![]() |
bugün göynüceğe bir haftalığına balığa gitcem hadi bakalım ben bir hafta olmayabilirim veya int cafeden girebilrim
bekleyin bni bıyıklılar kefaller sarı balıklar(yengeçlerde olabilir) bana rastgele resimleri çekmeye çalışcamm |
Bu balığa bizim oralarda Dargın denir.İnce Pulları temizlendikten sonra içi açıldığında Siyah Renkli bir Zar ile karşılaşılır.Bu zar iyice temizlenmelidir, iyi temizlenmez ise etinde acımsı bir koku bırakır.Eti beyaz ve kılçığı çoktur.İyi pişirilmelidir.Afiyet olsun..:D
|
Alıntı:
|
bi bana rastgele tunahan diyen olmadı niyeyse bana mı küstünüz???
|
Rastgele tunahancığım.İyi balıklar bekliyoruz senden:)
|
BıyıklI balık :D afiyet olsun sana..:D
|
bir kac tenede ben yakaladim bilecikte. resimdeki diger yakaladıgim cinsleri bilmiyorum. bilen var ise aciklarsa sevinirim. buyuk olan 25 cm digerleri de 23,5 cm civarinda. tavuga cok zor geliyor. solucana cok geliyor.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Bizdede bu baliga dargil derler.Akarsularin yerli baligidir.Alti kumlu ve cakilli yerlerde olur,yani temiz sularda.Icleri cok temizdir,tatli suyun ici en temiz baligi.Neredeyse icini temizlemeden yiyecek kadar.Yorelere gore farklimidir bilmiyorum.Avlanmasi:Aksam karanligina dogru veya su bulandigi zaman sarkik solucanlarla akintilarda avlanilir.Muthis darbeler yapar,taktirmak icin bayagi hamleler yapmak zorunda kalirsin.Cok zevk verir.Nesli gitgide azalmakta.Uremesi zor cunki belli bir olgunluga erismesi gerekiyor.Buraya kadar Turkiye.Romanyada ise adina miriana deniliyor.Onlarda sular bulandimi bu baligin avciligina hucum ediyor.Ayni sekilde bir~iki sarkik solucanla akintilarda.Selamlar. |
rasgele tunahan kardes sansın cok balıgın bol olsun
|
Saat 04:44. |