gonencsenkal |
12-07-2010 21:07 |
Çeşme Ildırı 10-11 temmuz karadan balık avı raporu
İki haftadan bu yana düğünler dernekler derken bu hafta sonu balığa gitmek anca nasip oldu.Malumunuz üzere hafta sonu hava çok kötü rüzgarlıydı ancak ne olursa olsun bu hafta sonu mutlaka ava gidecektim.Harun kardeşimle birlikte zaten daha önceden planlamıştık fakat bunu duyan işyerindeki 3 arkadaşta bize katılmak istedi neyse fazla uzatmayayım cumartesi eksik malzemeleri tamamlayıp ekiple birlikte ıldırı yoluna koyulduk güzelbahce limanlan yemlerimizi alıp yolumuza devam ettik 1 buçuk saatlik bir yolculuğun sonunda avlağımıza varmış olduk ve akşam suyuna oltaları bıraktık.5 dk geçmeden isparazlar oltalarımızı ziyaret etmeğe başladı arada karagözlerde takılıyordu küçük olanları denize daqha sonra tutmak üzere iade ettik.Derken Harun kardeşim ilk çıprayı yakaladı hepimizi bir heyecan sarmıştı fakat yavaş yavaş vuruşlar azaldı bizde fırsattan istifade yiyecek bişeyler hazırlamaya koyulduk rüzgar çok kuvvetliydi bir ara baktığımda oltamın rüzgarın etkisiyle düştüğünü farkettim tam kontrol ederken bir ağırlık hissettim ki gelişinden dalgaya rağmen anlamıştım 2. cıpra elimizdeydi gece saat2-3 ekadar avlanmaya devam ettik ama av kesilmişti.Hava da baya soğuktu.Neyse biraz araçta kestirmeye başladık. 5,30 gibi hava ağarırken tekrar oltaları salladık derken fevzi abi 3. çıprayı çekti.Rüzgarın çok kuvvetli esmesiyle yerimizi değiştirmeye karar verdik koyun arka tarafına geçtik evet burada rüzgar yoktu zaten havada sakinlemişti.bu sefer bir iki küçük mercan aldık ama bombayı ismail kardeşim patlattı çıpraların en büyüğünü o çekmişti.
Rüzgarın geceden kalan sersemliği ve yorgunlukla 10 gibi avı sonlandırıp izmire döndük fotoğraf makinamız olmadığı için çok fotoğraf alamadık bir kaç fotoğraf yüklüyorum kalitesi için özür dilerim bundan sonraki avlarımda makinayı unutmayacağım ;)
:helal:
|