RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   24 Kasım 2007 Urla Kavak Yelleri :) (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4027)

Salih Reis 26-11-2007 08:02

24 Kasım 2007 Urla Kavak Yelleri :)

24 Kasım 2007 Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. :)

C.tesi günü hala oğlu Fahri kaptan ile birlikte sabahın erken saatlerinde özbek limanından ayrıldık, herzaman avlandığımız yerlere gittiğimizde maalesef geceden ağları bırakan balıkçıların 2-3 km. boyunca ağları toplamasını bekledik, daha sonra bu yerlerde birkaç ufak balıktan başka birsey bulamayınca sonarla başka yerler denemeye karar verdik. 2-3 yer daha dolaştıktan sonra balığı bulduk.
hala oğlu ile birlikte yalanan balıkların cinsleri ,
1-köpek balığı, (denize iade)
2-yılan balığı
3-trakonya (zehirli balık)
4-hanos,
5-lambuka,
6-istavrit,
7-izmarit,
8-gopez,
9-karagöz,
10-isparoz,
11-mercan,
12-çupra,
13- Tirsi
14-Vatos (denize iade)

bu kadar çeşit balığı aynı noktada yakalamak herhalde ülkemizin başka bir yerinde mümkün değildir.

yakalanan 8-10 kg. ağırlığındaki köpek ile 5-6 kg. ağırlığındaki vatos aynen denize iade edildi (bu arada ellerimiz misinadan kesiklerle doldu)

yem olarak 1,5 kg. sardalya ve 1 patlak mamun kullanılmıştır.
misina 0,40, iğne mustad 496 -3,4 nolar, 3 lü sarkıtma ve hırsız olta.
kurşum 75 gr. çift delikli.

geri salınan köpek balığı (aaah ah ne hayallerle çekmiştik seni :( )
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

hala oğlu Fahri kaptan ve 3 lü şov 2 mercan, 1 çupra

2 çuprada benden

toplam 2 kişinin yakaladığı 10 kg kadar karışık balık

mufi 26-11-2007 08:06

Salih kardeşim maşallah ya.. tam meranın ortasına düşmüşsünüz...

ender 26-11-2007 08:28

Maşallah süper
yüzler gülüyor
Allah her zaman bu gülümsemeyi tüm avcı arkadaşlara nasip etsin
daha nice güzel günler yaşamanız dilegiyle
selamlar saygılar.

Rauf 26-11-2007 10:55

Süpersiniz maşallah allah dahada fazlasını versin biz burada (alanya)15-20 gündür havamızı alıyoruz köpeği iade atmanıza üzüldüm cumhurda bu masajı okuyunca üzülecektir tahmin ederim nerdeysa litaratürdeki bütün balıkları tutmuşsunuz tebrikler rastgelsin selamlar.

dudi 26-11-2007 11:00

üçer üçer maşallah allah bu günlerizi aratmasın emeklerinize ve ellerinize sağlık darısı başımıza rauf abiye katılmamak imkansız bizide bol bol hava alıyoruz (antalya) bu aralar:(

Salih Reis 26-11-2007 11:17

Rauf abicim bildiğim kadarıyla köpek balığı yakalamak sirkülere göre yasak, onun için iğneyi çıkarıp geri gönderdik.

Taygun KOCABIYIK 26-11-2007 12:06

Salih abi sizin bu yaptığınıız balıkçılığa sığar mı? sorarım sana :D Millet çuprayı tekli tekli bulamazken siz 2şer 2şer yakalamışsınız maşallah daha ne diyelim. Bu arada köpekbalığı ve vatoz ne tip bir oltayla geldi? diğer sorum ise o oltayı hangi balık için atmıştınız :) (umarım tahmin ettiğim balıktır)

Salih Reis 26-11-2007 12:14

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi (Mesaj 44177)
Salih abi sizin bu yaptığınıız balıkçılığa sığar mı? sorarım sana :D Millet çuprayı tekli tekli bulamazken siz 2şer 2şer yakalamışsınız maşallah daha ne diyelim. Bu arada köpekbalığı ve vatoz ne tip bir oltayla geldi? diğer sorum ise o oltayı hangi balık için atmıştınız :) (umarım tahmin ettiğim balıktır)

Kardeşim avlanırken arkaya sardalya bırakma yapmıştım ona gelmiş.
ne umutla çekmiştim onu oysa ne geldi.:confused:
parmaklarım yarıklar içinde şimdi !

eşref sürek 26-11-2007 14:12

egenin bütün kaliteli balıklarından tutmuşsunuz gerçekten çok güzel bir av olmuş rastgele

Rauf 26-11-2007 16:56

Alıntı:

Salih Reis tafarından gönderildi (Mesaj 44171)
Rauf abicim bildiğim kadarıyla köpek balığı yakalamak sirkülere göre yasak, onun için iğneyi çıkarıp geri gönderdik.

Sizin yakaladığınız (güneşlenen köpek balığı) ise doğru sadece bu köpek balığının yasağı var sirkülerde .

bird 26-11-2008 13:49

salih bey öncelikle avınızın bereketi daim olur işallah bende yeni bir üyeyim ve urla özbek tarafını çok severim bizde bu hafta sonu özbekten tekne kiralayıp balığa çıkacağız nasipse avlak bölgeleriniz konusunda bilgi verirmisiniz bilmem ben acizane bir sorayım dedim :) şimdiden teşekkür ederim.

bird 26-11-2008 14:21

merhabalar güzel av olmuş

dilki 26-11-2008 18:15

Salih hocam bende diyorum denizde balıkmı kalmadı meğerse ne var ne yok silip süpürmüşsünüz:)
Tebrik ederim afiyet olsun!!
Bir sorum olacak bu güzellerin hakkını verdin mi:D

shark1 26-11-2008 18:57

salih abi ne diyeyim sana bilmiyorum. 2 haftadır hava lar nedeni ile denize uzaktan bakmakla yetiniyorum. sizler 2 şer üçer toplamışsınız yavruları.şaka bir tarafa ellerinize sağlık. maşallah. hep böyle kısmetiniz açık olsun. darısı başımıza:)

Taygun KOCABIYIK 26-11-2008 19:27

Konu 2007 yılından :) yani tam tamına 1 yıl geçmiş :)
Ama Salih abi havalar düzelince yine buna benzer avlar yapacaktır :)

akayuzel 26-11-2008 20:24

Harika abi harika peki o köpek balığını denize bıraktın ama nasıldı dişleri filmlerdeki gibi mi?

onder 35 27-11-2008 08:58

salih kardeş balığın yerini iyi bulmuşsunuz çok iyi görünüyor balıklar afiyet olsun.

Salih Reis 27-11-2008 09:11

Arkadaşlar bu görüntüler geçtiğimiz seneye ait. :)

urla uzunada tarafına gidiyorum.

havalar bu aralar pek müsait değil en son 29 Ekim 2008 de güzel balık yakaladık ondan sonra gidemedik maalesef, bu hafta sonu iyi olursa güzel bir paylaşım gönderirim artık 2008 model :)

bird 28-11-2008 17:10

bu hafta sonu hava nasıl aceba?? bizde urla uzun ada tarafına gitmeyi düşünüyoruz aceba pazar günü nasıldır hava yardımcı olursanız sevinirim

Taygun KOCABIYIK 28-11-2008 17:15

Saadettin bey anasayfamızda hava durumu mevcut pazar günü hava sakin gibi görünüyor.

shark1 28-11-2008 23:54

heyt maşallah derya kuzusu bunlar be. ellerinize sağlık

bird 29-11-2008 08:15

Taygun bey teşekkür ederim, geçen haftada öle baktık hava durumuna fırtına falan diyodu çıkmadık bizde balığa ama cesaret gösterip gidenler katliam yapmışlar :) bizde havamızı aldık ve çok sinir oldum onun için sordum fikir edinmek amacı ile teşekkür ederim eğer nasip olurda gidersek iyide bişiyler yakalarsak fotolarını koyucam işallah ayrıca bu site çok hoşuma gitti bende yeni üyeyim paylaşımlar çok güzel daha sonraları bende bildiğim faydalı bilgileri form sayfalarına yazıcam işallah tekrar teşekkürler

Taygun KOCABIYIK 29-11-2008 09:58

Evet meteorolojimiz bazen yanlış tahminler yapıyor ama adı üstünde tahmin yanılmalar oluyor arada.
Daha iyi tahmin yapan sitelerde var fakat site anasayfasında tüm ülkemizin denizlerini gösterdiğinden dolayı meteorolojinin raporunu yayınlıyoruz.
bu adreste çeşitli adresleri bulabilirsiniz en güveniliride poseidondur tecrübeyle sabit :)

polmurat 30-11-2008 12:52

Harika balıklar.Geçtiğimiz sezona ait olsada her sezon hatırlanıp keyif alınacak bir av yaşamışsınız.Devamını dilerim

Ege Demirağ 06-11-2011 22:57

eskiden ne bereketliymiş denizler şimdi bir oltaya 2 büyük mercan birde çupra atlıyacakda sevinecez.

Saat 14:04.