![]() |
çapanın kolay ve yorulmadantekneye alınması
Arkadaşlar bir arkadaşımız çapanın şamandıra ile tekneye alınması hakkında bilgi vermek istemiş bende bişiyler çizmeye çalıştım. Deniz trafiği yoğun olan bölgelerde dikkat edilmesi gerekir işallah faydam olur bu konuya ;)
Bu arada konuyu doğru yerde mi açtım bilmiyorum :) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] By [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
teşekkürler.soğuk kış günlerinde derin sudan çapa çekme zahmetine alternatif bir yöntem
|
Süper bir çalışma olmuş, biz bayadır biliyoruz kullanıyoruz bilinen bir yöntemdir diye burda anlatma gereği duymamıştım bende :)
|
bende yeni bu işe başlayanlar için hazırladım bunu, çünki çapa çekme işi gerçekten zahmetli bir durum :) zaten bu işi bilen çok ama tekne almaya niyetli olanlara kolaylık olsun bilgi edinsinler daha çok bu işe gönül veren arkadaşlarımız olsun diilmi taygun kardeş ;)
|
Saadettin bey verdiğiiz bilgiler için teşekkür ederim!!!
Bilmeyen arkadaşlara epey yardımcı olacak!!! Paylaşımlarınızın sürmesi dileğiyle!! |
teşekkürler abi. ilerde tekne almayı düşünüyorum ve bunlarda bana faydalı olacak.. ellerine sağlık..
|
Alıntı:
Tekrardan teşekkürler çizimlerde çok güzel. Takım şekilleri vs. gibi paylaşımlarda bulunursanız çok seviniriz çizimler gayet anlaşılır :) |
Saadettin Bey, paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.
|
saadettin bey paylaşımınız icin çok teşekkurler kullan mayan arkadaşlara özellikle dalgalı havalarda cok rahat kullanmayan arkadaşlara tavsiye ederim çok
|
Püf noktası..!
Demir çekmek zahmetli iş.:( Saadettin kardeşim çok güzel bir konuyu çizimleriyle birlikte başarılı bir şekilde herkesin anlayabileceği bir tarzda yazmış. Ellerine sağlık..:)
Ancak ben de konuya bir ekleme yaparak ,eksik kalan bir bilgiyi aktarmak istiyorum bu konya yabancı olan arkadaşlara.... Bu sistemi kurarken dikkat edeceğiniz tek husus ; çapanız ile halatınız arasındaki zincirinizin ağırlığı; çapanızdan 2 kilo fazla olsun ki sistem doğru çalışsın;) Püf noktası burada, aklınızda olsun..!;) Kolaygelsin... |
Yusuf abi bu dediğin püf noktaları çok önemli paylaşım için teşekkürler!!!
|
yusuf bet çok teşekkürler verdiğin bilgi için çok haklısın insan bazen böyle detayları atlıyor
|
sadettin bey verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çapa topa kadar geliyor ama boşluğu almaya başlayınca çapa tekrar dibe doğru iniyor yarı yoldan tekrar yukarı çekiyorum pek bi avantajı kalmıyor demiştim. Oda zincirin çapadan 2 kg daha ağır olması gerekiyor o zaman zincirağır geldiği için çapa tekrar dibe inmiyor demişti. Ki çok basit bir mantık yalnız akıl edemiyor insan bezen :) |
evet taygun kardeş haklısın insan bazen basiretimi bağlanıyo ne çok kolay olanmantık yürütülerek bile çözülecek sorunları göremiyor fizik kurallarına biraz dikkat etsek halledicez aslında :)
|
Alıntı:
|
Gerekli açıklamayı benden önce taygun yapmış:) Tayguna ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
Demir topunu kullanırken püf noktasını bilen çok rahat eder :) Herkese kolaygesin.. |
derın sudan çapa cekmek ıcın ıdeal bır yontem özelllıkle karaburun tarafında da cok sık uygulanan bır yontem dostum tskl ler
|
Saat 00:37. |