RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Fly'larım (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2300)

mozdil 24-01-2007 20:40

Fly'larım

Yapmaya çalıştığım fly'lardan bir kaç örneği sizlere sunuyorum
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

mozdil 24-01-2007 20:44

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

mozdil 24-01-2007 20:49

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

mozdil 24-01-2007 20:53

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Bunlarda diğerleri, alt sıra bir arkadaşımın çalışmaları

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Burada da aynı flyların değişik açıdan çekimi üst sıra arkadaşımın çalışmaları

Taygun KOCABIYIK 24-01-2007 20:59

Murat abi harika çalışmalar olmuş ellerine sağlık harika ötesi yani diycek kelime bulamıyorum inşallah bunlarla arzu ettiğin avları gerçekleştirirsin.

varior 24-01-2007 21:24

Murat abi eline sağlık, gerçekten güzel çalışmalar.. Özellikle çeşitlilik çok iyi.. Bunlar bizim buralarda Levrekte çok iyi iş yapıyor, bereketli avlar dileğiyle..

katiti 24-01-2007 22:11

Murat Abi bunlar "yapmaya çalışma" olayını epeyce bir aşmış bence, ellerine sağlık :). Bunları denizde kullanacaksın sanırım. Hangi balıklar için ne tip tercih ettiğini de söyler misin?

mozdil 25-01-2007 07:33

Öncelikle teşekkür ederim ve halen birinci sınıf öğrencisi olduğumu ifade etmek isterim. Bu fly’ları nette, edindiğim kitaplarda veya filimlerde gördüklerimden kopyalamaya çalıştım. Temel düşüncem şu idi; çapariye balıklar geliyorsa bunlara da gelir. Zira yapılan çalışma çaparinin biraz giydirilmiş hali. Belki de balıkları korkutuyordur.

Aslında çapari için kullandıklarım hariç ve birkaç model hariç seri üretim yapmıyorum. Aynı tipten bir tane veya iki tane yapıp bırakıyorum. Yukarıdakilerin dışında da muhtelif çalışmalarım oldu. Ağırlıklı olarak deniz için yapmaya çalışıyorum ama alabalık avında da kullanılabileceğini düşündüğüm birkaç çalışma mevcut. Bu fly’lar da kullandığım iğneler 14 ile 4 no arasında değişiyor. Palamut çaparisi için hazırladığım 1 ve 2 no üzerinde de çalışmalar var.

Genel olarak avcı balıklar düşünülerek hazırlanmış fly’lar ancak pek çoğunu deneme imkanı bulamadım. 8 ve 10 no aralarıda olanlardan bir kaçı ile istavrit yakalamışlığım var. 14 no ile yapılmış çaparim var.

Çalışmalarda daha çok hamsi, çaça, gümüş yavrusu taklit etmeye çalışıyorum. Kullandığım malzemeler;
Marabou: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
Tavus kuşu tüyü, ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
Chenille: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
Flashabou: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
ipek kurdelalarda kullanılan iplikler, ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
lastikli saç tokalarının üzerinde yer alan iplikler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
muhtelif diğer tüyler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )
Tilki, kunduz, ayı kılı: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....])
Muhtelif simler:
Silikon ipler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] )

Saygılar,

ismail çakır 25-01-2007 07:36

murat kardeşim. gerçekten çok başarılı çalışmalar tebrik ediyor ve iyi av haberlerını bekliyoruz. selamlar.

Güven ÖZYELDAN 25-01-2007 09:58

ellerine sağlık harika olmuş çalışmaların abicim umarım yaptığın,verdiğin emeğe değer istediğin balıkları yakalarsın.........

HALDUN YALIMLI 25-01-2007 12:20

Murat abi ellerine sağlık, gerçekten hepsi birbirinden nefis olmuş. Umarım bu güzellikleri avda da karşılığını gösterir. RASTGELSİN.

balıkcı 25-01-2007 13:27

Murat ellerine sağlık güzel hazırlanmış fly ler bunlar,merak ettiğim bunlarla denizdemi yoksa tatlısudamı avlanmayı düşünüyorsun.

mozdil 25-01-2007 14:23

Tekrar teşekkür ederim.

Selim Bey; temel olarak bunların bir kısmı tatlı su (4.mesaj 4. foto dan itibaren) için diğerleri ise deniz için tasarlanmış ürünler. Ama sadece tasarım bu yönde.

Aslında bunlar tatlı su için veya bunlarda deniz için ayrımı yalnış bir ifade olur. Dediğim gibi hobinin daha en başındayım. Bunlar sadece el alıştırması için yapttığım taklitler. Büyük bir kısmı suyu hiç bir zaman görmeyecek. Bir kısmı ise deneme amaçlı olarak yıkanacaklar.

Evde iğnelerinden sökülmeyi bekleyen yaklaşık 100 adet fly var. Söktüğüm bundan kat ve kat fazla. Yani harcadığım malzemenin haddi hesabı yok. Eskiden şu malzeme bu malzeme diye alır dururdum. Şimdi ise gözler dört dönüp çevremde bulunan farklı amaçla üretilmiş malzemeden ne kullanabilirim diye araştırma içinde (örneğin saç tokaları, elektrik kabloları, kurdelalar vs).

Yukarıda da ifade etmeye çalıştığım gibi, bunlar sadece ve sadece elimi alıştırmak için yaptığım çalışmalar. Bunlarla balık tutma iddiam hiç bir zaman olmadı. Ama tutarsa deymeyin keyfime. :D

Tatlı su çalışmalarında aslında biraz daha avantajınız var. Av yapmak istediğiniz bölgede su üzerinde veya içinde bulunan inseksit'i incelediğinizde, balıkların aşağı yukarı ne ile beslendiğini tahmin edebilirsiniz. Ama denizde mutlaka yavru balıkları andırır taklitler gerekiyor. Yukarıda örnek verdiğim taklitleri, genellikle yabancı sitelerden aldığım fotoğraflara dayanarak yaptım. Bu seneki düşüncem, yavru hamsi, çaça, gümüş vb balıkları yakalayarak akvaryumda formları ve renklerini izlemek. Buna göre sistem geliştirmek.

aganta borina borinata 25-01-2007 14:46

çok güzeller vallahi ellerinize sağlık...aşağıdaki link i bana güven vermişti...model açısından oldukça zengin bi site...belki de biliyorsunuzdur bu linki...umarım faydası olur...

rastgelsin...

mozdil 25-01-2007 15:14

Ben bunu öneririm.

theimam35 25-01-2007 17:52

maharetine hayran kaldım arkadaşım tebrik ederim

balıkcı 25-01-2007 18:44

İki siteyide çok kulanılanlara ekledim sağolun arkadaşlar.

Murat bey sizde biliyorsunuzki tatlısuda olduğu gibi fly avcılığındada çok malzeme var bendede fly için bir çok malzeme killerde duruyor,çeşitli kanatlı hayvan tüyleri,kara hayvanlarının kuyruk yada kılları,sentetik malzemeler,bu av türü için satılan özel iğneler vs oldukca bol bir plastik sandık içinde beklemede ara sıra kontrol edip bir iki sinek bağlayarak kendimi tatmin ettikten sonra belki 1 sene sonrasına gene killere iniyor,anlayacağınız benimde bir sürü boşu boşuna alınmış malzeme yada kullanılmayan malzeme öylesine duruyor,belki ileride fly için güzel dereler bulabilirsem ve bu av şeklide beni daha çok çekerse malzemeler hazır en azından,işin gerçeği şu ki ben almış olduğum malzemelere vermiş olduğum parayla,ömrümün sonuna kadar parayla balık alır yerdim,bu bir hastalık yaratıyor insanda balığa gidemediğim zaman ya malzemecideyim yada katologlardan malzeme incelerim dediğim gibi hastalık.

Taygun KOCABIYIK 25-01-2007 18:59

Selim abi bizde bayanlar gibi olduk çıktık sonunda :D balık malzemelerimize verdiğimiz parayla ciddi anlamda ömrümüzün sonuna kadar düzenli olarak haftada 2 kez balık yerdik :) ama dediğin gibi hastalık bu çaresiz bir hastalık hemde :artist:

Uzm.Dr.Rastgele 25-01-2007 19:13

Murat kardeşim el emeği göz nuru çalışmaların harika.İnşallah hazırladığın fly ları kullanarak güzel avlar yaparsın...

katiti 25-01-2007 19:25

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
İki siteyide çok kulanılanlara ekledim sağolun arkadaşlar.

Murat bey sizde biliyorsunuzki tatlısuda olduğu gibi fly avcılığındada çok malzeme var bendede fly için bir çok malzeme killerde duruyor,çeşitli kanatlı hayvan tüyleri,kara hayvanlarının kuyruk yada kılları,sentetik malzemeler,bu av türü için satılan özel iğneler vs oldukca bol bir plastik sandık içinde beklemede ara sıra kontrol edip bir iki sinek bağlayarak kendimi tatmin ettikten sonra belki 1 sene sonrasına gene killere iniyor,anlayacağınız benimde bir sürü boşu boşuna alınmış malzeme yada kullanılmayan malzeme öylesine duruyor,belki ileride fly için güzel dereler bulabilirsem ve bu av şeklide beni daha çok çekerse malzemeler hazır en azından,işin gerçeği şu ki ben almış olduğum malzemelere vermiş olduğum parayla,ömrümün sonuna kadar parayla balık alır yerdim,bu bir hastalık yaratıyor insanda balığa gidemediğim zaman ya malzemecideyim yada katologlardan malzeme incelerim dediğim gibi hastalık.

Abicim sorma, bir kere de Kemeraltı'na indiğimde bir malzeme almadan dönsem dişimi kıracağım valla :D...

levrek 25-01-2007 21:36

Muratcım ,ellerini sağlık bir an yabancı bir siteye girdiğimi zannettim,hepsi gerçekten ayrı ayrı güzeller,sevgilerimle

CaTSiLeNcE 26-01-2007 11:50

mert o taraflara gidince malzemecierin 1 km yakınından geçmemek lazım şeytan dürtüyor..:D:D

giritli 29-01-2007 10:33

Murat abi emeğine sağlık...inşallah emeğinin karşılığını alırsın....tebrikler abi...

ykmk 29-01-2007 11:48

Murat abi bunlar ne böyle.Harikalar yaratmışsın.Chasse&Peche den izlerdik fransızlar döktürürdü.Malzeme olunca biz daha iyisini yapıyoruz.O malzemelerden sende de var di mi?

amatör balıkçı 31-01-2007 21:24

Chasse&Peche de hayranlıkla izlediğimiz şeylerden daha güzellerini yapmışsınız canı gönülden tebrik ediyorum,emek harcamadan hiçbirşey elde edilemiyor,tekrar tebrikler

cevat2 31-01-2007 22:44

murat bey tebrikler bunlar sabır gerektiren işler inşallah hepsi iş yapar buarada size teşekkür etmeyi unuttum spotbalıkta arkadaşlar bayağı yardımcı oldu istanbula döndüğüm için sık gider oldum

mozdil 01-02-2007 09:55

Alıntı:

ykmk tafarından gönderildi
Murat abi bunlar ne böyle.Harikalar yaratmışsın.Chasse&Peche den izlerdik fransızlar döktürürdü.Malzeme olunca biz daha iyisini yapıyoruz.O malzemelerden sende de var di mi?

Evde uydu olmadığı için C&P'de hangi malzemeleri kullanıyorlar bilemiyorum. Ama epey bir malzeme mevcut. :)

Alıntı:

cevat2 tafarından gönderildi
murat bey tebrikler bunlar sabır gerektiren işler inşallah hepsi iş yapar buarada size teşekkür etmeyi unuttum spotbalıkta arkadaşlar bayağı yardımcı oldu istanbula döndüğüm için sık gider oldum

Siz mutlu olduysanız ne mutlu bana.

Saat 16:30.