RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Resmi Avcılık Duyuruları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=15)
-   -   DUYURU teknesi olanlar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1003)

levrek 03-03-2006 07:24

DUYURU teknesi olanlar

:dikkat:
DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI
ÖZEL TEKNELERİN KAYIT BELGELENDİRME VE DONATIMINA İLİŞKİN YÖNERGE'Yİ
YAYIMLADI.aşağıdaki linkten detayları okuyabilirsiniz,sevgilerimle

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Bir Dost 04-03-2006 04:57

Artık korkulu rüya bitti.Herkes tekne sahibi olmak istiyor ama prosedürler gereği insanlar korkar olmuştu tabi bende buna dahil aracınızda olmayan belgelerden, ufak bir teknede çok daha fazlası vardı sanırım uyum yasaları ile beraber bunlardan kurtulduk....bildiğim kadarıyla bu işe İlhan'da çok sevinecek.İlk zamanlar onunda gözü sırf bu gereksiz evraklardan çok kormuştu tekne sahiplerine ve tekne sahibi olacak arkadaşlara iyi bir haber daha ne ister insan Erol abi bu sevindirici bilgi için teşekkür ederim...

levrek 03-04-2006 20:09

Selam Arkadaşlar,
Tonilatosunu değiştirecek olanlar,T.C. BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ne;
1 adet dilekçe
1 adet ikametgah süreti
1 adet nüfus fotokopisi
Tonilatonun aslı
vergi numarası
ile başvurularını yapabilirler,şayet tekne ortak ise kişi sayısı kadar bu belgeler hazırlanacaktır.Mesai 08:30 da başlar,kat 2 de hemen merdiven başındaki oda (evrak kabül ) ( tel 464 81 34 )Belge 3 saat gibi bir süre sonra hazırdır.

Amatör Denizci Yeterlilik Belgesini değiştirecek olanlar,LİMAN BAŞKANLIĞINA (T.C. B.D.M. yanındaki bina);
1 adet dilekçe
1 adet ikametgah süreti (telde söylenmedi ama ben yine de götürdüm)
1 adet nüfus fotokopisi
2 adet vesikalık fotoğraf
Amatör Denizci Yeterlilik Belgesinin aslı
ile başvurularını yapabilirler.Mesai 08:30 da başlar,zemin kat,girişte numaratör cihazından numara alınması gerekir.( tel 463 73 20 ).Belge ancak ertesi güne hazır olabiliyor.

Her iki belgede süresizdir,bu yüzden gönül rahatlığı ile pvs kaplatırmanız mümkündür,sevgilerimle

katiti 03-04-2006 20:31

Abi amatör denizci yeterlilik belgesini değiştirmekten söz etmişsin. Bunları değiştirmemiz mi gerekiyor? Ben yılbaşından önce almıştım, değiştirmem mi gerekiyor?...

levrek 03-04-2006 22:39

1 Eklenti(ler)
Selam Mert ,
zannedersem seninkisi aşağıda vermiş olduğum şekildeyse,değiştirmen gerekir.

katiti 04-04-2006 21:28

Abi ben yırttım, benimki yeşillerden değiştirmem gerekmiyor.

Henüz değiştirememiş tekne sahibi arkadaşlar kaptan arıyorsa duyurulur :D :D :D .

HALDUN YALIMLI 04-04-2006 23:40

Evet kardeşim Mert biz yırttık Erol abi cumhuriyetin ilk yıllarında aldığı için yenilemesi gerekiyor. :deli: :deli: :deli:

Taygun KOCABIYIK 05-04-2006 00:53

Alıntı:

HALDUN YALIMLI tafarından gönderildi
Evet kardeşim Mert biz yırttık Erol abi cumhuriyetin ilk yıllarında aldığı için yenilemesi gerekiyor. :deli: :deli: :deli:

hahahahahahaha vallaha billaha koptum :D
bakalım erol abiden ne yanıt gelicek.

balıkcı 05-04-2006 01:08

Bir soruda benden bu ehliyeti yada belgeyi almak için bir kursa tabi tutuluyormu almak isteyen ve ücreti nedir bu belgenin,bu belgeyi alınca hangi türdeki tekneyi,nerelerde kulanabiliriz.

aserkansatı 05-04-2006 01:16

Alıntı:

HALDUN YALIMLI tafarından gönderildi

:D :D :D Cevap ver Erol... :D :D :D

katiti 05-04-2006 01:29

Selim Abi ehliyeti almak için kursa gitmeye gerek yok Denizcilik Müsteşarlığı'nın açtığı sınava girmek ve geçmek yeterli oluyor, ki sınav da çok kolay bir sınav. Yalnız çeşitli kurslar da mevcut, isteyen birşeyler öğrenmek istiyorsa bunlara katılabilir. Ben D.E.Ü. Deniz Bilimleri Enstitüsü'ndeki kursa gittim 2,5 ay. Oldukça eğitici ve faydalı olduğunu düşünüyorum ve fırsatı olan herkese de tavsiye ediyorum.

Bu belge ile 150 grostona kadar olan "özel" tekneler kullanılabiliyor. Ayrıca "özel" amaçlarla ticari tekneleri kiralayıp onları da kullanabiliyosun. Fakat bu belge ile ticari amaçlı olarak tekne kullanman yasak.Hatta ticari teknelerde amatör denizci olarak çalışman da yasak.

1-49 groston arası tekneleri tek başına kullanabiliyorsun bu belge ile. 50-149 groston arası tekneleri kullanabilmen için ise yanında en az bir amatör denizci (ehliyetli) daha olması gerekiyor.

balıkcı 05-04-2006 01:45

Sağol Mertciğim bilgilendirdiğin için*****

levrek 05-04-2006 02:37

Evet arkadaşlar,
hiç unutmam,ekmek karne ile satılıyordu o zamanlar,ılık bir ilkbahar yağmuruna denk gelmişti bu her ayın ilk Salısında yapılan sınavlar.Önce yazılı sonrada sözlü sınavına girerken güneş pencerelerden içeriye doğru sızmaya çalışıyordu.Ama iyi hazırlanmıştım,çünkü Liman Başkanlığından sınavda sorulacak olan tekne,motor,ilkyardım ve seyir bilgilerini içeren kitabı satın almıştım,hemde çok cüzi bir fiyata.Bu dört bölümden oluşan 25 şer soruyu şıp diye çözmüştüm.Artık bütün iş,sonuçları öğrenmek için 15 gün beklemeye kalmaştı.Muhtardan alınmış olan Nüfüs ve ikametgah süretleri ile iki adet fotoğraf ı verip nihayetinde Amatör Denizci Yeterlilik Belgemi almıştım,sevgilerimle

aserkansatı 05-04-2006 02:40

Evet o yıllarda Bahriye Nezaretinden alınırdı bu tip vesikalar...Hey gidi günler hey...

katiti 05-04-2006 03:17

Erol Abi senin zamanından sonra enflasyon yıllar içinde soru sayılarını da vurdu. Ben girdiğimde toplamda 25 soruydu sınav. :D :D :D .

Taygun KOCABIYIK 05-04-2006 03:25

Of yaa öldürdünüz beni gülmekten bilmeyenler için söyleyim Erol abimiz resimde (avatarında) yaşlı çıkmış görseniz 20lik delikanlı gibi ;)

aserkansatı 05-04-2006 03:44

Hakkatten ya aslında ben Erolu hiç görmedim.O resimden tanıyorum.Ona mesaj yazarken elini öpesim geliyo.Oysa aramızda iki yaş var.Kardeşim Erol değiştir şu avatarını...

levrek 05-04-2006 17:47

OK dir,biraz daha seffaf olduk zannedersem,Tago bu arada cumartesiye sana nerede yemek ısmarlayayım?,sevgilerimle

mufi 05-04-2006 23:48

Erol kardeşim zaten yakından bakılınca yabancı diplomatlara benziyor..sarışın filan
ilk anda ben Eski Rus çar larından birine benzettim..adı neydi unuttum.. sonra fikrim degişti. 1.dünya savaşındaki Alman devlet adamlarına benzettim..sonra vazgeçtim..Amerikalı bir yazar a benzettim..
yav en sonunda bir Türk vatandaşı oldugunu anladım..
(((öptüm seni Erolcum..)))
benim delikanlı İzmirde bir üniv. kazanırsa oralara yakınlara gelebilirim..

levrek 06-04-2006 00:35

Abi,inşallah kazanırda burada balık cumhuriyetini kurarız,sevgilerimle

Taygun KOCABIYIK 06-04-2006 01:08

erol abicim yemeğe gerek yok balığa götür :D

aserkansatı 06-04-2006 01:25

Yav Erol sen olta atarken yem takma kardeşim ...Karizmana atlasın balıklar,yem neymiş...Hakikatten iyi oldu bu resim ya,neydi o 100 metreden çekilmiş resim?Muvaffak Abi tam çıkaramamış kime benzettiğini ama ben buldum.Bizim Erol'da rock'çı baba gitarist tipi var.Yanılıyorsam düzeltsin ama kesin bi enstrüman çalıyodur...Erol Baba saygılarımla... ;)

levrek 06-04-2006 05:17

Eyvallah Serkan ,gerçekten de meat the beat lerdeyim yani 70 li yıllarda çakılı kaldım,rock ve blues en sevdiğim müzik türleri,bu arada da çok iyi korna çalarım :D ,sevgilerimle

aserkansatı 06-04-2006 05:38

70ler başkaydı be baba...Slade,Deep Purple,Pink Floyd...Bizde Erkin,Moğollar,Silüetler,vs vs işte...Haklısın...Ben de oralarda kaldım...

Saat 04:35.