![]() |
Uzun süredir konuyu takip ediyorum sadece okumakla yetiniyorum ama artık Selim abime teşekkürlerimi sunmak istiyorum gerçekten işin ilmini bilimini öğretti bize :)
|
Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...
|
merhaba;
Benim kullanmakta olduğum bir kamış var ve oldukça memnunum ama atarının kaç olduğunu bilmiyorum.Bunu öğrenmek istemiştim. Alba-star VISION 2001 (1,80)marka bir 2 parça ve ultra light bir sopa tam kaşık sopası.Çift çelik sargı. ancak üzerinde yazan yazıda atar belli değil(length 1.80m 100% carbon c.w 10-60) bu yazanlara göre atarını hesaplayabilirmiyiz? saygılar....Rastgele.... |
Atarı 10-60 gr anladığım kadarıyla ama emin değilim ayrıca işini görüyorsa ve memnunsan sorun yok Ertuğcum
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim bana gerekenden fazla ama işimi fazlası ile görüyor.
saygılar...rastgele... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kamışınız 10 - 60 gr atarlı |
arkadaşlar bu ölçüler konusunda geçen hafta içerisin de epey bi araştırmalar yaptık...yeni şeyler öğrendik...
benim bulduklarım içerisinde de enteresan şeyler var... pound = librea = libre = lb (LB) = lbs (LBS) (parantez içerisin de büyük harfle yazdım ki kullanılan harfler net olarak belli olsun) yazdığım ağırlık ölçülerinin hepsi birbirine eşit ölçülerdir...kullanılan birim "libre" dir... lb - lbs onun kısaltmalarıdır... kimi yerde lb kimi yerde lbs olarak kullanılır... lbs basitce lb nin çoğul hali lb(s) olarak kullanılmaktaymış (ingilizce yazım kuralı)... yani lb ve lbs farklı birimler değilmiş... ancak selim abi yazımında "Ibs" olarak kullanmış... kullanılan harf "l (L)" harfi değil... burada ya yanlış bi yazım sözkonusu ya da Ibs farklı bi birimdir...bu birim testkurve denen eğilme testinin bi birimimidir... selim abiden sonra testkurve konusunu bende çok merak ettim ve biraz nette dolandım...testkurve (TC - test curve) olarak bi çok bilgi var hatta bazı kamışlarda özellikle bu testin yapıldığı vurgulanıyor...genelde de hep sazan kamışlarında çıktı karşıma...ben de almanca yazılmış bi linke rastladım selim abinin verdiği ölçüler hakkında bilgi veren...ancak orada değerler biraz farklıydı...paylaşmak istedim... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Doğan ilk vermiş olduğun link ingilizce,ikincisi almanca fazlada benim anlattıklarımdan farklı ölçüler değil,vermiş olduğun almanca linkte 2,5 ıbs 71 gr ediyor,benim vermiş olduğum tabelada 2,5 ıbs 75 gr ediyor bu normal ben zaten yazarken aşağı yukarı bu ağırlık ediyor demiştim vede ayrıca tabelayı kamış yapımı hakkında bende olan bir kitaptan çeviri yaparak verdim artık karar sizlere kalmış,bendeki klavye ,,ı,, harfini büyük yazınca,,I,, bu şekilde yazıyor yoksa sizin yazmış olduklarınızla bir farkı yok.
|
Saat 23:12. |