RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Kamışlarla İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Hangi Kamış (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=641)

Taygun KOCABIYIK 08-12-2006 18:47

Uzun süredir konuyu takip ediyorum sadece okumakla yetiniyorum ama artık Selim abime teşekkürlerimi sunmak istiyorum gerçekten işin ilmini bilimini öğretti bize :)

katiti 08-12-2006 19:09

Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...

Thordius 08-12-2006 21:02

merhaba;
Benim kullanmakta olduğum bir kamış var ve oldukça memnunum ama atarının kaç olduğunu bilmiyorum.Bunu öğrenmek istemiştim.

Alba-star VISION 2001 (1,80)marka bir 2 parça ve ultra light bir sopa tam kaşık sopası.Çift çelik sargı.

ancak üzerinde yazan yazıda atar belli değil(length 1.80m 100% carbon c.w 10-60)

bu yazanlara göre atarını hesaplayabilirmiyiz?

saygılar....Rastgele....

Taygun KOCABIYIK 08-12-2006 21:10

Atarı 10-60 gr anladığım kadarıyla ama emin değilim ayrıca işini görüyorsa ve memnunsan sorun yok Ertuğcum

balıkcı 08-12-2006 21:10

Alıntı:

Thordius tafarından gönderildi
merhaba;
Benim kullanmakta olduğum bir kamış var ve oldukça memnunum ama atarının kaç olduğunu bilmiyorum.Bunu öğrenmek istemiştim.

Alba-star VISION 2001 (1,80)marka bir 2 parça ve ultra light bir sopa tam kaşık sopası.Çift çelik sargı.

ancak üzerinde yazan yazıda atar belli değil(length 1.80m 100% carbon c.w 10-60)

bu yazanlara göre atarını hesaplayabilirmiyiz?

saygılar....Rastgele....

Yüzde tüz emin değilim ama senin kamış galiba 10-60gr atarlı.

Thordius 08-12-2006 21:13

teşekkür ederim bana gerekenden fazla ama işimi fazlası ile görüyor.

saygılar...rastgele...

balıkcı 10-12-2006 21:36

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...

Mert benim başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere,ben bir sazan kamışı almıştım kamış 2.5 Ibs atarlı tabi o zamanlar bende anlamıyorum Ibs ağırlığından takarım kamışa 100 gr lık kurşunu atmaya çalışıyorum ama kamış istediğim gibi atmıyor yada atamıyorum,yanımdaki arkadaşında bilgisi yok bu konuda tabi ertesi gün aldım soluğu benim malzemecide durumu anlattım malzemeci güldü ,,iyiki kamışı kırmamışsın dedi,,sorunu bana açıkladı senin almış olduğun kamış 2.5 Ibs yani 75gr atarlı dedi ve ekledi bundan sonra üzerinde Ibs yazan bir kamış alırsan ortalama 1 Ibs 30 gr eder diye telkinde bulundu,o zamanlardan aklımda kalmıştı 1 Ibs in 30 gırama eşit olduğu,tabiki sonradan mecbualardan ve kamış yapımı adlı kitaptan okuyarak öğrendim sizlerin sayesinde yoksa bende açıp ilgilenmemiştim bu konu ile,çünkü malzemeciden öğrenmiştim 1 Ibs in 30 gr ettiğini,son olarak şunu söylemek istiyorum hangi kamış olursa olsun kamışın üzerinde yazan gerçek atarından %20 daha az ağırlık takıp atarsak daha iyi verim alırız kamışlardan,denemek serbest.

mozdil 11-12-2006 07:43

Alıntı:

Thordius tafarından gönderildi
c.w 10-60

c.w: Casting Weight = Atış (savurma) Ağırlığı

Kamışınız 10 - 60 gr atarlı

aganta borina borinata 11-12-2006 10:43

arkadaşlar bu ölçüler konusunda geçen hafta içerisin de epey bi araştırmalar yaptık...yeni şeyler öğrendik...

benim bulduklarım içerisinde de enteresan şeyler var...

pound = librea = libre = lb (LB) = lbs (LBS)
(parantez içerisin de büyük harfle yazdım ki kullanılan harfler net olarak belli olsun)

yazdığım ağırlık ölçülerinin hepsi birbirine eşit ölçülerdir...kullanılan birim "libre" dir... lb - lbs onun kısaltmalarıdır... kimi yerde lb kimi yerde lbs olarak kullanılır... lbs basitce lb nin çoğul hali lb(s) olarak kullanılmaktaymış (ingilizce yazım kuralı)... yani lb ve lbs farklı birimler değilmiş...

ancak selim abi yazımında "Ibs" olarak kullanmış... kullanılan harf "l (L)" harfi değil... burada ya yanlış bi yazım sözkonusu ya da Ibs farklı bi birimdir...bu birim testkurve denen eğilme testinin bi birimimidir...

selim abiden sonra testkurve konusunu bende çok merak ettim ve biraz nette dolandım...testkurve (TC - test curve) olarak bi çok bilgi var hatta bazı kamışlarda özellikle bu testin yapıldığı vurgulanıyor...genelde de hep sazan kamışlarında çıktı karşıma...ben de almanca yazılmış bi linke rastladım selim abinin verdiği ölçüler hakkında bilgi veren...ancak orada değerler biraz farklıydı...paylaşmak istedim...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

balıkcı 11-12-2006 11:18

Doğan ilk vermiş olduğun link ingilizce,ikincisi almanca fazlada benim anlattıklarımdan farklı ölçüler değil,vermiş olduğun almanca linkte 2,5 ıbs 71 gr ediyor,benim vermiş olduğum tabelada 2,5 ıbs 75 gr ediyor bu normal ben zaten yazarken aşağı yukarı bu ağırlık ediyor demiştim vede ayrıca tabelayı kamış yapımı hakkında bende olan bir kitaptan çeviri yaparak verdim artık karar sizlere kalmış,bendeki klavye ,,ı,, harfini büyük yazınca,,I,, bu şekilde yazıyor yoksa sizin yazmış olduklarınızla bir farkı yok.

Saat 23:12.