RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Sitenin Gidişi Hakkında... (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1098)

aserkansatı 26-03-2006 08:10

Sitenin Gidişi Hakkında...

Bu günkü yazdıklarım sitenin adminlerini kızdırabilir ama ben yazacağım...
Sitemiz tam bir kriz dönemi yaşıyor.Geceyi 3-5 ziyaretçi üyeyle kapatıyor.Üye sayısının arttığına bakmayın siz onlar siteye giremeyip içerde ne var diye bakmak için üye olan insanlar.Pek çoğunu bir daha göremiyoruz.Bu sistemin yanlış olduğunu defalarca söyledim,ziyaretçiler girsin,ama üyeliğe referans getirelim dedim ama anlatamadım...
Her neyse beni anlatacağım konu başka...Benim kastettiğim site yöneticisi olan Taygun ve bilhassa Anıl hakkında.Arkadaşlar...Arkadaşlar diyorum ama sizler arkadaşımızın olmanın yanında çocuğumuz ya da en küçük kardeşimiz olacak yaştasınız.Lütfen biraz dikkat.Sitedeki üye arkadaşlarımıza karşı kullandığınız dile,usluba lütfen biraz dikkat edin.
İyi niyetli olduğunuzu biliyorum,asla kötü niyet taşımadığınızı biliyorum ama lütfen dikkatli yazın mesajlarınızı.
Örnek mi istiyorsunuz hemen en son örneklerden vereyim...Turna nickli 1948 doğumlu Mehmet Abimiz yanlışlıkla Taygunun adını Taygün yazıyor,Taygunun cevabı ;Adımın yanlış yazılmasına çok sinirlenirim neyse bu seferlik bir şey demiyorum... 58 yaşındaki Mehmet Abimize, 19 yaşındaki Taygun (neyse ki) bir şey demiyor...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Anıl, geçen gün Muvaffak Abiden bahsederken bizim Muvaffak yazıyor,ben altına Muvaffak Abimi? diye not düşünce düzeltiyor abiyi ekliyor [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
1963 doğumlu 43 yaşındaki Muhabbetçi nickli arkadaşımız Önder'e [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Asker arkadaşıymış gibi hitab ediyor, vs vs... Bende daha örnek çok her neyse...
Yapamazsınız arkadaşlar,haddinizi bilin.Bu site sizin değil katılımcılarındır.Burada sizi uyaran adam da sıradan bir ziyaretçi değil siteye sizin atadığınız forum liderlerinden biridir.Muhabbetçi gitti,Hudutt gitti,Rüzgar 2 gitti,Mustfer 73 gitti, sırada ben varım...Sizin için önemli mi bilmem ama yaklaşık 3000 mesaj yazan 5 kişi artık yok sizin bu tavırlarınızdan dolayı....İnsanlara yaşlarına göre davranın ve saygılı tavırlar sergileyin.
Bir başka yanlışınız;Burası Anılla Taygunun koz paylaşma yeri değil.Takım muhabbeti olsun balık muhabbeti olsun birbirlerine kızıp mesajları silmeler,kafaya göre hareket etmeler falan olmaz böyle işler.SİLECEĞİNİZ ŞEYİ YAZMAYIN...Ben burada moderatörsem yazdığım her mesajın arkasında olurum.Utanacağım sileceğim mesajım olmaz benim.Çünkü düşünürüm ama yazmam.Daha öncede aynı sıkıntı olmuştu konuşuldu halledildi boşverdim, ama kimse benim fikrimi,mesajımı silemez...Neymiş,biribirine kızmış da mesajları silmiş...
Bir süre sonra oturursunuz MSNde chatleşir gibi ikiniz birbirinize yazarsınız.Benden söylemesi...
NOT:daha önce yaptığınız için biliyorum,o yüzden söyleyeyim bu mesajımı silerseniz bu defa hazırlıklıyım tüm arkadaşların mail adresini aldım hepsine tek tek göndereceğim.Size çok kızgınım ...

uzman 26-03-2006 08:23

Sevgili Serkan,
Üslup meselesi konusunda çok haklısın. Ancak bu tür üslup ve ifadelerin samimiyetten kaynaklanıp, fazlaca artniyet taşımadığını düşünüyorum. Bununla birlikte, bahsettiğin hususların kimi kez yaşanması olayına da tanığım.
Sevgili dostum,
Sitenin kan kaybetmesi olayında da seninle hemfikirim. Bazen giriyorum, bir mesaj yazıyorum... Sonra bakıyorum ki, kimse cevap yazmamış veya bana cavap yazılmasa bile siteye eklenen fazla birşey yok. Dün de tutup bu kısırlığı aşma adına geyik kısmında liberal ekonomik sistemi eleştiriye açtım :D
Değerli dostum. İsmini saydığın değerli dostların (bazıları bana kırgın da olsa ben onları hala severim...) siteden ayrılmış olmaları üzücü. Senin de onlara katılma düşüncene şiddetle karşıyım. Eğer sen gidersen ben de giderim....
Adminlerimizin bu konuları tekrar değerlendireceğini, beni boşver amaaa senin gibi siteye değerli katkıları olan bir dostu kaybetmemek için gereğini yapacaklarına inanıyorum...
Saygılarımla....

balıkcı 26-03-2006 09:11

Dostum Serkan bazı konularda haklısın mesela haklı olduğun konu küçüklerin büyüklere saygı göstermeleri(gerçi bana hep saygılı oldular)bunun yanında büyüklerin de küçüklerini sevmeleri ve onları küçümsememesi bence çok önemli küçüklerin fikirlerine saygı göstermeleri de gerekli nitekim her insanın bir fikiri olmalı bu küçük yada büyük insan farketmez taygun un Turna nicli Mehmet abiye hitabı hoş değil tabiki o yazıyı bende okudum hiç hoşuma gitmedi hitab yanlız Mehmet abinin konulara girişide bence biraz garipsenecek şekilde(sanki alay eder gibi)bu bana öyle gelmiş olabilir bunu açıklayacak olan kendisidir,gelelim sana katılmadığım konuya sitedeki aktivite hiçde az değil Serkan gerçi çoğalırsa dahada iyi olur yeni katılan arkadaşlar ellerinden geldiğince katılımcı olmaya çalışıyor birde Sami kardeşimizin,hudut ,Muhabbetçi ve Mustfer arkadaşların neden gittiklerini kendilerinden de dinlemek isterdim kırgınlıkları neyle ilgili senin anlatmış olduğun gibi saygı ile mi ilgili,benimde sitede hoşuma gitmeyen konular var ama site sadece bana ait değil Serkan bütün katılımcı arkadaşlarla beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz senin siteden ayrılma isteğine şidetle karşıyım ona göre bu sitede en çok mesaj yazan biri siteye her konuda çok emeği geçmiş biri bu düşünceyi aklından silmeli dostum yanlış varsa hep beraber elbirliği ile giderebiliriz diye düşünüyorum.

VOLKAN 26-03-2006 09:12

bişey diyemiyorum serkan abii haklısın :( :( :( :( :(

iskorpitos 26-03-2006 09:24

pek fazla birşey diyemiyorum kanaatimce serkan bey haklı ama siteye bukadar emek vermiş birisinin gitmesi veya en azından düşünmesi üzücü

aserkansatı 26-03-2006 09:26

Sevgili Selim Kardeşim, ben burada şu adamın mesajları garip ona biz de saygısız davranmalıyız demediğini elbette biliyorum.Turna nickli Mehmet Abi değil konu,o sadece örnek.Muhabbetçi Önder ve Muvaffak Abi de örnek...Ayrıca katılmıyor olabilirsin ama gecede 5-10 üye katılımı katılım da değildir bence,buyur diğer sitelere bir bak sevgili dostum.Ben bu siteye çok emek verdim ama daha önce de yazmıştım kimse benim mesajımı silemez diye.İki genç fener gs muhabbeti yapacak,kalkıp yazılı tüm mesajları silecek,olmaz öyle şey...O kadar rahatlık msnde olur ben kaldıramam.Neymiş biri birine çok kızmış da silmiş ,pardonmuş...Bana gelmez sevgili dostum...Kaldıramam ben bu tip şeyleri...Önce saygı gelir benim felsefemde ve o yüzden ayrılmak en iyisi benim için.Seni tanıdığıma çok mutluyum,msnde görüşürüz zaten,hoşçakal dostum...

balıkcı 26-03-2006 09:34

Hoşca kal ne demek Serkan aslında silinmesi gereken bu son yazmış olduğun yazı ,yazılarının silinmesi tabiki hoş değil şayet izinsiz silinmişse,eğitimci olmandan dolayı saygı konusunda duygusal olmanda çok doğal,küçüklerin tabiki saygılı olmaları gerek en azından büyükleri kırmayacak şekilde cevap verilmeli sen bekle Taygunla Anılın cevabını belki sana kalmanda yardımcı olacak bir yazı yazarlar,gerçi ayrılma konusu bana hiç hoş gelmiyor onun için sana hoşcakal demeyeceğim çünki sitede kalmanı istiyorum dostum.

uzman 26-03-2006 09:38

Alıntı:

aserkansatı tafarından gönderildi
Sevgili Selim Kardeşim, ben burada şu adamın mesajları garip ona biz de saygısız davranmalıyız demediğini elbette biliyorum.Turna nickli Mehmet Abi değil konu,o sadece örnek.Muhabbetçi Önder ve Muvaffak Abi de örnek...Ayrıca katılmıyor olabilirsin ama gecede 5-10 üye katılımı katılım da değildir bence,buyur diğer sitelere bir bak sevgili dostum.Ben bu siteye çok emek verdim ama daha önce de yazmıştım kimse benim mesajımı silemez diye.İki genç fener gs muhabbeti yapacak,kalkıp yazılı tüm mesajları silecek,olmaz öyle şey...O kadar rahatlık msnde olur ben kaldıramam.Neymiş biri birine çok kızmış da silmiş ,pardonmuş...Bana gelmez sevgili dostum...Kaldıramam ben bu tip şeyleri...Önce saygı gelir benim felsefemde ve o yüzden ayrılmak en iyisi benim için.Seni tanıdığıma çok mutluyum,msnde görüşürüz zaten,hoşçakal dostum...

Gerçi bu mesajın muhatabı ben değilim amaaa, çok sevdiğim ve kardeşim yerinde düşündüğüm birinden ayrılmak bana da ters geliyor....
Kim haklı olursa olsun hiç önemi yok. Şu an 3 kişinin adı görülen olan RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK sitesinde 4 üye online (1 kişi gizli)....
Sevgili kardeşim ve dostum serkan çok haklı....
Saygı görmek ve sayılmak çok önemli....
Turna nickli Mehmet abi, olaya şaka olarak giriyor. Sonuçta Anıl Tayguna yazılan bir mesajı üstlenerek cevaplıyor veeee sonuçta Mehmet abi yazılan mesajın site kalitesini düşüreceğinden yakındığı bir mesajla gayet olgun bir şekilde cevap veriyor... Bunun üzerine önce Anıl ve daha sonra da Taygun özür diliyorlar...
Bu kurgudaki herşey yerine oturmuş görünüyor. Aslında Mehmet abi de alay etmek için söze başlamıyor. Bazen birbirimize takılırız yaaa, işte o hadise ile giriyor. Ağ esprisi buradan geliyor....
Herneyse... Ben onu beşi bilmem...
Serkan gidiyorsa ve 1000 mesaj üstünde mesaj yazmış biriyse bir şeyler yanlış demektir....
Bunu bilir bunu söylerim....
İlgili kişiler dostumdan özür dilemedikçe ve onun okeyini almadıkça ben de girmem bir daha siteye....
Saygılarımla.....

mufi 26-03-2006 14:38

Sevgili arkadaşlarım ve kardeşlerim
yukarıda ki mesajlar dizisi bu sabah beni gerçekten üzdü..kırk yılda bir bir güzel insan gurubu bulduk bu şekilde problem yaşanması çok kötü..
arkadaşlar aslında hayatımızın her safhası bir mücadele dir ....buradaki sayfalar da geçirdiğimiz zamanda aynı savaşın bir parçası....insanlar bazen dostlarla savaşır ..bazende düşmanlarla ...bizler bu sayfalarada aslında dostlarla savaşıyoruz...
arkadaşlarımızla / dostlarımızla anlaşmaya varmadan hemen teslim olmak yada ricat....bize yakışmaz.....Arkadaşlar bilirsinizki ..önemli olan zor olan ile savaşmak ve kazanmaktır...bu dünyada halledilmeyecek hiç bir sorun yoktur...malum bizim geçmişten gelen adetlerimizden biri Halil İbrahim sofrası.dır.bu forum da öyle birşey...bunu hallederiz arkadaşlar...

Gelelim Site yapımcı genç /kanı /deli olan lara ...benim oglum Baran ile yaşıtlar..
beyler size bir şey söylemek istiyorum.. sizleri bilmem ama ben bu iki kanı /deli ile tanışma fırsatı buldum...bir kez de olsa.. bu sözkonusu iki delikanlı benim 50 yaşımın verdiği tecrübeye dayanarak....birebir muhabbette efendi ve saygılı gençler..belli bir birikimleri var..içlerinde art niyet oldugunu hiç sanmıyorum...ama dersenizki ekran başı farklıdır...olabilir hepinizin görüşlerine saygı duyarım..bu durumda hakkında endişe duyulan sevgili delikanlılar bundan böyle büyüklerle,büyük olurlar ..yazılarında acele etmezler..abilerini..büyükerini hitaben yazılarında biraz daha dikkatli olurlar..(mesaj silme konusunda bir fikir yürütemiyorum )..dersleinide ihmal etmezler...
olur biter kardeşleriiiim..umarım beni anladınız..

****İstanbullu+İzmirli+ankaralı+ıspartalı+amasyalı +antalyalı+trabzonlu...hey Türkiyelim..
yarın öbür gün birbirimizin memleketine yolumuz +işimiz düşerse birbirimizden başka kimlerin kapısını çalacağız???

(((Tabiatı sevmeyen insanın kalbi katılaşır....dostu olmıyanında..))))

yanaklarınızdan öperim ..

Anıl ÜNALAN 26-03-2006 21:00

Abiler biz size hiç bi zaman saygıda kusur etmedik ve etmeyiz.
O gün muvaffak abiye yanlışlıkla muvaffak yazmışım bunun sebebide ben o mesaja başka bişi yazıyodum saçmaladığımı hissettim ve sildim muvaffak bölümüne kadar orada abide yazılıdı ben onuda silmişim serkan abinin mesajı sonucu gördüm bi yanlışlık oluşmuş ve hemen düzeltmiş.
Taygunun isminin yanlış okunmasına taygun çok sinir olur(ben bilirim çünki çok kişiyi yanımda o yüzden tersledi (yaşları ufaktı (taygun kendinde büyükleri terslemez)))
Muhabbetçi abimize önder diye hitap etmeme gelince o aralar imzasında yaşı yazmıyordu ben adının muhabbetçi olmasından yaşının benim yaşlarımda olduğunu zannediyordum ama yanılmışım diğer bir yanlışımız gs fb olayı o olayda da ben düzgün bir anket açtım ve bir de baktım taygun sonuçlarla oynamış baya sinirlendim bende oynasam ayıp kaçar ne yapayım diye düşündüm site içi bir tatsızlığı yol açmasın diye mesajı tamamen sildim bu şekle geleceğini düşünmedim bu olaylar için herkezden özür diliyorum.
Birilirine başka bir yanlışım oldusada onlardan çok özür diliyorum.
Saygılar.

aserkansatı 26-03-2006 21:18

İyi niyetinizi biliyorum ikinizinde sevgili Anıl...Zaten şüphem olsa uyarmazdım direk çeker giderdim.Ama bu kadar sevdiğin adamın olduğu bir yerden gitmek de kolay değil.Ben bu konulara dikkat etmenizi istiyorum sadece.Lütfen mesajları silmeyin ve diğer yazdığım hususlara dikkat edin.Ben ikinizi de çok seviyorum...

mufi 27-03-2006 00:42

eveeet işte bu kadar.. kardeşler.....bu konuda halledildi.....
Ama ben dün boşu boşuna yol yaptım..60 km motorla gittim.. evden çıkış saat 10:gibi eve dönüş 16:gibi erken dimi?? napalım hiç bir numara yok..geçen hafta zıplayan kefaller dün..izine mi çıktılar nedir..neyse 1 adet 10 cm lik kefal geldi onuda yallah saldım..yaaa işte böyle...ben bu sorunu çözemedim...ne oluyor bu kefallere de kafalarına göre takılıyorlar..ne olacak bu haller..
selamlar

balıkcı 27-03-2006 01:49

Serkan mesele haloldu galiba iki kardeşimizde senin tavsiyelerine ve öğütlerine uyacaklardır zaten Muvaffak abinin dediği gibi ikiside saygılı kardeşlerimiz ben şahsen tanımasamda sanki tanıyormuşum gibi abi kardeş diyaloğu var aramızda bu site Türkiyenin en iyi ve en büyük balıkcı sitesi olma yolunda herkes elinden geldiği kadar yardımcı oldu ve dahada olmalı,birde şu referals dediğin olay var peki dostum öyle olsaydı ben almanyadan nasıl üye olacaktım beni hiç biriniz tanımıyordunuz,şimdi sitede üyesi bulunmayan bir ilimizde bir arkadaşımız üye olmak istese nasıl olacak hiç kimseyi tanımıyorsa siteden,bence en uygunu bu sistem galiba çünki ben başka siteleride geziyorum onlarda bizdeki kadar bile aktivite yok,yaz geldi artık yazıların yerini resimler alacak balıkavlarımızın resimleri ile süsleyeceğiz siteyi,seninde artık güzel resimlerini bekliyoruz dostum ve bir an önce o kırgın arkadaşlarla kardeşlerimizide görmek istiyoruz aramızda bu görevde sana düşüyor sitenin duayeni olarak.

mustfer 27-03-2006 02:26

Serkan'ı 1998 yılından beri tanırım. Kızdığı şeyleri kızdığı insanlara söyleyecek kadar cesur biridir.Bu nedenle seviyorum kendisini.İyi bir arkadaş iyi bir dosttur.Söyledikleri yabana atılmamalı derim. Uyarıları yol gösterici olmalı bizlere ya da söyledikleri doğrudur diyenlere. Sitedeki samimi ortamı kaybetmeyelim.Bu site sayesinde güzel dostluklar kuruldu. Tanımadığımız yerlerden yeni arkadaşlar edindik. Genç ya da yaşlı farketmez dostluklarda yaş sınırı olmaz. Sadece samimi ve içten olunmalı.
Eğer ki Serkan bu siteden giderse arkasından gidecek ikinci kişi ben olurum.Bu nedenle gitmesini de istemem. Seviyorum dediğinde de kızdım dediğinde de inanın doğruyu söylüyordur.(Serkan'ın konuyu açarken söylediklerine de aynen katıldığımı belirtmek isterim.)Bir farkla ben kimseye kızgın ya da kırgın değilim.Son sözüm "buradayım".

svelto69 27-03-2006 05:58

sekoya

ahh be sekocuuuum...( biz ne badireler atlattık, hele o istasyondaki evin yokmu ), bu siteyi bana öğreten sensin, sende olmazsan artık bende bu siteyi ziyaret etmem...bu sitede senin yerin bambaşka...

aserkansatı 27-03-2006 06:02

Hepimiz buradayız Vedocum ,sen de arayı uzatma,daha sık takıl siteye...

katiti 27-03-2006 06:15

Serkan Abi yazını dün okumuştum ama ancak fırsat bulup yazabiliyorum, çünkü dün sadece 5 dakika girip-çıkmıştım internete.

Muvaffak Abi'nin yazdıklarına bir noktada katılıyorum: Taygun ve Anıl'la ben de tanıştım ve ikisinin de saygılı gençler olduklarını düşünüyorum. Ama sanal ortamda bazen burada sözü edilen tarzda sorunlar ne yazık ki olabiliyor. Serkan Abi'nin de bir eğitimci olarak düşünceleri tabbi ki yabana atılacak düşünceler değildir. Taygun ve Anıl'ın kötü niyetli almadığına tüm kalbimle inansam da onların da bu yorumlar bu gözle değerlendirmesi ve biraz daha özen göstermesi yanlış anlamaların da önüne geçecektir sanırım.

Mesaj silme olayına gelince. Eskileri deşmek istemem ama sanırım benim siteye ilk üye olduğum dönemlerde de benzer bir durum yaşanmıştı (neden farklı olabilir onu tartışmıyorum). Taygunun anket üzerindeki oynamasını da, Anılın sonrasında silmesini de gördüm. İkisi de doğru hareketler değildi. O başlık altında yalnızca kendi yazışmaları olsa, hiçbir sorun olmazdı ama başka insanlarında yazdıkları işin içine girince orada durup bir kez daha düşünmeleri gerekirdi. O açıdan Serkan Abi'ye hak veriyorum açıkçası.

Siteye giriş konusuna gelince. Bence de site girişinde üye olmayanı almıyoruz gibi bir uygulama, sadece siteye bir kere girmek için üye olacak bir yığın insan olmasına yol açacaktır. Ama referans göstererek üye almak da yalnızca dar (nisbi olarak) bir çevrede üyeliklerin sınırlı kalmasına neden olabilecektir. Bu kouda benim önerim siteyi gezmenin ve üyeliklerin eskisi gibi serbest olması, 6 ayda ya da yılda bir de aktif olmayan üyelerin tasfiye edilmesi şeklinde olur.

Siteden ayrılma konusuna gelince... Muvaffak Abi'ye burada bir kez daha atıf yapacağım izniyle. Gerçekten de ben foruma ilk üye olduğumda bu kadar sıcak ve samimi bir ortam bulup, böyle arkadaşlıklar edineceğimi hiç düşünmemiştim (özellikle de sana ortam söz konusu olduğundan). Ama kısa bir sürede gerçek bir arkadaşlık ortamının oluştuğuna şahit oldum. Açıkçası bu ortamın bozulmasını hiç istemem. Şu anda katılımını azaltmış olan ya da katılamamayı seçmiş olan arkadaşlarımızın/abilerimizin de geri dönmesi için elimde gelen birşey varsa yapmak isterim. Yaşamda bu kadar değerli paylaşımlar (sadece balıkçılık değil, arkadaşlık anlamında da) yapılabilen ortamlar çok sık yaratılamıyor. Bunun için bu ortamı sürdürmek amacıyla sonuna kadar mücadele etmeye değer diyorum ben. Zaten Serkan Abi'ninde bu paralelde düşündüğünü sanıyorum.

Biraz uzun yazdım yine ama sonuç olarak burada tartışılan konular çözülemeyecek büyük anlaşmazlıklar değil. Siteyi kurmuş olan ve bu noktaya kadar gelmesinde emek sarfetmiş olan genç arkadaşlarımın kötü niyet taşımadan yapmış oldukları bir-iki ufak hata konusunda bundan sonra biraz daha özen göstereceklerine ben inanıyorum. Serkan Abi'nin ve onun nezdinde katılım konusunda şüpheleri olan diğer arkadaşlarımızın da yine aramızda olacaklarına da inanıyorum...

Sevgi ve saygılarımla...

mufi 27-03-2006 14:00

oh.oh..oh ne güzel şeyler okuyorum beyler..sanki duyar gibiyim de.. belki inanmazsınız
şu anda makinanın başında bu satırları yazarken. başım fırıl fırıl dönüyor..dün gece hiç uyuyamadım gribal bir durum var..ekranı çift görüyorum.... ama inannın ki dün akşam sizlerin neler yazdıgınızı merak ettiğim ve sabırsızlandıgın için eşimin .. ısırarlı ''yat/kalkma zaten hastasın'' sözlerine aldırış etmedim ve bu güzel ve iyi niyetli yazıları okudum.. ............
yav hayat güzel be...arkadaşlar.. dolu yaşayacaksın....gitmesende/görmesende o dost o arkadaş senin olacak..bu gün olmasa belki yarın göreceksin..onu.. bizler birbirimizden bir şeyler öğreneceğiz...eksiklerimizi tamamlıyacagız... hiç birimiz mükemmel değiliz...tek mükemmel varsa o da yaratıcı güçtür.... hayatımızın bir parçası oldu
bu sayfalar...farkındasınız..yazıyoruz+çiziyoruz+dert leşiyoruz+ve dahi sinirleniyoruz..
ama hep buradayız..yani hayatın içinde...sanki işyerinde+okulda+sokakta moral bozucu şeyler yokmu? her akşam TV haberlerinde çok mu iç açıcı şeyler dinliyoruz..??
AB yolundaki ülkemde çok mu güzel görüntüler var?..
ama bir yaşamdır / bir umuttur gidiyor işte... o halde bizler mademki bu sayfalardayız...
burada devam edeceğiz...
(Tayguncum çok düşündün galiba artık birşeyler yazacak duruma gelmişsindir..hadi bakalım..)
teşekkürler

levrek 27-03-2006 15:36

Muvaffak abi,
öncelikle geçmiş olsun diyorum sana,bende yazılanlara ancak bugün cevap verme fırsatını buluyorum,yukarıda yazılanlara tamamen katılıyorum,insanlar yanlışlıklar yapabilir,yapacaklardır da ve bunları da düzeltebilecek meziyettedirler,mühim olan kalb kırmadan uyum içinde gerçekleşmesidir diye düşünüyorum.
Türkiye'nin birçok yerinden hatta Almanya dan bile olan bu katılımların tek bir amacı var,o da balık avı ile ilgili yazışmalarımız,bu sayede de hiç tanışmasak da güzel arkadaşlıklar kurulmuş oldu.
Elbette fikir ayrılıkları olacaktır,ancak bunları foruma yakışır bir biçimde cevaplamak ve çözümlemek gerekir.
Sevgili Serkan, baştan beri kanayan yaramız olan katılımcı azlığı,ya da ziyaretçiler konusunda belki farklı bir pencereden bakmak gerekir.Avcılık, bilgilerimizi tecrübelerimizle birleştirerek ve şansın da yardımıyla,hoşça vakit geçirmek,yeni arkadaşlıklar kurmamızı sağlar.Her zaman öğrenmeye ve denemeye devam ederiz.
Günlük ziyaretçilerimiz veya katılımda bulunmayan üyelerimiz, muhakkak ki ya az bildiklerinden dolayı ya da alay konusu oluruz diye çekingen davranıyor olabilirler,içerik olarak zengin olan forumumuza biz buraya ne yazabiliriz diye düşünebilirler,doğrudur da,ancak hiç olmazsa boş dönülmüş olsa bile,av yeri,zamanı ve de kullanılan metodlar hakkında bize fikir verebilirler.
Zaten forumuzun amaçı da bilenlerle bilmeyenlerin karşılıklı fikir alışverişleri sayesinde bir şeyler öğrenmek ve öğretmektir.Şayet ziyaretçi bize uğrayıp işine yarar bir bilgi alabilmişse ne mutlu bize derim,benim düşünceme göre bilgiyi karşılıksız da verebilmek gerekir,sevgilerimle

spinoza 27-03-2006 19:33

99 yılında tanıştım muvaffak abimle ve bu siteyle tanıştım onun vesilesiyle. sitede aktif olmamama rağmen devamlı takip ediyorum. genelde sıcak, samimi ve izmir kokan bir site. bu da benim için yeterli muvaffak abi olduğu sürece bu sitede varım. ayrıca bizim kuşağın aldığı terbiye gereği askerkansatı üstata katılmamam söz konusu bile olamaz. hep birlikte daha iyiye gideceğimize inanıyorum saygılar.

HALDUN YALIMLI 27-03-2006 20:56

Serkan sana yerden göğe kadar katılıyorum. Ne olursa olsun bir birimize karşı kullandığımız dil ve üslup çok önemli. Hepimiz insanız hatalarımız ve doğrularımız elbette olacak ben başından beri bu sitenin amatör balıkçıların buluşma noktası olması konusunda ısrar ediyorum. Tüm katılımcılara sözüm sitemizde çeşitli platformlarında olması bizi diğer sitelerden farklı kılıyor, bunun değerini bilmekte fayda var. Bende bu sitede bir bölümün moduyum. Mod. olmam benim deliler gibi her konuya yazı yazmamı gerektirmiyor, dediğim gibi ben sadece amatör balıkçılık konularına ilgi duyduğum için mümkün olduğunca o konulara yazmak hoşuma gidiyor ama diğer açılan konulara kayıtsız kalmakta mümkün olmuyor Sami ile yapılan geyikler gerçekten yoğun iş temposu içinde kısa bir sürede olsa gülümsetiyordu, bu sebeple benim mesaj sayım azdır.
Her konuda bir çok şey paylaşan insanların birbirine karşı çıt kırıldım olmaları yanlıştır, laylay da olsa ciddi bir durumda olsa konunun bu platforma taşınması hataların en büyüğü Serkan'a bu konuda katılmamak mümkün değil. Bir şekilde tanışıklığımız olan ve bu siteye üye olan kişiler ile diyaloğumuzu buraya yansıtıp devam ettirmek olmaz olamaz, sonuçta burası bir çok insanın ziyaret ettiği biçok konunun paylaşıldığı ve konuşulduğu bir forum dolayısıyla ister istemez endince oluşan kurallar devreye girer, kimse dışarıda hitap ettiği gibi arkadaşına hitap edemez, dışarıda seslendiği gibi seslenemez bu yapılan hataların sonuçlarıda bu siteyi ve site katılımcılarınıda ister istemez doğrudan etkilemektedir. Aramızdan ayrılan ve burada yaptıkları hatalarını tartıştığımız arkadaşlarımız bu ayrımı pek yapmadıklarından dolayı bu konu üzerinde yazıyoruz. Ben kendi adıma ne aramızdan ayrılan arkadaşların davranışlarını ne de hakkında konuştuğumuz arkadaşlarımızın yaptıklarını tasvip etmiyorum. bu tip diyaloglar özelden yada msnden yapılsın ama hitap
( [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) konusunda ve kullanılacak üslup konusunda hepimiz gizli ve kimse tarafından koyulmamış kuralları aklımızdan çıkarmadan katılımlarımıza devam edelim ve yapılan hatalar konusunda birbirimizi daha dikkatli uyaralım ve hata yapan arkadaşların hatalarını telafi ederek uygun bir dille bir birimizi uyaralım.
Serkan sana sonuna kadar katılıyorum. Artık şu okulları kapatta gel artık İzmir'e bekliyorum.SAYGILARIMLA

Anıl ÜNALAN 27-03-2006 22:18

Alıntı:

mufi tafarından gönderildi
oh.oh..oh ne güzel şeyler okuyorum beyler..sanki duyar gibiyim de.. belki inanmazsınız
şu anda makinanın başında bu satırları yazarken. başım fırıl fırıl dönüyor..dün gece hiç uyuyamadım gribal bir durum var..ekranı çift görüyorum.... ama inannın ki dün akşam sizlerin neler yazdıgınızı merak ettiğim ve sabırsızlandıgın için eşimin .. ısırarlı ''yat/kalkma zaten hastasın'' sözlerine aldırış etmedim ve bu güzel ve iyi niyetli yazıları okudum.. ............
yav hayat güzel be...arkadaşlar.. dolu yaşayacaksın....gitmesende/görmesende o dost o arkadaş senin olacak..bu gün olmasa belki yarın göreceksin..onu.. bizler birbirimizden bir şeyler öğreneceğiz...eksiklerimizi tamamlıyacagız... hiç birimiz mükemmel değiliz...tek mükemmel varsa o da yaratıcı güçtür.... hayatımızın bir parçası oldu
bu sayfalar...farkındasınız..yazıyoruz+çiziyoruz+dert leşiyoruz+ve dahi sinirleniyoruz..
ama hep buradayız..yani hayatın içinde...sanki işyerinde+okulda+sokakta moral bozucu şeyler yokmu? her akşam TV haberlerinde çok mu iç açıcı şeyler dinliyoruz..??
AB yolundaki ülkemde çok mu güzel görüntüler var?..
ama bir yaşamdır / bir umuttur gidiyor işte... o halde bizler mademki bu sayfalardayız...
burada devam edeceğiz...
(Tayguncum çok düşündün galiba artık birşeyler yazacak duruma gelmişsindir..hadi bakalım..)
teşekkürler

Abi taygun çanakkaleye geziye gitti bu gün gelmesi lazım bu gün mesajını iletir sanırım.

balıkcı 27-03-2006 22:22

Taygunun ismini yanlış yazmışsın Anıl şimdi sanada bozulacak dikkat.

HALDUN YALIMLI 28-03-2006 01:18

Anil Bittiğin An şu Andir Koçum

Alıntı:

DiZzY tafarından gönderildi
Abi taydun çanakkaleye geziye gitti bu gün gelmesi lazım bu gün mesajını iletir sanırım.

Anıl'cım Taygun'un ismini yanlış yazmışsın amman dikkat :dikkat: koçum asmasın kesmesin seni :soru:

turna 28-03-2006 06:28

sitenin gidişi hakkında

Serkan abi çok haklısın fakat bütün uğraşların boşuna .Sevgili selim kardeşim hangi konudan bahsettğini şok iyi biliyorum.ben kimseyle alay etmem hattime degil.ancak bu site % 100 amatör sitesi,durum böyle olunca da kimse hava atmasın avlanma takvimlerine ve miktarlarına dikkat etsinler.fazlasını burada söylemesinler.bu siteleri koruma kontrol müdürlükleri bizlerden çok çok daha iyi takip ediyorlar.

Mehmet Koray 1948 Ankara

uzman 28-03-2006 07:17

Değerli Dostlar...

Oldkça uzun ve geniş olarak yazacağım için şimdiden okuma nezaketini gösterecek herkese teşekkür ediyorum.

Serkan kardeşimin aile ortamı gibi gördüğüm ve sıkça mesaj yazmak veya yazılanları okumak için girdiğim, hatta bağımlısı olduğum bu siteden ayrılma kararı beni çok üzmüştü. Allahtan kendisi tatmin olmuş olacak ki bu kararından vazgeçtiğini yukarıdaki mesajlarında belirtmiştir. Buna herkes gibi ben de çok sevindim. Eğer o gitse idi ben de böyle davranacağımı belirtmiştim ve yapacaktım bunu. Bu bazı dostlara körü körüne bir bağlılık gibi görünebilir. Bunu tahmin ediyor ve açıklamaya gerek görüyorum. Bu davranışımın birden çok sebebi var...

Birincisi; dostum Serkan, dobra bir insan. Delikanlı tavırları bana göre çok doğru. Birkaç milyar insanın yaşadığı dünyada onun gibilerin sayısı fazla değil...

İkincisi; hümanist ve akılcı bir insan. Zaman zaman en sevdiği insanları bile akla uygun olmayan hatalar yaptıklarında sert bir şekilde uyararak onları doğru yola sevkediyor. Sonunda ise yumuşayarak, hiçbir şey olmamışçasına, hata yapmamışcasına o insana aynı sevgiyi gösterebiliyor. (Bu örneği bizzat ben yaşadım...)

Üçüncüsü; eğitimci kimliği nedeniyle hataların tekrarlanmaması ve her hatadan ders alınması gerektiğine inanıyor. İlk kez yapılan bir hatayı hiç önemsemezken uyarı ve nasihatlariyle halletmeye, tekrarında ise tavır almaya gerek duyuyor.

Dördüncüsü; Herkesin fikrine saygı gösteriyor. Fakat ciddiyet ve vakar dolu yapısı (ben kendisiyle tanışmadım, ancak yazdıkları böyle tanıtıyor kendisini...) hiçbir zaman kibir noktasına geçmiyor.

Beşincisi; Bu siteyi seviyor. Balıkçılıkla ilgili bilgilerini paylaşıyor. Benim gibi hep geyik kısmında olta atmıyor. ;)

Nihayetinde bu sebepler daha uzatılabilir. Ama hiç gerek yok. İşte bunun gibi özelliklere sahip bir insana benim kitabımda "İYİ İNSAN" deniyor.

Gelelim sitenin geleceği ve geçmişiyle ilgili düşüncelere....

Serkan kadar karamsar değilim ben. Tabii ki ona yazdığı her kelimeye ve noktası virgülüne kadar katılıyorum. Daha da ileri giderek derim ki; "değerli dostum, yazdığın her yazının altına imzamı atarım !"

Neden onun kadar karamsar değilim? Bu siteye üyelik konusundaki fikirlerinde bazı çekincelerim var. Kendimden biliyorum. Bir gün google da bir şeyler ararken rastladım sitenin adına. Tıklayıp girdim.... Allah Allah, burası nasıl bir yerdi ki gelen kişiye hoşgeldin mesajları geliyordu birden?
Daha da önemlisi hemen benimseyip, kendilerinden biri gibi görmüşlerdi herhangi birini? Bu sorular beni siteye bağladı.
Eğer şimdiki gibi, girişte üye adı ve parola soran bir ekranla karşılaşsaydım, sanırım şimdi bunları yazıyor olmayacaktım.
Demek istediğimi sanırım anlatabilmişimdir.
Siteye gelen bir üye, eğer kendi istemez ve ortamı sevmezse bağlasak da durmaz. Ama bizler, gibi bağ oluştururlarsa kovsanız da gitmezler (aynı benim gibi... ;)
Öyleyse siteye girenlerden nüfus cuzdanı sureti ve ikametgâh isteyemiyeceğimize göre isteyen gelir, bakar sevmezse gider, isteyen de kalıcı ve bizden biri olur.

Gelelim diğer konuya. Diğer konumuz hitap meselesiydi. Saygıyı ve sevgiyi Türk Toplumu, kendinden büyüklere veya küçüklere bazı sıfatlarla gösterir. Mesela, "abi, abla, koçum, canım, yavrum" gibi... Fakat bu sıfatları kullanmadığımızda saygısız mı oluruz? Bu sorunun cevabı belli. Türk Toplumu bunları bekler. Yaniii, evet... Peki Batıda nasıl? Bence nasıl olursa olsun önemli değil. Biz Türküz. Yani bazı değerlerimizi, Batı değerleri ile "change" etmemeliyiz. Bu sözü kasıtlı kullanıyorum. Çünkü bizim güzel değerlerimiz ile batının veya genellersek dünyanın hatalı ve ucube değerleri yer değişiyor... Biz de buna ilerleme diyoruz...
Tabii ki, bizler, yani bu forumun sürekli katılımcı üyeleri genel olarak eğitimli insanlar... Eğitimden kastım da çok açık, "belli bir dünya görüşü olan aydın insanlar..." anlamındadır. Yoksa bahsettiğim şey üniversite okumak değildir....

O zaman birbirimize nasıl hitap etsek ki? sorusuna gerek bile yok. Hepimiz büyüklerimize "abi", küçüklerimize de adı ile veya adının başına "kardeşim..." gibi bir sıfat ekleyerek hitap edersek sanırım hem nazik hem de saygılı davranmış oluruz... Tabi bu fikirler bana aittir ve başkasını bağlamaz...

Başka insanlardan saygı veya sevgi beklemek, doğal bir içgüdüdür sanıyorum. Bunun mesleklerle de ilgisi yoktur diye düşünüyorum. Aynı saygıyı bir öğretmen ve bir temizlik işçisi de bekler. Bunun eğitimle ilgisi yoktur.

Gelelim sonuç bölümüne....

Sonuçta değerli dostum Serkan'ın gitmemesine çok sevindim. Böylece eğer siteden kovulmazsam benim de gitmeme gerek kalmadı. Buna da çok sevindim. ;)
Bir başka şeye de çok sevindim ki bunu da yazmadan duramayacağım. Yazmazsam çatlayacağım. Sitede aslında güzel bir bağ var insanlar arasında...
O kadar eleştiri alan Anıl, hatalı olmadığını (yazısından anlaşılıyor bu...) ama gene de özür dilediğini belirtiyor... İşte olgunluk denen şey bu... Anıl daha gencecik bir kardeşimiz.... Taygun henüz ortada yok. Ama sanırım o daha da sağlam sözlerle bunu yapacak ve olay tatlıya "iyice" bağlanacaktır.
İşte bu da diğer forum sitelerinde olmayan bir şey. Küfür ve hakaretlerin cirit attığı diğer sitelerden farkı bu bizimkinin. Bizim sitede tartışılan şey daha çok sevgi ve saygı...

Sanırım yaşça bizden büyük abilerimizin olgunluğu, benim akranlarımın olgunluğa yakın değerlendirmeleri ve küçük kardeşlerimizin de küçük hırçınlıkları ve olgunlaşmaya başlamaları ile güzel yazılar ve değerlendirmeleri okuduğumuz ve aktardığımız bir yer olarak, üye sayısı değil nitelikli katılımcıları artan bir site olarak büyüyecek ve gelişecektir....

Herkese en derin saygı ve sevgilerimi sunarken kısa bir not eklemek istiyorum. Yazdıklarımdan hiç bir katılımcı dostum kendi üstüne bir eleştiri almasın çünkü yazılan yazıların genel bir değerlendirmesini yapmak için cevap niteliğinde olmayan küçük alıntılar da içermektedir....

aserkansatı 28-03-2006 17:34

Gerek Taygun gerek se Anıl tatmin edici açıklamalar yaptılar sağolsunlar.Artık bu konu kapansın derim ben...Şu siteye üyelik konusuna gelince, tamam haklısınız referans işi pek mantıklı değil ama ziyaretçileri de kapıdan çevirmeyelim ne dersiniz...

mufi 28-03-2006 19:07

Arkadaşlar teknik olarak sitenin kapasitesinde negatif bir durum yaratıyorsa teknikeler gereğini yapsın.. ama mahsuru yok ise böyle devam etsin derim.. bende
mesela 1 ay süre ile siteden uzak kaldımı bir ihbar mesajı /sistemi felan olabilirmi??

Taygun KOCABIYIK 28-03-2006 21:57

Herkese teşekkür ederim iyi yada kötü eleştrilmek ben ve anıl gibi gençlerin daha dikkat edip hareketlerine çeki düzen vermesini sağlar.
Dün akşam çok uzun bir cevap yazmıştım fakat internet explorer takılınca mesaj gitmedi bende kısa ve öz şekilde olayı serkan abiye anlattım. Beni affedermi affetmez mi diye okulda bile kafamdan çıkmadı ama gördüğüm üzere aramızda kalmış ve beni çok mutlu etti teşekkür ederim.
Mehmet abi benim nüfusumda bile TAYGÜN yazıyor bu yaşıma kadar hep yanlış söylendiği için bu konuda biraz hassasım ama öyle söylemek istemediğime inan Senden Çok Özür Dilerim Umarım beni Affedersin.

mufi 28-03-2006 22:05

Taygucum aman sakın ha özel hayatını okula yansıtma...lütfen burada bizler bir dünya kurduk aramızda ..ıyı olur/ kötü olur.. aramızda hallederiz...buradaki olaylar sakın ha olaki seni okulda meşgul etmesin.... önce tahsilin sonra bu sayfalar...unutma sen de bir aile evladısın ve gelecek konusunda hem kendine hemde ailene karşı sorumluluklaların var...
lütfen rica ediyorum....kafanı karıştırma..
yanaklarından öperim

HALDUN YALIMLI 29-03-2006 16:24

Muvaffak abi ağzına sağlık ellerinden öperim abi.

Saat 11:21.