![]() |
Alıntı:
|
Benim tek bildiğim gitar şeklinde şey bunlar ;)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Sevgili ustamız tabiki burada elindeki gibi gitara benzeyen şeylerden konuşacağız tekrar burada bizimle olmaktan ve seni tanıdığımızdan ben şahsen kendimi cok şanslı görüyorum.Balıkcılık konularına ayrıca devam ederiz selamlar.
|
John kardeşim trofeyi almış...balıgın güzelliğine bakın arkadaşlar...
sahi bu kadar konuştukta bu balıgın eti nasıldır ? Amerikalılar bunu nasıl yapar yer? lezzeti bizdeki hangi balıga benzer? vs hiç konuşmadık John kardeşimiz bundan bahsederse sevinirim... |
Alıntı:
Oley....Biliyordum...Biliyordum.Ve sonunda başardım....;).Sevgili Asım abim, bayıldım elindeki Gitar'a..:oha:Şey pardon Çizgili Levreğe.....:) Bu da benim internette gezer iken bulduğum ve gözlerimi faltaşı gibi yapan bir görüntü...Hey maşallah.... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Evet nerde kalmıştık? Kıyıdan levrek avı mıydı konumuz :)
|
Çizgiliyi yemek konusu
Çizgili levrek sadece bir balık sayılmaz,
Avcının hayran olduğu bir çok şey simgeliyor, Çok özgürce kıyının en yakın oynak şeritlerinde dalgalarda avlanan çok yurrekli savaşan mütiş bir hayvan... onu suda avlanırken seyretmek bir den hayran bırakıyor insanı.. aklında artık yemek balık sinifindan çıkıyor ve "kupa" sınıfına giriyor... Bir gün USA Nantuket adasında gitmiştim levrek avlamaya... bir türlü bulamdım hayvanı... akşam moralım bozuk oturuyordum ve paketledim malzememi vaputuru bekliyordum ve oradaki görevli amca beni gördü... "ne yakaladın?" diye soru.. "hiç bir sey, ben spor balıkçıyım geri atacam ama bulamadım 3 gün boş" dedim.... sonra amca gözümün içine baktı "spor balıkçısın öylemi?" dedi bende "evet sadece spor" dedim... "öylese gel buraya dedi" ve elimden aldı beni ve vapur iskelenin yanında götürdü... orada ışıklar bir gölge cizgisi yapmıştı .. bir taraf aydın diger iskelenin tam altı karanlık.... karanlığı göstererek "oraya bir bak" dedi... baktım ve bir şey yoktu "bir şey göremiyorum dedim" ve o cevap verdi... "bakmaya devam hiç gözünü ayırma, iyice bak birazdan gözlerin ayarlar kendini" dedi ... sonra 5 dakka sonra bir baktımki karanlığın içinde bir kademe daha karanlık sim siyah karikatür gibi görünen kocaman 25 kiloluk levreğin kara hatları göründü... kurnazca yilan gibbi gerilmiş iskelenin ayakların arkasında saklanıyor ve önünden geçen kalamar sürüsünü izliyor.... kalamar sürüsü önümden geçti levrek birden çok yavaşca kendin akıntıya bıraktı sanki yosunmuş gibi akıntıdan giti ve kalamar sürünün en sonundaki tek kalamarı "şırlop" diye vakum gibi ağızına aldı ve yuttu. O bir buçuk kiloluk kalamarın yendiğinden bile haberi yoktu, sürü bir tane üye kaybettilerinden haberi yoktu.. Levrek yavaşca tekrar iskelenin ayağın arkasında saklandı ve bu hareketi devamlı tekrarladı... gözüm önünde 10 kilo kalamar yedi hayvan.... dedim kendime "vay be baksana bu avcıya" amca güldü ve dediki "ondan okadar büyük oluyorlar bu çizgili levrekler enerji sarf etmededn kurnazca avlanıyorlar".... oh akşam balık avlamadım.... sadece seyretim bu muhteşem hayvanı... meyerse iskelenin altı levrek dolumuş..... ertesi gün daldım fenerle ve önümde bir çok levrek vardı onları izledim... (vurabilirdim vurmadım.... vuramadım) Yani çizgili levrek adamı kendine hayran bırakıyor.... nihayet bir gün oltana gelince "Güm!!!" diye vurunca ve 100 metre misina alıp kaçınca insanın kalbi uçuyor... ve balığı sonunda kıyıya alınca öldüremiyorsun bırakıyorsun... balık av sporun kıralicesidir cizgili levrek... evet çok acıkırsak..... ve ufak bir erkek levrek denk gelirse ( levrekler grup sex yapar, 1 dişi leverek milyonlarca yumurata tasır ve birçok erkek levrek birden onun yanına gelir ve ona sürtunmeye başlar, dişi yumurtalarını bırakır ve tüm kerkekler toplu şekilde spem spermiştirir yumurtaların ütüne) ona göre erkek levrek ara sıra yenie dişi yenmez... zaten dişiler çok büyük olur ve tadı olmaz... 10 kilo üstünde levrek dışıdır, tadı kötüdür ve dişidir yenmemesi gerek... zaten o kiloya gelen levrek zehirleşir... besim zincirin en üstünde olan bir balık... yediği her şeyin kanserojen madelerini kendi bünyesinde barındırır... Bir çizgili levrek temizlediğimiz zaman fileto çıkartırız....derisi çok kalın şekilde yüzülür israf çok... yağları zehirli olabilir teylikelidir... neyse 20 kiloluk levrekten 8 kilo filetı çıkyor. Bem beyaz et.. kılçık yok deri yok.. onu şiş yapıp izgarada yapıyuruz... pamuk gibbi ... ağır değil hafif çok lezzetli.... yerken iyide sonra üzülüyor adam... yani hayvanın muhteşemliği, vurması, savaşı, huyu suyu balıkçıyı hayran bırakıyor... biz çizgili levreğe pek yemeyiğiz..... ama çok lezzetki hayvan "kalkan sudak arası bir şey"... bu tuaf gelebilir ama bir tane zaman ile anlarsınız.. Yakında böyle giderse zaten Türkiyedeki balık tükenecek ve takviye balık ekilmesi gerekecek o zaman mutlaka çizgili levrek ve diğer güzel USA spor balığı "kızıl balık" eklerler bizim sular.... çok sağlam balıklar hemen uyum sağlıyorlar.. 1890'da San fransico sularına 400 adet yavru cizgili bırakmışlar 5 sene sonra senelik 1 milyon ton avlanilyorlardı... belki aynısı burada olur bir gün... |
Bu yazılanları okuduktan sonra daha da çok heveslendiğim levreği sonunda tuttum. Benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Levrek 2.45 kg ağırlığında ve benim bu güne kadar tuttuğum en büyük balık. Avlanma yerim : antalya aksu mevkii nehrin denize döküldüğü yer. Yem : Slikon suni yem. Bu arada buralarda oldukça büyük levrek alanların haberlerini duyuyorum. (Maalesef balığı geri salamadık :( ama bir lokması bile ziyan olmadı)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Balığa hasret kaldığımız şu soğuk günlerde bu görüntü içimi ısıttı valla tebrikler.
|
gideyimmi gitmeyimmi diye kararsızdım ama bu görüntüden sonra kesin.balığa gidicem 2 ay sonra bi levrekte ben çekerim. :)
|
Saat 15:20. |