![]() |
ilk linkte libre hakkında bilgiler var...bunu eklemek istedim çünkü lb ve lbs nin arasında birimsel bi fark olmadığıyla alakalı... ki yukarıda farklı birimler olduğuna dair zihinlerde bi karmaşa kalmaması için eklemek istedim...
ikinci linte ise bahsedilen testkuve (TC) hakkında bilgiler var... yukarıda vermiş olduğunuz formulle alakalı bi farklılık vardı...formullerin uygulanmasından dolayı çıkan farklar cok önemli görünmüyor ki bu linki vermemdeki amacım ( hiç almanca bilmiyorum fakat anladığım bu) tabloda sizin vermiş olduğunuz birimlere ek olarak hesaplama sonucu kamışın maksimum atarının bulunduğu ve ek bi hesaplamaylada minimum atarının hesaplanabileceğinin anlaşılmasıydı...bi kamışın maksimum atarının % 20 si kadar eksiğiyle takımın hazırlanmasının daha randımanlı olduğunu da sizin yazmış olduğunuz bi konudan tecrübe edindim... ikinci linki de bu konuda daha fazla bilgi edinilebilmesi açısından ekledim... ek olarak klavyenizde "ı" harfini büyük yazınca "I" olduğunu yazmışsınız...söz konusu birimde kullanım "l" yani "L" harfinin küçüğüdür... birde formüllerde geçen "2,50 x 454g :?" rakamı belki daha net bulabilirseniz memnun olurum 15 mi yoksa 16 mı...ki tekim malum buralarda bu tür konular pek bilinmiyor...ki ben hayatımda ilk defa duydum...bu konuda en açık bilgiler genelde almanca... ilginiz için teşekkür ederim... rastgelsin... |
Alıntı:
|
Doğanın bulmuş olduğu almanca menşeili sitedeki bilgilerin türkçeye çevrilmiş halini ekliyorum arkadaşlar,umarım faydası olur...Saygılarımla...
|
Sadece test kavisinin lbs (amerikan poundu 1lb = 454 g) üzerinden verildiği kamışın takribi atış ağırlığını tayin etmede ufak bir yardım :
Dönüşüm şu formül ile yapılmakta : Lbs üzerinden test kavisi x 454 gram : 16 = Azami atış ağırlığı İdeal ve tavsiye edilen atış ağırlığı için azami atış ağırlığından % 20 çıkartılması gerekir. Azami atış ağırlığı x 0,8 = tavsiye edilen atış ağırlığı Hesaplama örneği : 2,50 lbs’li test kavisli bir sazan balığı kamışı Azami atış ağırlığı : 2,50 x 545 g : 16 = 71 g Tavsiye edilen atış ağırlığı : 71 g x 0,8 = 57 g Burada, hesaplamak için tembel olanlara bir liste : ---------tavsiye edilen ağırlık------------- azami ağırlık 1,50 lbs = ----------35 g --------------43g 1,75 lbs = ----------40 g --------------50g 2,00 lbs = ----------45 g --------------57g 2,25 lbs = ----------50 g --------------64g 2,50 lbs = ----------57 g --------------71g 2,75 lbs = ----------62 g --------------78g 3,00 lbs = ----------68 g --------------85g 3,50 lbs = ----------80 g --------------99g Bu veriler genel dönüşümlerdir. Ara sıra bazı “hesaplayanlar”, azami atış ağırlığının şu şekilde hesaplanabileceğini de söylerler: Test kavisi x 30 g = azami atış ağırlığı Kaba taslak bu da geçerli sayılır ve genel kullanım için bu temel veriler ile de yeterlilik sağlanabilir. Her kamışın kendine has bir atılımı vardır ve atış ağırlığı sadece baştan ve götürü olarak test kavislerine bağlı olarak sabitlenemez. Bunun için iyi bir örnek SPORTEX sazan kamışlarıdır. Bu Blankler (sade şekiller) malumunuz olduğu üzere daha sert ve dikler. Benim 3lbs-SPORTEX sazan kamışım da herhalde 125 g’lık bir kurşun ile deniz dalgalarının vurduğu sahillerde rahat edebilirdi. |
ellerine sağlık onur...
rastgelsin... |
Eline sağlık onur,çeviri yapmış olduğun sitedede belirtilen sportex kamışları piyasanın en iyilerindendi,ama malesef onlarda 2005 senesinde iflas etmişler ve ockert diye bir firma sportex,tica ve climax üçlüsününün hisselerini satın alıp bu üç firmayı bir çatı altına almış.
|
Bende istiom bi kamış :)
Kıyıdan at çek için en az 3,60 mt. boyunda uzağa atabileceğim OKUMA IM-65 makine ile kullancam... Ne tavsiye edilir?
|
Alıntı:
aslında benim bir çıkrık bir de surf makinaya ihtiyacım var...ancak teknede genellikle katiti avcılığı yapıyorum....sırtıyı sadece av merasına giderken ya da dönerken yapıyorum...diyorum ki çıkrık yerine sağlam dişli yapısına sahip bir surf makinası alırsam hem uzak atış için hem de katiti için işimi görürmü... sonuçta surf makinalarının kafa çapları oldukça büyük oluyor yani bir turda normal makinalara göre daha fazla misina sarıyor...makina ihtiyacımı kamışlar bölümünde yazmamın sebebi,halkasız kamışınızın fotoğraflarında gördüğüm makina sanırım D.A.M. quıck space FD modeli....benim almayı düşündüğüm makinalardan birisi de bu...sizin kullandığınız makina kaçlık olanı ve bana biraz makinadan bahsederseniz çok sevinirim... bu makina dışında üzerinde durduğum diğer modeller şunlar : shakespeare K2 powerplay FD 7000,cormoran seacor big ben 6pi 6000, cormoran match master feeder 6pi,DAM distance 860 FD,balzer tidec II veeee tabiyki gönlümde yatan aslan shimano xt 10000 ama buna param yetmez abi:( ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Saat 23:23. |