![]() |
Kirazla Balık Tutulur mu?
Bir gün Amasya'nın muhteşem gölü Borabay a gittik.Ben Seko Ertan ve oğlu, ailelerimiz.Attık oltaları avlanıyoruz la avlanmıyoruz arası birşey balıklar küçük.Tabi bizim Seko zevk almamaya başladı.Bizden ayrıldı 2 3 tane çocuğun yanına gitti.Çocuklar daha yeni konuşmaya başlamış kadar küçük yaştalar.Sonra baktım bizim Seko oltanın ucuna kırmızı bir şey takıp atıyor çocuklarda arkasından gülüşüyor.Hemen olay yerine gitiim baktım ki Seko oltaya kiraz takıyor..Aman allahım inanamadım sağıma soluma baktım kimse yok hemen Seko yu uyardım"oğlum ne yapıyorsun sen rezil olacağız"Seko üzülme ve kızarma arası bir ifadeyle kafasını öne eğdi ve hemen kirazı iğneden aldı.Aldı derken zaten kiraz iğnede durmuyordu ki..Sonra hemen olay yerinden uzaklaştık ve ben sordum"Seko niye bu hatayı yaptın" oda mağrur bir ifadeyle(nasıl olur bilmem bu ifade.sadece edebi olsun diye) "Sami sorma veletler kirazla tutuyoruz amca dediler.Bende balık hırsıyla yaptım bir cahillik.Ne olur bunu amasyada anlatma"dedi bende "Anlatmam" dedim.Anlatmadımda.Sonra"Sekocum ne olursun bir daha bebelere inanma.Buranın piri benim benim yem bilgime güven"dedim.Ve avlanmaya devam ettik.Ben çocukları kovdum oradan.Aslında çocuklarda suçlu değildi ki...Neyse Seko bütün gün balık tutamadı ve Ertanın oğluyla uğraştı durdu..Neymiş göle tam balık gelecekken taş atıyormuş falan filan..(Çocuklardan bilgi kazığı yiyince oldu diye tahmin ediyorum)...
Bu olay da azcık da abartı olsa da yaşanmıştır. ahserkansatı ya sorabilirsiniz.Cevap hakkı vardır zaten..Hangi yüzle verecekse.. :haha: :haha: :haha: :haha: Bu resim de Amasya Borabay Gölü.Muhteşem değilmi? |
Serkan abi nasıl yaparsın bunu :D
|
Aslında Serkan,ın yaptığı doğru tatlı su kefalinin en çok sevdiği yemlerden biridir kiraz hatta sazan ve bıyıklı balığı bile kırmızı misket büyüklüğünde çilek tadı verilmiş boile ile tutuyorlar, yolun doğru aslında Serkan arkadaşım biraz ısrarcı olsayıdın o gün eminim balık alırdın o sudan sen aldırma denilenlere kuru fasulye,ile bile balık tutuluyor.
|
Abiii.Yapma dedimya çocukların annesiyle konuştum daha oraya gelmeden bir gün önce konuşmayı öğrenmişler.Daha altlarıda bezliydi..Büyük insan olsa tamam..Bende atarım kiraz.Vişne,kurufasulye,nohutla.Olmazki bukadarda
|
Sami arkadaşım ben doğru söylüyorum tatlı su kefalinin en sevdiği yemdir kiraz, dikkat edilmesi gereken kiraz mevsiminde avlanılması hele suya yakın bir yerde kiraz yada buna benzer meyva ağaçları varsa şansınız dahada artar.
|
Özeline mesaj gönderdim.Resimler bu konu hakkında bakarmısın
|
Sağol sami arkadaşım resim çok güzel ben görmemiştim *********
|
Alıntı:
|
Oğlum senin başka işin yok mu?Konu mu bulamıyosun yoksa?Balıkta uyuduğun resimleri koymak farz oldu artk...Selimin söylediklerine inanmıyosun ama ben 10 yıldır biliyorum o yöntemi...O gün tutamadık o başka...
|
Alıntı:
|
Sıtkı ÜNER'İN Balık Avcılığı ve Yemekleri adlı kitabı 1975ten beri bizim evde...10yıldan fazladır belki de okumuşluğum.Orada var çünkü...
|
Alıntı:
|
Tamam tamam kitapta vardı ama ben olayı o gün duydum sonra kitapta okudum derin bir ohhhh çektim okuyunca işletilmemişim diye...Hiç bi şeyi unutmazmısın sen yaa... :D :D :D
Hem 10 yılda yalan sayılmaz be Sami,1998de oldu bu mevzu...8yıl olmuş... |
Siz kavga edin edin vallaha bize iyi geliyo sizin atışmalarınız :D
Dökün kirli çamaşırları ortaya :D |
abi tartışmalar güzel de... :)
ben şu göle takıldım ya, gözünü sevdiğimin memleketinde gidip de göremediğimiz ne güzellikler var, ooof off :( |
Argo olmasın manyak güzel bir yerdir.Ama biz hiçbir zaman oraya balık tutmak için değilde pikniğe gitmişizdir.Orada çok büyük yayınlar olduğu söylenir.Biz mangal sonrası kendimizi hemen gölün kıyısına atarız.Size gölümüz hakkında valiliğimiz tarafından hazırlanan alıntı bilgiler vereyim.Gerçekten nadir göllerdendir
Bir doğa harikası olan Borabay gölü, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için son derece uygun bir seçenektir. Denizden 800 m. (1050 rakım ???) yükseklikteki krater gölü olarak bilinen göl aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş bulunan Borabay Gölü'nde 9 adet bungalov ev, gazino, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru ve dinlenme imkanları vardır. Bu nedenle yerli ve yabancı ziyaretçilerin çok sık uğradığı bir merkez durumundadır. 80 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahip olan göl, doğu batı yönünde uzanan bir vadi de yer alır. 900 x 300 metre ölçülerindeki gölün etrafında kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile karışık Tabiat harikası gölün rengi zümrüt yeşilidir. Güney kıyısı sarp ve diktir. Kuzey kıyısı piknik amaçlı kullanılmaya uygundur. Gölde kayık ile tur atılabilmekte ve göl etrafında temiz hava ortamında yürüyüş yapılabilmektedir. Belediye tarafından işletilen orman içi dinlenme tesisleri vardır. |
Sevgili Mert her zaman bekleriz kardeş...Laf olsun diye değil,gerçekten bekleriz...
|
Alıntı:
|
Kiraz Zamani Gelmek Farz
Bizim 1-2 kiraz ağacı var kirazlar olur olmaz hemen yüklenip gelelim atalım kiraz yemli oltalarımızı çekelim vejeteryan balıklarımızı :P :P :P
|
Alıntı:
|
Sami kardeş;Serkan için sebzelerden kereviz,lahana,karnıbahar olabilir. Meyvelerden başta elma (Amasya'mızın yurdumuzda en çok ün yapmış ve önemli
meyvesi zaten Amasya'da avlanacağınız zaman hiçbir balık hayır diyemez dolayısıyle yem sorunu olmaz) portakal mandalina gibi.RASTGELSİN KARDEŞİME. :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: |
Alıntı:
|
Alıntı:
abi ikinize de çok teşekkür ederim. inşallah birgün gelirim de tanışmış oluruz hem :) . malum iş-güç işte, siz de bilirsiniz kaçamak yapmak kolay olmuyor :( ama teklifinizi yazdım bir kenara :teşekkkür . sizin izmir'e yolunuz düşme olasılığı sanırım daha yüksek, önce biz bekleriz... |
selam
valla serkanı iyi tanırım balık tutmayı da ondan öğrendim ama hiç böle balık tutulduğunu duymadım ama serkanj kardeşim yapmışsa vardır bi bildiği.
|
Alıntı:
|
SERKANJJ olayı da ilginç olmuş yani... :D :D :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kardeşim benim....İşte gerçek balıkçı ve onun açıklaması...Sen busun işte....Yürüü aslanım benimm..Harbi karalahana iş yaparmı acaba :deli: :deli:
|
Yapıyomuş duydum...Vakfıkebir ekmeği hamuruna haşlanmış lahanayı karıştırıp kefala atıyorlarmış...Çok sağlam bi arkadaştan duydum... ;) :deli:
|
çilek
Sevgili Serkan çilek reçelinden ziyade işlenmemiş :dikkat: çilek :dikkat: tak sonucu sonra burada yazarsın kardeşim, yalnız değilsin Serkan'cım yem çeşitliliği ve denemeler konusunda destekçinim.SAYGILAR
|
Alıntı:
|
Yürü be Serkan kim tutar seni,sana benden,de destek var laf aramızda karalahana iş yaparmı hakikaten?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sami kardeşim bu foto,nun sağ tarafındaki çilek kokusu ve rengi verilmiş mısır
sol taraftaki de çilek aroması boile yapmak için. |
Yani kapak gibi birşeymi bu bana Selim abi :'( :'( :'(
Sekooooo bu arada da yırttın konu yön değiştirdi.. |
Alıntı:
|
Selim büyüksün abicim...
Tarih mazlumları hep haklı çıkarmıştır... :( Burada mazlum ben oluyorum doğal olarak ... :D :D :D |
Alıntı:
|
Bu arada arkadaşlar bir gün balığa gitmişler yemin içine tarçın karıştırıp öyle yemlemişler acayip balık aldık diyorlar denemek gerek ( şimdi Sami kardeşim ne o sahlep falan,mı yapıyorsunuz diye sorabilir)sazan ve onun gibi balıklar kokulu yeme çok geliyorlar.
|
Saat 22:47. |