyor, neyi saklamaya çalışırız anlaması güç yani !!.

Bir önemli konuyada dikkat çekmek istiyorum,''Mustafa gibi kardeşlerimize sahip çıkalım ,İzmir'de av yapanlar olarak. Gerçek ve mütevazi bir paylaşımcı çünkü.
Bizimde birinci liğde bir takımımız olsun.!!!. Hiç te fena olmaz.!!

musty 28-04-2010 09:23

Alıntı:

alpargun35 tafarından gönderildi (Mesaj 82604)
Bir çoğumuz bilgiyi paylaşmak için forumlarda bulunuyoruz.

Bu avı gerçekleştirmek ve burada paylaşımını yapmak, bence hiçte kolay bir olay değildir.

Belirli bir, bilgi birikimi, istikrar, maddiyat ve kısmet gerektirir, gelgelelim paylaşımcıysak , açılan başlıkta bilgiyi paylaşmak (iç sular hariç) gerekir. Mustafa kardeşimiz sorulan sorulara ''mütevazi kişliği ile verdiği cevaplarla , yapmış olduğu bu çok güzel avı ve açmış olduğu bu güzel başlığı ,bence durması gereken yere taşıdı,başlık ''Sinarit avında bilgi bankasına dönüştü,bu çok önemli !!!.

Bazı paylaşımcılar yapmış oldukları avları,forumlardan da aldıkları gazla, bir süre sonra ,ulaşılamaz bir olaymış gibi görüp,kendilerini marka zannederek,değişik kaprislere girebiliyorlar,
Fakat günümüzde kullanılan teknolojiler,devlet sırlarını bile ortaya çıkarıyor, neyi saklamaya çalışırız anlaması güç yani !!.

Bir önemli konuyada dikkat çekmek istiyorum,''Mustafa gibi kardeşlerimize sahip çıkalım ,İzmir'de av yapanlar olarak. Gerçek ve mütevazi bir paylaşımcı çünkü.
Bizimde birinci liğde bir takımımız olsun.!!!. Hiç te fena olmaz.!!

Alp abicim günaydın bende yapmış olduğum bilgilerin çok büyük bir kısmını sevgili Erol abimin geçmiş olduğumuz senelerdeki yazılarından faydalanarak buluştuğumuz kemeraltında gittiğimiz denizde herzaman paylaşımcı kişiliğiyle edindim yoksa tabiki çok uzun zaman boş döndüm çok toz yuttum sırtı konusunda ve beni en fazla fişekleyen zamanda adrasan a gittiğim zaman oradaki insanların eksi yöndeki tavırları oldu ve bir baktım sırtı olmaya çalıştım herhalde biraz elimden gelmeye başladı sonucunu daha yeni almaya başladım

alpargun35 28-04-2010 20:19

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82607)
Alp abicim günaydın bende yapmış olduğum bilgilerin çok büyük bir kısmını sevgili Erol abimin geçmiş olduğumuz senelerdeki yazılarından faydalanarak buluştuğumuz kemeraltında gittiğimiz denizde herzaman paylaşımcı kişiliğiyle edindim yoksa tabiki çok uzun zaman boş döndüm çok toz yuttum sırtı konusunda ve beni en fazla fişekleyen zamanda adrasan a gittiğim zaman oradaki insanların eksi yöndeki tavırları oldu ve bir baktım sırtı olmaya çalıştım herhalde biraz elimden gelmeye başladı sonucunu daha yeni almaya başladım

''Elinden biraz değil, bayağı gelmiş, bundan iyisi can sağlığı mustafa, başarılarının devamını temenni eder,ayrıca sen gibi bir trofe avcısını, bizlere kazandırdığı için, Erol beyide, tebrik ederim. selamlar

delvel 28-04-2010 22:05

mustafa abi bu balıklara balıkcı tezgahlarında rastlamak bile zor.
tebrık ederim, şansın hep böyle acık olsun:)
paylaşım için teşekkürler

musty 29-04-2010 10:47

Alıntı:

-Yakamoz- tafarından gönderildi (Mesaj 82569)
Mustafa Bey tebrikler :helal::helal: çok güzel balıklar keyifli bir av yapmışsınız
Devamının gelmesi dileğimle

teşekkur ederim Mustafa bey resmen adrenalin patlaması yaşadım Allah sizlere daha iyisini tutturmak nasip etsin :)

musty 29-04-2010 10:50

Alıntı:

alpargun35 tafarından gönderildi (Mesaj 82716)
''Elinden biraz değil, bayağı gelmiş, bundan iyisi can sağlığı mustafa, başarılarının devamını temenni eder,ayrıca sen gibi bir trofe avcısını, bizlere kazandırdığı için, Erol beyide, tebrik ederim. selamlar

merhaba Alp abicim teşekkur ederim güzel sözlerin için benimde hiç bu kadarı aklımda yoktu :) diyoruzya rastgele işte bu olsa gerek abicim Erol abiyede tekrar çok teşekkur ederim :)

Saat 10:40.