![]() |
Çipura avında felaket (mutlaka okuyun )
Değerli üyeler 8 kasımda çipuralar ile bayramlaşma başlığı altındaki av raporunu siteye koyduktan 2gün sonra yani bugün bir başka avlakta avlanmak için çarşamba gecesi saat 11 de yola çıktım.Madya ile yemlediğim 4 kamışlı oltamı denize bıraktım.4parça çipura ile döndüğüm bu avda yaşadığımı hiçbir zaman unutmayacağım ve bunu siz değerli üyelerimizede bu vesile ile anlatmak istiyorum.Gezer kurşunlu ve 3 iğneli takımlara basıpta kıyıya kadar getirmeme rağmen alamadığım iri çipuralar yetmezmiş gibi deniz kıyısından 2 m içeride ve denize paralel şekilde kamış ayakları üzerine yerleştiğim oltaları en sondaki takımın dibinden şezlonga oturarak takip ediyordum.Balıkta uzun süre vurmayınca ve uykusuzlığun vermiş olduğu yorgunluk ile kendimden geçmişim.Zannedersem 30-40 dakika kadar geçmiştiki garip zil sesi ile irkilip oltaya doğru koşmaya başladım.(olta ile aramdaki mesafe 9 m ) Fakat balık oltayı ayaktan yere düşürmüş ve denize doğru son hızla çekiyordu.Yapmış olduğum hamleme rağmen üzerinde shekspir mach 3 5000 makina bulunan oltayı yakalayamadım.Bir deniz altı gibi gözden kaybolan oltayı bu olaya şahit olan sitemizin üyesi Emre ile beraber şaşkınlık içerisinde izledik.Hala bu olayın şokunu atlatabilmiş değilim.Nasip olan 4 adet çipurayıda evde resimleyerek sizlere taktim ediyorum.Sevgilerimle.<script src='http://img6.imageshack.us/shareable/?i=resim5113.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]</noscript><script src='http://img707.imageshack.us/shareable/?i=resim5112.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]</noscript><script src='http://img341.imageshack.us/shareable/?i=resim5114.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]</noscript>
|
Mashar abi kaybettiğin takımın şokundan tutuğun balıkların sevincini yaşayamamışsın anlaşılan. Zaten yüzünede yansımış olayın şaşkınlığı ve üzüntüsü. Ancak bu balık eğer misinayı kısa sürede kopartamadıysa er geç yorulup önce su üstü sonrada kıyıya vurmalıydı.
Abi geçmiş olsun. Cana gelceğine mala gelsin derler ya. |
teşekkür
Alıntı:
|
Mazhar abi artık herhalde kıyıda oltalar sudayken uyumazsın neyseeee
avında bereketli hani makinayı unutturacak cinstenmiş afiyet olsun abime:helal: |
Mazhar uzun bir aradan sonra peş peşe yaptığın bu güzel paylaşımların aradaki farkı fazlasıyla kapattı..:D :D
Umarım bundan sonraki avlarında kamışın yanından bile ayrılmazsın..:D :D Onun o kilolarda bir çıpra değil belki daha iri bir balık olabilir.kapalı kutu.Daha iriliri rastgelmesi dileğimle..Ama kamışın başından ayrılmamak şartıyla.. |
Makinayı ve takımı kaybetmenize uzuldum fakat biz böyle bir an yaşamadık; takimi kaybetmeye değecek bu anı yaşamayı isterdim doğrusu..
|
Evet Mazhar abi gerçekten inanılmaz bir olaydı. Senin adına çok üzüldüm bir taraftan da o balığı çok merak ediyorum.
|
Mazharcım o bir balık değil canavarmış onu bir alabilseymişin süper olacakmış ama sağlık olsun.İnşallah bidahakine.Dört güzellerde süper afiyet olsun.
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
Mazhar abim tutulan Paşalar için tebrikler,giden takım için canın sağolsun diyorum :) Aklıma ilk gelen dev bir çiçina oluyor,bizim avlandığımız merada da var maalesef,yakalandığında :( makinanın kalamasını boşaltırken,makineden dumanlar çıkıyor adeta :D Bunu başka bir balığın yapmasına imkan yok ...! Beden giderse eyvallah,ama sen komple takımı kaptırmışsın yazık olmuş...Selamlar...
|
vardır bir hikmeti
Alıntı:
|
güzel bir av olmuş tebrikler tava dolmuş. yalnız kaçan takıma mı yoksa balığa mı derseniz balığa üzülürüm o mücadeleyi yapıp kıyıya almanın hazını 10 olta harcasam veremez ama olta da balıkta gidince ikisine de üzüldüm afiyet şeker olsun
|
Mashar abi canın sağolsun bende riyobi ecusima 8000 düşürmüşdüm tekneden kamışıyla birlikte 2-3 takım idare ederken başıma geldi balık asıldı herhalde denize düştü ve gözümün önünde kayboldu
|
Mazhar bey balıklar için tebrikler,fakat takım için geçmiş olsun diyebileceğim.Daha iyi avlara inşallah.
|
Takımı kaybetmene üzüldüm.
Daha irisini yakalayacağından eminim. Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey yok Mazhar :) |
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
Takımını kaybetmene üzüldüm doğrusu abi, keşke uyumasaydın :)
Balıklar da gayet güzel keşke takımını kaybetmeni sağlayan balıkta yakalanmış ve çekilmiş olsaydı, eminim şuanda ölüp başka balıklara yem olmuştur :( Daha güzel avların yine seninle olmasını dilerim abi. Rastgelsin. |
teşekkür
Alıntı:
|
sizin için hem iyi hem kötü bir anı olmuş oltayı sürükleyecek kadar bir balık gelmesi süper ama o balığı kaçırmak bir o kadar üzücü. abi birdahaki sefere balık diye kendi oltanı çekersen direk müzelik yap. baktıkça o anı hatırlarsın :D
teselli ikramiyelerinde bir 70'lik götürürürsün. afiyet şeker olsun. |
Öncelikle Geçmiş olsun Mazhar abi
Şimdi ben seninle birlikte neye yanayım Makina'nın gittiğinemi ? Balığın kaçtığınamı ? yoksa o canavarı çekerken sana vereceği hecanın duyamadığınamı ? Benimde başıma geldi bir zamanlar ben son anda giden oltanın arkasından denize atlayarak denizin içinde yakalamıştım kamışı bende senin gibi ah şöyle olsaydı ah böyle olsaydı diye kendi kendimi dövmüştüm,görüyorsunki şuanda bile aklımdan hiç çıkmıyor yani çok güzel bir anı olarak hafızama yazıldı yanlız ben senden biraz şanslıyım sanırım ben en azından olyayı kurtarmıştım,senin giden olta için üzüldüm acıkcası olsun be abi sağlık olsun yeterki sana bişe olmasın,senin canın sağolsun..;) |
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
Mazhar abi öncelikle geçmiş olsun.
Üzüldüm takımın denize gitmesine hem balık gitti, hemde kamış takımı. ... Her şeyde bir hayır vardır. Bu arada tuttuğunuz PAŞALAR için de ayrıca tebrikler. |
teşekkür
Alıntı:
|
Merhaba mazhar avda başına gelenden gerçekten üzüldüm bir oltanın arkasından çaresizce bakakalmak gerçekten çok zor bunu bizler tatlı sudada çok yaşıyoruz ama sağlık olsun demekle yetiniyoruz inşallah böle bir şansızlık yaşamazsın bir daha sana tekrar RASTGELSİN diliyorum
|
Avlanırken Oltayı kıyıya koyup ya da dikip bekleyenlere sormuşdum balık oltayı alıp gitmesin diye ....Yok canım demişlerdi bana öyle balık nerde ....Demekki Üstad sen bulmuşsun onu ...İnşallah birdaha sefere onu yakalamak nasip olur bizim de gözlerimiz bayram eder...
|
Mazhar bey ben olta ve makineden çok giden balığa üzüldüm.
geçen sene sırtı yaparken 2 tane takımı bende denize uçurmuştum maalesef. :( Güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. daha niceleri rastgelsin :) |
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
teşekkür
Alıntı:
|
Canın sağolsun mazhar abi inşallah oltanı çalan balıktan daha büyüğünü kıyıya çekmek nasip olur sana...Bu arada iri balıklar sanırım kıyıya çok yaklaştılar bu ara...
|
Saat 01:34. |