20 mayıs pazar günü daha önceden planlanan avın yağmur nedeniyle iptalinden sonra ,tekneye bir göz atmak ,hava müsade ederse akşam suyu yapmak maksadıyla Aliağa'ya yola çıktık.Teknenin temizliği hazırlık derken av yerine varış 16.00 ı buldu bir iki karagözün ardından fotoğraftaki fangri geldi.Tabii heyecan had safhaya ulaştı nedeni karagözler dahi yemi çok nazlı yiyordu zira vuruşlar o kadar zayıf ki kurşunu yere yatırmadan hissedemiyorduk.İri fangri dahi ağzının ucundan yakalanmıştı.Belki daha verimli bi yer bulabiliriz niyetiyle başka bi kerterize geçtik.Ne yazıkki bu düşünce hüsranla sonuçlandı,o vuruşları bile arar olduk.Yarım saatlik boş bekleyişten sonra sağlam bi vuruşla ,iğneyi taktırdım,önceki fangriden daha iri bir balık(kaçan balık büyük olur derler ama gerçektende iriydi)3-4 kulaç çektikten sonra olta birden boşaldı,tabii neler hissettiğimi tahmin ediyorsunuzdur.Balığın büyük olduğunu söylediğimde dayıoğlu ; tabii kaçtı ondan diye takıldığı sırada sanki benim adıma cevap verir gibi onun oltasıda aynı şekilde basıldı ve o biraz daha fazla çektikten sonra aynı olay başına geldi.Dayıoğlu berbat bir yüz ifadesiyle hakikatten iriymiş diye hayıflanmaya başladı.Yarım saat daha bekleyip herhangi bir vuruş alamayınca havanın da kararmasıyla geri döndük.Diğer balıkların fotoğraflarını ölçü olarak sigara paketini koyduğumuz için yayınlamadım.
|