![]() |
İskenderunda Kofana Zamanı
Arkadaşlar iskenderunda kofana zamanıdır. Bilginize ..saat akşam 6:30 suları balık vuruyor. Son ve bir önceki gidişimde kıyıya kadar getirdiğim balıkları sudan çıkaramadım.Misina koptu balık sahteyle beraber kaçtı. son iki seferdir böyle. O yüzden resimler yok.. Misina çürümüş veya kayalara sürtülüyor sanırsam.. Oysaki bir haftalık misina ..Siz siz olun misinayı eve gittiğinizde mutlaka yıkayın. Yoksam o koca balık gözünüzün önünde düşüp gidiyor... Rastgele...
|
Tutan yaşadı...
:helal:Sahteyle birlikte senin balıkları tutan yaşadı demek :)
|
abi 45lik misina lazım şimdiki kofanalara, aşağısını hiç kullanma , isterse cok kalite misina olsun ufacık bir yıpranmada gidiyo,balıklar çok büyük,her akşam ben de gidiyorum balığa, dün 2 tanesi patlattı misinayı sadece 1 tane alabildik misina 40lıktı,bugün iş çıkışı direkt 45lik bi misina alacam , aklım başıma geldi :)... rastgele ...
|
düğüm teknikleride çok önemli. internettekiaraştırmamda benim kullandığım düğümün misinanın gücünü azalttığını gördüm.Test ettim doğru çıktı.Düğüm tekniğimi derhal değiştiriyorum(hiç abartısız eski düğümümle 30 un üstünde lüfer tutmuşumdur. Ama büyüdüler artık patlatıyorlar düğümü)
|
yeni düğümünü paylaşırmısın ali? merak ettim bende acaba benim dügümümden farkılımı..hepimiz test edelim...
|
ÖMER canlı yemmi kulanıyorsun ? karayollarından at-çek ile alabildinmi hiç?
|
internette buldum fırdöndü yerine klipsi takıp ucuna sahteyi koyacağım.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
değişik bir yöntem ..ilk defa gördüm.. teşekkür paylaştığın için
|
Sizin işinize karışmak gibi oLmasın ama. Kofana kadar güçLü bir baLık oLan Lampukayı ben 30 Luk misinayLa biLe çektiğimi biLiyorum bunun sebebide eLimLe gerekLi kaLamayı sağLamak. Sizde bu kaLamayı makinanın kaLamasından ayarLıyabiLirsiniz , baLığın yükLendiği anda misinanın boşaLmasını yani. BaLığın yükLenmediği anında 0.20 misinayLa biLe çekebiLirsiniz ama yükLendiği an a 0.40 Lık biLe zorLanır. Yani bu benim düşüncem 2 kg ye yakın LampukaLarı 0.30 La rahat rahat çektiğimden biLiyorum kaLama sayesinde. Bi yandanda babamı biLiyorum aynı boyuttaki baLığı 0.40 La kaçırdığını :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İskenderun aşırı tuzlu bir deniz misinanın geçtiği porselenlerde bile hemen tuz birikip misinayı tahriş edebiliyor. Zararlı etkenler çok fazla. Birde sahte kullanırken kofana için konuşuyorum kalama verip serbest bırakmak mantıklı değil. Balık aşırı kafa atıyor sahte genelde dudağından takıldığı için balık en ufak rahatlarsa sahteyi bi fırlatıyor evlere şenlik. Utanmasa kafana atacak o derece yani...
|
Arkadaşlar, Akdeniz'in tuz oranı dediğiniz gibi malum çok yüksek ama, daha önceleride böyle bir konuda ip önerileri olmuştu. İp kullandınızmı? dakron olarak yada Despot marka üzeri sanırım mum kaplı ipini kullanmanızı en azından denemenizi önerebilirim. Umarım yakalayacağınız güzel balıkları bizlerle paylaşırsınız. Fikir edinmek açısından linktende yararlanabilirsiniz. RASTGELSİN
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
Ben en pahalısı olan berkley den aldım örgü misina 150 civarı av marketinde fiyatı vardı. Ben begenmedim. atarken uzağa gtmiyor.Ve şişiyor. nedense balıkta vurmuyor. suyun içinde büyük gözüküyor sanırsam. Renk veriyor. kırçıllanıyor. kurban bayramında 3 gün örgü misina yüzünden 0 çektim.Yanımdakiler tutuyorlardı hep.4.gün normal misina taktım 4 lüfer aldım.Raporlarda resimleri vardır. makinanın misinaya zarar verme olayı içinde şunu söyleyebilirim yüzük kısmının altında mutlaka rulman olmalı yoksa misinayı keser.
|
Ali kardeşim, Despot marka üzeri mum kaplı olan ipini önerebilrim. Kırçıllanma ve karışma olayı hiç yok, üzeri tabaka kaplı olduğu içinde şişme yapmıyor ve atış mesafesini bu etkenlerde arttırıyor. Denemelerinin sonuçlarını bekliyoruz. RASTGELSİN
|
Saat 07:16. |