![]() |
Alanya dan bir manzara
Gecen hafta kefal avlamak için damlataş plajına gitmiştim o sırada denizin üzerimde küçük sürüler halinde dolaşan eski bir dostu fark ettim.Biz burda yöresel olarak ibikli dedigimiz bir balık,avı çok zevkli inanın birçok balık avına degişmem.Lezzet olarak orta sıralarda yer alıyor benim açımdan.Avı çok kolay top şamandıranın ucuna bir kulaç 0.18 misina ve tek iğne,yem olarak eıkmek kullanıyoruz.
Av hakkında verebileceğim tek sır top düştükden sonra çok yavaş şekilde çekmek. Hepinize sağlıklı ve mutlu ($) günler dilerim. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
tebrikler,güzel av olmuş..
|
Tebrikler Remzi kardeşim değişik bir balık ilk defa gördüm.
|
Tebrik ederim güzel av olmuş Remzi abi. Bu arkadaşlar hakkında detaylı bilgi var mı?
Tahminimce kızıldenizden bizim buralara göçen bi arkadaş :) |
Alıntı:
|
bizim buralarda zargana yada gagalı sardalya olarak geçer. genelde avlandıktan sonra canlı olarak muhafaza edilir ve canlı yem olarak kullanılır. ne kofanalar gelir bunlara bir bilseniz.canlı bırakılan gagalı sardalya 100-150 metre açıklara kadar gider. kefalden daha verimlidir çünkü kefal kıyıya yanaşır.hatta buzlukta muhafaza edilenleri bizzat at-çek sistemi dahilinde rapala olarak kullanılır. bir bisiklet jant'ının tellerinden bir tanesi balığın ağzından geçirilir kuyruktan çıkartılır. arkaya 3 lü iğneyi bağladıktan sonra rapalaymış yozuriymiş hikayedir:)
|
masallah cok guzel bır av olmus emınım kı çekmesı cok zevklı olmustur o balıkları
|
Tebrikler remzi bey afiyet olsun.
|
Zannederesem bu balığın litaratürdeki adı zurna balığı.
|
güzel av olmuş tebrikler tutması zevkli olsa gerek gerçekten, şanslısınız bizim buralarda o kadar tür yok maalesef
|
Tebrikler.daha çok balik göreceğiz.literatürümüzde anlaşilan.rastgele.
|
güzel paylaşım. teşekkürler.
|
abi tebrikler bizim burda onlara gagalı sardalye diyorlar biz onları kasım aralık ocakta tutuyoruz 50 60 civarında sonra dolapta stokluyoruz nisan mayısta kofana için kullanıyoruz herr biri bi lüfer diyebilirim ister fleto şeklinde yaprak yapıp ister sahte balık gibi at çek.....iyi bi çalışma olmuş rastgele
|
Saat 13:08. |