RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Dev Kalamar (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2502)

levrek 28-02-2007 22:22

Dev Kalamar

24.02.2007 tarihinde, yani bir kaç gün önce antarktika denizinde Trol ağı ile yakalanan dev kalamarın boyu tam 10 metre olarak ölçülmüş.Bu Koloss kalamarın gövde çapı bir traktör lastiği kadarmış.Bundan bir önceki Resmi Kayıtlara geçen Koloss kalamarı ise, nisan 2004 yılında yakalanmış olup ağırlığı 140 Kg.gelmiştir.

Kaynak:[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

aserkansatı 28-02-2007 22:53

Yanılmıyorsam bu dev kalamarların eti de tıpkı bazı köpek balıkları gibi amonyak kokuyormuş...Tava yapılmaz yani...:D Sağol Erolcum...

sbasaran 01-03-2007 07:45

bizim denizlerimizde olmaz di mi böyle bir yaratık. eğer görülürse ben tekneyi satarım :D :D :D

aganta borina borinata 01-03-2007 08:03

Alıntı:

sbasaran tafarından gönderildi
bizim denizlerimizde olmaz di mi böyle bir yaratık. eğer görülürse ben tekneyi satarım :D :D :D

tabi abi o zaman tekneyi satıp bi gemi almak lazım...

geçen gün haberlerde gösterdi bu dev cengaveri...hakkaten büyüktü ya...geçende de bi kanalda bu hayvanların avlarına saldırma anında bi ışık yayarak farkedilmesini önlediğiyle alakalı bi kaç görüntü vardı...hayvan saldırıya geçtiği anda baş kısmın merkezinden bi flaş patlıyor sanki...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 01-03-2007 18:02

yeni hedefim belli oldu ama bunu halka halka pişirecek tavayı bulmak biraz sorun olucak sanırsam :D

er35han 01-03-2007 18:20

1 Eklenti(ler)
bu ve bundan daha büyük kalamarların derinlerde yaşadığını duymuştum. ve hatta, bunları avlayan ispermeçet balinalarının birinin midesinden çıkan kalamar gagasının büyüklüğüne bakarak, yaratığın 15 mt boyunda olduğunu söylemişlerdi. eski denizci resimlerinde görülen, gemiye kollarını gemiye sarmış canavarında ahtapot değil dev kalamar olduğu söylenir.

gerence 01-03-2007 22:18

Köpek balığındaki amonyak gibi koyu gidermenin yolu ; balığı bir hafta gibi derin dondurucuda beklettikten sonra temizleyip pişirmeden önce 3-4 saat bira içinde bekletip terbiye etmektir... Daha sonra trança şiş gibi domates, biber, defne yaprağı, soğan parçaları ile dizip ızgara yapılır... Trança ayarında oluyor... Sakın atıpta ziyan etmeyin balığı...
Biz de adı köpek balığı, bakmayın... Shark Fish yemekleri özellikle uzakdoğuda en revaçta yemeklerdendir. Shark Fish Soup ; hemen her Çin restoranında bulunan bol jelatinli ,popüler bir çorbadır...
Tahmin ediyorum ki, büyük kalamarlarlarda olduğunu söylediğiniz amanyak kokusu da yukarıdaki yöntemle giderilebilir...
Afiyet olsun...

aganta borina borinata 02-03-2007 08:33

Alıntı:

gerence tafarından gönderildi
Köpek balığındaki amonyak gibi koyu gidermenin yolu ; balığı bir hafta gibi derin dondurucuda beklettikten sonra temizleyip pişirmeden önce 3-4 saat bira içinde bekletip terbiye etmektir... Daha sonra trança şiş gibi domates, biber, defne yaprağı, soğan parçaları ile dizip ızgara yapılır... Trança ayarında oluyor... Sakın atıpta ziyan etmeyin balığı...
Biz de adı köpek balığı, bakmayın... Shark Fish yemekleri özellikle uzakdoğuda en revaçta yemeklerdendir. Shark Fish Soup ; hemen her Çin restoranında bulunan bol jelatinli ,popüler bir çorbadır...
Tahmin ediyorum ki, büyük kalamarlarlarda olduğunu söylediğiniz amanyak kokusu da yukarıdaki yöntemle giderilebilir...
Afiyet olsun...

haklısınız...alanyada bi lokantada bu şekilde pişirilmesi gerektiğini öğrenmiştim...tabi bunu öğrenmemin sebebi o kokuyu aldığımda sormamdı...kablo yanığı gibi kokuyordu ızgarada...ama ızgaracı gelen konukların bu şekilde istediği için işlemden geçirmeden pişirdiğini söyledi...hakikaten kablo yanığı gibi kokuyordu...

rastgelsin...

Wetblue 02-03-2007 09:20

Dostlar size bir kıyak yapayım da kalamar nasıl pişer bir deneyin.
1)SOS: 1 Kutu Bira, 1 Şişe Maden Suyu, 1 Yemek kaşığı Şeker, 1 Yemek Kaşığı Karbonat ve 1 Adet Limonun Suyu
Bunları bir kaba doldurun. Kalamarları yada sübyeleri halka halka doğrayıp içine gömün. En az 12 saat dolabın altında dursun. Kızartma yaparken süzün ama yıkamayın lütfen.
2) Bol kızartma yağını kızgın yapın "önemli". Süzülen halkaları beyaz unda çalkalayıp sirkeleyin hoppa tavaya ama dikkat edin patlarlar. Dışı altın sarısı olana kadar tavayı sallayarak kızartın bir peçetenin üstüne alın hemen soğuk bir bira açın .
Yakında olupta çağırmayanın ahrette yakasına yapışırım bilinmiş ola. Hadi afiyet olsun.

igmsva 02-03-2007 19:05

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
yeni hedefim belli oldu ama bunu halka halka pişirecek tavayı bulmak biraz sorun olucak sanırsam :D

vay kalamar avcısı sen önce buna uygun takım ayarla bende yardım ederim:deli:
erol hocam bilgilendirmen için teşekkürler

Wetblue 02-03-2007 20:43

Merhaba

Alıntı:

igmsva tafarından gönderildi
vay kalamar avcısı sen önce buna uygun takım ayarla bende yardım ederim:deli:
erol hocam bilgilendirmen için teşekkürler

UZAKTA OLMASAYDINIZ TAVAYIDA ALIR GELİR İKİ EMEKLİ BERABER SALLARDIK TAVAYI :D

igmsva 02-03-2007 20:49

Alıntı:

Wetblue tafarından gönderildi
UZAKTA OLMASAYDINIZ TAVAYIDA ALIR GELİR İKİ EMEKLİ BERABER SALLARDIK TAVAYI :D

:artist: kimbilir belli olmaz kargıpınarında yeğenim var.... yaparız tavayı:D

Wetblue 02-03-2007 20:52

Kargapınarı 5 km uzağımda .

Anlaşılan soğumadan kalamarlara yetişebilirisiniz.

igmsva 02-03-2007 20:54

Alıntı:

Wetblue tafarından gönderildi
Anlaşılan soğumadan kalamarlara yetişebilirisiniz.

valla olurmu olur........................

ADNAN 04-03-2007 22:15

kalamar avından tago anlar :D :D :D tagonun hedefini buyüttünüz:D :D .süleyman abi sen tekneyi satacan ben denize uzaktan bakarım :D

Saat 19:06.