RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Haritalar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=107)
-   -   Garmin Cihazlara Deniz Haritalarının Yüklenmesi (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=5279)

MaTRaX 04-03-2012 18:47

s.a abi ben garmin526s gps balık bulucu cihazımı yeni aldım daha yeni montaj yapacağım karadeniz trabzonda mezgit,barbun,istavrit,kalkan balığı avlıyorum bu radar hakkında yorumlarınızı rica ediyorum 1kw ayna blucart g2 yok. Alsam faydası olurmu teknem 7.5mt ahşap 3 kulaç sulardan 80 kulaç sulara kadar çıkıyorum saygılarımla.

levrek 05-03-2012 21:39

Alıntı:

MaTRaX tafarından gönderildi (Mesaj 120051)
s.a abi ben garmin526s gps balık bulucu cihazımı yeni aldım daha yeni montaj yapacağım karadeniz trabzonda mezgit,barbun,istavrit,kalkan balığı avlıyorum bu radar hakkında yorumlarınızı rica ediyorum 1kw ayna blucart g2 yok. Alsam faydası olurmu teknem 7.5mt ahşap 3 kulaç sulardan 80 kulaç sulara kadar çıkıyorum saygılarımla.

Merhaba Matrax,
cihazın hayırlı uğurlu olsun, cihaz 1 kw lık aynaları destekler, lakin bazı marka ve modellerde farklılık gösterir. Örneğin Airmar marka aynalarda element sayısı arttıkça detay artar, lakin cihaz bu kadar detayı gösterecek yetenekte değildir, farkını aynı aynayı Furuno ekrana takınca daha iyi anlaşılacaktır.

levrek 05-03-2012 21:46

Alıntı:

usta124 tafarından gönderildi (Mesaj 120072)
Selamlar..
Garmin Nuvi 200 GPS cihazım ve BlueChart_G2_Vision_Aegean_Sea___Sea_of_Marmara_VE U015R_2010 haritanın locked ve unlocked versiyonları var elimde. GPS cihazıma yükledim. Fakat yolunda gitmeyen birşeyler olduğu kanısındayım. Mevcut haritaya ilave olarak sadece derinlik bilgileri geldi. Ama o bilgiler de navigasyon modunda değil sadece haritayı inceleme modunda ve uzak zoom esnasında görünüyor, yakınlaştırınca kayboluyor. Erol beyin örnek resimlerinde görüldüğü gibi değil. Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaştan yardım rica ediyorum.
Saygılar.

Merhabalar,
şayet yüklemeyi yapmış iseniz görüntü almanız gerekir, ihtimal üzerine değerlendirmek gerekirse ya yükleme sırasında bir kayıp oluştu, ya cihazın versiyonu harita güncellemesine göre eski kalıp desteklememekte ya da hafıza doluya yakın olduğundan tazeleme yapamıyordur. Şayet bir görüntü ekleyebilirseniz belki yardımımız olabilir.

usta124 05-03-2012 22:13

Erol bey selamlar. Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Cihazdan resim aldım ama buraya eklemeyi beceremedim. Görüntü elmeye tıkladığımda URL soruyor
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] MSN adresim. eklerseniz oradan da yollayabilirim.
Saygılar

usta124 05-03-2012 22:32

Resimleri eklemeye çalıştım..
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

usta124 05-03-2012 22:44

levrek 06-03-2012 07:01

Alıntı:

usta124 tafarından gönderildi (Mesaj 120105)

Haritanın boyutu nedir, sanki BlueChart gibi duruyor.

usta124 06-03-2012 09:09

BlueChart_G2_Vision_Aegean_Sea___Sea_of_Marmara_VE U015R_2010
Dosya büyüklüğü 1.18 GB.

levrek 06-03-2012 09:47

Alıntı:

usta124 tafarından gönderildi (Mesaj 120111)
BlueChart_G2_Vision_Aegean_Sea___Sea_of_Marmara_VE U015R_2010
Dosya büyüklüğü 1.18 GB.

Harita ve boyut doğru, peki tekrar silip yüklemeyi denediniz mi?

usta124 06-03-2012 14:35

Sonunda becerebildik.. Ama sorun haritada değilmiş. Aynı anda iki harita da aktif olduğunda işler karışıyor.
Menü-Ayar-Harita-Harita bilgisi seçeneklerinden kara haritasının seçimini kaldırınca herşey düzeldi. Böylece karada iken Kara haritası, denizde iken deniz haritası seçildiğinde problemsiz çalışıyor. İlginize tekrar teşekkür ederim.
Saygılar.

Saat 23:59.