RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Mırmır avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=139)

BARBADOS 07-09-2006 09:44

Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.

murat156 07-09-2006 10:30

Balık kesinlikle mırmırdır.Flaştan çizgileri az belli olmuş o kadar.

katiti 07-09-2006 12:00

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

BARBADOS tafarından gönderildi
Valla Benİm Bİ ArkadaŞ Da Yakaladi O Baliktan Abİlerİmİz Sargoz OlduĞunu SÖyledİ Bİz De AraŞtirdik SargozmuŞ.

Yasin Bey sargoz aşağıdaki resimdeki verdiğim balık. Mırmırın resmi çok net olmadığı için karıştırıyor olmanız mümkün fakat kesinlikle ikisi ayrı balıklardır.

Sargos (Diplodus sargus) Karagöz cinsi bir balıktır. Mırmır (Pagellus mormyrus) ise Mercan cinsidir. Onun resmini de aşağıya ekliyorum. Resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] kaynaklıdır. Bu siteyi de tavsiye ederim, gerçekten yararlı...

katiti 07-09-2006 12:02

Mırmır

1 Eklenti(ler)
Bu da mırmır (Pagellus mormyrus)...

BARBADOS 07-09-2006 12:07

SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...

Taygun KOCABIYIK 07-09-2006 15:50

Mert abi aydınlatma için teşekkürler :)

katiti 07-09-2006 21:36

Alıntı:

BARBADOS tafarından gönderildi
SaĞolasin Mert KardeŞ Senİn Resİmler Çok Net İnŞallah Bİz De Yakalariz En Kisa Zamanda...

İnşallah:) , birşey değil...

BARBADOS 08-09-2006 06:37

Arkadaşlar Gümüldüre gitmeyi düşünüyom küçük bi liman var açıklara doğru atsak mırmır yada çipura şansımız varmı? Liman içi sıkı isparoz karagöz yapıyo buraya açılan bi de azmak var benim dayı ile yılan balığı bile çektik yorumları bekliyorum...

aganta borina borinata 08-09-2006 06:58

Alıntı:

aganta burina burinata tafarından gönderildi
oldukça lezzetli bi balık...adana, iskenderun, mersin ve alanya da avlandığım hemen hemen her yerde bu balığı yakalama şansım oldu...ancak çupra, levrek, mercan ne biliim mesela kefal gibi ard arda yakalayamadım... arka arkaya 2 bilemediniz 3 ten fazla bu balığı yakalayamadım... yakaladıklarımdan bildiğim kadarıyla av yöntemi ve yemleri çupra vb. balıklarla neredeyse aynı... bu balığın tercihlerinden ( yaşadığı alanlar, sürü halleri, beslenme zamanları, mevsimleri, doğal ortamda yedikleri vb. özellikleri...ek olarak balığın karakteristik yapısından ) bahsedebilirseniz sevinirim...

rastgelsin...

bu balığı tanıyan yokmu arkadaşlar...

rastgelsin...

erhan 08-09-2006 08:58

Yasin bey selamlar,
Gümüldür, Ürkmez, Doğanbey sahili genelde kumluk olduğu için her zaman mırmır şansınız var. Bu yüzden eğer mırmır hedefliyorsanız seçeceğiniz bölgenin kumluk olması gerekir. Oltanızın hırsızlı olmasında fayda var diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi boru kurdu mırmır için iyi bir yem ama sülünez ve mamunu da ihmal etmeyin derim. Çipura konusunda bişey söyleyemem çünkü benim bildiğim kadarıyla mırmır ile çipuranın habitatları biraz farklı. Ama ikiside gezici balık neden olmasın.Kısmet işi. Umarım iyi bir av yaparsınız.

Saygılar

Saat 08:59.