RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   tanışma (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4315)

balıkcı omer 18-01-2008 18:38

tanışma

selamü aleyküm ben samsundan amatör balıkcı ömer sizlerle tanışıp fikir alış verişinde bulunmak istiyorum yanlız ben internet konusunda acemiyim.

balıkcı omer 18-01-2008 18:40

balıkcılık hakkında görüşmeler yapmak istiyorum

Taygun KOCABIYIK 18-01-2008 18:56

Hoşgeldiniz imza kısmını aşağıdaki linkteki gibi düzenlerseniz seviniriz.
Balıkçılık hakkında her türlü fikir alışverişi yapabilirsiniz hangi konuyla ilgiliyse uygun bölüme başlık açabilirsiniz.

balıkcı omer 18-01-2008 19:00

ben olta balıkcılığında hem tatlı suda hemde denizde kendimi geliştirmiş amatör balıkcıyım doğaya saygısı olup kendimce sahip çıkan biriyim balık tutmayı çok seviyorum.

Teaser 18-01-2008 19:28

Aramıza Hoş Geldiniz

Sevgili Kardeşim:confused: .Eğer imza ayarlarınızı yaparsanız size hitab konusunda biz de rahat ederiz.Yaşınız da bu imza ayarları ile belirtilince daha iyi olacaktır.Katılımcı ve paylaşımcı olmanızı dileriz.:)

nevzat 18-01-2008 21:23

Ömer bey aramıza hoşgeldiniz.

Rauf 19-01-2008 07:59

Ömer arkadaşım hoş geldiniz.

kturkol 19-01-2008 16:54

ömer bey hoşgeldiniz umarım aradığınızı bulursunuz. iyi paylaşımlar.

balıkcı omer 19-01-2008 17:19

merhaba arkadaşlar beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ben internette oldukca acemiyim ama balık tutmak konusunda iyiyimdir yanlış birşey yaparsam beni uyarın lütfen şimdiden özür dilerim

Rauf 19-01-2008 20:10

Alıntı:

balıkcı omer tafarından gönderildi (Mesaj 46800)
merhaba arkadaşlar beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ben internette oldukca acemiyim ama balık tutmak konusunda iyiyimdir yanlış birşey yaparsam beni uyarın lütfen şimdiden özür dilerim

Bilmediğn şeyleri sor burada yardım etmek faydalı olmak isteyen cok dost bulacaksın selamlar.

MEHTERAN 20-01-2008 06:46

Ömer bey aramıza hoşgeldiniz. Bilgisayarda acemiyim diyorsun, bu işe gönül vermişsen balıkta olduğu gibi bu işide çabucak becereceğine emin ol, beceremediğin yerlerde arkadaşlar yardımcı olarcaklardır. Bizde kırkından sonra öğrendik bu düzeni, balık insana neler yaptırıyor.

UFUKTOKUR 21-01-2008 09:00

Ömer Abi aramıza hoşgeldin bende yeni sayılırım hem bu sitede hemde balıkçılık konusunda balıkçılıktaki tecrübem ve kariyerimin hepsi daha 2 sene. Hemde hemşeriyiz seninle ben şu anda Amasya' da işim gereği bulunuyorum ama evimiz ve memleketim Samsun senden balıkçılık konusunda çok şey öğreneceğimede eminim benim zaten tek ilgi alanım tatlısu balıkçılığı sen ikisindede tecrübeli olduğundan bana çok şeyler öğreteceğine eminim...

balıkcı omer 22-01-2008 19:57

ufuk kardeşim sana yardımcı olabirsem çok sevinirim. inşallah seninle bir hafta sonu yedikır barajında buluşur sazan ve turna tutarız.yedikır barajı suluovada biliyorsun orada 15 kg.lık ve daha iri turnalar var.merak etme bende her türlü teşkilat var.selamlar.

UFUKTOKUR 23-01-2008 08:04

Ömer Abi çok isterim inanki ben yedikırı çok iyi biliyorum bu yaz inanki haftanın en az üç günü yedi kırdaydım. Bu bir ay içinde haberleşirsek turna için yedikıra gidelim derim ben ben samsuna geldiğimdede haberleşir bafraya gidebiliriz.saygılar.

balıkcı omer 23-01-2008 13:13

inşallah ufuk kardeşim.

polmurat 10-02-2008 20:42

hoşgeldin Ömer abi tecrübelerinden faydalanmak isteriz.bende tatlı suda oltayla gölette avlanıyorum.tavsiyelerini bekliyoruz

balıkcı omer 11-02-2008 12:19

merhaba murat kardeşim ne konuda yardım istiyorsan yaz bende elimden geldiğince yardıcı olayım tanıştığımıza memnun oldum selamlar

polmurat 11-02-2008 21:32

Abi avlandığım gölette aynalı ve pullu sazan var.Çevredekiler hamura alıştırmışlar Ama hamur dayanıklı olmuyor.solucan işinide ben pek beceremiyorum ve sevmiyorum.mısır konservesine alıştırmaya çalıştım.mısır hamurunu aynalı seviyor ama oda dayanıklı olmuyor..konserveyle biraz beklemekle arada bir sonuç aldım.bu sezon için bolca ayçekirdeği küspesi edindim.gölün etrafı açık ağaç yok.Ne tür yemler kullanıyorsun.Şamandıralı olta kullanıyorum;dip oltası kullanmadım ama zilli dip oltalarından aldım.Tavsiyelerin ve av taktiklerini bekliyorum.saygılar

hakan25 11-02-2008 22:44

hoşgeldin saygılar sevgiler....

balıkcı omer 12-02-2008 19:03

hoş bulduk hakan benim kardeşiminde adı hakan oda istanbulda selamlar

balıkcı omer 12-02-2008 19:47

murat kardeşim ben sazan avında mevsimine göre yem kullanıyorum ama genelde ayçiçeği küspesi, mısır,hamur,kepek küspesi ile verimli av yapıyorum birde gümüş balığı ve solucan kullanıyorum sanırım sizin gölete kepek küspesi çok iş görür hazırlanışını kısaca tarif edeyim bilare videosunu çekip göndereceğim önce sazan yayı dediğimiz aparatı alıyorsun aparata en az altı kanca bağlıyorsun sonra kepek,buday unu ve civciv yemi alıyorsun yemin kalını ve incesi var kalını olsun.gelelim tarifine 2.kg.kepek 500gr.budayunu 250gr.da yemlik.hepsini bir kovada önce karıştırıp sonra bulunduğun göletin suyu ile ıslatıp harmanlıyorsun yanlız tam olarak hamur kıvamına getirmiyorsun biraz dağılır gibi olsun hazırlamış olduğun hamuru sazan yayına bir avuç içi kadar ıslak elinle iyice sarıyorsun sonrada yaya bağlamış olduğun kancaları palası hamurun içine gelecek şekilde gömüyorsun ( not kancaları tesbih ipi ile bağla) makaralı olta ile 20ile30 metre uzağa üç yada dört tane olta atıp bekliyorsun.rasgele selamlar.

balıkcı omer 12-02-2008 19:59

murat kardeşim balığa gitiğin göleti bana daha ayrıntılı anlat dibi takılıyormu suyun rengi derinliği gibi detaylı bilgi verirsen sana daha iyi yardıcı olabilirim inşallah kullandığın malzemeleride belirtirsen daha iyi olur

polmurat 14-02-2008 22:33

Abi selamlar.Gölün rengi bulanık bir taraftan az da olsa kaynak suyuyla besleniyor.avlanan kişilere sorduğumda derinliğin 30 m. olduğunu söylediler.dibi takılmıyor.Abi malzeme hakkında bilgi daha sonra veririm.pek anlamam arkadaşlar öğretti bende ona göre malzeme kullanıyorum.ama öğrenip söylerim.şamandıralı olta kullanıyorum.dip oltası hiç kullanmadım ama Adanadan zilli dip oltası ve bolca ayçekirdeği küspesi gettirtim.ancak ben oltacıyım ve oltadan vazgeçmem. sadece yanında kullanabilirim dip oltasını.buarada videonu bekliyorum abi.birde batman ın havası gayet sıcak ve bu aylarda bile bazı günler bahar havası gibi güneşli güzel havalar oluyor.bazı arkadaşlar bu havalarda gölün üst kısmının suyunun ılık olduğu için balıkların yukarı ve kenarlara gelebileceğini söylüyor.Doğrumu.Abi ben geçen yıl başladım ama acemiye göre iyi avlar yakaladım. 0.5,-1kg-750-2kg lık balıklar yakaladım.10-15kg lık yakaladığını söyleyenler oldu.aynalı ve pullu sazan var gölette birde bollca kaplumbağa. göl 9-10 yıllık bir gölet.şimdilik bu kadar abi selamlar.

polmurat 17-02-2008 21:52

Ömer abi merhaba.abi bende 1 den 7 ye kadar (sinek tabir edilen) iğnelerden mevcut.Abi ben ilk önce oltayla 5 numara iğneyle başladım ve gayet iyiydi.Sonra bir arkadaş sinek iğneden kullanmamı söyledi.Kullandım ama birçok balık iğneden kurtuldu.Tesadüfmüydü bilemiyorum.tabi hiç tutmadım da değil.sonra 5 numaraya geri döndüm ama sezonun sonu gelmişti.oltam 4 bilyeli .misina sanırım38 veya 40lıktı.sanırım bu kadar bilgi yeterli.

balıkcı omer 19-02-2008 13:53

selamın aleyküm murat murat kardeşim kışın sazan balığı havalar sıcakta olsa kıyıya pek yanaşmaz daha çok ılık ve oksijeni bol olan orta suda bulunur.bunun için dip oltası ile avlanırsan daha verimli olur ikili köstek yap .kullandığın kancalar bana göre çok küçük 0.1 yada 1.numara kanca kullan çok küçük kanca ile büyük balık tutmak biraz zor olur tabi bu bana göre ben sazan avında 1, 0.1,0.2,0.3 nolu kanca tercih ediyorum 3,4,5,nolu kancalar büyük balığın azından çıkıyor.mantarlı oltada tercihini 3 nolu kısa palalı kanca ile yaparsan daha sağlıklı olur.bulunduğun göletde kaplumba çok olduğunu yazmışsın kaplumba hamuru sever ve yer buna çok dikkat et şimdi ikili dip yap konserve mısır al 5 kg.kuru mısırı haşlayıp şişir ve göletin hafif dik yamaçlı derin olan yerine git oraya şişirmiş olduğun mısırla bolca yemleme yap eğer akşamdan yemleme yaparsan daha randıman alırsın yemlemeyi yaptıktan sonra hazırlamış olduğun üç yada dört dip oltasına konserve mısırları tak mısırın büyüklüğüne göre kancalara tak ve at kardeşim (dardanel mısır kullan) rastgele.hemen olmasada devamlı yemleme yaptığın bölgede mutlaka güzel ve iri balık alacağına eminim.selamlar.

balıkcı omer 19-02-2008 14:02

murat kardeşim ayçiceği küspesini kulana biliyorsan onunlada randıman alırsın rastgele

polmurat 20-02-2008 17:21

Aleyküm selam ve Rahmetullahi ve Berekatuh Ömer abi.Verdiğin bilgiler için çok sağol abi dediklerini yapıcam inşalllah.

activist 20-02-2008 18:59

:P:PAdaş hoşgeldin aramıza paylaşımların daim olsun:P:P

balıkcı omer 22-02-2008 10:21

hoşbulduk adaşım sağolasın selamlar.

balıkcı omer 08-03-2008 20:48

Balikci ömer'den özür

değerli arkadaşlar geçen hafta sizlerden ayrılma kararı alıpta sizlere hayal kırıklığı ve üzüntü yaşattığım için BİR AMATÖR BALIKCI olarak tüm değerli arkadaşlardan özür dilerim.selamlar, saygılar ALLAHA EMANET OLUN.

UFUKTOKUR 19-03-2008 09:48

Selamun Aleyküm Ömer Abi tekrar merhaba ben senin Merzifona gelmeni bekliyorum konuştuğumuz gibi Yedikır' a gidecektik. Ben iki hafta üst üste Yedikıra gittim ama elim boş geldim ama önemli olan orada temiz hava suyun sesi ve semaver çayımı içtim ne zaman müsait olursan ben hazırım abi haber vermen yeterli olur. Allah' a emanet ol.

balıkcı omer 19-03-2008 10:57

aleyküm selam ufuk ben sana haber ederim yedikır sapağında buluşuruz inşallah sende allaha emanet ol değerli kardeşim.

Saat 10:56.