![]() |
Erol bey mükemmel bir av olmuş. bu boy sinariti nasıl pişirmeli.
|
Hüsnücüm sen yakala ben pişirir resmini koyarım buraya :oha:
|
Alıntı:
|
mert abi ufak kaçar bunlar tuz için sanki
fleto çıkarıp mangalda yapardım ben olsam |
erol beyciğim harika görünüyorlar ki bu gördüklerimiz bide göremediklerimiz varmışki... üf ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
valla pek ufak değil ama yani tuza bas bekle bekle insan o pişene kadar bi tarafını şişirir neyse konu fazla dağılmasın çıkrıktan sinarit tarifine geldi :D
|
Selam arkadaşlar,
Muratcım sen yeter ki gel,tabiki bu sözüm tüm arkadaşlar için de geçerlidir.Hiç bir şey avlayamzsak bile toplanıp kıyıda sucuk ekmek yeriz,zaten yakınlarda böyle bir organizasyon yaparız gibime geliyor. Hüsnü cüm, bu boy balıklarda tadı damağımda kalan iki pişirme üsülü var,birincisi sevgili Mert inde söylediği gibi,dükkanlarda kaba tuz ya da kaya tuzu olarak satılan tuz ile balığın her tarafını kapatarak 250 derece de yaklaşık 20 dakika ( tuz pembeleşinceye kadar ) bekletmektir.Burada dikkat edilecek konulardan bir tanesi,temizlenmiş olan karın bölgesi gibi yerlerin alüminyum folyo ile kapatılmasıdır,gayesi tuzun deri harici yerlerle teması kesmektir.Genelde balık ağırlığının iki katı tuz kullanılır,arzu eden karın bölgesine defne yaprağıda koyabilir. İkincisi ise daha maceracılar içindir,pişirme yeri açık arazidir.Önce meşe odunlarından balığın dört beş katı kadar bir ateş yakılır,alevler sönmeye yakın balık bu közün içine gömülür,yine 20-30 dakikalık bir bekleyişten sonra afiyetle yenir.O ateşin başında daha neler olabileğini sizin hayal dünyanıza bırakıyorum... |
Erol tebrikler güzel bir gün geçirmişsin anlaşılan,ben balıklardan çok üsteki iki resime hayran kaldım,çok güzel bir görünümü var,tabiki bu güzel günüde güzel balıklarla süslemişsin,rastgelsin dostum.
|
Erol bizim resimlere ,maceralara yorum yapmıyor ama ben gene de dayanamadım yazacağım...Tebrikler dostum...Avın zevkli geçmiş sonuçta,önemli olan da bu...
|
Saat 15:29. |