![]() |
Ne Balığın Türü Ney ?
arkadaşlar ben deniz balıkçılığına yeni başlamış biri olarak dip oltasıyla bi balık yakaladım ne oldugunu kime sorduysam net cevap alamadım resmi sizlerle paylaşmakta fayda gördüm
Resim Net Değil Ama İdare Edin Artık :) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
|
kardeşim Bursa Kurşunluda Çıktı Balık
|
Alıntı:
|
sagol kardeşim teşekkür ederim
|
Ertuğrul kardeşim öncelikle hoşgeldin.
Ben balığı, renkli göğüs yüzgeçi ve kuyruğu nedeni ile kırlangıça benzettim.Ama, kırlangıç biraz daha kırmızımsı oluyor, bu ise kamulaj desenli.belki buna yakın başka bir cinstir. :confused: Resim biraz daha net olsaydı yorum yapmak daha kolay olurdu ;) |
abi balıgın yüzgeçleri mavimsi bir oltacı arkadaşa sordum bi iskorpit dedi deil dedim sonra kırlangıç dedi ondanda vazgeçti balon balıgı dedi bende ugraşamadım saldım denize
|
Sizi yanıltmak istemem ama sanki fener balıgı olabilir. Agız kısmı yukarı mı bakıyordu?
|
İskorpit oLmadığına eminim :) KırLangıçın başka türLerinden oLabiLeceği fikrine katıLıyorum :)
|
Alıntı:
evet tam olarak hatırlayamıcam ama öyle gibiydi |
trokonya ya benziyor....
|
öncelikle hoşgeldin tuğrul katılımcı ve paylaşımcı olmanın devamı dileğiyle balığa gelince resimden pek anlaşılmıyor ama bencede fener balığı saygılar..
|
Domuz balığı denir Çeşme yöresinde ...
|
fenerbalığının erkekleri bu kadar küçük ve ağzı yukarıdoğru oluyor bence fener balığına benziyor kırlangıçla alakası yok
|
Benim oltamada aynısından geldi ve Fener balıgı dendi.Saygılar Sevgiler.
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
araştırma yaptımda balığın bu olabilir bu balık 1957den beri görülmüyomuş eğer bu oysa yaşadın :D |
Alıntı:
|
DOmuz balıgı dıye tabır ettıgımız balık turudur.Farklı acılardan cekılmıs resımler olsa daha net bılgı verenılırdım.
|
Ben de fener balığı diyenlerdenim.
|
Fener Balığı...
Fener balığıyla ilgili bilgi...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
bu %100 kurbağa balığıdır..
|
nette biraz inceledim evet kurbağa balığı na daha çok yakın...
|
Resimdeki balık Marmarada çok yakalanan bir Kurbağa balığıdır....Eti lezzetli değildir bu nedenle ekonomik bir değeri de yoktur...Dip balıklarındandır...Solungaçlarının hemen üzerinde 2 adet zehirsiz kendini koruyucu olan kalın dikeni vardır...Ağzı oldukça büyüktür... |
kurbağa balığına benziyor, o da trakunyayla akraba sayılır
|
hocam bu tür fener yavrusudur... resme dikkatli baktığınız zaman kafatasının tam ortasından çubuk şeklinde bir dikme çıkıyor... rengi ve görünen yüzgeçler bu balığın fener balığı olma ihtimalini yüksek tutuyor. Ayrıca yukarıda balon türü olabileceğinden bahseden bir kaç arkadaşın yorumunu daha okudum. Balığın çıktığı yer olarak bursa hedef gösterildiği için bu ihtimalin zayıf olabileceğini söylemiş bi arkadaşımız. Yanlız bırakın Bursa'yı karadenizde dahi bu tür çıkabiliyor. İklimlerin sıcak ve soğumayan denizin etkisi ile bu mümkün... Teşekkürler!
|
Alıntı:
|
kaya balığın 200 çeşit türünden biri bu
|
Alıntı:
|
bence fener balığı
yadaa kırlangıç ama kırlangıç turuncu renkte olur benim bildiğim :D |
arkadaşlar bizim buralarda yani mersinde tiryaki denen balığa çok benziyor ama fener balığıda olabilir bence o familyadan kurbağa kesinlikle değil eminim saygılar
|
Saat 13:09. |