RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Makara - Makinelerle İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Makineler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=360)

balıkcı 07-03-2006 02:23

Ayrıca Haldun kardeşim senin şu makinalara kulanmış olduğun yağıda sordum wd40 bu arkadaşa ve bu yağı kendiside kulanıyormuş makinalar için çok iyi bir yağ olduğunu söyledi bunuda eklemek istedim.

katiti 07-03-2006 03:46

Selim Abi teşekkür ederim, zaten ben de uyarı niteliğinde söylediğinin farkındayım. sadece toplumda genel olarak "çin malı kalitesizdir" şeklindeki inanışın biraz abartılı olduğunu ifade etmek istedim :) ...

balıkcı 07-03-2006 03:58

Mert çin malı kalitesizdir den çok o ülkede yapılan ve sonrada yurt dışında satılan sahte markalar insanlarda kuşku uyandırıyor bunuda konuştum malzeme satan arkadaşla oda kendisine gelen ve mal satmak isteyen ünlü şirketler tarafından uyarılmış bu sahte markalar için,bunun bir an önce ünlü şirketler tarafından çinde önlemi alınacağından bahsetti kendisi.

katiti 07-03-2006 06:43

abi sahte markalar konusunda haklısın. türkiye'de de bunun benzeri durumlar özellikle tekstilde çok sık yaşandı. pazarda satılan lacoste'ları görmen lazımdı :D .

balıkcı 07-03-2006 07:03

Peki bu neyi getiriyor beraberinde Mert bu gün abunun yeni piyasaya çıkmış olduğu C 33 cardinal modelindeki makinayı almaya gittim satıcı arkadaş çinde üretildiğini söyleyince vazgeçtim eski model abu cardinal almaya karar verdim bu o firmanın başka ülkede ucuz iş gücüne dayanarak üretmekte olduğu malzemeler olsa dahi iş gücünün ucuz olması bazen her yerde geçerli değil bu işi yapan insanların bilgileri ve bu güne kadar çalıştıkları branşın tecrübeside önemli abu cardinalin eski modelleri halen yüksek fiyatlarla yok satıyor her balıkcı bu gibi yapılmış makinaların peşinde aynı şekilde D.A.M ın 1980 den evel yapmış olduğu makinalar içinde geçerli belki bir gün çinde ucuz olan işçilerde bu bilgilere veya tecrübelere ulaşırsa o zaman durum değişir tabiki şimdi herkese bir soru neden arabada mercedes çünki almanyada üretildiği için almanyadaki işçilerin bu güne kadar edindiği bilgiler ve deneyimleri tartışılmaz eğer bu firmada bir gün bütün arabalarını çinde üretirse o zaman kalitesinden çok şey kaybedecektir bu benim görüşüm.

katiti 07-03-2006 18:41

Abi burada biraz üretim teknolojilerinin durumu giriyor devreye. eğer teknoloji yoğun bir üretim söz konusu ise o durumda işçi tecrübesi önemli bir değişken olmaktan çıkıyor. emek yoğun üretimlerde söylediğine katılıyorum.

eski makinelerdeki kalite ile bugünkü makinelerdeki kalite arasındaki farklılığın temel nedeni şirketlerin üretim politikalarındaki değişimden kaynaklanıyor. bu sadece bizim malzemeler ile ilgili değil, genel olarak tüm ürünler için geçerli.

eskiden yapılan üretimler "evladiyelik" dediğimiz şekilde, bozulmayacak derecede sağlam yapılıyordu. fakat bugünkü üretim politikaları ürünleri daha kısa kullanım süreleri ile tasarlamak ve sonuçta tüketimi sürekli kılmak üzerine kurulu. bu nedenle eski makinelerdeki kalite üretim yerlerinin farklı olmasından değil, üretim politikalarının zaman içerisinde değişmesinden kaynaklanıyor bana göre.

neyse biraz uzun oldu ama idare edin, doktora adamın çenesine vuruyor böyle ;) :D :D :D .

mufi 07-03-2006 19:00

beyler şu makina bu makina.... hepsi boş... sanki her hafta sonu sahilden balıga gidiyoruz....her gidişte 5/10 kg balık alıyoruz....içlerinde 1/2 kg lık balıklar oluyor makinalar zorlanıyor.....tabii mevsimine göre makina yagmur altında kalıyor...kamışlar desen onlarca kglık balık tutyor...da??? biz de makinanın iyisini arıyoruz...beh..beh.beh..
onu bunu anlamam arkadaş ben çoçuklugumdan beri bu işi yapıyorum.. şu anda elimde 4 sene önce aldıgım albamın milenyum 50 si var makina boşluk yapmış..langır/lungur dönüyor..... ucuz tatlı su sopalarına halka geçirip kamış yapmışım...abi balık olsunda bak ben nasıl alırım o balıgı..be...oy..oy..oy..abi balıktan haber verin yeterki...

öpüldünüz..

balıkcı 07-03-2006 19:02

Ne demek Doktorcuğum merakla ve zevkle okuyorum yazılarını az ve öz konuşuyorsun seni şahsen tanımasamda ağır başlı saygılı bir kardeşimiz olduğuna inanıyorum yaz kardeşim ne kadar uzun olursa olsun vaktin oldukca bol bol yaz biz üşenmeden okuruz sen yaz yeterki.

katiti 07-03-2006 19:05

Selim Abi teşekkür ederim, valla şu surat ifadelerinde utanma ifadesi yoktu, olsa koyacaktım :) .

Muvaffak Abi nerelerdesin? Özletiyorsun kendini valla :) ...

Taygun KOCABIYIK 07-03-2006 22:35

Muvaffak abi balık avlamaktan vakit bulup sitemizi şereflendiremiyor sanırım :D

Saat 08:32.