![]() |
Solucan imal (!) edelim !!!
Çok çeşitli toprak solucanı türleri var ise de burada söz konusu edeceğimiz, hepimizin bildiği tarla solucanlarıdır.
Toprak solucanlarının nasıl toplanabileceği konusunda pek fazla yazmaya gerek yok sanırım. Bahçelerde bir kürek ile kaldırılacak yumuşak toprak altında her yerden toplanabilinir. Eğer her gün bir kaç tane lazım ise bellenecek yerlerden kolayca sağlanır. Daha fazla miktarda isteniyorsa toplanıp içi topraklı nemli bir naylon torbada fazla miktarda tutulabilinir. Bina içinde de basit bir yolla üretmek mümkündür. Bu amaçla 50*50*30 cm. boyutlu (veya benzer) bir kasa hazırlanır. Humuslu gevşek yapılı toprak ile doldurulur. Bu toprağa bir kova dolusu çürümüş yaprak ve 2-3 adet doğranmış çiğ patates ilave ediliri üzeri nemli bir çuval ile örtülür ve içerisine mümkün olduğunca fazla olgun solucan konulur. Haftada 1 veya 2 kg. yulaf veya patates ezmesi de yem olarak verilir(Eğer avrat sizi evden atmazsa... ;) ) 1-2 ay sonra çok sayıda genç solucan elde edilmiş olur ve yıl boyu buradan solucan sağlanabilinir. Sadece toprağın devamlı ılık bir yerde ve rutubetli kalması sağlanmalıdır. ALINTI Fakat bazı yerlerde araya girmeler de yok değil :D :D Valla bence güzel bir yöntem. Kışa yalarında özellikle tatlısu avı ile uğraşmak isteyip de solucana hasret kalanlar :deli: :deli: için fena yöntem değil..... :D |
Abi bu solucan deniz avında iş yaparmı?
Yaparsa yem parasından yırttık tago :P |
Alıntı:
Sevgilerimle... |
Ben daha önce duymadım yani ondan bilemiyorum vede ondan soruyorum.
|
Anıl solucanı tekneden kullanırsak emin ol izmarit ve gopez alırız ama diğer balıkların rağbet ediceğini sanmam.
|
Ya taygun o balıkar için yemmi lazım sanki ya.Ekmekle bile yakaladım ben onlardan.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar toprak solucanı aslında denizde iş yapmaz .. zira suyun içinde toprak kokar.. ama benim şahid olduğum enteresan bir olay....pamucak sahilinde bir köylü vatandaş. toprak solucanı ile kumsaldan 15/20 metre ileriden parmak kadar ispariler tuttuyordu.. am solucanları deniz suyunda bir kapta bir müddet bekletmiş.zaten hemen ölüyorlar...ama ben çok denedim hem kıyıdan hem tekneden.. toprak solucanı olmadı..
|
Alıntı:
|
paylaşımın için teşekkür ederim emeğine sağlık
|
solcana gerek yok
en güzel balık yemi bilhassa deniz için yabani arı larvaları. Mehmet Koray 1948 Ankara
|
Ben anıla katılıyorum Muvaffak abi orada daha önceden yemleme yapmışsa belki sonuç alabilir. Birde ısparozların aç gözlülüğünü hesaba katarsak olmaz diye bişey yok. :)
|
toprak solucanı
Solucan tatlı suda saatlerce kalabilir. Ancak denizde hemen ölür ve özelliğini kaybeder. Sanırım kısa sürede kapcık gibi olur. Çünkü osmoz olayını hatırlarsanız; solucanın hücreleri denizde sürekli su kaybedecek ve büzüşecektir. Geriye de bir şey kalmayacaktır. Bahçe salyongozunun (denk getirdiğinizde) üzerine biraz tuz döküp bekleyin. Ne demek istediğimi anlarsınız.
|
Haklısın Erol'cum aynen dediğin gibi oluyor bir süre sonra.Zaten oltayı yeni atmış bile olsan kaya balığından ve bir iki enayi isparozdan başka yüzüne bakan olmuyor...
|
Sayın Erol hocam sinek kurdu(sinek larfası) aynı tepkiyi gösterirmi tuzlusuda oda eriyip gidermi yada hemen ölürmü denizde.
|
sinek larvası
Sanırım larva içinde aynı şey geçerli olur. İstanbula gittiğmde olta atmıyorum ama Galata Köprüsünde balık tutanları seyrederek epey vakit geçiriyorum. Gördüğüm kadarıyla canlı yem takan yok. (Canlı yemden buradaki kasıt: yaşayan kıpır kıpır hareket eden. Midye, balık parçaları değil) Yani denize (tuzlu suya) adapte olmamış bir canlının burada yaşaması zor. Ama en kolayı denemek. Bir tanesinin üzerine tuzlukla bir miktar tuz serpip beş dakika bekle...
|
Acaba tuzluluk oranı ile bu olayın bir bağı var mı yoksa, denizde bulunan diğer tahriş edici maddelerin de mi rolü olabilir?
|
Sevgili Ali Rıza
Olay tamamen tuzluluk oranı. Diğer etkenlerden kasıt kirlilik ise o tüm canlıları aynı oranda etkiler. |
Mehmet Abinin kastettiği yabani arı larvaları tuzdan etkilenmiyor olabilir.Çünkü kendisi özellikle deniz için önermiş.Ben hiç denemedim de görmedimde yabani arı larvası.Mehmet Abi bu larvalar 2-3 cm var mı?Hangi balıklarda verimli oluyor?Sevgiler...
|
Selam arkadaşlar,
tatlı su veya deniz suyu için ideal kurt-kurtçuk üretmenin en kolay yolu,pazarlarda satılan tulum peynirlerin deri tulumlarıdır.Tulumu alın sıcak da balkonda ya da çatıda güneş altında bırakın,acaip kokacaktır ilk başta ama kısa bir süre sonra göreceksiniz ki aradığınız kurtçuklar içinde çirit atıyor ,sevgilerimle, |
Sevgili aserkansatı yabani arı larvaları 1ila1,5 cm kadar geçen sene İzmir Çandarlı'da denedim şahana .bunlar hem tombul hemde tuzlu suda ölünce bile bozulmuyorlar.bulabilirsem bu sene sazan da deneyeceğim.rastgele.
Mehmet Koray 1948 Ankara |
Saat 23:39. |