RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Herkese selamlar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10896)

kıymet3535 17-04-2012 12:51

Herkese selamlar

merhaba arkadaşlar aranıza izmir karşıyakadan katılıyorum. hem sitede hemde balık yakalamada acemiyim. tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. şimdiden teşekkürler.

ibrahimz35 17-04-2012 14:04

Aileye, hoş geldiniz.
Aradığınız bilğiler forumumuzda mevcut.
Katılımcı olmanız dileğimle.

kıymet3535 17-04-2012 14:24

hoşbulduk ibrahim bey.
şimdilik işe balıkları öğrenmekle başladım.
buarada netten gördüğüm kadarıyla en büyük balıklar sizin sitenizde bunun sırrınıda ileriki günlerde öğrenmek isterim. :)

ferdi demir 17-04-2012 14:47

Aramıza hoş geldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim..

kıymet3535 17-04-2012 14:52

hoşbulduk ferdi bey. çok teşekkürler.

ustam18 17-04-2012 15:19

Ailemize hoş geldiniz.hitapta kusur etmememiz için Ad soyad yaş vb. imza bilgilerinizi girerseniz seviniriz.
Avlarınız bereketli olsun.Rastgele.

Ege Demirağ 17-04-2012 15:50

Merhaba hoşgeldiniz .. Umarız size yardımcı olabiliriz.. Sormak istediğiniz birşey varsa bana özel mesaj bölümünden mesaj atabilirizsiniz elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım tesekkürler .

kaptankarabulut 17-04-2012 16:17

Kıymet arkadaşım aramıza hoş geldin.Kalıcı ve keyifli paylaşımların olsun.Kıyı için kıyıdan giden arkadaşlarımız yardımcı olurlar.Tekneyle ise elimizden geldiğince bizler yardımcı oluruz.Fakat bu arada imza ayarlarını da yaparsan hitapda kusur etmemiş oluruz..

dogukan1997 17-04-2012 16:44

Aramıza hoş geldiniz umarım aradığınız her şeyi burada bulursunuz. Sitedeki üstadlarımız size her konuda yardım edeceklerdir sevgi ve saygılarımla Rastgele

kıymet3535 17-04-2012 18:17

öncelikle herkese bu sıcak karşılamalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim.
avlanma konusunda sizlerden öğreneceğim çok şey var.
ama öncelikle eşimi bu konuda ikna etmeme yardımcı olmanız gerekiyor. ona balık yakalamayı nasıl bir taktikle sevdirebiliriö.(tabi sevmezse bişey diyemem de kendi bilir.)
çocukluktan beri tatlı sularda çok avlandım. ama artık denize açılma vakti geldi diye düşünüyorum. geçen sene (yazın) karşıyaka sahilde avlanma denemelerim (her ne kadar küçük balık yakalasam ve geri bıraksamda) oldu.
bu senede eski foça bölgesinde pazarlarımı değerlendirmek istiyorum.
şimdiden yardımlarınız için sağolun :))

Tuncay GÜNAY 17-04-2012 20:40

aramıza hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.

hakeden 18-04-2012 07:09

Hoşgeldiniz. Bende bir çok konuyu buradan öğreniyorum. Çok güzel bir ortam. Keyifli paylaşımlar.

Ahmet TARİH 18-04-2012 07:21

Kıymet bey aramıza hoş geldiniz. Kalıcı ve keyifli paylaşımlar dilerim.
Sorularınıza cevap vermeye hazır olduğumuzu bildirmiş arkadaşlar, ancak en zor ve çözümü bir o kadar karmaşık olanından başlayacağınız aklımıza gelmedi doğrusu.
Size bir fıkra ile cevap vermek isterim.

Cin Temel'e sorar;
- Tek dilek hakkın var, iyi düşün dile benden ne dilersen.
Temel bir kese altın ister.
- Cin, "tek dilek hakkını bununlamı harcamak istiyorsun" der.
Bunun üzerine Temel, Amerikadaki yiğenlerimi çok özledim ama uçaktan çok korkuyorum, cesaret edip binemiyorum, bu nedenle sen bana okyanus üzerinde en sağlam yerleri bul, üzerine 2 gidiş iki gelişli otoban yap, ışıklandırmalarını tamamla, yolun başınada son model lüks ve hızlı bir araba koy ki Amerikaya yiğenlerimi görmeye gidip döneyim.
- Cin yine, "tek dilek hakkını bununlamı harcamak istiyorsun" der.
Bunun üzerine Temel iyice bir düşünür ve aklına bir anda eşi Fadime gelir. Bunun üzerine çine,
- Bana kadınları anlamanın yolunu öğret o zaman der
Cin Temele sorar!
-Yol kaç şeritli olacaktı canım kardeşim.

kıymet3535 18-04-2012 08:02

Alıntı:

ahmet tarih tafarından gönderildi (Mesaj 121773)
kıymet bey aramıza hoş geldiniz. Kalıcı ve keyifli paylaşımlar dilerim.
Sorularınıza cevap vermeye hazır olduğumuzu bildirmiş arkadaşlar, ancak en zor ve çözümü bir o kadar karmaşık olanından başlayacağınız aklımıza gelmedi doğrusu.
Size bir fıkra ile cevap vermek isterim.

Cin temel'e sorar;
- tek dilek hakkın var, iyi düşün dile benden ne dilersen.
Temel bir kese altın ister.
- cin, "tek dilek hakkını bununlamı harcamak istiyorsun" der.
Bunun üzerine temel, amerikadaki yiğenlerimi çok özledim ama uçaktan çok korkuyorum, cesaret edip binemiyorum, bu nedenle sen bana okyanus üzerinde en sağlam yerleri bul, üzerine 2 gidiş iki gelişli otoban yap, ışıklandırmalarını tamamla, yolun başınada son model lüks ve hızlı bir araba koy ki amerikaya yiğenlerimi görmeye gidip döneyim.
- cin yine, "tek dilek hakkını bununlamı harcamak istiyorsun" der.
Bunun üzerine temel iyice bir düşünür ve aklına bir anda eşi fadime gelir. Bunun üzerine çine,
- bana kadınları anlamanın yolunu öğret o zaman der
cin temele sorar!
-yol kaç şeritli olacaktı canım kardeşim.

ahmet bey fıkra çok güzel.
Ama ben bayanım ismim kıymet.(sanırım imzama bayan yazsam olur) kocama nasıl sevdirecem kara kara onu düşünüyorum. Birde erkek versiyonu varmı bu fıkranın. Belki bi ipucu verir bana.

Ilginiz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar

hakeden 18-04-2012 08:58

Vay beeee. Eşinebalık tutmayı sevdirmeye çalışan bir bayan. Bu günleri de gördüm ya ölsemde gam yemem :)

Ahmet TARİH 18-04-2012 09:25

Kıymet hanım kusuruma bakmayın. Bilmeden kırdım ise affınıza sığınırım.
Fuat arkadaşımın söylediği gibi bu tür olaylara alışık olmadığımızdan bende bayağı şaşırdım.
Ancak bir o kadar da sevindim.
Beylerin bu aktiviteye dahil olması ve zehirlenmesi, gözlemlerime göre çok kolay oluyor.
Ben daha önce balık tutmanın saçmalık olduğunu düşünen birkaç arkadaşımın balık tutmasını sağladım ve duygularının bir anda değiştiğini gözlemledim.
Bence güzel bir hafta sonu eşinize bir süpriz yapın. Formumuzda size yardımcı olacak kaptanlarımız var. Onların biri ile konuşup hafta sonu güzel bir tekne gezintisi ayarlayın. Akşamdan hazırladığınız malzemeler ile sabah deniz üzerinde güzel bir kahvaltıya hiçbir erkek hayır diyemez. Kaptanımızın sizi götüreceği bol balık tutulabilecek bir merada balık tutmanın zevkinide bu kahvaltının akabine eklersek sanırım başarılı oluruz. Bu arada ençok sevdiği arkadaşı ile eşinide bu organizasyona dahil ederseniz hoş şohbet mükemmel bir gün yaşamış olursunuz.
Bu program esnasında çekeceğiniz av fotoğraflarınıda bizlerle paylaşırsanız seviniriz.
Herşeyin gönlünüzce olması temennisi ile şimdiden Rastgelsin.

kaptankarabulut 18-04-2012 09:52

Evt kıymet hnm,Ahmet kardeşim kadar bende sizlerin bu balık sevdanızdan duygulandım.İnan çok hoşuma gitti.Ahmet'in planını uygulayın.olabilirseniz iki veya üç aile olun bir cumartesi veya pazar havanın çok güzel olduğu bir hafta sonu.kahvaltı eşliğinde güzel bir balık turu yapalım.(çaylar benden):D :D :D

kıymet3535 18-04-2012 10:02

Ahmet bey kırılmak söz konusu bile olamaz yanlış anlaşılma diyelim sadece.
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Eşime çabuk sevdirebilirim. Ama öncelikle benim bu işi yani denzde balık avlama işini iyice çözmem gerekiyor. Hangi balığa nasıl yem ve iğne kullanılır tarzında. Yada bir rehber bulmam lazım:) işin içinde kendim bile balık tutamadan (ki bide o tutsun) geri dönmek var. Bu sefer tamamen sevmez artık.
Kısacası ben bu işi öğreneyimki onada öğretebileyim. Balık tutturabileyim sevsin.
Birde şu var onun sevmediği nokta saatlerce balık gelecek diye beklemek ve bir kaç kerede kurtları oltaya takarken gördü beni ve tiksindi:) onun için sahte yem vereceğim ona.
Ben kafaya koydum bu işi ona öğreteceğim ve sevecek( birde bakmışsınız seneye jing filan yaptırıyorum ona :p)

fotolarınıda mutlaka paylaşırım sizinle.
Farklı bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

kıymet3535 18-04-2012 10:05

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 121778)
Evt kıymet hnm,Ahmet kardeşim kadar bende sizlerin bu balık sevdanızdan duygulandım.İnan çok hoşuma gitti.Ahmet'in planını uygulayın.olabilirseniz iki veya üç aile olun bir cumartesi veya pazar havanın çok güzel olduğu bir hafta sonu.kahvaltı eşliğinde güzel bir balık turu yapalım.(çaylar benden):D :D :D

SÜLEYMAN BEY ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA İNŞALLAH. :helal:

kıymet3535 18-04-2012 10:07

Alıntı:

hakeden tafarından gönderildi (Mesaj 121776)
vay beeee. Eşinebalık tutmayı sevdirmeye çalışan bir bayan. Bu günleri de gördüm ya ölsemde gam yemem :)

teşekkür ederim fuat bey ;)

kıymet3535 18-04-2012 10:09

Alıntı:

tuncay günay tafarından gönderildi (Mesaj 121764)
aramıza hoş geldiniz keyifli paylaşımlar dilerim.

hoşbulduk tuncay bey :)
kusura bakmayın biran dertlerimle böle uğraşırken dalgınlığıma gelmiş görmemişim.

Ahmet TARİH 18-04-2012 10:51

Kıymet hanım ben sizdeki bu azme hayran kaldım. Siz bu kadar istekli olduktan sonra herşey halyoluna girer inşallah. Bakın Süleyman Kaptanımızdan da harika bir teklif geldi. Bence ilk fırsatta telefonlaşıp bu organizasyonu gerçekleştirin. Süleyman abi size avlanma konusunda her türlü pratik bilgiyi aktarabilecektir. Ayrıca tiksinti vermeyecek yemlerde var. Bunların hepsini Süleyman Kaptanım size aktaracaktır. Ayrıca çok güzel çay demler. Balığın bol olduğu ilk fırsatta bu geziyi gerçekleştirin.

kıymet3535 18-04-2012 11:38

arkadaşlar benim sorum olacak ama. tekne sabit demir attığında sahte yemle balık tutulurmu!

kıymet3535 18-04-2012 14:45

galiba sıkıldınız benden ama ben karar verdim.
bu işe jigle başlatıcam eşimi, ilk işim ona ve kendime bir jig takımı almak ve tabiki sizlerin yardımı süleyman kaptanımızın desteği.
eğer neden jig derseniz sürekli hareket isteyen ve efor sarfedilen bir avlanma tekniği.
eğer balık yakalayamazsakta zaten yorgunluktan düşer bayılır bana laf yetiştiremez:))
nasıl fikir ama:)

kıymet3535 18-04-2012 14:46

:helal::helal::helal::helal:
hakettiğimi düşünüyorum

Tuncay GÜNAY 18-04-2012 20:05

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121783)
hoşbulduk tuncay bey :)
kusura bakmayın biran dertlerimle böle uğraşırken dalgınlığıma gelmiş görmemişim.

kıymet hanım yazdıklarınızı görünce çok sevindim siz gibi bir çok arkadaşım var balığa meraklı fakat eşleri onları balığa götürmeyip kendileri gidiyorlar. bu durum için şöyle bir formül bulduk olayı sadece balık avı olarak değil de gezi tatil ve balık olarak organize ederseniz ahmet kardeşimin dediğine katılarak diyorum vede yanınızda sevdiğiniz dostlarınız da olursa muhteşem bir gün yaşanması olayı tamamen çözecektir. bizi herkez bilir eşim kızım ve ben beraber bu formülü uyguluyoruz kızım da eşimde bu olaya bayılıyorlar bazen hava soğuk olduğu zamanlar onları götüremiyorum içleri gidiyor. hele yazın olursa öğlen saatlerinde denize bile girersiniz.

bu arada yapmayı planladığımız bahar org. sizi ve eşinizi mutlaka aramızda görmek isteriz. aile katılımının yüksel olduğu org. da sizlerle birlikte olmak bizlere onur verir.

Tuncay GÜNAY 18-04-2012 20:10

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121787)
galiba sıkıldınız benden ama ben karar verdim.
bu işe jigle başlatıcam eşimi, ilk işim ona ve kendime bir jig takımı almak ve tabiki sizlerin yardımı süleyman kaptanımızın desteği.
eğer neden jig derseniz sürekli hareket isteyen ve efor sarfedilen bir avlanma tekniği.
eğer balık yakalayamazsakta zaten yorgunluktan düşer bayılır bana laf yetiştiremez:))
nasıl fikir ama:)

bence siz gezi ve balık karışımı olarak başlayın derim. havaların güzel olduğu bir hafta sonu çok uygun olur. jig le başlayıp başlamadan hüsrana uğramayın derim. :D:D

kıymet3535 19-04-2012 08:11

güzel fikirleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim tuncay bey.
sanırım gezinti havası en iyi fikir.
jig konusuna gelirsek o zaten şakaydı. dün kimse cevap yazmayınca sıkıntıdan yazdım :)

Ahmet TARİH 19-04-2012 08:15

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121785)
arkadaşlar benim sorum olacak ama. tekne sabit demir attığında sahte yemle balık tutulurmu!

Kıymet Hanım, tüm dostlarımız burada güzel paylaşımlar için varlar ve herkes elinden geldiğince, vakit bulduğunca bilgilerini paylaşıyor. Sorunuza cevap yazmakta geç kalmış olabiliriz. Lütfen bunu sıkılmış olarak algılamayın.
Bu balık avcılığı, üniversitede 4 yıl okutulacak kadar detay içeriyor. Bir başladığınız zaman öğreneceğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlıyorsunuz. Bu nedenle sorulan soruların tam cevabını bilemdiğimiz veya emin olamadığımız taktirde daha üstat olan arkadaşlarımızın cevaplamasını bekliyoruz. Böylece yanlış bilgi vermekten kaçınmış oluyoruz. Cevap verebilecek tecrübede olan arkadaşlarımızda o an için onlıne değil iseler veya cevap yazacak kadar müsait değil iseler, cevap süresi uzayabiliyor.
Gelelim sorunuza; Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Ancak bu şekilde hiç av yapmadığımıda öncelikle belirteyim.
Tekne demir attığında sahte ile balık tutabilmek, hedefinizdeki balığa ve sahteye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kalamar avlayacaksanız kalamar sahtesini düşeyde hareket ettirerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ancak bu dişli balıklar için pek uygun olmayabilir. Dişli balıklar için sahteyi sürütmeniz gerekebilir. Bunun için sahteyi düşeyden ziyade oltanız ile tekneden uzağa atıp yatayda aksiyon vererek sarmanız gerekebilecektir. Tıpkı karadan at-çek yapıyormuş gibi. Ancak bazen balık okadar bol ve iştahlı olabilirki sizin hiçbir gayret sarfetmenize bile gerek kalmadan sadece diğer balığı kıskandığından boş iğneyede atlayabilir. Eğer sorunuzdan kastınız jig ile avlanmak ise (ki bunuda şu ana kadar denemedim) bildiğim kadarı ile sorunuza en uygun avlanma yöntemi bu olacaktır. Zaten jig avcılığı düşeyde yapılan bir avlanma şekli. Yani cevap evet olacaktır. Kısacası bu biraz kısmet biraz deneyim birazda tecrübe işi.
Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz ümidi ile rastgelsin.

kaptankarabulut 19-04-2012 08:22

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121785)

Kıymet hnm,bir iki ay sonra çapari ile uskumru istavrit tutulur yemsiz.Fakat şu sıralar da yem olarak zaten çoğunlukla hamsi kullanıyoruz.Sanırsam eşinize tiksinti vermez.Jikten şimdilik uzak durun derim.Çünkü boş dönme olasılığı yüksek.Fakat tekne avında ise zaten beklemek yok.takım aşayı iner inmez zaten aşağıdakiler anında yeme atlıyorlar ya yiyip kaçıyorla ya oltanın ucunda size selam veriyorla.Eğer şartlar elverirse bu işi hafta içine ayarlayabilirseniz süper olur.önümüzdeki hafta içi çok güzel havalar bizi bekliyor.İsterseniz müsait olduğunuz bir zaman da arayın bir fikir mütalası yapalım.

kıymet3535 19-04-2012 09:22

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 121796)
Kıymet Hanım, tüm dostlarımız burada güzel paylaşımlar için varlar ve herkes elinden geldiğince, vakit bulduğunca bilgilerini paylaşıyor. Sorunuza cevap yazmakta geç kalmış olabiliriz. Lütfen bunu sıkılmış olarak algılamayın.
Bu balık avcılığı, üniversitede 4 yıl okutulacak kadar detay içeriyor. Bir başladığınız zaman öğreneceğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlıyorsunuz. Bu nedenle sorulan soruların tam cevabını bilemdiğimiz veya emin olamadığımız taktirde daha üstat olan arkadaşlarımızın cevaplamasını bekliyoruz. Böylece yanlış bilgi vermekten kaçınmış oluyoruz. Cevap verebilecek tecrübede olan arkadaşlarımızda o an için onlıne değil iseler veya cevap yazacak kadar müsait değil iseler, cevap süresi uzayabiliyor.
Gelelim sorunuza; Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Ancak bu şekilde hiç av yapmadığımıda öncelikle belirteyim.
Tekne demir attığında sahte ile balık tutabilmek, hedefinizdeki balığa ve sahteye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kalamar avlayacaksanız kalamar sahtesini düşeyde hareket ettirerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ancak bu dişli balıklar için pek uygun olmayabilir. Dişli balıklar için sahteyi sürütmeniz gerekebilir. Bunun için sahteyi düşeyden ziyade oltanız ile tekneden uzağa atıp yatayda aksiyon vererek sarmanız gerekebilecektir. Tıpkı karadan at-çek yapıyormuş gibi. Ancak bazen balık okadar bol ve iştahlı olabilirki sizin hiçbir gayret sarfetmenize bile gerek kalmadan sadece diğer balığı kıskandığından boş iğneyede atlayabilir. Eğer sorunuzdan kastınız jig ile avlanmak ise (ki bunuda şu ana kadar denemedim) bildiğim kadarı ile sorunuza en uygun avlanma yöntemi bu olacaktır. Zaten jig avcılığı düşeyde yapılan bir avlanma şekli. Yani cevap evet olacaktır. Kısacası bu biraz kısmet biraz deneyim birazda tecrübe işi.
Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz ümidi ile rastgelsin.

SANIRIM SİZİ BİRAZ ÜZDÜM AHMET BEY. KUSURA BAKMAYIN. AMA BÖYLE VİDEO FOTO FİLAN BAKTIKÇA SABIRSIZLANIYORUM. SORUM ASLINDA MESELA DİYELİMKİ SÜLEYMAN KAPTAN BİZ MERAYA GÖTÜRDÜ :) ORDA AVLANIRKEN OLTANIN UVUNA SAHTE TAKSAK GELİRMİ BALIK. SANIRIM HAKLISINIZ KÜÇÜK JİG GİBİ OLUYOR. YANİ SAHTEYİ HAREKET ETTİREREK BALIĞIN DİKKATİNİ ÇEKMEK. BUNU SORMAMIN SEBEBİNİDE ANLAMIŞSINIZ EŞİM DOKUNAMIYOR(ŞİMDİLİK)
DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p :)

kıymet3535 19-04-2012 09:25

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 121797)
kıymet hnm,bir iki ay sonra çapari ile uskumru istavrit tutulur yemsiz.fakat şu sıralar da yem olarak zaten çoğunlukla hamsi kullanıyoruz.sanırsam eşinize tiksinti vermez.jikten şimdilik uzak durun derim.çünkü boş dönme olasılığı yüksek.fakat tekne avında ise zaten beklemek yok.takım aşayı iner inmez zaten aşağıdakiler anında yeme atlıyorlar ya yiyip kaçıyorla ya oltanın ucunda size selam veriyorla.eğer şartlar elverirse bu işi hafta içine ayarlayabilirseniz süper olur.önümüzdeki hafta içi çok güzel havalar bizi bekliyor.isterseniz müsait olduğunuz bir zaman da arayın bir fikir mütalası yapalım.

süleyman bey keşke hafta içi zamanım olsa da gitsek. Sadece mayısta ve yaz aylarında pazarlarım var:(
zaten eşimi gitmeye ikna ettiğimde ilk sizi arıycam.

kıymet3535 19-04-2012 09:28

Alıntı:

tuncay günay tafarından gönderildi (Mesaj 121790)
kıymet hanım yazdıklarınızı görünce çok sevindim siz gibi bir çok arkadaşım var balığa meraklı fakat eşleri onları balığa götürmeyip kendileri gidiyorlar. Bu durum için şöyle bir formül bulduk olayı sadece balık avı olarak değil de gezi tatil ve balık olarak organize ederseniz ahmet kardeşimin dediğine katılarak diyorum vede yanınızda sevdiğiniz dostlarınız da olursa muhteşem bir gün yaşanması olayı tamamen çözecektir. Bizi herkez bilir eşim kızım ve ben beraber bu formülü uyguluyoruz kızım da eşimde bu olaya bayılıyorlar bazen hava soğuk olduğu zamanlar onları götüremiyorum içleri gidiyor. Hele yazın olursa öğlen saatlerinde denize bile girersiniz.

Bu arada yapmayı planladığımız bahar org. Sizi ve eşinizi mutlaka aramızda görmek isteriz. Aile katılımının yüksel olduğu org. Da sizlerle birlikte olmak bizlere onur verir.

tuncay bey bahar organizasyonuna davet ederseniz mutlaka gelmeye çalışırız. Ilginiz için teşekkürler.

Ahmet TARİH 19-04-2012 12:11

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 121801)
SANIRIM SİZİ BİRAZ ÜZDÜM AHMET BEY. KUSURA BAKMAYIN. AMA BÖYLE VİDEO FOTO FİLAN BAKTIKÇA SABIRSIZLANIYORUM. SORUM ASLINDA MESELA DİYELİMKİ SÜLEYMAN KAPTAN BİZ MERAYA GÖTÜRDÜ :) ORDA AVLANIRKEN OLTANIN UVUNA SAHTE TAKSAK GELİRMİ BALIK. SANIRIM HAKLISINIZ KÜÇÜK JİG GİBİ OLUYOR. YANİ SAHTEYİ HAREKET ETTİREREK BALIĞIN DİKKATİNİ ÇEKMEK. BUNU SORMAMIN SEBEBİNİDE ANLAMIŞSINIZ EŞİM DOKUNAMIYOR(ŞİMDİLİK)
DÜN YAZDIĞIM JİG İLE AVLANMA KONUSU ŞAKAYDI. NORMAL AVLANDIK JİGİ KALDI :p :)

Estagfirullah Kıymet Hanım mesele üzülmek değil, faydalı olabilmek ve paylaşmak. Malum iş güç arasında bilgisayar karşısında sınırlı vakitlerde göz atabiliyoruz. Ben sadece gecikmelerin doğallığını vurgulamaya çalıştım.
Şimdi sizin öncelikli sorununuz eşinizin ikna edilmesi işi olduğundan Tuncay kardeşimizinde dediği gibi ilk faaliyetin adı "Hafta Sonu Kahvaltılı Tekne Gezintisi-1" şeklinde olmalı. Bu arada kaptanımız, önceden verdiğiniz talimat ile yem işinide ayarlayacaktır zaten. Size sadece buraya kadar gelmişken bir iki olta atsakmı acaba deyip, kaptana; burada balık çıkarmı, denesekmi acaba demeniz yeter. Tutamasanız bile (ki mutlaka bir kaç parça bişeyle olacaktır) bunun adı hafta sonu gezintisi zaten. Haftaya "Balık Avı-1" diye yeni bir organizasyon yaparsınız. ;)
Bu yem işini bence çok kafanıza takmayın. Bir çok yem çeşidi var. En kötü oltaya yemleri siz takarsınız, eşiniz balıkları tutar. Böylece tutmanın zevkini alır ve müptelası olur. Zaten evde yemekleri hanımlar yapıyor beyler yemiyormu? onun gibi bişey yani.:D

kıymet3535 19-04-2012 12:27

çok güzel bir fikir Ahmet Bey. bence de böyle başlamak en iyisi. bakalım işlerin az olduğu bir hafta sonu mutlaka bir organizasyon yapmalıyım. (tabiki öncesinde takımları tamamlamam lazım) şimdi asıl konu: olta olarak bütçemi çok fazla yormadan ama iyi iş görecek olta takımı tavsiyeleriniz neler olur.
şimdi gitsem mağazaya bu güzel şu güzel deyip bir sürü şey satarlar bana. ben bilerek gideyimki kandıramasınlar. bilinçli müşteri taklidi yapabileyim:)

Ahmet TARİH 19-04-2012 13:55

En güzeli ve en çok zevk alacağınız yöntem el oltasıdır. Bende 6 farklı olta var. Ancak tekneden av yaparken hiçbirini kullanmıyorum. Bir makaraya sarılı 100 m. uzunluğunda bir makara misina alın (5 tl). Birde üçlü klasik yemli olta (3 lü veya 5 li paketlerde 5tl.). Birde avlanacağınız derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun 75-150 gr arası (kilosu 6tl.). Toplamda 16 tl ile ilk başlangıç yapılabilir. Tekne için daha fazlasına şu an gerek yok derim.
Ancak el oltasını karıştırırız illaki bir olta olsun dersenizde kamışlar 25-45 tl. arası sizi çok uzun süre üzmeyecek iyi bir makinada ortalama 100-150 tl civarındadır.

kaptankarabulut 19-04-2012 14:46

Kıymet hnm,benim eşimde ilk zamanlar yemleri tutamaz,ben takar o balık tutardı.Üç beş balık tuttuktan sonra hadi bakalım kendi yemini kendin tak deyip kestirdim.Kısa bir süre geçtikten sonra göz ucuyla baktığımda o parmaklarının ucuyla dokunduğu yemleri başlamış avucunda oynamaya.:D :D :DEmin olun eşiniz çok kısa sürede yem takma olayına adepde olacaktır.Takım konusuna gelince siz şimdilik hiç bir malzeme almayın.Hepsi bende mevcut.siz sadece hamsi sülünes ve kahvaltılığınızı alıp gelin.(çaylar benden):D :D

Bendeki malzemeleri görüp ondan sonra malzeme almaya bilinçli olarak gidersiniz.(bilinçli tüketiçi yani..):D :D

Hafta sonu gelmek zorundaysanızda en az iki üç hafta önceden beni arayın..

kıymet3535 19-04-2012 15:12

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 121810)
Kıymet hnm,benim eşimde ilk zamanlar yemleri tutamaz,ben takar o balık tutardı.Üç beş balık tuttuktan sonra hadi bakalım kendi yemini kendin tak deyip kestirdim.Kısa bir süre geçtikten sonra göz ucuyla baktığımda o parmaklarının ucuyla dokunduğu yemleri başlamış avucunda oynamaya.:D :D :DEmin olun eşiniz çok kısa sürede yem takma olayına adepde olacaktır.Takım konusuna gelince siz şimdilik hiç bir malzeme almayın.Hepsi bende mevcut.siz sadece hamsi sülünes ve kahvaltılığınızı alıp gelin.(çaylar benden):D :D

Bendeki malzemeleri görüp ondan sonra malzeme almaya bilinçli olarak gidersiniz.(bilinçli tüketiçi yani..):D :D

Hafta sonu gelmek zorundaysanızda en az iki üç hafta önceden beni arayın..

kaptanım valla süpersiniz. ben eşimi kaçırıp gelsem anlamaz ozaman balığa gideceğimizi :D

buarada 2009 yılındaki paylaşımınızda 100tl yazmışsınız:helal: (halamı geçerli:rolleyes:)şuanki fiyatlar nedir. 2yada 3 kişi oluruz

birde benim saat kaç gibi eşimi kaçırıp orda olmam gerekiyor. önceden plan yapmak gerek.

şimdi baylar bunu okuyunca diyeceklerki bu kadınlardan korkulur :cool:

kıymet3535 19-04-2012 15:13

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 121809)
En güzeli ve en çok zevk alacağınız yöntem el oltasıdır. Bende 6 farklı olta var. Ancak tekneden av yaparken hiçbirini kullanmıyorum. Bir makaraya sarılı 100 m. uzunluğunda bir makara misina alın (5 tl). Birde üçlü klasik yemli olta (3 lü veya 5 li paketlerde 5tl.). Birde avlanacağınız derinlik ve akıntı durumuna göre kurşun 75-150 gr arası (kilosu 6tl.). Toplamda 16 tl ile ilk başlangıç yapılabilir. Tekne için daha fazlasına şu an gerek yok derim.
Ancak el oltasını karıştırırız illaki bir olta olsun dersenizde kamışlar 25-45 tl. arası sizi çok uzun süre üzmeyecek iyi bir makinada ortalama 100-150 tl civarındadır.

Ahmet Bey yazdıklarımı takip etmeniz cevap vermeniz açıkçası çok nazikçe ve hoş bir davranış. verdiğiniz bilgiler ayrıca güzel :helal:

çooookkk teşekkür ederim. :)

kıymet3535 19-04-2012 15:34

ben bişey sormak istiyorum arkadaşlar izninizle:)

BURDA TEK BAYAN BEN MİYİM... :(
VARSA EĞER BAŞLIK AÇIP ONLARLADA TANIŞMAK İSTERİM :)
KIZLAR HEP BERABER BALIĞA GİDERMİŞİZ FALAN SİZE NİSPET. HAYAL GİBİ AMA NEDEN OLMASIN.

Saat 13:41.