![]() |
YENİ cıkrığım bitti.
Benim daha evvelki derin su videolarımı seyreden arkadaşlar teknede kullandığım el yapımı cıkrığımı görmüşlerdir 3 hafta evvel bir mühendis arkadaşla üc gün uğraşarak yeni bağzı ilavelerle daha randımanlı şekilde calışmasını sağladık bisiklet ayna dişlisi ve arka dişlisinde teknik olarak bağzı değişiklik yaparak cıkrığın daha randımanlı calışmasını uyguladık kasnağın dönme sayısını bir e iki olarak sağladık bir başka değişle ben büyük dişlinin kolunu bir defa döndürdüğümde kasnak iki tam tur yaparak calışacak.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu cıkrığın daha evvelki görünüşü. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Yeniden düzenlendikten sonraki hali. Cıkrığın yandan görünüşü. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bu resimdede arkadan görünüşü. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bu görüntü öntaraftan oluyor ipin veya misinanın geleceği taraf bir makara ve kasnağa sarılacak ipin kasnak dışına taşmamasını sağlıyacak krom tel görülüyor. __________________ |
Rauf cum anlaşıldı sen kafaya taktın...10 m lik camgöz ü tutacaksın...valal helel olsun hocam
|
muvaffak ustam öbürki biraz zayıftı tek taraftan bağlanıyordu kasnak mili ve kola kuvvet daha cok döndürüyordum cıkrığı böyle daha iyi oldu gibi denicez bakalım kıyıda burada balon balığı cok derin daha iyi selamlar hacam.
|
Rauf abi tebrik ederim bol ve kalite balıklı maceraları daha sık göreceğimize eminim.
|
Hocaların hocası Rauf hocam, bu yeni sistemin ile inşallah daha rahat eder ve arzuladığın trofelerine kavuşursun...Bu arada videoların ile bizleride mutlu etmen dileğiyle rastgele...
|
Ellerinize sağlık Rauf abi,işlevselliği ile çok güzel olmuş.Naçizane fikir olarak, dişli sistemininde yarış bisikletlerinde bulununan grup dişlisi ile 5 kademeli farklı devirler elde etmek mümkün olabilirdi.Shimano marka dişli takımı (vites değiştirme kolu dahil) en son sorduğumda 27 YTL idi.Bir de abi,ne olursun dişli ile zincir mekanizmasına bir koruyucu kılıf yapın.Allah göstermesin,ne olur ne olmaz,sevgilerimle
|
Rauf kaptanım derin sudada rahat yok artık mercanlara :)
Eski halinden daha kullanışlı olmuş tur sayısı fazlalaşmış daha ne olsun. |
Alıntı:
Ondan sonra Rauf abimin patenli malları Cabelas ta teşhire çıksın..:D:D |
Rauf abi ellerine ve emegine saglık cok ğüzel bir çalışma olmuş
|
Hayırlısı olsun rauf abi bol balıklı avlar nasip olur umarım :)
|
Çok Güzel Olmuş
Rauf Ustam artık olay ihtiyaçtan üretime kaymış.Sanırım bu hızla çok yakında ürettiğin malzemelerini alışveriş sitelerinde görebiliriz:).İşin şakası bir yana çok güzel olmuş.Tabi bu işin de sonu yok.Daha geliştirme çabalarına girersen ya Erol Abi'nin söylediği Bisiklet Dişlileri ile veya Sıralı ve bitişik dişlilerden oluşan arabaların vites kutusu gibi çalışmalar yapabilirsin.Ama hakikaten de zinciri korumaya alırsan çok iyi olur.Ellerine Sağlık...Saygılarımla...Rastgelsin...
|
Abi sen yakında kolun yorulmasın diye motor bile takarsın
|
Alıntı:
bu zincirin krom olanı var genelde yarış bisikletlerinin kullandıkları zincirler krom olur şu cıkrığı bir deneyimde her şey ok olursa ondan alıcam cevap biraz uzun oldu ama hem diğer doslarıma fikir verebilmek hemde yakalamışken sevgili erol ustamla sanaldan biraz muhabbetim olsun;)sevgi ve saygılarımla. |
Aslında haklısın
Rauf Abim sen teknik resimden bahsediyosan ve ayrıntıları aktaramamaktan bahsediyosan zaten bilinçli bir iş yapmışsın.Basit düzenekler daha sağlam ve daha dayanıklı olur , daha az arıza çıkartırlar.Çıkan sorunlar da kolay hallolur.Sonuna kadar helal olsun diyorum ve saygıyla eğiliyorum güzel abim.:helal:Sevgiler...
|
abi hayırlı olsun yenisi.Eskisinde videolarinda bayagi ugrasiyordun diyordum atmasi ii de sarmasina kol bi kac seferden sonra zor dayanir diye :) Bol ve hizli avlar olsun ozaman . Saygilar.
|
abi hayırlı olsun rastgelsin sevgiler saygılar..
|
:PRauf ağbi aşağıdaki linki incelersen ilginç şeyler bulacağından eminim.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Rauf abim ,ellerine sağlık çok güzel olmuş,inşallah bununla tekneyi doldurursun.Bende hemen kopyasını aldım,belki lazım olur,malüm kapyacılık talebelikten kalma .
|
Sayın abim kullandığın beyaz malzeme nedir? bilgilendirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
|
Kaptanım süpersin.O çıkrığın ucuna yakalanacak balıkları hayal bile edemiyorum.Tebrikler.
|
Hayırlı olsun.Ellerine sağlık Rauf abi.
saygılar;sevgiler |
yeni çıkrık
Rauf abi süpersin valla.. :helal: helal olsun sana.. evde her zaman balık avı ile ilgili yeni fikirler, yeni icatlarla uğraşıyorsun.. bu arada yenge herhalde ses çıkarmıyor senin bu uğraşılarına .. biz evde iğneleri bile bağlarken fırça yiyozda..:P
Rauf abicim bu icadınla ilgili bende bir ilave fikir versem ayıp olmaz dimi.. hani bu siyah dişli varya, bisiklet dişlisi.. sen onun pedalını tek bırakmışsın..:D bence diğer tarafına da pedal tak.. birde güzel oturak.. yani ayakla çevir sen onu..: bu arada çay, kahve falanda içebilirsin dimi:D |
abı basarılar cok guzel olmus bol avlar
|
Saat 11:07. |