RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   AT-ÇEK (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Sarıkanatları kovaladık (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10981)

Ahmet TARİH 02-05-2012 08:01

Sarıkanatları kovaladık

Pazar günü yakaladığım 4 adet sarıkanatın devamını 1 Mayıs sabahı aramaya karar vermiştim. Süleyman abinin uyarısı üzerine bu sarıkanatların kovalanması gerekiyordu. Bu nedenle en büyük ve en güzel renklere sahip kovamıda yanıma aldım. Sabah saat 06:00 da Boğaz kıyısında yerimi aldım.
Oskar marka rapalamı hazırladım (bu rapalayı bana hediye eden çok kıymetli Halis abime ayrıca teşekkür ederim). Halis abi bu rapala çok iş yapar, yanında dursun bir tane diye bana hediye etmişti.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Başladım yine akıntı ile mücadeleye. Bu sefer 200 gr kurşunla çalıştım.
İlk Sarıkanat rapalada bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor.
Diğerlerinin yerlerini hemen söylüyor. Mesajı alıyorum.
Günün toplu Sonucu: 8 -1
1 ben oluyorum. Çünkü bir atış esnasında misina makinanın kafasına dolandığını fark edemedim ve tüm takımı suya hediye ettik.

Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ustam18 02-05-2012 08:19

Ahmet Kardeş bereketli olsun.8 i bir tavalık olmuyormu bunların?""bir tavalık oldu sen git bunları ye"" mesajı verilmiş sana takımı elinden almakla.
Avların bereketli olsun.Rastgele.

kıymet3535 02-05-2012 08:26

Ahmet Bey hamlığı iyice atmışsınız üzerinizden. . afiyet olsun. ellerinize kollarınıza sağlık. süper paylaşım süper avlar :)

Anıl ÜNALAN 02-05-2012 10:37

Takımın adına üzüldüm be Ahmet abi..
Olsun yine de moralini bozma tavalıklar çıkmış :) Daha güzellerinin tekrar seninle olmasını dilerim hatta dayılarının sırtıkaraların senle olmasını dilerim :)

Erdoğan sızarlar 02-05-2012 11:19

Ahmet geleyimde sarıkanat yakalıyalım.Bu Anılın beni götüreceği yok. :P

Anıl ÜNALAN 02-05-2012 11:37

Alıntı:

Erdoğan sızarlar tafarından gönderildi (Mesaj 122410)

Geleyim dedin de gelme mi dedik be abi :) Dün Şahin abiler aradı gidelim diyorlar sanırım yine aynı kadro gideriz hazırla kendini önümüzdeki hafta denizde olabiliriz :)

Ahmet TARİH 02-05-2012 11:41

Alıntı:

ustam18 tafarından gönderildi (Mesaj 122396)
Ahmet Kardeş bereketli olsun.8 i bir tavalık olmuyormu bunların?""bir tavalık oldu sen git bunları ye"" mesajı verilmiş sana takımı elinden almakla.
Avların bereketli olsun.Rastgele.

Hayrettin abi Pazar günü tuttuğumu biriktireyim diye yemedim. Dünkünüde kayınpederin evinden balığa gitmiştim orada unuttum. Senin anlıyacağın hafta sonu bize yine sıkı bir çalışma düşüyor. Aldığım haberlere göre iri istavrit akını başlamış. Çaparileri çıkarma vaktide geldi herhalde.

Alıntı:

kıymet3535 tafarından gönderildi (Mesaj 122398)
Ahmet Bey hamlığı iyice atmışsınız üzerinizden. . afiyet olsun. ellerinize kollarınıza sağlık. süper paylaşım süper avlar :)

Teşekkürler Kıymet hanım. Isınmaları tamamladık sayılır. Hafta sonu istavrite niyetimiz var. Kısmet olursa yine paylaşırım. Bu arada sizde programı yapmışsınız duyduğuma göre. Hayırlısı olsun diyelim. İnşallah gönlünüze göre bol ve bereketli bir av olur. Paylaşımınızı bekliyoruz ona göre iyi fotoğraflar çekin.

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 122403)
Takımın adına üzüldüm be Ahmet abi..
Olsun yine de moralini bozma tavalıklar çıkmış :) Daha güzellerinin tekrar seninle olmasını dilerim hatta dayılarının sırtıkaraların senle olmasını dilerim :)

Üzülme be Anılım bu işin doğasında bu var zaten. Boğazın ortasına deli akıntının içerisine kamışla kıyıdan 200 gr olta atmak zaten riski baştan almak demek. Çoğu zaman çaaaat sesi ile patlayan misinalar havada uçuşur burada. Hatta uzun süredir Boğazda yeni bir iş sektörü oluştu. Av mevsimi başı-ortası ve sonunda bazı kişiler kıyıdan veya dalarak, dibe takılan bu ganimetleri çıkartıp yeniden kazanma yoluna gidiyorlar. Oldukça zor bir iş. Ama rızık çıkıyor ki yapıyorlar. Hemde meraklı ve masum balıklar için dipteki riskin azalması adına güzel bir çalışma oluyor. Ayrıca kurşunların suya olumsuz etkisinide azalttığı için takdir ve teşvik edilmesi bile gerekir bence.

Alıntı:

Erdoğan sızarlar tafarından gönderildi (Mesaj 122410)

Mesaj gereken yere ulaştı ise hafta sonu raporunu bekliyorum Erdoğan abi.
Yok ulaşmadı ise o zaman seni bekliyorum.

Anıl ÜNALAN 02-05-2012 12:14

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 122413)

Üzülme be Anılım bu işin doğasında bu var zaten. Boğazın ortasına deli akıntının içerisine kamışla kıyıdan 200 gr olta atmak zaten riski baştan almak demek. Çoğu zaman çaaaat sesi ile patlayan misinalar havada uçuşur burada. Hatta uzun süredir Boğazda yeni bir iş sektörü oluştu. Av mevsimi başı-ortası ve sonunda bazı kişiler kıyıdan veya dalarak, dibe takılan bu ganimetleri çıkartıp yeniden kazanma yoluna gidiyorlar. Oldukça zor bir iş. Ama rızık çıkıyor ki yapıyorlar. Hemde meraklı ve masum balıklar için dipteki riskin azalması adına güzel bir çalışma oluyor. Ayrıca kurşunların suya olumsuz etkisinide azalttığı için takdir ve teşvik edilmesi bile gerekir bence.

Orada ki durumu tahmin edebiliyorum abi dip akıntısının yarattığı zorluğu göz önüne getirebiliyorum..
Dalgıçlar hem rızkını çıkarıyor hem kurşunları topluyor diyorsun bunu çoğu dalgıç yapıyor hem maddi kâr hemde deniz temizliği açısından güzel bir hareket. Dalgıç arkadaşlarım bana çok sayıda kurşun getiriyorlar hepsi de denizden çıkıyor ;)

kıymet3535 02-05-2012 13:11

Ahmet Bey inşallah bir aksilik olmazsa gideceğiz. ayın 13ünde. foto çekmezmiyim boy boy film yapıcam öyle yayınlayacağım. tabi balık yakalarsam:)

sabri güngör 02-05-2012 14:14

Ahmet tebrikler avın daim olsun

sabri güngör 02-05-2012 14:15

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 122411)
Geleyim dedin de gelme mi dedik be abi :) Dün Şahin abiler aradı gidelim diyorlar sanırım yine aynı kadro gideriz hazırla kendini önümüzdeki hafta denizde olabiliriz :)

Tabii tabii gidin bakalım size bir güzellik yapacağım haberiniz olsun:deli:

Ahmet TARİH 02-05-2012 14:37

Alıntı:

sabri güngör tafarından gönderildi (Mesaj 122422)
Ahmet tebrikler avın daim olsun

Teşekkür ederim Sabri Abi. Hepimizinin avları bol ve bereketli olur inşallah.

Tuncay GÜNAY 02-05-2012 16:02

ahmet kardeşim ben durdum sen start verdin. senin sarı kanatların ardı arkası kesilmez artık 4 le başladın 8 dedin bakalım pazara 16 dermisin cumartesi kazıklıyı yoklayacağız nasibimiz açıldı ise raporla süsleriz açılmadı ise raporlara yorum yazmaya devam ederiz. afiyet şeker olsun kardeşim.

muratdogan 02-05-2012 16:55

Şu balıkları görünce yağlarım eriyor.
Bana göre tutmasından ziyade yemesi harika olan iki balık boğaz da fazlasıyla var.
Lüfer ve İstavrit.
Vallahi bu yönden İstanbulu özlüyorum.
.
Ayrıca fotografta ERİK'mi görüyorum banamı öyle geldi.?
Neden diye sorarsan balıktan pahalı kilosu :) :) :)
.
İlk konuyu okurken rapala dikkatimi çekti ve kovanında yakışıklılığı göz önüne alınırsa Vay O Balıkların haline diyorum.
Afiyet, şeker olsun.

Ahmet TARİH 02-05-2012 19:01

Alıntı:

Tuncay GÜNAY tafarından gönderildi (Mesaj 122427)
ahmet kardeşim ben durdum sen start verdin. senin sarı kanatların ardı arkası kesilmez artık 4 le başladın 8 dedin bakalım pazara 16 dermisin cumartesi kazıklıyı yoklayacağız nasibimiz açıldı ise raporla süsleriz açılmadı ise raporlara yorum yazmaya devam ederiz. afiyet şeker olsun kardeşim.

Tuncay kardeşim hafta sonu lüferi arayacağız inşallah. 1-0 olsun bizim olsun diyeceğiz yani. Ama gelen haberlere göre istavrit akını başlamış. Kuzular yüzümüze gülmez ise çıtıra takılacaz inşallah. Sizede bol balıklı bereketli avlar diliyorum.

Alıntı:

muratdogan tafarından gönderildi (Mesaj 122431)
Şu balıkları görünce yağlarım eriyor.
Bana göre tutmasından ziyade yemesi harika olan iki balık boğaz da fazlasıyla var.
Lüfer ve İstavrit.
Vallahi bu yönden İstanbulu özlüyorum.
.
Ayrıca fotografta ERİK'mi görüyorum banamı öyle geldi.?
Neden diye sorarsan balıktan pahalı kilosu :) :) :)
.
İlk konuyu okurken rapala dikkatimi çekti ve kovanında yakışıklılığı göz önüne alınırsa Vay O Balıkların haline diyorum.
Afiyet, şeker olsun.

Murat dediğim gibi istavritte başlamış. Giden arkadaşlar 4-5 kg doldurmuşlar. Ama balık havyarlı diyorlar. O nedenle abartmaya gerek yok şu günlerde. 1-2 kg. aldıkmı evin yolunu tutarız inşallah. Aslında fırsat bulabilirsen İstanbulda bu ay içi bir organizasyon planım var. Atla gel istersen. Hasrete son verip yakalım mangalı.

ustam18 02-05-2012 22:25

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 122442)
Tuncay kardeşim hafta sonu lüferi arayacağız inşallah. 1-0 olsun bizim olsun diyeceğiz yani. Ama gelen haberlere göre istavrit akını başlamış. Kuzular yüzümüze gülmez ise çıtıra takılacaz inşallah. Sizede bol balıklı bereketli avlar diliyorum.

He ya hep sizin olsun bizde ağzımızı havaya açalım.ayıp be Ahmet Kardeşim.

Murat dediğim gibi istavritte başlamış. Giden arkadaşlar 4-5 kg doldurmuşlar. Ama balık havyarlı diyorlar. O nedenle abartmaya gerek yok şu günlerde. 1-2 kg. aldıkmı evin yolunu tutarız inşallah. Aslında fırsat bulabilirsen İstanbulda bu ay içi bir organizasyon planım var. Atla gel istersen. Hasrete son verip yakalım mangalı.

Taaa İzmir den Murat ı çağırıyosun da şurda 2 adımlık yerden beni çağırmıyosun be Ahmed im.Benim başım kelmi?yap org.ben tutamasamda ateşinizi yakıveririm.cuma akşamı biner cumartesi sabahı yanında biterim.pazar akşamı da atlar otobüse pazartesi mesaiye yetişirim.(Tabii öncelikle Allah nasip ederse,sağlık sıhhat verirse)

Avların bereketli olsun Rastgele.

Ahmet TARİH 03-05-2012 06:48

Alıntı:

ustam18 tafarından gönderildi (Mesaj 122449)
[/color]

Taaa İzmir den Murat ı çağırıyosun da şurda 2 adımlık yerden beni çağırmıyosun be Ahmed im.Benim başım kelmi?yap org.ben tutamasamda ateşinizi yakıveririm.cuma akşamı biner cumartesi sabahı yanında biterim.pazar akşamı da atlar otobüse pazartesi mesaiye yetişirim.(Tabii öncelikle Allah nasip ederse,sağlık sıhhat verirse)

Avların bereketli olsun Rastgele.

Aşkolsun Hayrettin abi, sen yeterki gel, başımın üzerinde yerin var.
Aslında toplaşıp hep beraber tüm form İstanbula gelin. Burada bir organizasyon yapalım.

muratdogan 03-05-2012 17:39

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 122442)

Kafaya koydum.
1 ay içerisinde İstanbuldayım o zaman :) :) :) Abi sen organizasyonu yap ben nasipse geliyorum haberin ola.
Aile'mi de özledim bu sayede onları da görmüş olurum.

kaptankarabulut 03-05-2012 19:18

OOOOOO.......

İstanbul çoşmuş organizasyon hazırlıkları başlamış...:D :D

Hadi hayırlısı bakalım.Şöyle boy boy resimlerle şenlensin ortalık.Ardından da burada gerçekleştirelim,neşemize neşe katalım..:D :D

Bu arada Ahmet ben sana sarıkanatları kendi kovana koy demediiiiiiim..:D :D :D

Bak bak sen yanlış anlamışsın.:D :D :D

Ben burada onbeşli çaparileri hazırladım onları bekliyorum.:D :D

Neyse sen biraz antıraman yap bakalım hamlığını bir at sıra bizede gelsin..:D

Afiyet olsunlar..

EAKSOY 03-05-2012 22:10

Tebrikler skor gayet iyi :)

Erdoğan sızarlar 04-05-2012 15:18

Alıntı:

sabri güngör tafarından gönderildi (Mesaj 122423)
Tabii tabii gidin bakalım size bir güzellik yapacağım haberiniz olsun:deli:

Anıl yakalandık aslanım.Bu ihtiyarı balığa götürmezsek yakar bizi. :D

Baba Yalçın 04-05-2012 21:05

Ahmet'çim afiyet olsun, bundan sonraki avlarında bereketli olsun. Saygılar.

kadir 06 04-05-2012 21:53

Ahmet kardesim.nefis bir av olmus,harika gorunuyorlar, bence yemede yaninda yat..

hmustafay 22-06-2012 00:59

Ahmet kardes o en üstteki resme bakarken nazarım değecek diye fazla bakamadım. Balıklar çok güzel gözüküyor..
Sarıkanata gittiğin bir gün öğrenmek için seni izlemeye gelmek istiyorum. Müsaden olursa ve haber verirsen sevinirim. İstanbul bölgesinde köprü yol problemi olmadığı sürece her yere gelirim....

monawar 22-06-2012 01:18

Alıntı:

hmustafay tafarından gönderildi (Mesaj 124697)
Ahmet kardes o en üstteki resme bakarken nazarım değecek diye fazla bakamadım. Balıklar çok güzel gözüküyor..
Sarıkanata gittiğin bir gün öğrenmek için seni izlemeye gelmek istiyorum. Müsaden olursa ve haber verirsen sevinirim. İstanbul bölgesinde köprü yol problemi olmadığı sürece her yere gelirim....

mustafa abi bende eylul ayini bekliyorum insallah ahmet abiden birseyler ogrenicez bizde yakalariz cinekoplardan

Ahmet TARİH 22-06-2012 08:54

Alıntı:

hmustafay tafarından gönderildi (Mesaj 124697)

Alıntı:

monawar tafarından gönderildi (Mesaj 124698)
mustafa abi bende eylul ayini bekliyorum insallah ahmet abiden birseyler ogrenicez bizde yakalariz cinekoplardan

Balık başladığı zaman haber veririm. İnşallah beraber bir program yaparız.

Saat 03:49.