RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Rastgeldi (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=11163)

Ahmet TARİH 19-05-2012 08:14

Rastgeldi

Arkadaşlar merhaba,
Dün İstanbuldaki sağnak yağışı televizyonlardan takip etmişsinizdir. Böyle kuvvetli yağışlardan sonraki gün genellikle balık kendini göstermiyor. Boğaza dökülen bir çok dere ve akış ile sular bulanıyor ve tuzluluk oranı da ciddi şekilde azalıyor sanırım. Bu nedenle av verimi çok düşüyor. Ancak haftada bir ava gittiğim ve sadece 2 saat sürem olduğu için kısmetimi denemek için sabah 05:30 da sahile indim. Hava güzel su berraktı ama tahminim doğru çıktı. Tek bir balık tutan biri bile olmadı. Yarım saat sonra yer değiştirmeye karar verdim ve biraz daha kuzeye doğru çıktım. Burada kalabalık daha fazla idi. Oltalarda birer ikişer balık vardı. Az daha yukarı çıkarak park ettiğim esnada herkes dolu dolu sardalya çekiyordu. Vaktim oldukça azaldığı için açık olan kalın takımla çalışayım dedim. Balık alamadım. Hemen ince bir çapari açtım (0.10 beden 0.08 köstek). İlk atışta koptu. İkinci takımı açtım. Başladım çalışmaya. Üçlü beşli sardalyalar atlamaya başladılar. Bir keresinde ise 9 tane birden bindi. Bunu paylaşım için fotoğrafladım. Fotoyu çekerken 9. yere indi çıkmadı kendileri.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Balık 15-20 dakika gibi kısa bir süre yaptı ve kesti. Saat 07:45 de evden çağrı geldi. Balık kestiği için dönüşe geçtim. Yani yok günde kısmet tam anlamı ile rastgeldi.
Sardalyaların boyları oldukça iri.

Yine az ama öz lafını kulanmak durumundayım.

İşte tüm tutulanlar bunlar. Yaklaşık 1 kg.

Ava çıkacak ve avda olan tüm arkadaşlara bereketli avlar diliyorum.

hakeden 19-05-2012 10:11

Afiyet olsun abi. Hiç yoktan iyidir :) Rastgelsin saygılar.

muratdogan 19-05-2012 11:17

Maşallah diyelim.
Hele de sardalya nede lezzetli olurlar.
Resimde görülen sardalyelerin rengi harika TESPİH gibi dizilmişler mübarekler.
.
Zamanın kısıtlı olması beni av yaparken demorilize ediyor, kendimi kaptırmam ve balığın vuruş yapmaması benim avımın sonu geldiğine işaret eder.
Anlaşılan boğazda çeşit yavaş yavaş artıyor.
Rastgelsin.

Ahmet TARİH 19-05-2012 11:53

Alıntı:

hakeden tafarından gönderildi (Mesaj 123230)
Afiyet olsun abi. Hiç yoktan iyidir :) Rastgelsin saygılar.

Teşekkür ederim Fuat kardeşim. Kısa av bu kadar olur zaten. Şükrediyoruz ki bu balıkları hala tutabiliyoruz.

Alıntı:

muratdogan tafarından gönderildi (Mesaj 123231)
Maşallah diyelim.
Hele de sardalya nede lezzetli olurlar.
Resimde görülen sardalyelerin rengi harika TESPİH gibi dizilmişler mübarekler.
.
Zamanın kısıtlı olması beni av yaparken demorilize ediyor, kendimi kaptırmam ve balığın vuruş yapmaması benim avımın sonu geldiğine işaret eder.
Anlaşılan boğazda çeşit yavaş yavaş artıyor.
Rastgelsin.

Bekarken sabahlara kadar süren avlarımız olmuştu. Ancak şimdi mümkün olmuyor malesef. Sabah erkenden çıkarsam ilk uyanan kişi arayana kadar 2 saat kadar sürem oluyor. Malum, hafta sonu çoluk-çocuk ve hanımın istekleri için vakit ayırmak gerekiyor. Bunada şükür diyoruz. Kısada olsa yetecek kadar taze balık çıkıyor.
Muratcım aslında fazla tür yok Boğazda. Bu mevsimlerde lüfer-çinekopun önünde yem olarak giden 3-5 türden biri. Hamsi, sardalya, istavrit, çaça çok nadirende tırsi benim gördüğüm bildiğim kadarı ile av verenler. Dişli balık ise mevsiminde palamut ve çinekop tur. Yemli takımla ise yine mevsiminde mezgit ve izmarit çıkartılabilir.

drasty41_41 19-05-2012 12:06

Tebrikler Ahmet bey afiyet olsun..

Baba Yalçın 19-05-2012 14:09

Ahmet'çim afiyet olsun canlıyken sardalyanın renkleri ne kadar güzel ee boşuna ateş balığı sardalya dememişler. Tespitlerin mükemmel işi çözmüşsün. Dünkü yağmur değil afetti. Tespitine bir şey daha ekleyim. Kumkapı çakarına doğru 57 mt. derinliğe arıtılmadan verilen derin deniz deşarjı, kanalizasyonların toplandığı (bizim sahilin kanalizasyonlarının tamamıda) kollektörden topluca gelen çamurlu yağmur sularınıda buna ilave et bu su nereye gidiyor alttan ne kadar kütlesel kalınlıkta Karadeniz'e doğru yukarı çıkıyor. Değil balık biz olsakta kaçacak delik aramazmıyız. Birde onlar içinde yaşıyor oksijen almak zorunda ekle ona şelale gibi topluca bir anda gelen bulanık çamur gibi sel suyunu görüş mesafesinin sıfır olduğu suyu yandı gülüm keten helva. Kaptırmadan keseyim. İyi olur inşallah, kardeşime rastgelsin diyorum. Saygılar.

kaptankarabulut 19-05-2012 14:56

Ahmet maşallah hiç boş durmuyorsun..:D :D

Kısa günün karı diye buna derler.. Sardalyanında şu sıralar tavasına bayılırım çıtır çıtır olur..Tabii bu benim tercihim..:D :D Ama gerçekten insanın kendi tutuğu balığın lezzeti bir başka oluyor..

Ahmet'cim eline emeüine sağlık afiyet olsunlar..

Ahmet TARİH 19-05-2012 15:38

Alıntı:

drasty41_41 tafarından gönderildi (Mesaj 123235)
Tebrikler Ahmet bey afiyet olsun..

Teşekkür ederim Recep abi. İstavrite niyet etmişdik ama kısmetimize sardalya çıktı.

Alıntı:

Baba Yalçın tafarından gönderildi (Mesaj 123237)
Ahmet'çim afiyet olsun canlıyken sardalyanın renkleri ne kadar güzel ee boşuna ateş balığı sardalya dememişler. Tespitlerin mükemmel işi çözmüşsün. Dünkü yağmur değil afetti. Tespitine bir şey daha ekleyim. Kumkapı çakarına doğru 57 mt. derinliğe arıtılmadan verilen derin deniz deşarjı, kanalizasyonların toplandığı (bizim sahilin kanalizasyonlarının tamamıda) kollektörden topluca gelen çamurlu yağmur sularınıda buna ilave et bu su nereye gidiyor alttan ne kadar kütlesel kalınlıkta Karadeniz'e doğru yukarı çıkıyor. Değil balık biz olsakta kaçacak delik aramazmıyız. Birde onlar içinde yaşıyor oksijen almak zorunda ekle ona şelale gibi topluca bir anda gelen bulanık çamur gibi sel suyunu görüş mesafesinin sıfır olduğu suyu yandı gülüm keten helva. Kaptırmadan keseyim. İyi olur inşallah, kardeşime rastgelsin diyorum. Saygılar.

Aynen Yalçın Abi. Yoksa bir gün önce çaparileri dolduran bu balık bir gün sonra hayalet olmaz herhalde. Nerede bir damla hayat bulursa oraya kaçıyor.

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 123238)
Ahmet maşallah hiç boş durmuyorsun..:D :D

Kısa günün karı diye buna derler.. Sardalyanında şu sıralar tavasına bayılırım çıtır çıtır olur..Tabii bu benim tercihim..:D :D Ama gerçekten insanın kendi tutuğu balığın lezzeti bir başka oluyor..

Ahmet'cim eline emeüine sağlık afiyet olsunlar..

Teşekkür ederim Süleyman Abi. Aslında bu gün çıkmaya niyetim yoktu. Dediğim gibi yağmur olayı bittiriyor. Ama haftaya programımız olduğu için sahilden çok ayrı kalmak istemedim. Uzun bir alanı taradım. Nasip olursa yarın sabahta kısa bir tur atacağım.
Bu arada balıkları yine dolaba koymak zorunda kaldım. Çocuklar gezmek istedi. Çıktık dışarıya. Kıyamet gibi insan ve araba var sokaklarda. Mahşer yerine dönmüş İstanbul. 72,5 milletten insan yığılmış. Arabadan inemeden döndük. Aç aç eve gelince hazıra daldı herkes. Yarın taze asma yaprağına sarıp mangala koymayı düşünüyorum.

Tekniker İbrahim 19-05-2012 15:41

Afiyet olsun Ahmet Abi.Bu sabah bende benim delikanlı ile çıkmak istiyordum az çok tahmin etmiştim.Nasip pazar gününe olur inşallah.

avlar 19-05-2012 16:43

Ahmet paylaşımın için teşekkürler,devamını diliyorum rastgelsin.

Erdoğan sızarlar 19-05-2012 16:57

Ahmet yine döktürmüşsün eline sağlık.. Sana bir tavsiye.. taze asma yaprağı bulursan sardalyaları yapraklara sararak mangalda pişir farkı göreceksin. :)

Anıl ÜNALAN 19-05-2012 18:11

Tavalıklar çıkmış :)
Çok lezzetli olur sardalyayı hep sevmişimdir gerçi hamsi favorimdir :)
Daha bereketli avların yine seninle olmasını dilerim Ahmet abicim.
Rastgelsin..

dogukan1997 19-05-2012 19:04

Ellerinize sağlık abi her zaman ki gibi tavalıklar çıkmış . Afiyet olsun svegi ve saygılarımla rastgele .

Ahmet TARİH 19-05-2012 19:14

Alıntı:

Tekniker İbrahim tafarından gönderildi (Mesaj 123241)
Afiyet olsun Ahmet Abi.Bu sabah bende benim delikanlı ile çıkmak istiyordum az çok tahmin etmiştim.Nasip pazar gününe olur inşallah.

İnşallah İbrahim kardeşim. Tüm avlarının bereketli olmasını dilerim.

Alıntı:

avlar tafarından gönderildi (Mesaj 123249)
Ahmet paylaşımın için teşekkürler,devamını diliyorum rastgelsin.

Tamer kardeşim bizde renkli olmadığı için sürekli beyaz takılıyoruz. Devamıda renksiz olacak yani. Balıklarımız renksiz olsada o rengi biz katmaya çalışacağız artık. Karşılıklı türbün yapalım üstadım seninle.Sen ordan kırmızıları çıkar ben bağırayım KIRMIZI diye. Ben burdan beyaz sunayım sen seslen BEYAZ diye.

Alıntı:

Erdoğan sızarlar tafarından gönderildi (Mesaj 123251)
Ahmet yine döktürmüşsün eline sağlık.. Sana bir tavsiye.. taze asma yaprağı bulursan sardalyaları yapraklara sararak mangalda pişir farkı göreceksin. :)

Erdoğan abi aynen söylediğin gibi düşünüyorum zaten. Yarın kısmet olursa Beykoza gideceğim. Kayınpederin bahçedeki asma yeni yeşermiştir şimdi. Siftahı yapalım bakalım nasıl olacak.

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 123255)
Tavalıklar çıkmış :)
Çok lezzetli olur sardalyayı hep sevmişimdir gerçi hamsi favorimdir :)
Daha bereketli avların yine seninle olmasını dilerim Ahmet abicim.
Rastgelsin..

Sağolasın Anılım. Bende sardalyanın tuzlamasını severim sadece. Ama asmada ve mangaldada gayet lezzetli oluyor. Normalde istavrit tutarken sardalya gelmeye başlarsa ara veririm veya gelenleri salarım. Bu gün deniz kurumuş olduğundan kısmeti geri çevirmeyeyim dedim. Ayrıca hepsinde ayrı bir şifa vardır. Az da olsa yemek lazımdır.

TUĞYAN 20-05-2012 20:38

Sardalyayı görünce boklu aklıma geldi tavsiye ederim

Ahmet TARİH 21-05-2012 08:33

Alıntı:

dogukan1997 tafarından gönderildi (Mesaj 123259)
Ellerinize sağlık abi her zaman ki gibi tavalıklar çıkmış . Afiyet olsun svegi ve saygılarımla rastgele .

Teşekkür ederim Doğukancım.

Alıntı:

TUĞYAN tafarından gönderildi (Mesaj 123289)
Sardalyayı görünce boklu aklıma geldi tavsiye ederim

Kubilay kardeş valla hafta sonu asma yaprağı ile yaptım. Beklediğim lezzeti alamadım ama. Birde dediğin türden yapsam kimse yemez herhalde bizde. Bildiğim kadarı ile o tür pişirme pek sağlıklıda değilmiş. Bizde ufaklıklar olduğundan cesaret edemem doğrusu.

deniztutkunu 21-05-2012 09:00

Ahmetcim; İnşaallah hafta sonu buluşmamız da bereketli geçer.

CEMAKO 21-05-2012 09:09

Tebrik ederim.
Sular İzmir civarında da yağmur sonrası çok bulanık
rastgelsin

Ahmet TARİH 21-05-2012 12:09

Alıntı:

deniztutkunu tafarından gönderildi (Mesaj 123303)
Ahmetcim; İnşaallah hafta sonu buluşmamız da bereketli geçer.

İnşallah güzel ve bereketli bir av geçiririz Öner abicim.

Alıntı:

CEMAKO tafarından gönderildi (Mesaj 123304)
Tebrik ederim.
Sular İzmir civarında da yağmur sonrası çok bulanık
rastgelsin

Teşekkür ederim Cem kardeşim. Meteoroloji bu haftada sağnak yağış uyarısı yapıyor. Hafta sonuna kadar yağışlı olacağını belirtmiş ama dış sitelerde aynı yoruma rastlayamadım. Umarım hafta sonuna hava güzel olur.

fehmi5 21-05-2012 12:38

ahmet bey merhaba,
kulelilide de çok fena sardalya vardı.aynı sizin gibi epey almışlar.

kadir 06 21-05-2012 17:54

Bu sardalyalar komur(kor)atesinde mukemmel lezzet veriyor. Bu guzel fotolar icin tesekkurler.Afiyetle...

Ahmet TARİH 21-05-2012 19:37

Alıntı:

fehmi5 tafarından gönderildi (Mesaj 123310)
ahmet bey merhaba,
kulelilide de çok fena sardalya vardı.aynı sizin gibi epey almışlar.

İnşallah bu hafta sonuda bizi yanlız bırakmazlar.

Alıntı:

kadir 06 tafarından gönderildi (Mesaj 123321)
Bu sardalyalar komur(kor)atesinde mukemmel lezzet veriyor. Bu guzel fotolar icin tesekkurler.Afiyetle...

Kadir abi bende değerli yorumun için teşekkür ederim. Dediğin gibi mangalda yaptım ama bir farkla. Asma yaprağına sardım. Balık fazla yağlı değildi. Az olan yağıda yaprakların üzerinde kurudu sanırım, biraz yavan oldu.

colombo12 24-05-2012 06:47

Abi paylaşım için teşekkürler.Bende geçen hafta gidicektim ama fırsat olmadı malum.Bu hafta gidiyorum ayarladım işleri :)
Abi sana birkaç sorum olucak;
1-nerde almaya başladın balıkları yer olarak
2-kaç gramlık kurşun taktın

soncet36 24-05-2012 09:23

afiyet olsun.
bu resimleri görünce deniz beni çekiyor sanki...

Ahmet TARİH 24-05-2012 10:55

Alıntı:

colombo12 tafarından gönderildi (Mesaj 123427)
Abi paylaşım için teşekkürler.Bende geçen hafta gidicektim ama fırsat olmadı malum.Bu hafta gidiyorum ayarladım işleri :)
Abi sana birkaç sorum olucak;
1-nerde almaya başladın balıkları yer olarak
2-kaç gramlık kurşun taktın

Mert Pazar günü nasip olursa bir organizasyon planımız var. Katılmak istersen hem tanışmış oluruz hemde sorularını uygulamalı olarak cevaplamaya çalışırım. Yoksa buradanmı tercih edersin

colombo12 25-05-2012 06:31

Ahmet Abi bu seferki organizasyon için malesef katılamicam çünkü okuldan arkadaşlar var eşleri var yani şimdi oltaları da karıştırmanın anlamı yok :)
bizimki biraz hem zaman geçirme hemde kısmet artık gelirse alırız ama 2 haftadır herkes sahilleri geziyordu ve organizasyon diye tutturdu :)
siz nerede olacaksınız abi;arkadaşlarla paylaşırım siz tecrübeli olduğunuz için balık yakalama imkaanimız artabilir sizin oraya gelirsek ama dediğim gibi bayanlar ne der bilemiyoruz

sen geçen hafta nerde aldın abi,kaç gram kurşun taktın bu gibi bilgileri paylaşırsan sevinirim abi,
tekrar haberleşmek üzere...

Ahmet TARİH 25-05-2012 10:57

Organizasyon bilgilerimiz aşağıdaki linkte.
Siz daha sakin bir mekan arıyorsanız Boğaz kıyısında çok güzel yerler var tabi.
Ama balık tutalım derseniz o başka birşey. Bayanlar sahilde yürüyüş yaparken siz avlanada bilirsiniz.

3 haftadır aynı yere gidiyorum. 100 - 115 gr kurşun ile çalıştım.

Murat ÇAKMAKÇI 25-05-2012 12:18

Ahmetim iyiki kısa süreli balık yapmış tam gün yapmıış olsa düşünemiyorum:helal:Afiyet olsun kardeşim:helal:

evrenoss 25-05-2012 12:22

afiyet bal şeker olsun ahmet abi .....maaşallah...

Ahmet TARİH 25-05-2012 12:22

Alıntı:

Murat ÇAKMAKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 123502)
Ahmetim iyiki kısa süreli balık yapmış tam gün yapmıış olsa düşünemiyorum:helal:Afiyet olsun kardeşim:helal:

Eyvallah Üstadım. Sen öyle takdir edersen bize uygulamak düşer. İnşallah bu hafta sonu düzenleyeceğimiz İstanbul Bölgesi Kıyı organizasyonunda daha şenlikli görüntüler sunmaya çalışacağız o zaman. İnşallah Boğaz bizi üzmezde güzel ve bereketli bir av gerçekleştiririz.

Ahmet TARİH 25-05-2012 12:23

Alıntı:

evrenoss tafarından gönderildi (Mesaj 123504)
afiyet bal şeker olsun ahmet abi .....maaşallah...

Evrens neredesin sen ya? Kaybolmayın arasıra selam verin.
Bak hafta sonu organizasyonumuz var. Mutlaka bekliyorum.
Senin palamut orda seni bekliyordur. Abim gelsin yoksa çıkmam diyormuş.

Murat ÇAKMAKÇI 25-05-2012 12:24

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 123506)
Eyvallah Üstadım. Sen öyle takdir edersen bize uygulamak düşer. İnşallah bu hafta sonu düzenleyeceğimiz İstanbul Bölgesi Kıyı organizasyonunda daha şenlikli görüntüler sunmaya çalışacağız o zaman. İnşallah Boğaz bizi üzmezde güzel ve bereketli bir av gerçekleştiririz.

Şimdiden size RASTGELSİN:helal:

Ahmet TARİH 25-05-2012 12:27

Alıntı:

Murat ÇAKMAKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 123508)
Şimdiden size RASTGELSİN:helal:

Murat hocam senin alyanakları özledik valla. Arasıra bir iki resim koyda içimiz açılsın. Bizim tuttuklarımız mikrocerrahi anabilim dalının konusuna giriyor. Makroların paylaşımı sende. Paslandırma gözlerimizi.

Saat 19:16.