![]() |
1 Eklenti(ler)
İlginizden dolayı teşekkür ederim Meriç Bey,evet bu başlığa uzun zaman olmuş bir şeyler yazmayalı.Konu itibarı ile malzemeler başlığı altında olması gerekmesine rağmen yukarıdaki çıkrık makineler sonuçlarını öncelikle ileteyim.Can arkadaşınız almış olduğu Penn Special Senator 114 H den oldukça memnun kalmış.Sağolsun bana da alıp gönderdiği ve aşağıda fotoğrafını gördüğünüz bir İngiliz markası olan Fox un T 20 0cean Master çıkrığı oldukça makbule geçti.İki makine de derinsu ve sırtı avcılığı için ideal,sevgilerimle
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
karaburunda melanur avında kullanılan bir takım 10 ila 15 tane hazırlanıp avlanılacak bölgeye bırakılıyor bırakılan takımlardan kürekle 20-25 mt acılınıp bırakılan takımlar izlenmeye başlıyor ampul hareketlendiği anda (balık batıramadığı için ampulü rahatlıkla su yüzünde takip edilebiliyor) kürekle (motor kullanılırsa mevcut balık ürkebilir) hareketlenen takıma gidilip balık alınıyordu..biraz sıkıcı olabilir beklemek ama belki işe yarayabilir avlanacağınız yörede....
|
o yöntemin benzerini biliyorum. ampul yerine beyaz köpkük kullanılyor. 3 oltalı ve uzunlukları en fazla 20 cm..Hamur yerine ekmek kabuğu içi dışına gelecek şekilde takılıyor..5 metre aralayla atılıyor..gerçekten çok etkili bir yöntem
|
Erol bey ,sırtı ile ilgili destek verici bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşma arzunuz,ben ve benim gibi bu konuda bilgi arayışı içinde olan tüm balık avı severleri mutlu etti.Teşekkürler...
|
Uzunca bir zamandır değinmediğimiz bu konuya dün internette dolaşırken tesadüf ettiğim bir yöntemi buraya eklemek istedim.bu sistem belkide yanlız sırtıda kulanmak icin değil bırakma oltalarınada uygulanabilecek bir teknik.kaliba bu sistemi tatlı suda kullanmışlar.ilgi duyan arkadaşların ve bilhassa erol bey kardeşimin bu konu hakkındaki görüşlerini bilmek isterim.bide ismail (reisbey)hemşo bu sistem levrektede kullanılırmı acaba selamlar rastgele.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] buda rapalası herhalde. |
Rauf Abi bu sistemi daha önce Selim Abi göndermişti, tatlı suda kullanıyormuş. Denizde de işe yaramaması için hiçbir neden yok bence. Hatta buna benzer bir sistemi Faruk Abi'nin kullandığını görmüştüm teknede. O gün balık olmadığından birşey alamamıştık ama bence iş görür...
|
rauf abi.
sandalla balıkçılık husunda hiç bilgim ve tecrübem yok. o konuda erol beyın mütalasını bekleyelim.kıyıdan at-çek olması mümkün degil zira o güzelim sahte balıkları canlı gıbi yüzdürerek zorla bazen yediriyoruz. bu ölü balığın çekilmesi zaten uygun olmaz.levrekte canlı balık bırakması oluyor. yine olmaz çünkü ölü. yem olarak atsan ozaman bu kadar çarpmaya ve içine konulan aparata gerek yok.yani kıyıdan olmaz sanırım. ama bunun tatlı sularda turna avında iyi netice verdigini yabanlı av-balık kanalında görmüştüm. selamlar |
1 Eklenti(ler)
Herkese Merhaba,
evet arkadaşlar Selim dostumumda daha önce belirttiği gibi bu sistemin yaratıcısı Dr.Drakowich tir.Mert inde dediği gibi daha çok tatlı suda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.Lakin gelişen fikirlerle oluşan değişimleri aşağıda fotolardan görebilirsiniz.Drakowich de esas, ölü balığı canlı imiş gibi hareketlendirmektir.At-çek yöntemi ile kıyıdan atıldıktan sonra balık ağzındaki kurşun ağırlığı ile dibe doğru süzülmeye başlar,dibe değmeye yakın, yukarıya doğru yapılan bir kamış hareketi vede misinanın biraz sarılması ile ölü balık tekrar yukarıya doğru çıkar.Bu inişli çıkışlı hareketler böylece birbirini takip eder.Yani balık bir aşağıya bir yukarıya doğru inip çıkar. Rauf abi aşağıdaki fotolarda deniz versiyonunu göreceksin.Sistemi ilk yaptığımda orta sertlikte bir çay kaşığını kullanmıştım.İlk kullanmında yaptığım hatam ise kancaları balığa geçirmemiş olmamdı.Bundan dolayıda balık kendi ekseninde acaip dönüyordu.Kancaları balığa geçirdikten sonra olay çözümlenmiş ve de takım gayet güzel çalışmıştı.Kullandığım yem ise bir adet kefal idi.Lakin o gün avdan bir birşeyler nasip olmamıştı.Daha sonra takımı ölçülendirmeyi başardım. (aşağıda)Çünkü doğru bir yüzme biçimi için yem olacak balığın boyutu ile takımın örtüşmesi gerekiyordu. Yapımını gayet basite indirgemiştim.Kaşığın sağını ve solunu taşda istediğim ölçüye getirdikten sonra baş kısmını bükerek istediğim açıyı veriyordum,ama ondan önce sapla birleşme yerine bir delik deliyordum.Bu deliğe U biçiminde çelik teli geçirdikten sonra U nun orta birleşme yerine delikten geçmeyerek şekilde, yine telden bir adet stoperi buraya leğimliyordum.Böylece kancaların takılacağı tel sabitlenmiş olup geriye kaçması engellenmişoldu.Sonrada telin iki açık ucu birbirine sarmaya başlıyordum.Gereken yerlere telin bir kenarından 3 lü kancayı geçirdikten sonra sarma işlemi sonuna kadar devam ediyordu.En sona tekrar bir kancayı taktıktan sonra ise leğimle son sabitleme işlemi gerçekleşmiş oluyordu.Balık düzeneğe bağlandıktan sonra ağız kısmını bir telle yada iple bağlamak gerekiyordu,çünkü seğirtme sırasında buradan giren su balığın dengesini bozuyordu.Anlatımı uygulamasından daha zormuş:) Umarım dilimiz dönmüştür,sevgilerimle |
Herşeyden önce balığa,,sanki yaralı gibi bir süs veriyor buda yırtıcı balıklarında ilgisini çekiyor....
|
Saat 15:14. |