RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   21.02.2012 Çeşme Mercan Avı (83 Parça) (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10604)

avlar 22-02-2012 10:22

21.02.2012 Çeşme Mercan Avı (83 Parça)

4 kişi gitmeyi planladığımız ava Ferhat abinin hastalanmasıyla 3 kişi yola çıktık.Bu vesileyle Ferhat abiye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Saat 06 da teknemizle 1 saatlik av bölgemize doğru yola çıktık.Kaptanımız Mustafa bir gün önce de 3 kişinin 100 parça mercan yakaladığını söyleyince moralimiz baya düzeldi ve av yerine varıncaya kadar heyecanla sülünezlerimizi hazırladık.Derinlik 75 m , hava da 2-4 gündoğusu idi.Gerçekten son zamanların en iyi avını yaptık diyebilirim.Mustafa Kaptan'ın adetidir avın son 1 saatinde sayacağım der ve herkesin kovasına el atar.O saate kadar lay lay lom geçen avımız; Muharrem 'in kovasında 59,Mustafa abinin kovasında 45,benim kovamda da 59 mercan(diğer balıklar sayılmıyor) çıkınca bir anda herkes savaş baltalarına sarıldı.Daha önce bana ait olan 70 parça mercan rekorunu Muharrem ''Tamer geçeceğim rekorunu'' demesiyle avın son 1 saati müsabakaya döndü.O saate kadar jig kamışıyla avlanırken ben hemen hassas kamışımı ve bana göre mükemmel Okuma Trio(55) makinemi çıkarttım.Sonunda muharrem benim eski rekorumu 72 parçayla geçti, ama bir gerçek vardı ki ben yeni rekoru 83'e çıkartmıştım;).Buradan Muharrem'i tebrik ediyorum ve ona ''Birşey 1 kere olursa Şans'tır, 2 kere olursa Tesadüf'tür,3 kere olursa İstikrar'dır'' ;)diyorum.Toplamda da 3 kişi 210 parça mercan tutarak son günlerin pasını üzerimizden attık.Herkese çok daha iyi avlar diliyorum.Rastgelsin.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ferhat ataalp 22-02-2012 11:06

Tamer kardeş geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim müthiş bir av yapmışsınız son bir aydır sakin geçen av maceralarını güzel süslediniz site bereketlendi suskunluğunu bozdunuz bereketli olmuş Muharremin rekoru için ayrıca sevindim havaların düzelmesi ile birlikte bol bereketli avlarımızın devamı dileğiyle.Bende gelebilseydim iyi olacaktı kısmet .

muratbaykent 22-02-2012 11:22

Bu zamanda çok iyi balık almışsınız Tamer.Tebrik ederim.Afiyet olsun.

SoNRoBiN 22-02-2012 12:26

Tebrikler, çok hoş görüntüler...Şansınızın devam etmesi dileklerim ile hoşçakalın.

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar.

Anıl ÜNALAN 22-02-2012 12:56

Maşallah maşallah maşallah :)
Bu zamanda bu kadar balık tutabilmeniz gerçekten beni mutlu etti. Daha güzellerinin yine sizle olmasını dilerim Tamer abi ;)
İğnen keskin olsun..

xwing35 22-02-2012 13:07

Tebrikler abi. Ustalığını konuşturmuşsun yine:) Çeşme dışında bize balık avlayacak yer yok galiba..

dogukan1997 22-02-2012 13:23

eline sağlık abi anıl abinin de dediği gibi maşallah maşallah maşallah daha iyilerinin sizinle olması dileğiyle rastgele ....

c*.türkiyem.c* 22-02-2012 14:47

tebrikler tamer bey muhteşem bir av olmuş paylaşım için tşkler..

Salih Reis 22-02-2012 15:32

Tamer kardeşim tebrik ederim.
bu aralar Urla tarafı bayağı bir kısır, demek ki çeşme tarafına arada gitmek lazım.

daha irileri de rastgelsin :)

mase 22-02-2012 15:47

Bereketli olsun mahsuru yoksa şu kaptan mustafanın telefonu varsa rica etsek belki birgün tekne lazım olabilir şimdiden teşekkürler fiatıda yazarsanız sevinirim.

Tuncay GÜNAY 22-02-2012 17:55

tamer abi tebrikler kırmızıyı görünce içim bir hoş oluyor bu arada bu na av değilde katliyam denir. anlaşıldı çeşmenin yolları taştan denizli team rotayı çeşmeye çevirecek sanırım. bu pazar kazıklıyı kontrol den sonra rota çeşme :)

kadir 06 22-02-2012 19:23

Afiyet seker olsun Tamer kardesim eline koluna saglik..(Hani goruntunun cazibesinden yemis gibi olduk)

Extreme Catch 22-02-2012 20:19

Tamer abicim üstatlığını yine kanıtladın ;) darısı birlikte daha güzel avlara...

iğnen keskin, kamışın sezgin, kalbin dingin olsun yılın mercan avı kutlu olsun:)

avlar 23-02-2012 11:01

Alıntı:

ferhat ataalp tafarından gönderildi (Mesaj 119696)
Tamer kardeş geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim müthiş bir av yapmışsınız son bir aydır sakin geçen av maceralarını güzel süslediniz site bereketlendi suskunluğunu bozdunuz bereketli olmuş Muharremin rekoru için ayrıca sevindim havaların düzelmesi ile birlikte bol bereketli avlarımızın devamı dileğiyle.Bende gelebilseydim iyi olacaktı kısmet .

Alıntı:

muratbaykent tafarından gönderildi (Mesaj 119697)
Bu zamanda çok iyi balık almışsınız Tamer.Tebrik ederim.Afiyet olsun.

Alıntı:

SoNRoBiN tafarından gönderildi (Mesaj 119698)
Tebrikler, çok hoş görüntüler...Şansınızın devam etmesi dileklerim ile hoşçakalın.

SoNRoBiN'den sevgiler ve selamlar.

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 119700)
Maşallah maşallah maşallah :)
Bu zamanda bu kadar balık tutabilmeniz gerçekten beni mutlu etti. Daha güzellerinin yine sizle olmasını dilerim Tamer abi ;)
İğnen keskin olsun..

Alıntı:

xwing35 tafarından gönderildi (Mesaj 119701)
Tebrikler abi. Ustalığını konuşturmuşsun yine:) Çeşme dışında bize balık avlayacak yer yok galiba..

Alıntı:

dogukan1997 tafarından gönderildi (Mesaj 119705)
eline sağlık abi anıl abinin de dediği gibi maşallah maşallah maşallah daha iyilerinin sizinle olması dileğiyle rastgele ....

Alıntı:

c*.türkiyem.c* tafarından gönderildi (Mesaj 119707)
tebrikler tamer bey muhteşem bir av olmuş paylaşım için tşkler..

Alıntı:

Salih Reis tafarından gönderildi (Mesaj 119708)
Tamer kardeşim tebrik ederim.
bu aralar Urla tarafı bayağı bir kısır, demek ki çeşme tarafına arada gitmek lazım.

daha irileri de rastgelsin :)

Alıntı:

mase tafarından gönderildi (Mesaj 119709)
Bereketli olsun mahsuru yoksa şu kaptan mustafanın telefonu varsa rica etsek belki birgün tekne lazım olabilir şimdiden teşekkürler fiatıda yazarsanız sevinirim.

Alıntı:

Tuncay GÜNAY tafarından gönderildi (Mesaj 119711)
tamar abi tebrikler kırmızıyı görünce içim bir hoş oluyor bu arada bu na av değilde katliyam denir. anlaşıldı çeşmenin yolları taştan denizli team rotayı çeşmeye çevirecek sanırım. bu pazar kazıklıyı kontrol den sonra rota çeşme :)

Alıntı:

kadir 06 tafarından gönderildi (Mesaj 119713)
Afiyet seker olsun Tamer kardesim eline koluna saglik..(Hani goruntunun cazibesinden yemis gibi olduk)

Alıntı:

Extreme Catch tafarından gönderildi (Mesaj 119716)
Tamer abicim üstatlığını yine kanıtladın ;) darısı birlikte daha güzel avlara...

iğnen keskin, kamışın sezgin, kalbin dingin olsun yılın mercan avı kutlu olsun:)

Herkese değerli yorumları ve güzel görüşleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum,çok daha iyi avların sizlere de nasip olmasını diliyorum.Rastgelsin.

Aydın35 23-02-2012 18:02

maşallah tebrikler artık çeşmeye gitmenin bir anlamı kalmadı sanırım sonuç itibari ile kurutmuşunuz orayı :)benim sormak istediğim bir kaç konu var. sorularım şunlar:

1)avda kullandığınız hassas dediğiniz kamış nedir?(bunu sormamda ki amaç kullandığınız makinenin aynısı bende var okuma trio s55 ona bir kamış almayı planlıyorum elimde şu anda benimde 1,80' lik bir jig kamışı var yalnız büyük geliyor) veya bana derin su avında önerebileceğiniz bana en ufak bir vuruşu bile hissettirecek sağlam bir kamış tavsiyesi verebilir misiniz?limit olarak maksimum 125 tl verebilirim)
2)ava gittiğiniz kaptanın telefon numarasını verebilir misiniz ?
3)avda sadece yem olarak sülünesmi kullandınız?
4)avda kullandığınız bedenleri ufakta olsa biraz açıklar mısınız misina iğne boyları markaları köstek uzunlukları beden boyu vs gibi
5)birde somak istediğim ben şu tüp başlı denilen fırdöndülerden aldım T şeklinde olanlardan köstekler bedenden ayrı dursun ve balık gelirken bedeni mahvetmesin diye hiç bunlardan kullandınız mı tavsiye eder misiniz bu tip yemli dip avlarında yoksa balık ürker mi ?

avlar 23-02-2012 20:08

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 119737)
maşallah tebrikler artık çeşmeye gitmenin bir anlamı kalmadı sanırım sonuç itibari ile kurutmuşunuz orayı :)benim sormak istediğim bir kaç konu var. sorularım şunlar:

1)avda kullandığınız hassas dediğiniz kamış nedir?(bunu sormamda ki amaç kullandığınız makinenin aynısı bende var okuma trio s55 ona bir kamış almayı planlıyorum elimde şu anda benimde 1,80' lik bir jig kamışı var yalnız büyük geliyor) veya bana derin su avında önerebileceğiniz bana en ufak bir vuruşu bile hissettirecek sağlam bir kamış tavsiyesi verebilir misiniz?limit olarak maksimum 125 tl verebilirim)
4)avda kullandığınız bedenleri ufakta olsa biraz açıklar mısınız misina iğne boyları markaları köstek uzunlukları beden boyu vs gibi
5)birde somak istediğim ben şu tüp başlı denilen fırdöndülerden aldım T şeklinde olanlardan köstekler bedenden ayrı dursun ve balık gelirken bedeni mahvetmesin diye hiç bunlardan kullandınız mı tavsiye eder misiniz bu tip yemli dip avlarında yoksa balık ürker mi ?

Aydın teşekkürler,sorularına şöyle cevap vermeye çalışayım.Öncelikle yer ve kaptan bilgilerini prensip olarak vermiyorum bunu anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum.Hassas dediğim kamış1.50 m Albastar Boat .Fiyatıda 15-20 TL civarı ama en önemlisi ip misina kullanıyorum kalınlık 0.20 olabilir.Yem sülünez.İğnem hiç değişmez VMC 9224 2,3,4,5 no balığın boyuna göre değiştiriyorum.Beden 0,35 misina, 4lü ,dipte hırsız olmazsa olmaz ve 50-60 cm civarı,köstekler en fazla 10-12 cm.tabi bunlar kesin değil sadece benim tercihlerimdir.Ben balığı ürkütecek şeylerden de kaçındığımı söylemek istiyorum.Bozulursa değiştirirsin olur biter.Umarım faydalı olabilmişimdir ,rastgelsin.

Aydın35 24-02-2012 19:38

Alıntı:

avlar tafarından gönderildi (Mesaj 119739)
Aydın teşekkürler,sorularına şöyle cevap vermeye çalışayım.Öncelikle yer ve kaptan bilgilerini prensip olarak vermiyorum bunu anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum.Hassas dediğim kamış1.50 m Albastar Boat .Fiyatıda 15-20 TL civarı ama en önemlisi ip misina kullanıyorum kalınlık 0.20 olabilir.Yem sülünez.İğnem hiç değişmez VMC 9224 2,3,4,5 no balığın boyuna göre değiştiriyorum.Beden 0,35 misina, 4lü ,dipte hırsız olmazsa olmaz ve 50-60 cm civarı,köstekler en fazla 10-12 cm.tabi bunlar kesin değil sadece benim tercihlerimdir.Ben balığı ürkütecek şeylerden de kaçındığımı söylemek istiyorum.Bozulursa değiştirirsin olur biter.Umarım faydalı olabilmişimdir ,rastgelsin.

Sorularıma vermiş olduğunuz cevaplara teşekkür ederim Abi.prensiplerinize saygım var hiç sorun değil kaptan numarası.bende bugün gidip lineaffenin 1,60 squidy modelini aldım dediğiniz fiyatta bir kamış biraz aceleci olduğumdan ve yarın balığa gideceğimden iş çıkışı soluğu çankayada aldım hırsız kolun bu kadar uzun yapıldığını bilmiyordum bide bunu deniyim teşekürler tekrardan sağlcıakla kalın abi...

avlar 24-02-2012 20:51

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 119737)

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 119769)
Sorularıma vermiş olduğunuz cevaplara teşekkür ederim Abi.prensiplerinize saygım var hiç sorun değil kaptan numarası.bende bugün gidip lineaffenin 1,60 squidy modelini aldım dediğiniz fiyatta bir kamış biraz aceleci olduğumdan ve yarın balığa gideceğimden iş çıkışı soluğu çankayada aldım hırsız kolun bu kadar uzun yapıldığını bilmiyordum bide bunu deniyim teşekürler tekrardan sağlcıakla kalın abi...

Aydın yanlış anlamışsın kusuruma bakma ,anlatımımdan dolayı sanırım.50-60 cm bedenin boyu için yazmıştım,hırsızı da 10-12cm civarı yapıyorum.Bu arada rastgelsin.

muratdogan 25-02-2012 00:10

Tamer bey maşallah diyelim nazar değmesin.
:) :) :)
Daha güzellerini tutmanız dileğimle RASTGELE...

avlar 27-02-2012 11:47

Alıntı:

muratdogan tafarından gönderildi (Mesaj 119778)
Tamer bey maşallah diyelim nazar değmesin.
:) :) :)
Daha güzellerini tutmanız dileğimle RASTGELE...

Murat teşekkürler,çok daha güzel avlar size de rastgelsin.

brskzkbs 27-02-2012 17:22

Helal olsun. Güzel balık çekmişsiniz

Raif Yelkenci 27-02-2012 18:07

Tamer bey tebrikler gerçekten nefis geçmiş tekrarını dilerim.

avlar 28-02-2012 10:21

Alıntı:

brskzkbs tafarından gönderildi (Mesaj 119841)
Helal olsun. Güzel balık çekmişsiniz

Teşekkürler darısı başınıza,rastgelsin.
Alıntı:

Raif Yelkenci tafarından gönderildi (Mesaj 119846)
Tamer bey tebrikler gerçekten nefis geçmiş tekrarını dilerim.

Raif bey çok teşekkürler,gerçekten günün şartlarına göre güzel bir avdı.Daha iyilerini sizlere de diliyorum,rastgelsin.

Saat 06:10.