RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   manisa'da orman yangını (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=3505)

er35han 15-08-2007 14:44

manisa'da orman yangını

yangın bu sabah saat 10:30'da başladı ve halen devam ediyor.ya bilinçsizlikten,ya kişisel çıkarlardan ya da terör örgütünün bir eylemi olarak yapılmıştır.ama ne sebeple olursa olsun insanda biraz vicdan olur kardeşim,hiçmi acımadınız.yanan ormanlar değil bizim geleceğimiz.
bu gün saat 11:00 gibi bayraklı tepekule'den çektiğim fotolar;

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

bu son resimde artık duman bulutları o kadar arttıki güneşi engelledi.

BLACK SHARK 15-08-2007 14:50

Ne diyelim , alistik artik butür görüntülere haberlere :( :(
yakanlarin - yaptiranlarin tüm bu Güzel Ülkede Ormanyanginina sebeb olan insanlarin Allah belasini versin ( gerci bunu yapanlar insan olamaz ) :hıııı: :hıııı: cok ama cok kendimden gecdim ... kalpden inanabilirsiniz GRRRRRRRR :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı:

Insallah bu son olur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lethe 15-08-2007 15:48

evet hakkaten çok kötü.bizim fabrikadan(kemalpaşa-ulucak)net görünüyor..umarım can kaybına yol açmaz.yazık oluyor doğaya,yeşile :(

Samet Eryavuz 15-08-2007 16:02

allah yapanların bin türlü b.lalarını versin insalllaaah.
Cocuklarınıza ne bırakacaksınız be şerefsizler.5 kere yangın cıktı ruzgarda var hedeflerine ulaştılar bugun.
Ne kadar sovsen ne kadar beddua etsen az bunlara.

freediver 15-08-2007 17:20

Yangin cok genislemis hatta bir köy bosaltilmis.Insallah cabuk söndürürler

BLACK SHARK 15-08-2007 17:26

Yakan hangi hiyaroglu hiyarsa , belki bu linke bakarda sonuclarin nerelere ulasdigini görür ve akillanir, söyle oturda bi bak etrafina be serefsiz ..... neden yaktin be hiyar neden ?

:hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı:

Taygun KOCABIYIK 15-08-2007 18:34

Malesef bilinçsizlik ve çıkar amacıyla ormanlarımız talan ediliyor ülkemizin ciğerleri göz göre göre cayır cayır yanıyor. Bu gün kemeraltına inerken körfezden su alan uçakları ve dumanı gördüğümde yangın olduğunu anlamıştım :(

mufi 15-08-2007 18:36

Millet bir hamur ama öyle bozuklar varki istediğin mayayı kullan birşey yapamassın..hamurun bir bölümü bozulmuş bir kere.

ADNAN 15-08-2007 23:52

Maalesef izmir ve çevresi izledi, öğleden sonra ve öğle saatlerınde izmir merkeze küller yağdı, bunu yapan ve sebep olanları allaha emanet ediyorum, nasıl bilirse öyle yapsın, demek geldi içimden..

Anıl ÜNALAN 15-08-2007 23:55

Gerçekten içler acısı gerçekten bugün öğle saatlerinde kemeraltına inerken çok sayıda uçağın bu yangın için denizden su aldığına sahne olduk gerçekten çok kötü..
Bunları kundaklıyanlar bilmiyorlar kendi bindikleri dalı kestiklerini :( .. Bunları yapanlar terör örgütleri ama yakında onların bile yaşıyacak bir toprağı kalmıyacak :( ..

Aziz Gerzeli 16-08-2007 00:32

sevgili dostum ,şahane bir site adresi verdiğin için teşekkürler.hemen üye oldum.sağol:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

Alparsbeğ 16-08-2007 10:06

Sevgili Dostlar; Bornova civarıdaydım; duman bulutlarının uzerimden gectigini gorunce hemen esimi aradım tv acmasını soyledi; yangını soyleyince tüylerim diken diken oldu; hele aksam haberlerde izleyince; Ah! yapanlara verilen cezalar ne kadar az cardırıcı; ver cezayı, bak bakalım ne oluyor; ama yakalanmaları o kadar zor ki!!;

Allah bunları bildiği gibi yapsın; terör ise; sözüm meclisten dışarı; U..n madem memleket istiyonuz; siz ormansız agacsız ne ... edeceksiniz; ne istiyonuz o sadece yaradılışta verilen görevini ifa etmeye (insanlara kirliliğe rağmen) çalışan o dilsiz, elsiz, ayaksız yaradılış harikalarından; günah nedir bilmezler; bunun hesabını veremeyeceksiniz Allah katında, bunu bilmeyen var mı? Onlar; nefret ve şiddetle kınıyorum.

Sevgi ve Işık yakanızı bırakmasın

mufi 16-08-2007 17:30

Acaba kara avcılarını hiç hesaba katıyormuyuz?? legal/illegal avlanan lar dahil
genelde yükseklerde onlar dolaşır..bizler hep düşük rakımlarda avlanırız..
bilerek veya bilmeyerek bir kara avcısıda yapmış olabilir??

giritli 16-08-2007 20:49

Yangının olduğu gün ve ertesi gün iş nedeniyle Manisa Organize Sitedeydim....
hatta yangın devam ederken yoldan işin vahameti çok net bir şekilde görülüyordu...yazık çok yazık:hıııı:

Emre 16-08-2007 23:45

en başta manisalı olarak bu ormanlarımızı yakanları allaha havale etmek istiyorum yeter artık yeter. manisa sipil dağı ile meshur bi yerdir... bu dağın belirli yerlerinde yangınlar cıktı söndürüldü gene cıktı yine söndürüldü en son yanmıyan bi yer kalmıştı oda manisada bulunan batı kışlanıın hemen dibinde bulunan tek ağaçlık kısıımdı,orasıda yandı nasıl olduysa hemde askeriyenin bölgesi şimdi spil dağında adam akıllı ağaçlık kısım kalmadı... yanmamış ağaclık alan olarak bir tek manisa-izmir karayolu(sabuncu beli) üzerinde bulunan ormanlık alan da yangın cıkmamıştı ve sonunda orayıda yaktılar.....köylülerin evleri kiraz bağaları hepsi yanmış vaziyette bide orman valiliği burası yerleşim birimi değildir bunu insanların yakması imkansızdır diye bişiler söyledi haberlerde,ben size söylüyorum bu yanan yerlere 10 sene villalar dikilir, :) Türkiye yavaş yavaş parselleniyor... o yanan yerlerde satılır...güzel fıstık gibi villalar gelir oralara.....

Manisada doktor olan fahretin er bir proje başlattı yediğimiz meyve cekirdeklerini güneşte 3-4 gün kurutup manisada belirli noktalarda biriktirme merkezleri var bu cekirdekleri oralara veriyosunuz ve sonra ekim-kasım-aralık aylarında manisa spil dağından yamaç paraşütçileri tarafından bu cekirdekler spil dağına sacılacak yanmış olan ağaçların yerine meyve ağaclarının cıkmasını düşünüyolar.... izmir ve diğer illerden baya bi destek geliyo arkadaşlar......

Anıl ÜNALAN 17-08-2007 01:31

Alıntı:

Emre tafarından gönderildi

Manisada doktor olan fahretin er bir proje başlattı yediğimiz meyve cekirdeklerini güneşte 3-4 gün kurutup manisada belirli noktalarda biriktirme merkezleri var bu cekirdekleri oralara veriyosunuz ve sonra ekim-kasım-aralık aylarında manisa spil dağından yamaç paraşütçileri tarafından bu cekirdekler spil dağına sacılacak yanmış olan ağaçların yerine meyve ağaclarının cıkmasını düşünüyolar.... izmir ve diğer illerden baya bi destek geliyo arkadalar......

Bu uygulamayı çok takdir ettim gerçekten türkiye'de böle bilinçli adamların olması beni mutlu etti..Zararın neresinden dönersek kar diye bakan insanları her zaman sevmişimdir..Umarım proje hayata geçer ve o güzel ormanımızı yakanlara misilleme olarak daha güzelini biz yarattık diyebiliriz..

Saygılar sevgiler..

Emre 17-08-2007 11:04

Arkadaşlar 12,35 itibariyle ormanlarımız halen yanmaktadır bizim ewin balkonundan gözüküyoo dumanlar bu ormanlarımızı ağaçlarımızı yakanlarının allahta onların canını yaksın.........

feraye 18-08-2007 23:11

Arkadaşlar Bende Manisaliyim
Kaç Gündür Devam Eden Orman Yangini Gerçekten Bizleri Müthiş üzdü
Itfaiye Görevlilerinden Aldiğimiz Bilgiye Göre Kasitli
Ve Telefonda Açmiş 5 Gün Yakacağim Diye..
Caninin Orman Yakma Yöntemine Ne Gelince
Kedinin Kuyruguna Benzinli Bez Parçasi Bağliyor Tutuşturuyor
Kedi Can Havliyle Kaçtikça Ateşler Etrafi Sariyor

Ağaçlar Ve Ormanda Yaşayan Hayvanlar
Kaç Günlerdir Yok Olmakta O Günlerde üretim Elemanlarimizdan Biri çalişirken Ağliyordu
Yanina Yanaştim Sordum
Selma Hnm. Hayvanlarin Haykirişlarini Duyar Gibi Oluyorum
Içim Fena Oldu Dedi
Sirtini Sivazlayip Uzaklaştim,gözyaşlarimla
Insanlik Adina Utanç Verici Esefle Kiniyorum
:'(
Hepimize Geçmiş Olsun

feraye 19-08-2007 20:42

[quote=BLACK SHARK]Yakan hangi hiyaroglu hiyarsa , belki bu linke bakarda sonuclarin nerelere ulasdigini görür ve akillanir, söyle oturda bi bak etrafina be serefsiz ..... neden yaktin be hiyar neden ?

soy türünün endirekt olarak kökünü kazıyor tabiki dogaya verdiği zararla
link için çok teşekkürler ...
sorumsuz canilerin yaptıklarından sadece bir tanesi manisa orman yangınları soruyorum arkadaşlar ! bilinçsiz bir şekilde ki (bilinçli ,eğitimli insanlar dahildir buna ) teknolojik gelişmelere ayak uyduracağız , hayatlarımızı daha lüks daha kolay yaşayacağız diye biz insanlarda evrende dünyanın sonunu atıklar ve tehlikeli gazlarla v.s getirmiyormuyuz kendi keyfiyetlerimize hizmet vermesi için kullandığımız günlük hayatta birçok malzeme ve araçla zarar vermiyormuyuz dünyaya ve evrene yavaş... yavaşşş...
oya gibi işlenmiş tablo görüntüsü veren caanımm güzelim dünya yalnış ellerde arkadaşlar
biz insanlar hepp istiyoruz dönüp arkamıza baksak
kendi silahlarımızla kendimizi vuruyoruz aslında
anlayanaaa sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
feraye
mavi

ykmk 19-08-2007 22:47

Allah bu cahil kafalara akıl+fikir versin.
Anıl sana katılıyorum.Bu zihniyetler kendi bindikleri dalları kesiyor...
Saygılarla...

ünalmusa 27-08-2007 23:17

kaza halan hıcsanmıyorum kımbılır kımlere usaklık yapıyorlar bır agacın kacyılda yetıstıgınden haberllerı yokmu bunların ceza falan vermıycen bunlara taksımın gobegınde asıcan ıkıtanesını bak bırdaha yakıyorlarmı duyarlılıgın ıcın tesekkurler kardesım

emre97 28-08-2007 10:00

valla abı yangın daha çok olcak:( :( :( bu havalar sıcak olur sa küresel ısınma var :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: saygılarrr

Saat 18:45.