RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Levrek için misina kalınlığı önemli midir? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6039)

1940g 29-07-2009 13:01

Levrek için misina kalınlığı önemli midir?

Arkadaşlar balık tutamamadan kaynaklı olarak levrek denemelerine başlıyorum . Bildiğiniz üzere lüfer ,sarıkuyruk,akya misina ayırt etmez. Bu balıklar bu mevsimde çıkmıyor. Bende hemen hemen hiç tutmadığım (bir raporum var ama şans olduğunu düşünüyorum) levrek avcılığına yönelmek istiyorum. Kafamı kurcalayan soru ise misine seçimidir. Gerçekten 0,18 gibi ince misinelerle mi tutulur bu levrek cevaplayabilecek arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkürler.

delvel 29-07-2009 21:24

abi kıyıdan levrek avcılığında o_25 o_30 arası misine(misinan kaliteli olması şartıyla:) ) ve tek igne favorimdir. canlı yem bırakma (özellikle kefal yavrusu) avlandığın bölgede o canavarlar geziniyorsa eger basarıya ulaşman yüksek olasılıktır. restgele...

hasan_35 30-07-2009 11:57

bence biraz daha kalını kullanmalısın...

1940g 30-07-2009 17:22

denemek için 0,18 lik asso ultra aldım üzerinde 6 kilo çekeri var yazıyor. Deneyince sonuçları yazarım.

xnode 30-07-2009 18:54

Misina ne kadar ince olursa Levrek yakalama şansı o kadar çoğalır. Levrek (Dicentrarchus Labrax) çok akıllı bir predatör balıktır, eğer misina 0.30'u geçerse anında fark eder. Tuzak olup olmadığını anlamak için güneşin hareketi yönünde aşağıdan yukarı doğru yay şeklinde bir saldırı hareketi yapar, böylece güneşin yansımasından da yararlanarak hedefinin tuzak olup olmadığını fark etmeye çalışır.

seyirsubayi 31-07-2009 09:01

cem verdıgın bılgıler super... evet levrek denızdekı en akıllı yokedıcıdır... kesınlıkle mısınamız olabıldıgınce ınce olmalıdır ...

egunner 02-08-2009 14:25

ya amurdan nasıl yem yapılıyo içine ne ko yuyolar

egunner 02-08-2009 14:26

bilen varmı yemler çok palı

delvel 02-08-2009 17:11

egunner abi/kardes önce imza ayarlarınızı yazarsanız size nasıl hitab edebileceğimizi biliriz. daha sonra size yardımcı olacak arkadaslarımız olacaktır. keyifli paylaşımlar..

arayadis 12-10-2009 13:29

0.30 0.40 arası Florocarbon misinalar benim tercihimdir fakat levrek avında asla kepçe unutulmamalıdır. Yoksa sudan almaya çalıştığınız anda bize bi kuyruk sallar ve kaçar.

zuzu 12-10-2009 13:40

0,18 0,22 max kalınlık onerırım levrek çok akıllı bır balık sessızlık ortamı onemılı eger sız balıgı goruyorsanız oda sızı goruyordur. ;)

ahmet1833 04-01-2010 12:02

Burada en önemli nokta,hedeflediğiniz balığın büyüklüğü,ek beden mutlaka floracarbon olmak zorunda(%100 floracarbon olmalı)0,24-0,28 arası olabilir,ana beden ise 0,28-0,35 olabilir(ana beden normal misinada olabilir 0,30-0,35 olabilir...)

The Lunatic 04-01-2010 17:19

Levrek avında kıyıdan at-çek yöntemiyle ilgili ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz? Teşekkürler şimdiden

ahmet1833 05-01-2010 00:23

Öncelikle hedef balığınız Levrek ise, 7-11cm boylarında 3-5 adet benim tercihim yozuri veya maria prences sahte balıktır,(kolyos-kefal-sardalye renkleri uygundur,sırtı mavi,yeşil ve siyah renkleri,üstü pembe altı beyaz ve kırmızı kafa gövde beyaz levrek için çok uygundur,bunlar yanınızda mutlaka bulunması lazım,havanın durumuna göre değiştirmeniz gerekebilir)Burada en önemli nokta sahte balığınızın alt gövdesi parlak olmalıdır...
Takıma gelince,0,24 veya 0,28 %100 floracarbon misinanızı rapala düğümüyle sahte balığınıza bağlıyorsunuz,yaklaşık 2mt-2,5mt(boyunuza ve kamışınızın boyuna orantılı olarak ayarlayabilirsiniz)mesafe bırakıp bu ek bedeni beyaz şamandıraya bağlıyorsunuz,diger tarafınıda ana bedene bağlayıp at-çeke başlıyorsunuz..
Diğer bir yöntem ise balık malzemesi satan yerlerde hazır 5li slikon çapariler satılmaktadır,şamandıranın ucuna bağlayıp at-çeke başlayabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,eğer sahte seçiminde daha detay isterseniz bu konudada yardımcı olmaya çalışırım..

Sevgilerimle

The Lunatic 05-01-2010 02:33

Bilgiler için çok teşekkürler. Elimdeki sahte yemler şu an için bunlar. Daha denemedim hiçbirini. Sardalya şeklindeki jigging içinmiş, yanlış almışım. Diğerlerinin tümü silikon.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ahmet1833 06-01-2010 20:26

Bu Slikonları,şamandıra yerine 10gr-30gr kurşun bağlayarak kullanabilirsiniz..

walras 13-01-2010 23:34

Herkese merhaba;

1940g'nin avlanma tarzını bildiğim için daha sağlıklı yorum yapabilirim diye düşündüm. Ali ben Lüfer, Sarıkuyruk sezonu bitince sadece levrek avlıyorum, at-çek için asso iyi seçim, bulunduğun mecra itibarı ile, benim avladıklarımdan daha büyük levreklerle karşılaşacağın aşikar. Dolayısıyla 0,24-0,30 arası tercih etmende fayda ver. 0,20 ile kıyıya 4-5 metre kala kaçırdığım yaklaşık 60-70 cm lik levrekten sonra 0,28 kullanıyorum. bulanık sularda levrek avı daha verimli olacağı için 0,28 misina ile limit alı boydaki levrekleri bile aldım(hepsi geri bırakıldı). zargana topu ve silikon sassy(raglou 6,5 cm ideal) tavsiye ederim. çok yavaş sardığımda daha verimli oluyor.
sevgiler

The Lunatic 13-01-2010 23:44

Peki zargana topuyla atınca misinanın kopma tehlikesi olmuyor mu? Bir de levreği ürkütür diyorlar. Sizce?

walras 14-01-2010 12:13

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69210)
Peki zargana topuyla atınca misinanın kopma tehlikesi olmuyor mu? Bir de levreği ürkütür diyorlar. Sizce?

Selam Uğur,

Aslında sorunu tam anlayamadım? Neden kopması sözkonusu olsunki? zargana topunun levreği ürküttüğünü kastediyorsan, söyleyenlerin bu sistemi deneyip denemediklerini sorgulamalısın. Arzu edersen sana sistemin çizimini yapabilirim. Aynı avlanma disiplininden bahsetmiyor olabiliriz.

The Lunatic 14-01-2010 21:42

Alıntı:

walras tafarından gönderildi (Mesaj 69236)
Selam Uğur,

Aslında sorunu tam anlayamadım? Neden kopması sözkonusu olsunki? zargana topunun levreği ürküttüğünü kastediyorsan, söyleyenlerin bu sistemi deneyip denemediklerini sorgulamalısın. Arzu edersen sana sistemin çizimini yapabilirim. Aynı avlanma disiplininden bahsetmiyor olabiliriz.

Selamlar;

Kullanılan misina ince olduğu için atış sırasında misinası kopan birkaç kişinin mesajını okudum. O yüzden emin olmak istedim. Bir de çizim olursa çok mutlu olurum. Kendi takımlarımı kontrol etme şansım olur böylelikle. Şimdiden çok teşekkürler

delvel 14-01-2010 21:53

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69262)
Selamlar;

Kullanılan misina ince olduğu için atış sırasında misinası kopan birkaç kişinin mesajını okudum. O yüzden emin olmak istedim. Bir de çizim olursa çok mutlu olurum. Kendi takımlarımı kontrol etme şansım olur böylelikle. Şimdiden çok teşekkürler

uğur abi nisina var birde misina var:) asso ultra diye 0.18lik misina almıştım (birde kıymetini bilebilsem:D) inan dişimle koparamıyorum;)

walras 14-01-2010 22:21

The Lunatic 15-01-2010 01:09

Alıntı:

delvel tafarından gönderildi (Mesaj 69266)
uğur abi nisina var birde misina var:) asso ultra diye 0.18lik misina almıştım (birde kıymetini bilebilsem:D) inan dişimle koparamıyorum;)

Haklısın Veli. Misinayı iyi seçmek lazım. Yoksa gül gibi rapalalar uçuyor gidiyor denize

The Lunatic 15-01-2010 01:18

Alper Bey çok teşekkür ederim. Bu çizim benim ve benim gibi konuyu araştıran birçok kişi için çok çok yararlı oldu. Emeğinize sağlık. Bendeki düzen böyle değildi. Rapala + bir kulaç boyu misina (40) + zargana topu (bullrag)

ahmet1833 16-01-2010 08:21

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69374)
Alper Bey çok teşekkür ederim. Bu çizim benim ve benim gibi konuyu araştıran birçok kişi için çok çok yararlı oldu. Emeğinize sağlık. Bendeki düzen böyle değildi. Rapala + bir kulaç boyu misina (40) + zargana topu (bullrag)

Uğur bey,sizin bu sistemde dogru,eğer rapala kullanacaksanız,zargana topu ve sonrası 1 kulaç mesafe sonrada rapalayı bağlıyoruz yada rapalayı direk bağlıyoruz,burada en önemli nokta rapalanın ağırlığı,eğer rapalanızı direk bağlayıp atmakta zorluk çekiyorsanız zargana topu kullanıyoruz ama rapalanızın ağırlığı yeterliyse araya bişey koymaya gerek yok,
Slikon avcılığında mecburen konuluyor çünkü bu takımı ileriye atmak zargana topsuz imkansızdır,bizim buralarda bu slikon çapariyi 5li yapıyorlar,burada en önemli nokta,zargana topundan sonraki ilk slikonun mesafesi 60-70cm olması gerekiyor,çünkü slikonların yüzüşünü zargana topunun etkisinden kurtarmak için...
Eğer balık biraz derindeyse,zargana topunun yerine 30grlık bir kurşunda bağlayabilirsiniz...

Saygılar

The Lunatic 16-01-2010 17:39

Alıntı:

ahmet1833 tafarından gönderildi (Mesaj 69430)
Uğur bey,sizin bu sistemde dogru,eğer rapala kullanacaksanız,zargana topu ve sonrası 1 kulaç mesafe sonrada rapalayı bağlıyoruz yada rapalayı direk bağlıyoruz,burada en önemli nokta rapalanın ağırlığı,eğer rapalanızı direk bağlayıp atmakta zorluk çekiyorsanız zargana topu kullanıyoruz ama rapalanızın ağırlığı yeterliyse araya bişey koymaya gerek yok,
Slikon avcılığında mecburen konuluyor çünkü bu takımı ileriye atmak zargana topsuz imkansızdır,bizim buralarda bu slikon çapariyi 5li yapıyorlar,burada en önemli nokta,zargana topundan sonraki ilk slikonun mesafesi 60-70cm olması gerekiyor,çünkü slikonların yüzüşünü zargana topunun etkisinden kurtarmak için...
Eğer balık biraz derindeyse,zargana topunun yerine 30grlık bir kurşunda bağlayabilirsiniz...

Saygılar

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Saygılar benden

ahmetto 20-03-2010 15:11

Paylaşım için teşekkürler.

Halil İplikçi 27-02-2011 14:57

bu linkteki bilgiler çok değerli..katılımcılara teşekkürler

akinyildiz81 01-03-2011 09:59

ben nasıl bu konuyua mesaj göndermedim hayret ediyorum.oratalığı kızıştırayım levrek misina felan takmaz kalın ve sağlam misina takın ama 0.30 üstü at çek yaparken sahteniz hafifse sorun olur.yeşil renkli kalın örgü misina kullandık dünyanın levreğini yakaladık.0.25mm misinayı 1m ötemden yemi kapan koca levrek iki kafa darbesiyle kopardı forumdan yasin şahidimdir.3kg üstü levreklerde koptu kopacak çekermi düşünmek yerine kalın ve sağlam misina taksanızda başınız rahat olsa :) sonuçta levrek için 0.50normal misina 0.10luk örgüden daha az görünür.kalın misina takın trofenin arkasından bakmayın :)hepsinden önemlisi kalamanız açık olsun ;)

akinyildiz81 01-03-2011 10:02

birde misinanız esnek olsun ama yaralanıp yaralanmadığına sık sık bakın

BARIŞ ALTIOK 29-03-2011 07:29

Alıntı:

akinyildiz81 tafarından gönderildi (Mesaj 102006)
ben nasıl bu konuyua mesaj göndermedim hayret ediyorum.oratalığı kızıştırayım levrek misina felan takmaz kalın ve sağlam misina takın ama 0.30 üstü at çek yaparken sahteniz hafifse sorun olur.yeşil renkli kalın örgü misina kullandık dünyanın levreğini yakaladık.0.25mm misinayı 1m ötemden yemi kapan koca levrek iki kafa darbesiyle kopardı forumdan yasin şahidimdir.3kg üstü levreklerde koptu kopacak çekermi düşünmek yerine kalın ve sağlam misina taksanızda başınız rahat olsa :) sonuçta levrek için 0.50normal misina 0.10luk örgüden daha az görünür.kalın misina takın trofenin arkasından bakmayın :)hepsinden önemlisi kalamanız açık olsun ;)

aynen katılıyorum.. ama oltada canlı yem var ise..

hamdullahyigit 27-07-2012 15:53

Arkadaşlar at çek yonteminde samandira kullaniliyomu kullaniliyosa yem ile arasi kac cm veya kac metre olmasi lazım

hus213 27-07-2012 20:23

Levrek avında kalın misina olmaz.Ha kalın misina ile avlanırsınız elinizden tutanmı varki ister 50-ister 60 ister ip misina kullanın amaç avlanmak değilmi o anı yaşamak o zevki tatmak o güzelim ortamın içinde bulunmak.Yoksa balık halleri ve balık satanlar ile ortalık kaynıyor.Her keze razgele.

Ege Demirağ 29-07-2012 20:11

sağlam olduktan sonra .. bn 0.24 kullanıyorum 7.500 gram çekerli Alba star queen 10 numara misina ...

Saat 09:34.