![]() |
ne balıgı tago?? balık olsa yukarıdaki yazıyı yazarmıydım... şu aralar iş peşindeyim burada yeni açılan bir fabrikaya başvuru yaptık...dış alım sorumlusu ...
bakalım ne cevap gelecek... pazar günü torbalıdan bir akrkadaşın misafiri olarak sökeye gittim..(2kişi idik) saat 12 gibi oradan davutlar milli parka girdik. in/cin/ tek kale....bende olta yoktu.. zatı muhterem 1 adet olta attı 12 den akşam 17 ye 4 adet el kadar mırmır. yav temiz dogada da balık yok..ne iştir anlamadım.. denize bir adet ekmeği parçalıyarak sapanla muhtelif şekilde dagıtarak attım... çıkan 3/5 kefal in boyu ancak 5 cm.. okadar.. kolay gelsin |
Alıntı:
|
Merhaba Bende Abu Garcia C106 Makina Ve Dam Spazpower100 Kamiş Var Daha Henuz Kullanmak Nasip Olmadi Ikisini 80 Ytl Ye Aldim Kaliteli Olduğunu Söylediler Selim Abi Sence Bunlari Tatli Sda Kullanabilirmiyim Yoksa Makina Hafif Gelip Dişli Kirarmi Lutfen Bana Acele Cevap Hafta Sonu Senin Vereceğin Cevaba Göre Göle Gideceğim .tesekkurler.
Rastgele Recep Uludag |
Recep kardeşim makinan sağlamsa korkma git istediğin balığı avla tatlısuda,makinada değil onu kulanmakta marifet sen takımları hazırladıktan sonra suya atmadan önce yanındaki arkadaşına misinayı tutmasını söyle ondan sonra kamışı yavaş yavaş yukarı doğru kaldır ve makinanın firen kısmını ayarla,bütün marifet makinanın firen sistemini iyi kulanmaktan geçiyor balık fazla ağırsa biraz firenden yol ver balık 5-10 metre sonra yorulacaktır sonra gene makinayı sarmaya başla böyle bir kaç sefer yaptıktan sonra balık zaten kepçende demektir kamışa gelince ona hiç bir şey olmaz tatlısuda merak etme hadi sana rastgelsin bol balıklı bir gün geçirirsin ondan sonra siteye resimleri unutma.
|
DEĞERLİ ARKADAŞIM,
Bana çıkrıkl makineler ve kullanımları hakkında detylı bilgi verirsen veya ilgili web sayfalarına beni yönlendirirsen sevinirim.Teşekkürler |
Selim kardşimin bir görüşüne katılıyorum. aslında makina o kadar önemli değil.makinanın bakımına baglı..yagmur yedirirsen.dnize düşürürsen. hangi makina olursa olsun ömrü kısalır..bence kıyı balıkçılıgında en önemli unsur . çok iyi iğne(balıgına uygun) ve çok kaliteli misina...sonuçta 50. den gelmeye başlıyan balık sonuçta misina ve iğnenin insafına kalmış..2, derecede kamış önemli.3,derecede makina.. yabancı kanallatda dikkatınızı çekiyorsa 5/10 kg.lık sazanları kıyıya kadar misina ve kamış getiriyor..kepçeyle da müdahele ediyorsun.
kırk yılda bir iri balık rastlar onuda misinan iyi olmazsa koparırı kaçırırsan. tüm hevesin kaçar..isterse makinan 1,sınıf olsun.malumunuzdur. iri balık geldiginde kamışla yavaş/yavaş çekilip sonra gevşeyen misina sarılır..bu durumda orta halli bir makina da iş görür ..derim. ben... selamlar |
Alıntı:
|
rastgele
öncelikle herkese selamlar bu foruma yazdıgım ilk mesaj bugun kendime yeni bi tkaım aldımm kamış alba leader 4.00 m makinem de banax bn250 modeli sizce nasıl ben 10 bilyeli alba star alcaktım atıcı banaxın bilyesi olmasına ragmen bile ondan ustun oldugunu soledi sizce dogrumu ?
|
Serkan aramıza hoşgeldin imza kısmını doldurmadığın için bu şekilde hitab ediyorum, imza kısmını doldurmakta forum kuralımızdır. Almış olduğun makine bilyesiz düşük devirli ve ağır sayılabilecek bir makine. 10 Bilyeli Alba Starın hangi modeline göre uygun olup olmadığı konusunda modeli bilmediğim için bir yorum yapamam, birde şu var bu makineyi nerede kullanacaksın, tatlısu- tuzlusu buda makine seçimini etkileyecek önemli ayrıntılardan bir tanesi. RASTGELSİN.
|
genelde tuzlu suda kullanıcam ama tatlı suda olucak arada sırada (balık tutarken en güzel muhabbet nerdeyse :D ) alfa 60 modeli albanın ama satıcı dediki bunun dişlisi gibi olmaz dedi bunlar bide alba bayi olmasına rağmen kamışım nasıl sizce
|
Saat 08:46. |